-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny_vT
senior tag
Sziasztok!
Full új pc-t építek egy hónapon belül és szeretném rá a lehető legzökkenőmentesebb módon átmigrálni a mostani Windowsom. Kezdésnek az SSD és a HDD a régi gépből jönne. A Windows 10 kulcsom az MSDNAA egyetemi programból származik, képfájl formájában van meg.
Mit javasoltok, hogyan tudnám levezényelni a cserét, hogy a licenszem ne vesszen el?
-
Cs1csó
titán
válasz
NdrewSunix #102366 üzenetére
Pontosan ez az ami nem lehetséges. Mivel nem a gépen tárolódik a licenc hanem az MS központjában van a hardverhez rendelve a kulcs. Volt már arra is példa hogy háttértár - HDD ,SSD - csere sem tetszett a központnak és a csere után el kellett indítani egy aktivációs hibaelhárítót, pedig elsősorban az alaplap az az alkatrész amihez elsődlegesen kötve van a licenc tehát akár: RAM, CPU, VGA, HDD, SSD csere is lehetséges.
-
Sziasztok!
Adott egy laptop amin előre telepített 8.1 win volt, majd amikor ingyenes volt a win 10-re frissítés, akkor áttettem rá azt, azaz frissítettem.
Van nekem most kulcsom a Windowshoz (és mi az?), át tudom vinni az új laptopra, ha ezt száműzöm majd? Van ennek bármilyen módja is egyáltalán?Ndrew
-
törölt tag
Sziasztok!
Elképzelhető az az eset, hogy a Win7 kulcsokkal nem megy a Win10 aktiváció, mert a Win7 már EOL státuszba került? -
szallasi007
őstag
válasz
Keeperv85 #102109 üzenetére
Minek unattend.xml ha klónozni akarod a gépet? Az akkor kell ha iso-bol telepítenéd és előre be akarnád állítani a nyelvet, lokalizációt és vlsc kulcsot adnál meg neki. (meg ugyanaz legyen a háttér meg stb.)
Ha beállítasz mindent, klónozd le, majd sysprep és kész vagy.
Addig ne aktiváld be a gépeket amíg nincs kész a klón. Miután minden gép kész és sysprep is meg van kezd el aktiválni őket. -
Toth_Jani
őstag
válasz
repvez #101974 üzenetére
Nyugodtan beállíthatsz a szüleidnél Offline fiókot is, ha a géppel vásárolt OEM Windowsod van akkor az alaplaphoz van rendelve az aktíváció.
Ha külön kódod van akkor meg amúgy sincs köze a kulcsnak a fiókhoz.
A hangot azt nem tudom miért nem megy, a hangszóró ikonra kattintva ott kellene lenni mindkét kimenetnek, hacsak a játék beállításánál nincs fixen rögzítve a hang lejátszó eszköz, akkor át kellene menni.
Lehet hogy telepítéskor az aktív eszközre állította magát. -
Bodz
nagyúr
válasz
BullKoxa #101952 üzenetére
Akkor már kb mindegy ha megküldi valamelyik célnak megfelelő aktiválási eszközzel, az is annyira lesz jogtiszta, mint a linkelt ajánlat(ok), de legalább ingyen van.
Nem értem az embereket, komolyan nem. Dobálják ki az x ezer forintokat a kétes eredetű kulcsokra. Ez valamiféle megnyugvást okoz? Komolyan kérdem, nem megbántva senkit. -
-
Geth
veterán
válasz
SECTORnooB #101608 üzenetére
Eltér a kettő az image-ben található SKU-k listájában (pl. Home természetesen nincs a business-ben).
Ezen kívül eltér a default activation channel-ben: a consumer esetén retail channel a default, business esetén pedig ott az ei.cfg, hogy elfogadja a volume kulcsokat.
Eltérhet még a license agreement szövegében is, de ez csak tipp.
Elvileg a két channel átjárható (default kulcsokat kell csak installálgatni az slmgr-rel).Amelyik SKU mindkettőben van, azok (a már említett aktivációt leszámítva) 100%-ban megegyeznek.
-
Geth
veterán
válasz
Ga3rieL #101544 üzenetére
SKU: "variáns", tehát külön SKU pl. a Home és a Pro is.
Szerintem a legegyszerűbb ha felrakod a Pro-t (telepítéskor kihagyható a kulcs), majd ha nem aktivál magától online, akkor vásárolsz hozzá egy kulcsot és aktiválod azzal. Retail kulcsnál szintén digitális licence lesz.
Vagy, ha van régebbi 7 vagy 8 kulcsod (olyan SKU-hoz ami az upgrade path alapján Pro irányban frissül), akkor már telepítésnél is beadhatod a kulcsot (haha), elvileg a mai napig aktivál.Drivert az olvasóhoz (ha nem ismeri fel magától) természetesen a gyártótól. De bővebbet csak konkrét hardver azonosító alapján tud bárki is mondani.
-
törölt tag
válasz
Chaser #101430 üzenetére
Ha az UEFI-ben ott a kód, az jó jel. Elvileg lehet módosítani, és talán pár online eladó még csinálhat is ilyet, de szerintem az szinte tuti, hogy eredeti.
Önmagában az nem sokat jelent, hogy aktivált a rendszer a gépen (digitális licenc), meg az sem biztos, hogy ki lehet olvasni a kódot, ha még sincs az UEFI-ben.Első telepítésnél kell kód, másodiknál már nem. Olyankor egy általános kulcs van használva (ezt mutatják a programok), és hardware ID alapján aktiválja. Az a kód lehet akárhonnan. Ezért jó, ha van bármi mellé, matrica, számla (akár webshopos), stb. Ha az UEFI-ben van a kód, vagy a gyártó csak így árulta a gépet, az más. A matricák is el tudnak kopni, a hiányuk még nem kizáró ok.
borix: Jó lenne, ha egyszer csak kiírná, hogy hamis licenced van, majd felmennél egy webshopba kódot venni újra meg újra? Miért tömnéd a csalók zsebét? Inkább vegyél használtan, vagy ne is aktiváld, még az is jobb. Olyankor kapsz egy vízjelet, meg nem lesz háttered.
