Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Home server / házi szerver építése
- Hamarosan debütál az MSI elegáns, Project Zero szériás alaplapja
- Házimozi belépő szinten
- Bronzos ATX 3.1 tápok a be quiet! névjegyével
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos fejegységek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Huawei MediaPad M3 - a médiának bejön
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#47205632 #64813 üzenetére
Csökkentett módban el tudod indítani? Helyreállítás előjön, illetve HP partíciónak is kell lenni gyári állapotba állításhoz, nézd meg a leírását.
vagy
Feladatkezelőből új feladat "control panel" előjön így a vezérlőpult? Onnan elérhető lenne a frissítés eltávolítás vagy új user fiókot csinálni.
vagy
Ha van közelben másik gép, media creation tool segítségével telepítő pendrive készítése és arról bootolni és javítani.
vagy
Szerviz, csak kérdés mennyit ülnek rajta, mennyire sürgős neked a gép.
-
*Ropi*
félisten
válasz
vandeminek #64788 üzenetére
Én is legális 8.1-ről frissítettem, megmaradtak a programok is, de kb. ez volt az egyetlen pozitívum. Mivel munkára használom a gépet, ráadásul sokszor ügyfeleknek mutogatok rajta anyagokat, pöccre működnie kell, nem tölthetek egy másfél-két órás megbeszélésből fél órát azzal, hogy próbálok életet lehelni bele, amikor éppen megmakacsolja magát. Még úgy is okozott meglepetéseket, hogy Bitpontos lemezkép mentésem volt róla, aminek a visszaállítása többször mentette meg a helyzetet. Meguntam, mert nem költséghatékony - ennyi.
-
törölt tag
Várni kell az októberi Creator Update-re, abban benne lesz a frissítés limit. Esetleg addig csoportházirendben állítani csak értesítsen.
(#64812) Daxter Groove nálunk olyan mint a Bing. Fapados. Nem tudsz előfizetni, a zene streaming is olyan dolog elsők közt volt a Microsoft aztán mindenki lekörözte az évek során. Ha az Apple és a Google tudja támogatni hazánkat is, akkor a Microsoft miért nem? Egyébként azért vagyok nagyon kritikus velük, mert tényleg óriási vállalat, sok mindenben piaci előnyük volt, de szinte mindent elcsesztek consumer vonalon. Hotmail, Skype, Zune, Lumia, Cortana, böngésző, zene, tablet, oprendszer, szinte mindenben előztek a többiek.
-
Nem értem miért van hogy ha megnyitok valamit, majd azon belül is nyitok valamit pl vatera és utána az eladó értékelését akarom megnézni, akkor f5 kell hogy nyomjak mert amúgy magától nem tölti be az oldalt.
-
Grg
tag
Sziasztok!
Nem tudom volt-e, nem találtam releváns hsz-t, ezért előre is bocsi ha mégis volt már.
Nemrég került hozzám egy Win10-es laptop. Azt vettem észre, hogy amikor frissítéseket tölt le, akkor olyan, mintha kisajátítaná az egész sávszélességet. Az asztali gépen- Win7- ilyenkor lehetetlen bármit is netezni, mert csak vár és vár, aztán ahogy a Win10 befejezte a letöltést helyreáll minden.
Keresgéltem már a neten, és volt is, hogy be lehet állítani, hogy hány %-ot használhat a Win10 a saját letöltögetéseire, de hiába állítottam át nem változott semmi.
(Más letöltésnél ne tudom csinálja-e, párom használja a laptopot és ő nem töltöget amúgy).Az előző laptopon Vista volt, azzal nem volt ilyen gond, szóval ezért gondolom, hogy a Win10 ügyködik valamit, de nem jöttem még rá hogy mit....
Bármilyen ötlet jöhet.
-
EasyLife
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja nem tudom miért, de ha bármilyen videót nézek és kirakom teljes képernyőre, nem tűnik el a tálca és tök zavaró, mert nem lehet az alatta levő gombokat látni. Valaki tudja mi lehet a gond? laptop, core i7, legfrissebb Chrome, gtx 960M
-
törölt tag
Üdvözletem.
Adott egy HP notebook, előre telepített jogtiszta W10 Home 64 bittel vettem újonnan. Firefox, Thunderbird, iTunes, HP nyomtató driver lett csak feltelepítve, illetve felküldtem a Windows update-re, telepítette is a frissítéseket, újraindult, elvileg a frissítések telepítése sikeres volt, de az üdvözlőkép azóta percekig tölt ami SSD-vel nevetséges, majd egy fekete háttér és csak egér van. Ctrl-Alt-Del előjön a feladatkezelő pl., de semmi más.
Ezer százalék az update rontotta el, most ezzel tudok még valamit kezdeni, valahogy rendszer visszaállítási pontot elérni, vagy vihetem vissza a mata új gépet rögtön szervizbe? És ezt beszámolják garanciális hibának vagy az csak hardverre vonatkozik? -
törölt tag
válasz
#86564352 #64811 üzenetére
Látom nálad azért több bug van, mint nálam.
Az appok rondasága vagy szépsége elég szubjektív dolog, de mint írtam, nálam jól teszi a dolgát. Az viszont igaz, hogy ameddig nem nyitom meg a start menüt, addig nem frissíti a csempéket, ezt jó lenne átdolgozniuk.
A Groove meg még jobb lenne, ha több helyen lenne elérhető a szolgáltatás, mert a zenebolt hatalmas és a streaming is jó. Amúgy a splash screen elvileg a töltési időt leplezi, szóval töltöget az alkalmazás. A számológép és a videolejátszó is csak fél másodpercre dobja fel, látható, de nem zavaró.
Edge: Nálam a privát mindig a normál ablak fölé kerül, kivéve tablet módban, mert akkor kettéosztja a képet. Na ez kicsit zavaró tud lenni. Ami rosszabb, hogy a linkeknél a jobbklikkes menüben nincs a privát ablakra gomb, ha mondjuk nem akarom, hogy a Youtube előzményeibe kerüljön egy videó, ha csak belenéznék (ne ajánlgasson olyanokat). A Youtube néha nem tölt be semmit, csak a videót magát (hozzászólásokat sem), de ez nem kizárólag az Edge hibája, mert Firefox-szal nézegetve is sokszor csinál hülyeséget a nagy megújulás óta.
Az automatikus lezárásra jó megoldás, ha képernyővédőt állítasz be jelszóval, de tudtommal ezt kiveszik az új frissítéssel.
-
törölt tag
válasz
#82146048 #64802 üzenetére
A