Kami11: C:\Users\neved\Desktop
-
Chaser
legenda
válasz
#20584850 #101431 üzenetére
nála picit drágább, mint a pár ezer ft-os kulcsok, ellenben kb nulla az arcra esés esélye, több mint 700 értékeléssel a háta mögött, meg fórum tagsággal, már rég híre ment volna ha disznóság van
egyébként meg ugyi, nem hivatalosan, de most is lehet uogradelni 10-re, 8,1-ről minden gépnél sikerült a napokban, tehát elvileg elég venni egy alap w7 licenszet is, onnantól h engedték upgradelni, azt már nem vonják vissza -
Chaser
legenda
válasz
#54072192 #101426 üzenetére
amennyiben digitális licensz van, meg tudod mondani
kiolvasható a kód win alól, ha bármilyen kódot kiolvasola biosból, az már jó jel, esetleg verzióban lehet csalás, nagy eséllyel az ms ezt meg tudja mondani
ha papír alapú licensz van, akkor is meglepne ha nem tudnák megmondani, mivel azt hw-hez adták, és ildomos h legyen egyértelmű azonosítója a notebooknakborix
működhet, de hallottam már olyanról, h x ideig működött a sztori, utána meg nem, és ha fake az eladó, nem fog az ms új licenszet adniTomace91
igen, kötődnek hw-hez, ez az oem lényege
viszont! nem feltétlen kell búcsút mondani a licensznek ha meghal a gép, ms jó fej szokott lenni, a cseregépre lehet le is okézzák a wint, ilyenről többről tudok, de akár hw változásra is, van amikor hdd cserénél is nyiknyiköl', bár lehet ez meg a dobozos verziókra vonatkozik jobban
persze nem garantált "módszer", de működhet
volt anno licenszem, amit kb bármilyen géphez használtam, elfogadta elsőre, egy oem kulcs volt, ráadásul brand gépé, az a kód volt beírva a csodafonomba', lusta voltam megkeresni az adott gépek win serialját, és mindig azt használtamműködött, természetesen mindig egyszerre egy gépen
-
törölt tag
válasz
Chaser #101421 üzenetére
csak egy kódot árul, esetleg még adja hozzá a matricát is, az nem lesz legális, csak kereskedőn keresztül, lehet úgyis mondani, esetleges ellenőrzéskor wareznek minősülne,
Vesz az aprón egy win10 pro aktiváló kódot ne mondjuk hivatalos License-nek és kap egy matricát is.
Beregisztrál és hozzá köti a gépéhez.Nem teljesen legális ha teljesen legálisan akarná akkor üzletben venné mennyiért is?
Azt emberek akik pl már nem akarnak aktivátorokkal foglalkozni és olcsón szeretnének win10 aktiváláshoz jutni és később ne lőjék azt le szóval működik a matricás fiókos kulcsos dolog hosszabb távon vagy nem?
-
CirrMee
addikt
válasz
#54072192 #101423 üzenetére
De van rajta Win8-as matrica? Az UEFI-ben van a kód? A géped számláján szerintem ott van, hogy tartalmaz rendszert.
Nincs rajta matrica, nincs számla sem, mert használtan vettem. A dobozán sincs semmi. UEFI kód stimmel, de ha nem tudod fejből, ránézésre nem fogod megmondani, nincs az a "szakértő, aki látatlanba képes erre.
Ha veszel a neten egy kódot, akkor sehogy sem tudod igazolni az eredetét. Lehet, hogy leolvastad egy gépről, lehet, hogy lopott kártyaadatokkal fizettek érte. Nem téged fognak keresni, csak támogatásra se számíts, ha visszavonják.
Írtam, hogy ezek a kulcsok valószínűleg lopottak/illegálisak, nem éri meg ezért pénzt adni, szóval ezt nem kell rajtam számonkérni. Én csak annyit tettem a dologhoz, hogy nem attól lesz legális az adott példány, hogy van számla hozzá, ez két külön fogalom.
-
Chaser
legenda
válasz
CirrMee #101408 üzenetére
nem feltétlen, üzleti flottáknál van amikor külön értékesítik a licenszeket és gépeket, ms álláspontja ugye az volt, h ezt nem lehet, az eu-ban viszont lehet, és mi eu-ban vagyunk, ezt már elfogadta az ms is
- innentől megint jó kérdés, digitális játékokat mért nem lehet így anni-venni, de lehet azért mert azok acounthoz kötöttek, míg pl a win az nem -
amennyiben tudod igazolni, h kereskedőtől vetted, akkor nagy baj nem lehet - tudtommal van egy aprós kollega aki ilyet árul már régóta, de nem is 3e ft a kulcs, igaz nem is 20-30e ft-
szerk:
felraktam a classic shellt, tetszik nagyon, lehet egyszer az ms is rájön, h más kezelni egy tabletet meg más egérrel navigálni...valaki szólhatna nekik ( : -
Cs1csó
titán
válasz
v-man #101403 üzenetére
Annyival kiegészíteném a korábbi válaszokat, hogy az a trükk az ilyen "olcsó" licencekben, hogy ő valami vállalati mennyiségi licenceket árul gyakorlatilag nem legális, mondjuk egy vállalat kap egy mester kulcsot, hogy aktiváljon vele 10 ezer PC-t na ebből csíp le valamennyit és értékesíti pár ezer forintért ha az MS megelégeli a túl sok aktivációt akkor kilőheti a kulcsot, gondolom a cég egy kis fejmosás után megint kaphat egy mester kulcsot de ott már az előzmények miatt biztos figyelni fognak rá és nem engedik hogy akárki hozzáférjen.
Ezért is ilyen olcsók mert gyakorlatilag aki árulja annak SEMMILYEN KÖLTSÉGE sincs egyszerűen email-ben elküldi a mester kulccsal generált kódot, és kész.
Tomace91
Vegyél RETAIL - kereskedelmi kulcsot és azt viheted majd tovább - persze egy időben csak egy gépen lehet aktív ha BIZTOSRA akarsz menni akkor valami megbízhatóbb boltból pl. Aqua, ED, Emag, stb. tehát ami nagyobb cég - és adjon a cég számlát és esetleg COA matricát is.
Csöves
Amennyiben CSAK fényképnézegetésre kell akkor inkább használd az HoneyView-t, sokkal gyorsabb az IrfanView-nél is.
A társítás esetleg futtasd rendszergazdaként az IrfanView-t, de lehet ott van valami gond mert a gépház - alkalmazásoknál simán át lehet állítani.
-
Tomace91
senior tag
Sziasztok,
Kerestem az összefoglalóban és a keresőben is, ha én voltam béna és nem találtam meg a választ és emiatt kérdem ne haragudjatok.
Most van egy eredeti win 8.1 PRO-ról aktivált win 10 PRO-s PC-m. Leváltom teljesen az egész gépet a mostani megy szüleimnek. Kell új win 10 licensz, ez teljesen egyértelmű.
Kérdés inkább az, hogy van olyan licensz kulcs ami ha új gépet veszek nem kell mindig megvenni? Hanem mondjuk 1 gépen futhat egyszerre mindig csak. Azért kérdem mert 3-4-5 évente veszek mindig új gépet, akkor és nem szeretnék mindig új Windowst is venni.
Köszönöm válaszotokat előre is!
-
v-man
őstag
Hali, a hardveraprón 2-3e Ftért árult w10 kulcsokat biztonságosan lehet venni és használni? Vagy ezeket jobb kerülni?
Bocs, ha láma kérdés... -
King Unique
titán
válasz
Tuomas #101293 üzenetére
Nem újdonság a bekapcsolt titkosítás az ilyen eszközöknél és a célja nyilván az, hogy védjen az illetéktelen hozzáférés ellen, ha pl. elveszted, vagy ellopják a laptopot. Az pedig evidens, hogy olyan hardvered van, amiben van TPM chip, máskülönben eleve nem lenne elérhető a gépházban külön az eszköztitkosítás. Ha a helyreállítási kulcsot már lementetted, akkor az is oké. Aztán hogy bekapcsolva hagyod-e az eszköztitkosítást, vagy kikapcsolod, az már rajtad áll. De az előbbiek értelmében a lényeg az, hogy nem szimpla véletlenből van bekapcsolva gyárilag, hanem nyilván van oka, meg ha már támogatja maga a hardver.
A klasszikus újratelepítés, vagy helyette a gépházban a gép alaphelyzetbe állítása akkor lehet indokolt előtelepített gépeknél, ha tele vannak rakva a gyártó által sok olyan bloatware szoftverrel, amik lassulást és esetleg egyéb gondokat okoznak. Ha nincsenek ilyenek, vagy az egyes hasznos gyári alkalmazások mellett csak pár bloatware van, amiket könnyen lehet uninstallálni. akkor viszont nem feltétlen szükséges. A particionálás, partícióeltolás stb. meg vélhetően csak nincsen elrontva, max. lehetnek rejtett partíciók, mint pl. a gyártó saját recovery partíciója, amik kicsit bonyolíthatják az elrendezést. De ez önmagában még nem hiba.
-
Tuomas
addikt
válasz
Cs1csó #101303 üzenetére
Köszi!
Egyelőre hagyom így. SSD van benne, 256-os, a dokumentumaimat és minden egyebet NAS-on tárolom. Most nem vagyok gép előtt, de 1 partíció van, és valszeg egy külön recovery.
Asus gép, kimondottan azért (is) választottam ezt a márkát, mert már az előzőnél is azt tapasztaltam, hogy az előre telepített gyártói programok kevésbé idegesítőek (a céges gép egy lenovo, na az ilyen szempontból botrány). Ezen volt kb 4 előre telepített alkalmazás, abból kettőt töröltem, a másik kettőt pedig használom. (vezérelni lehet vele a töltést, a ventillátor sebességét, stb, és a suppport is ezen fut)
Szerintem a titkosítást is hagyni fogom bekapcsolva, a kulcsot kimentettem magamnak. Csak az a fura h gyárilag miért kapcsolják be a titkosítást? Lehet hátránya, ha bekapcsolva hagyom?
Neten rákerestem és néhány dell gyártmánynál volt ilyen már. -
King Unique
titán
válasz
Heroes fan #101265 üzenetére
A történet hivatalosan úgy szol, hogy a jogtiszta, aktivált Windows 7, 8.1 rendszerekről lehetett 1 évig ingyen frissíteni Windows 10-re, valamint a 7, 8.1 kulcsokat elfogadta a Windows 10 telepítője aktiválásnál. A kiegészítés annyi, hogy ez nem hivatalosan akár továbbra is működhet és általában működni is szokott az egyes beszámolók és tapasztalatok alapján.
Ha nálad a W7 csak próbaverziós, azaz nem aktivált és nincsen hozzá érvényes termékkulcs, akkor úgy viszont értelemszerűen nem fog menni... Vagy ki tudja.
De ennyi erővel némi korlátozással akár a Windows 10-et is lehet aktiválatlanul használni, még cikk is van erről. Viszont ettől függetlenül a normál állapot nyilván az, ha megfelelően aktiválva van és licencelt.
-
King Unique
titán
válasz
Heroes fan #101243 üzenetére
Ezt magyarul pontosan hogyan kell érteni?
Ha azt akart (?) lenni a kérdés, hogy lehet-e még W7-ről W10-re frissíteni ingyen, akkor hivatalosan már rég nem, de a gyakorlatban még mindig működhet, sőt egyből a 7-es kulcsával telepíteni a 10-est. Ha az (?), hogy 1x már telepítve és megfelelően aktiválva lett azon a gépen a W10, majd utána ismét a 7-es került fel, akkor eleve regisztrálva lett a gép hardverazonosítója és akármikor újratelepíthető a W10, illetve a licencnek megfelelő kiadás. Ha netán az (?), hogy W7->W10 upgrade történt, majd a gépházban visszaállás történt W7-re, akkor szintén az a helyzet, mint az utóbbi esetnél.
(#101244) Potyka03:
El, jobbgombos egérkattintás a tálcán, majd keresés és ott a megfelelő opció kiválasztása. Ebben a leírásban szemléltetve van, ami ugyan nem 1703-as verzióhoz készült, de kb. ugyanaz beállítás 1903-nál is. -
ALI_G
veterán
válasz
King Unique #101142 üzenetére
Röviden: koszi
Bővebben: pontosan erre voltam kíváncsi, hogy mi alapján fog működni az aktiválás ha nem kell megadjak kulcsot. Ezt ilyen formában nem írta le az általam talált support oldalak egyik se.
-
ALI_G
veterán
Sziasztok, van egy lenovo yoga laptop a családban, amit újra szeretnék telepíteni. A telepítőt pendrive-ra elkészítettem a gyári windows weboldalról. A laptop win 10-zel jött, de a kulcsot nem találom.
A support oldalakat böngészve azt találtam, hogy mivel digitális liszenszem van (gépházban ellenőrízve), így a telepítés során kihagyhatom a kulcs megadását, de félek hogy félreértem. Még egy olyat olvastam a digitális liszensszel kapcsolatban, hogy szükségem lesz egy MS fiókra (ez jelenleg nincs).
Hogy járjak el az újratelepítéssel?A digitális licencek az Ön Microsoft-fiókjához kapcsolódnak, így semmit sem kell megkeresnie a PC-jén. Amint bejelentkezik a Microsoft-fiókjába az internethez csatlakoztatott PC-n, minden készen is áll.
A telepítés során a rendszer kérni fogja a termékkulcs megadását. Ha digitális licenccel rendelkezik, válassza a termékkulcs megadása nélküli folytatás lehetőségét. -
Zoz
őstag
válasz
Chaser #101086 üzenetére
Hivatalosan nem lehet frissíteni, gyakorlatilag meg igen.
Érdekes az a nem aktiválódó gép... biztosan az a windows volt rajta aminek a kódja a BIOS-ban van? Láttam már olyat, hogy csak azért is virágboltit raktak fel...
Esetleg meg kéne próbálni egy tiszta telepítést, elvileg a telepítő nem is fog kulcsot kérni, ha talál BIOS kódot.Másik lehetőség a telefonos aktiválás, ott van olyan rész ahol hibakódot kérdeznek.
-
VGYke
addikt
válasz
King Unique #100679 üzenetére
SityiSXT, King Unique, köszönöm! Kérdésem onnan indult, hogy ráteszek a laptopra home helyett pro verziót, de a későbbiekben, aktíválás után valamikor kiderül hogy a pro kulcsával valami probléma van (mit tudom én, pl. többször eladták), akkor hogyan tudom visszatenni az eredeti Win Home verziót. Nagyobb biztonságban érezném magam, ha ismerném az eredeti Win8 kulcsot.
-
King Unique
titán
válasz
MaxxDamage #100706 üzenetére
Ezt miért nem tőlük kérdezed, ha már felvetted a terméktámogatással a kapcsolatot és amúgy is ők gyártották? Meg hogy pontosan mire és hogyan értik, mert a linkelt screenshoton a Secure Boot kulcsok vannak.
-
King Unique
titán
válasz
MaxxDamage #100701 üzenetére
Az előbb írta le más is, hogy a Microsoft aktiváló szerverein lesz tárolva a géped hardverazonosítója és az ahhoz társított Windows 10-kiadás + licenc. Az UEFI BIOS-ban lévő OEM key a Windows 8.X és 10 rendszerekkel előtelepített gépeknél szokott lenni és normál esetben értelemszerűen 1 db kulcs, mivel nyilván nem 5-féle Windows 10-et adnak hozzá egyszerre... A linkelt screenshoton pedig a Secure Boot kulcsok vannak, azoknak semmi köze a BIOS OEM product key-hez.
-
Geth
veterán
válasz
MaxxDamage #100701 üzenetére
Ennek az égadta világon semmi köze a Windows kulcsokhoz.
Az itt tárolt kulcsok a Secure Boothoz kellenek, digitális aláírás ellenőrzéshez. -
MaxxDamage
félisten
válasz
King Unique #100679 üzenetére
Hány ilyen kulcsot lehet "tárolni" a lapon / BIOS-ban ?
Nekem van Home és Pro , Home az a gyári SSD-n van (laptop) a Pro meg a másikon, amit most használok.
Elvileg a képen látható a "kulcsok" megléte/tárolása, a "rendszerbe, BIOS, lap... kinek ahogy tetszik. /gondoltam már rá, hogy lementem USB Pen.-re és átnézem mik is ezek pontosan/ mind2 SSD / rendszer gond nélkül használható / aktivált, de lehet van egy 3.-ik (Key) is ami Pro / Retail verzió. - próbálgattam mindenfélét, pár SSD-vel "NVMe-k és Sata3-k"
-
törölt tag
Ha már license témánál voltunk.Vesz az ember egy használt gépet amin gyárilag volt win7.
Ezt felfrissíti win10-re a BIOS-ba ott lesz a kukcs.
Miklor majd elakarja adni a gépet, hogy tudja tovább vinni a kulcsot?
Beregisztrál a fiókba és hozzáköti az új alaplaphoz a régi alaplapon meg BIOS-t frissít, hogy a kulcs törlődjék belőle? -
ddmb
aktív tag
Ha a gépbe be van égetve egy Win10Home kulcs, és én mondjuk veszek egy Pro-s kulcsot és azzal szeretném használni a gépet, akkor jól gondolom, hogy a Consumer-es .iso-val nem is tudok Pro-t telepíteni? Ehhez Business installert kell beszereznem?
És mi van akkor ha teszem azt Pro-s kulcs van a gépbe égetve, és valamiért csak Home-ot szeretnék a gépre installálni? Ekkor mi a teendő? (Mert ugye a Pro verzió ott van mindkét installerben...)
-
King Unique
titán
válasz
VGYke #100673 üzenetére
Le volt már írva, hogy nem kell semmit külön kiolvasni, mivel ha Windows 8-cal előtelepített laptop, akkor az UEFI BIOS tartalmazza az OEM kulcsot és a telepítésnél-aktiválásnál onnan olvassa ki a Windows 10, majd utána automatikus aktiválódik, amint aktív internetkapcsolat lesz... Meg ha 1x már telepítve és aktiválva lett azon a hardveren a Windows 10, akkor amúgy is eltárolásra került a hardverazonosító és az ahhoz társított kiadás, licenc. Max. csak arra kell figyelni, hogy a megfelelő kiadás legyen telepítve, azaz a W8 Core kulcsa a W10 Home kiadáshoz passzol. De még erre sem feltétlen kell külön figyelni, mivel BIOS OEM key esetén elvileg automatikusan az annak megfelelő kiadás kerül a telepítésnél kiválasztásra, azaz esetedben a Home.
Egyébként meg ProduKey és társai programokkal lehet kiolvasni. Viszont ha digitálisan aktivált, illetve digitális licenc, 7/8.1 rendszerekről upgrade-elt stb., akkor a Windows 10-ben egy általános generic product key fog megjelenni, azaz hiába olvasod ki, az max. csak a telepítéshez jó, ellenben az aktiváláshoz már nem.
-
JamesHun
addikt
válasz
VGYke #100623 üzenetére
a csodás goodoffers24 nem a leglegálisabb oldal
nem is értem hogy pcguru pcworld és társai mégis hogy írhattak több oldalon keresztül (persze kiemelve ez nem az ő ajánlatuk, de persze az onnan jött jutalék azért mégis jól jön nekik) mennyire jó és olcsó ez az oldalVan opció, hogy más liszenszkulcs megadása és oda beadhatod az onnan kapott kódot
a nagyobb gond, hogy ha azt deaktiválják akkor mi lesz
elvileg ha win8 ról upgradeltél akkor annak a kulcsát megadva lesz neked meg a win10 kulcsod -
Nicotin
kezdő
Sziasztok abban szeretnék segítséget kérni hogy a gépemen a frissen feltelepített windows 10 nagyon lassú.
Nincs valami megoldás hogy gyorsabb legyen ? (beállítás, tweak) Frissen telepített rendszernél miket állítotok be? A merevlemez több program szerint sincs gond a smart adatok alapján. Munkára használom a gépet ezért szeretnék javítani év végére kap majd egy samsung 1tb ssdt.
Nincs valami beállítás amivel lehet javítani? Előre is köszönöm a segítséget kb közép szintű felhasználó vagyok számítógép téren.(Asus x540lj laptop):
CPU: Intel Core i3 4005U
RAM: 8gb
HDD. 5200rpm 1tb
A laptop eredeti előre telepített rendszerrel rendelkezett így eredeti kulcsal telepítettem újra media creation toolal ami windows 10 (home 64bit) 1903 -
válasz
#54072192 #99934 üzenetére
Üdv!
Olvasgatom itt, hogy ebben a licenc témában igen csak aktív vagy, nos akkor én is tennék fel egy keresztkérdést, persze mástól is várok választ, ha már volt ilyen esete.
Szóval, az alap szitu az, hogy kb. 8 éve vásároltam egy OEM-es Win 7 kulcsot, telepítő lemezzel együtt, hazai hivatalos webáruházból (talán Ipon ?), de sajna a számla már nincs meg, de maga a cucc, a mai napig itt van a fiókomban. Azzal simán aktiváltam akkor a Win 7-et, és bár OEM-es kulcs, kb 5 éve teljes platform váltás volt, AMD-ről Intelre, értelemszerűen új alaplappal, és annál az újratelepítésnél is csont nélkül elfogadta a kulcsot.
Jelenleg még mindig ezt az alaplapot használom, és 2015-ben pedig simán ment a Win 10-re történő frissítés is.
A Win 10 is azóta legalább már háromszor lett újrahúzva különböző problémák miatt, de minden esetben azonnal aktiválódott a Win.
Természetesen folyamatosan használom az MS fiókot, látszik is a fiókomban ez az asztali gép.
Ennyi előzmény után a kérdés. A közeljövőben ismét teljes hardver váltást akarok, ami értelemszerűen új alaplappal is jár majd. Tegyük fel, hogy a legoptimistább verzió jön be, azaz az új konfigra történő Win telepítés során, az MS fiók hibajavító opcióját használva, aktiválódik a Win, az új konfigon is..
Érdekességként megjegyzem, hogy ha ellenőrzöm a kulcsomat, a Win jelenleg is ilyenek látja, holott egyértelműen OEM-es cucc:Na már most, mi van akkor, ha eladom a jelenlegi alaplapomat, amiben elvileg tárolva van a jelenlegi hardverazonosító, és tegyük azt fel, hogy aki megveszi, az viszi a jelenlegi procimat, meg a RAM-okat is, tehát egy fél konfigot vesz tőlem. Amennyiben összerakja, fel rak rá egy Win 10-et, lehetséges az, hogy nála is aktiválódik a Win?
Egyáltalán, egy Win 10 alatt használt alaplapot, hogy kell eladni, hogy ne legyenek esetleg ilyen problémák, van ennek esetleg valami protokolja? -
Garsza
veterán
Helló! Eredeti Win10 Home van gépemen. Egy ismerőstől vettem annó a kulcsot. 2 napja alaplapot cseréltem es most nem tudom aktiválni. És a kódot sem találom.
Van erre valami megoldas hogy aktiválni tudjam? -
csubuka
addikt
válasz
MaxxDamage #99871 üzenetére
Én lehet ott szívtam meg, hogy nem kötöttem össze MS fiókkal a régi SSD-s aktivációt, hanem csak úgy local-ba nyomtam. Valami porszem csúszott így a gépezetbe.
Itt azt írja, hogy a HDD csere is kinyírhatja a digital license-t.
Ennyi, eggyel kevesebb kulcsom maradt
Mindegy. Ezt az újat majd linkelem.
-
csubuka
addikt
válasz
King Unique #99868 üzenetére
Köszönöm a választ!
Akkor nem értem az egészet. Be volt aktiválva korábban már ezen a Windows 10 Pro. Most is azt raktam fel. Végig neten volt telepítés alatt. Termékkulcsot ugyan nem kért, de nem is aktiválódott automatikusan. Nem hinném, hogy Microsoft fiókhoz kötött lett volna az előbbi aktiválás.
Mindegy, nem akarok vele többet szívni, kapott egy új Retail kulcsot azt csucsu.
-
zolee001
őstag
válasz
Pityu. #99749 üzenetére
Egy ut járható ezekkel,megvásárolod és majd az idö eldönti ,hogy megérte e,erre senki nem tud válaszolni
Az EU-ban valóban lehet használt szoftvereket eladni (usában nem) ezen cégek akik ezzel kereskednek nem fogják egyesével leellenörizni minden egyes kulcs valódiságátA PC world-ben fizetett reklámban futattott goodoffer akármin a fél éve megjelent Office 2019 Pro Plus ami csak VL licensszel elérhetö és 59.EUR áron hirdetett amugy 150.000 ft os szoftvert ugyan melyik cég unta meg és dobta a kukába?
Egy erösen IQ hiányban szenvedö barátom a népi kinábol rendelget minden szart,2-3 TB os pendrivok (természetesen kamu) most éppen https://www.llbeay.com/products/windows-portable-m3-8100y ezt nézte ki mert sok sok jo értékelése van az elégedett felhasználoktol
50 usd
Ami tartalmazza a 130 usd-s Windows 10 licenszet
a fél éves oemeknek kinált 280 usd-s intel procit
512 Nvme ssd-t
Ramot anyámkinját--- igaz gyártója az adott terméknek na az nincs és csak Credit Carddal lehet fizetni -
Pityu.
nagyúr
Akkor ez is igaz lehet,hogy ennyiért örök kulcsot kapni?Mert ugye a hardveraprón nem lehet lopott vagy hamis dolgokat árulni.Szóval ez is lehet megbízható?
-
Pityu.
nagyúr
Ezek lehetnek tényleg valós kulcsok?És ezek is egy életre szólnak vagy max egy aktiválás és kuka?
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #99714 üzenetére
Köszi.
Ezen a gépén 32 bites Windows 7 Pro volt gyárilag, az lefrissült 32 bites Win 10 Pro-ra. A kulcsát használhatom 64 biteshez is? -
Mexbacsi
tag
Sziasztok! Szeretnék vásárolni HA-ról WIN10 pro kulcsot, ami eredeti. Korábban már olvastam, hogy kit kell keresni ilyen ügyben, de nem emlékszem a nevére. Tudnátok segíteni, hogy ki az aki biztosan eredeti kulcsot kínál? Ha nagyon off és nem tartozik ide, pm-ben is jó ha segít valaki. Köszönöm.
-
Nagynozi
aktív tag
válasz
MaxxDamage #99699 üzenetére
Igen, valószínű, online vásároltam. 2 teljesen különböző gépen használtam gond nélkül, mikor a 3. gépnek az alaplapját gariztattam, majd újraraktam a windowst, már nem engedi aktiválni. :/
King Uniqe: Igen, ez lehetett, sztem elcsesztem, mert már nagyon vártam az új lapot és nem gondolkodtam, pedig már többször sikerült teljes gépcsere után használni a kulcsomat.
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Vettem egy új gépet, telepítettem a Win-t, használtam a gépet rgy ideig, aztán az alaplapról kiderült, hogy a front USB csatlakozó hibás, gariban cserélték, majd alaplap csere után a Windows-t nem tudom aktiválni. A régi gépem és a gariztatás előtti gépemet látja a hibaelhárító. Elvesztettem az aktiváló kulcsom?
-
-
Met
nagyúr
Láttam HA-n 5k alatt win10 digitális kulcsokat.
Van aki azt írja hogy digitális licensz, nem kell hozzá matrica vagy retail kiadás ezért nem géphez kötött a kulcs hanem ms accounthoz.
Szóval kitől vegyek kulcsot? Nézem hogy idaírkálják, hogy gyorsan küldte meg sikeresen be aktiválták és működik...még. -
zolee001
őstag
válasz
szazbolha #99523 üzenetére
Attól függ milyen változatod van (sku,channel) és hol akarod futtatni (w10 hyper v avagy server hyper v)
OEM csatornás windows csak fizikálisan futhat de vannak olyan verziók amik tartalmaznak virtuális jogot (1 kulcs 2 példányban futhat,1 fizikai 1 virtuális)
Nem legálisan pedig mehet a költöztetés egyik hostrol a másikra hyper v-hyper v nem foglalkozik vele nálam -
Zoz
őstag
válasz
NdrewSunix #99468 üzenetére
Aktiválás az alaplapot nézi, szóval ugyanarra a gépre akárhányszor telepítheted.
Ha klónozod akkor semmit nem kell tenni, ugyanúgy aktivált marad.
Ha újratelepíted akkor pedig nem kell kulcsot beírni, amint netet kap az alaplap azonosítója alapján aktiválja magát.Sata -> NVME váltásnál először tedd be az üres NVME-t a Satás mellé, hogy feltelepítse a driverét, utána mehet a klónozás.
-
King Unique
titán
válasz
tylerddd #99402 üzenetére
Az csak egy dolog, hogy akkor lett vásárolva és elvileg, de megint más, hogy mikori gyártású és gyakorlatilag FreeDOS / Windows 7/8.1/10 kiszerelésű-e. Ha tényleg gyárilag Windows 10-zel volt előtelepítve, akkor eleve az UEFI BIOS tartalmazza az OEM key-t. Vagyis nem kell semmilyen termékkulcsot, meg matricát nézegetni, mert automatikusan aktiválódni fog a Windows 10 a megfelelő kiadást telepítve. Ha Home volt rajta eredetileg, akkor az, ha esetleg Pro, akkor meg az. Ha eredetileg régebbi Windows volt rajta és annak a kulcsával történt upgrade Windows 10-re, akkor szintén aktivált marad. Amúgy pedig megnézed az slmgr parancsokat, mit mutat pl. az
slmgr -xpr
. Ha tartósan aktivált, akkor oké. -
King Unique
titán
válasz
tylerddd #99394 üzenetére
A Windows 8-cal és 10-zel előtelepített gépeknál általában már nem szoktak termékkulcsot matricázni, mint a 7-esnél, hanem az UEFI BIOS tartalmazza az OEM kulcsot. Ha valami régi, használt laptop, akkor lehet épp 7-es volt rajta eredetileg és annak a kulcsa lett megetetve a 10-essel. Amúgy nem mindegy, ha aktiválva van és működik rendesen?
-
válasz
zolee001 #99393 üzenetére
Én anno, úgy 7-8 éve vettem, egy OEM Win 7-es kulcsot, amivel 2015-ben frissítettem Win 10-re. Annak ellenére, hogy OEM-es a kulcs, mégis RETAIL-t ír ki:
Ez majd akkor lesz érdekes, ha a több mint 5 éves alaplapomat lecserélem majd, hogy akkor automatikusan aktiválódik-e a Win, ha már ugye retailos verziót ír, vagy szépen beint, hogy vegyek másik kulcsot.
-
Geth
veterán
válasz
tylerddd #99394 üzenetére
Én arra tippelek hogy innen az RTM Generic Key oszlopból látsz egy kulcsot
Digitálisan aktivált, free upgradelt stb. esetben a Win-ben már csak ez a generic kulcs marad, az aktivációt az MS szervereivel boltolja le a rendszer.
(A generic kulcs csak telepítésre jó, de önmagában nem aktivál. Ez a kulcs kerül be akkor is amikor skippeled telepítéskor a kulcsot, lényegében kijelöli a retail channelt, aminek a hatására amikor online a gép elindul az ellenőrzés, hogy az adott gép hwid-jéhez tartozik-e aktiváció). -
tylerddd
veterán
válasz
#73959936 #99392 üzenetére
Köszi! Ezt kipróbáltam, számomra ismeretlen termékkulcsot ír.
Vettem egy használt laptopot boltból, amihez elvileg volt Win 10 Pro, a gép alján van is egy product key. Mivel vásárláskor SSD upgrade-t kértem, mondtam, hogy ne tegyék fel a Win-t, majd én megcsinálom, ahogy szeretném magamnak. Telepítéskor ugye nem kér kulcsot, a gép aktiválva van, működik. Rossz kulcs van az aljára ragasztva vagy ... ?!
-
King Unique
titán
válasz
#63718632 #99298 üzenetére
Maga a KMS aktiválás időtartama szokott általában annyi lenni, de azt újra és újra meg lehet hosszabbítani. Vagyis ha erről van szó, akkor pont aktuális...
Ha gyárilag Windows 8.1 rendszerrel előtelepítve vette a laptopot, akkor nyilván van hozzá hivatalos licenc és az UEFI BIOS tartalmazza a termékkulcsot. Ez esetben pedig a 8.1 kulcsa jó lehet a 10-eshez is, legalábbis a megfelelő kiadáshoz. Ha korábban történt sikeres 8.1
—►
10 upgrade és aktivált volt a 10-es, akkor eleve annak kellet volna maradnia, meg el kellene fogadnia a 8.1 kulcsát most is. De akár még utólag is, hiába járt le hivatalosan az ingyenes upgrade lehetősége. -
MaxxDamage
félisten
Elmúlt pár napba jók a kommentjeid, H.Sz. gyűjtés van folyamatban?
(#99207) Heroes: Nincs más dolgod, mint letölteni Hivatalos MS oldalról a legújabb "hivatalos" verziót (ISO vagy USB eszközre valót, ISO-t azt ki kell írni lemezre) és telepíted azt. /gondolom hivatalos kulcsod van, vagy a gépre amire szeretnél telepíteni, korábban volt már regelve?/ akkor no para!
USB eszközön meg "csak" 8GB szabad helynek kell lennie (nekem is 8GB PenDrive-n van a 1809-es telepítő cucc..)
-
MaxxDamage
félisten
A T430-n van Win7 Pro matrica (aksi alatt) és azt beírva Win10 Pro (x64) rendszernél el is fogadta. Na már most, én a T430-ra a Retail kulcsom akartam, másik T430-ra meg a Win7 x32 Home Premium-t. De akkor most a Retail megmaradt, a másik T430-n is van/lesz gyárilag Win7 Pro matrica, így lehet megmarad mind a 2 (+) SN-m... Szerintetek mit csináljak vele/velük?
/kb. potyára vettem a Win8 Pro (nem OEM) 2 lemezes verziót is Win10 Pro Upgrade célra az Asus Gamer notimhoz a gyári Home verzió helyett/
Ilyenkor van az, hogy mielőtt bármit veszek, a fiókokba érdemes szétnézni és jó dolgokat lehet találni...pech! /csak már felesleges kb./
-
sutibci
újonc
Sziasztok! Nem tudom hogy jó topikot néztem e, de van egy olyan jellegű problémám, hogy kaptam egy csúnya vírust, ami miatt újra kellett tennem az op rendszert (win10). Viszont, a problémám az, hogy nem tudom beaktiválni azzal a kulccsal amivel az előző volt. Eredeti kulcsról van szó, nem aktivátor vagy ilyen jellegű dolgok. Képet csatoltam hozzá, ha valakinek hasonló cipőben volt része, megköszönném a segítségét!
-
törölt tag
Valószínűleg nem érte el az ingerküszöböt. Hajlamosak a szoftvercégek elfordítani a fejüket lényeg az ő termékeiket használják minél többen, aztán egyszer vesz legálisat is az ember. Hivatalosan már a Win7-8 kulcsról frissítés sem él, gyakorlatilag pedig simán elfogadja a Win10, és OEM kulcsokat is lehet új alaplapra vinni.
-
cigam
titán
Pedig nem az. Valószínűleg elfogadja a kapott kulcsot, de attól nem lesz legális példány. Egy e-mailben küldött Windows 10 telepítőkód, garantáltan mennyiségi licenc kód. Addig él, amíg a Microsoft ki nem üti. Lehet soha, lehet 1 hónap múlva.
A hivatalosnak tűnő magyar oldalon az (X) jelzést is látta? Ami a fizetett hirdetés jele, vagyis nem a saját kútfőből írt ajánlásuk, hanem pénzt kaptak azért hogy megjelentessék azt az írást.
Az a fura, hogy az MS még nem készített egy tájékoztató oldalt ezekről a töredék áron nepperkedőkről.
-
milu
aktív tag
Egy ismerősöm számítógépet akar vásároolni. Amit néz, az Win10 nélküli gép lenne és a vásárlást követően vásárolna külön Win10 oprendszert.
Amit kinézett az az alábbi linken található Win10 lenne!
A kérdés az, hogy a licencelés jogszerűsége miatt az innen rendelt kulcs használata és futtatása a gépén jogszerű-e? (szerintetek milyen korlátozások lehetnek ennek a kulcsnak a megvásárlása után a használata miatt?)
Azért kérdezem itt a fórumban, mert tegnap írtam az Win10 kulcs eladójának, de eddig még nem érkezett válasz, a honlapon pedig nem találtam a kérdéssel kapcsolatos leírást. (Mivel hivatalosnak tűnő magyar oldalon látta az ismerősöm a hirdetést, etzért megbízik a honlap jogszerűségében)
-
Geth
veterán
válasz
MaxxDamage #99142 üzenetére
Home-ból Home lesz, a bitness meg irreleváns, tekintve hogy nem számít külön SKU-nak (kulcs jó mindkettőre).
-
MaxxDamage
félisten
Témához tartozik, ezért nem rakom OFF-ba.
Van Vista 32bit (Home Premium) , Win7 32bit Home Premium , Win7 x64 Pro "Retail" és ebből a Vistán kívül a 2 db W7-t tudtam "Upgradelni" / telepíteni (SN-k szerint) a Win10 x64 Pro -t (listából kiválasztva és a W7 keyeket elfogadta). Ez így normális? (mind eredeti lemezes/matricás szoftver) van 2 laptop amire újra raknám a rendszert és így ezeket a kulcsokat felhasználva lehetséges? (a notikon levő szoftverek eredete nem ismert, lehet viragbolti verzió, mivel rendszerrel lettek véve)
-
Ablakos
őstag
Ezen a linken található kulcs OEM vagy minden további (fejleszett) hardverre használható? Nem szeretnék fél évre op. rendszert venni.
-
allein
addikt
Sziasztok. Szeretnék kérni egy kis segítséget. Bátyám laptopjára telepítettek egy win10-et, egy hónapja. Most kéri a kulcsot ami nincs, ennek ellenére azt jelzi a windows, hogy aktíválva van.
Milyen módon tudom hivatalosan aktíválni, hol tudok vásárolni egy hivatalos kulcsot? Amennyiben ezt a kulcsot megadom, aktíválódik majd a windows10?
-
MaxxDamage
félisten
válasz
#54072192 #99094 üzenetére
Én ezért is vettem 2 lemezes (32&64 bit) kiszerelést, amihez külön kártyán volt a key is hozzá.
Igaz nincs hozzá SN matrica amit fel lehet ragasztani, de nem OEM és bárhova, bármikor feltehető és nem szűnik meg.Amúgy régen vettem már ilyen "Retail" Pro Key-t is (mikor még aktívan toltam az eBay-t) és fene tudja jó lehet még vagy sem, Az még Win7 -es rendszerhez volt.
Win10 Pro "Retail" kulcsot vettem tavaly, de az bontatlan csomagolásban kaptam és CZE verzió volt (onnan származott a Csehektől) az a mai napig jó és az is jó is lesz.Mint ahogy mondod, igaz!
Egy key önmagában kb. semmit nem ér, nem lehet tudni az eredetét, felhasználhatósági idejét sem tudni. -
törölt tag
válasz
lanszelot #99093 üzenetére
A játékoknak egyrészt semmi köze ehhez, másrészt az olcsóbb helyeken gyakran lopott adatokkal veszik a kódokat, amiket a kiadó szépen visszavon.
Szóval 80 ezer forint az MS-nél a Win10 Pro, te pedig megvennéd ugyanazt most 3600 forintért? Egy digitális terméket? Vajon miért ekkora az árkülönbözet?
Egyik linkelt oldal sem írja, hogy ezek milyen kulcsok, honnan vannak. Sokszor MSDN-en kapott kulcsokat adnak el, amiket bármikor letilthat az MS. Esetleg nem is működik a kulcs, vagy már felhasználták, de vannak annyira jófejek ezek az eladók, hogy kérdés nélkül küldenek újat. Kérdés.
Persze lehet, hogy használt licenceket árulnak, például leselejtezett gépekről, ezt megtehetik. A te dolgod, hogy megbízol-e ezekben, de senki sem fogja helyettük bizonyítani, hogy jogtiszták. Egy kód önmagában még nem jelent semmit.
-
Joker88
őstag
válasz
savior #99063 üzenetére
májusra ígérték, hogy hónap eleje,közepe,vége, azt nemtudom, de tőlem csúszhat is, csak legyen normálisan megszerkesztve.. Állítólag most olyan problémát észleltek,hogy ha rá van dugva egy USB tároló-eszköz a gépre (akár USB-s HDD,akár USB kulcs) már hibaüzenettel leáll a telepítés.. igaz-e vagy sem,nemtudom,csak olvastam nemrégen..
-
AsakuraDave
őstag
Hali,
Windows 10 PRO-ra szeretnék váltani és látom,hogy aprón valami irdatlan olcsón vannak OEM kulcsok
Ha most telepítenék egy win10et a hdd-mre de késöbb ssd-re szeretném akkor azzal az OEM verzióval nem kéne hibába ütköznöm,igaz? Illetve hol tudnám a win10 pro 64bitet letölteni? -
Bence942
tag
Helló valaki tud olyan oldalt ahol 10 dolcsiért lehet win 10 kulcsot vásárolni? (privátba küldjétek az oldalakat ne legyen reklámszag...)
-
-
kutkut
addikt
Sziasztok!
Itt egy kommentben azt olvastam, a mennyiségi licencben vásárolt kulcsokat is lehet értékesíteni. Ezt valaki meg tudná erősíteni/cáfolni?
Utánanéztem az áraknak - aprón is... Akik kb. 15-20k-ért árulják, azok miben különböznek azoktól, akiktől 3-4k-ért beszerezhető? Tényleg van valami különbség, vagy csak szimplán pofátlanabbak?
-
vallas
őstag
Sziasztok!
A jelenlegi konfigom egy intel i5-s, GTX1060 vga-s,gép amin a win 10 egy eredeti win 8-ról lett upgradelve.
Meg van az új konfig, egy Ryzen 2600-s AMD -s konfig, ebbe is a 1060-s vga kerül , szokásos alaplap, proci, ram csere lesz.
Megpróbálom, hogy hát ha elindul a win, ha leszedem a régi drivereket a csere előtt, de ha nem jön össze, akkor hogy lehet kinyerni a telepítőkulcsot, a mostani winből?
Vagy elég lenne csak egy friss telepítőbe, beírni a win8 kulcsot, ami elvileg meg van?
Előre is köszi!
-
Geth
veterán
válasz
tylerddd #98563 üzenetére
A kérdésem az lenne, hogy a BIOS-ban milyen beállítások szükségesek a telepítés megkezdése előtt?
UEFI lesz az, de a kérdés nem biztos hogy szerencsés, például fogalmunk sincs milyen beállításokra van lehetőség az adott laptop UEFI-jében. Általában a laptopoknál kevesebb beállításra van lehetőség, így egyszerűbb lehet ha azokra kigyűjtve keresel/kérdezel rá.NVMe ~ Ilyenkor a sata beállításoknak van értelme?
Ha nincs SATA eszközöd, akkor semmit nem befolyásol NVMe esetén.
Nálam nincs SATA, így a komplett controllert letiltottam, de nem tudjuk hogy Nálad a kérdéses opció magára a controllerre vonatkozik, vagy pl. csak annak módjára (AHCI/RAID/legacy)?
Ha van SATA eszközöd, vagy a beállítás nem a teljes controller kikapcsolására vonatkozik, én meghagynám AHCI módban.Legyen a secure boot bekapcsolva vagy ne?
Lényegtelen, lehet telepíteni úgy is hogy be van kapcsolva. Ekkor Setup módba kell rakni ha van ilyen opció, illetve szokott olyan menüpont lenni amivel telepíthetőek az alapértelmezett kulcsok, arra érdemes rábökni.
De akár ki is kapcsolhatod a telepítés idejére és csak utólag kapcsolod be.Ezen felül egyes UEFI-k esetén szokott lenni Fast Boot vagy Ultra Fast Boot, általában előfeltétel, hogy ha tud is CSM-et (BIOS emuláció), az legyen kikapcsolva.
(#98565) vlevi: kicsit mindig elsírom magam amikor látok valakit File Explorer-rel dolgozni, annyira nem hatékony gyakorlatilag bármilyen orthodox dual pane file managerhez képest
-
macilaci78
nagyúr
Haver vett egy HP Z420-as gépet egy Kingston A400 120 GB SSD-vel. A géphez jár Win7 kulcs, telepítene rá Win10et, de hibába ütközik.
-
zolee001
őstag
válasz
adika4444 #98365 üzenetére
Igy igaz,a matrica azt jelenti,hogy OEM igy minden felmerülö problémával a gép gyártojához kell fordulnod,amennyiben te magad vásároltad volna meg külön a windowst (külön) és nem géppel együtt akkor tudnád tölteniw az MS töl
A torrentes "megesküszöm MSDN érintetlen iso" ime egy részlet az nfo-bol
"Aktivalas (legalis):
- Elinditod az activation.bat-ot.
- A megjeleno ablak megfelelo rubrikajaba beirod a legalis kulcsot, majd az Activate gombra kattintasz.Aktivalas (nem legalis):
- Elinditod a W10 Digital Activation-t.
- Kozepen a Activate Windows 10 gombra kattintunk.
- Megvarod, amig az aktivator befejezi az aktivalast.
Fontos: ehhez az aktivalashoz elengedhetetlen, hogy a gep internetre csatlakozzon!"Valahogyan az én MSDN gyári telepitökészleteim nem tartalmaznak activator.bat filet
Aztán,hogy mik vannak még elrejtve ezekben az "érintetlen MSDN telepitökben" azt ki tudja
-
FistXL
senior tag
Sziasztok!
Honnan érdemes letölteni a Win 10-et, MS oldaláról vagy nCore-ról? Utóbbiban integrálva vannak a legújabb frissítések, de nem szeretnék vírusosat használni
. Lehetőleg Home N kéne, a legkevesebb előre telepített bloatware-el, és a lehető leggyorsabb működéssel, ami nem lassul be 3 hónap után. Eredeti kulcsom van hozzá természetesen.
Köszönöm
-
Kékes525
félisten
válasz
#79715584 #98210 üzenetére
A tweaker programot alig-alig használok, attól, hogy megvan. A vírusirtók csak paranoiából vannak meg. Utoljára 90-es évek közepén volt vírusom, akkor is én engedtem véletlenül szabadon az akkori vírus gyűjteményemből.
(#98211) Geth
"Az is lehetne költői kérdés, hogy mitől van az, hogy Neked szükséged van ennyi utility progira"
Ebben igazad van.
"shell ext"
Mint fentebb írtam, és láthattad is, nem használok olyat. Az eredetit használom már, sokkal régebb, mint ahogy a hiba történt.
"szépen kilistázzák pl. a reg kulcsokat amikhez hozzányúlnak?"
Sajnos nem. De ennek semmi jelentősége, hazudhatnak is. Ezt látom. [kép]
De az, hogy nem látom, az önmagában még nem indok az elvetésre. A Windowsnál sem látod, hogy pontosan milyen cuccaidról ad információt a Microsoftnak és azt sem, hogy mikor mit csinál egész pontosan. És ezt az összes programról el lehet mondani. Csak az lenne az igazi transzparencia, ha minden program forráskódja a kezedbe lenne és pontosan végig tesztelnéd őket. Ez viszont nonszensz. Valamilyen szinten meg kell bízni a gyártókban.
(#98214) Doky586
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #98207 üzenetére
Az is lehetne költői kérdés, hogy mitől van az, hogy Neked szükséged van ennyi utility progira, és mit csinál rosszul az akinek ezektől mentesen sincs problémája
Amikor írod, hogy látod mit csinálnak ezek a progik, ez alatt azt érted, hogy szépen kilistázzák pl. a reg kulcsokat amikhez hozzányúlnak? Mert ha nem, akkor nem pontosan értem hogy mit látsz, vagy esetleg procmonnal kimentetted miket írkálnak át?
Ha esetleg kiderül, hogy valami shell ext miatt zuhan össze az explorer, talán érdemes lesz átgondolni, hogy mennyire látod mit csinálnak ezek a programok. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Robogó, kismotor
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged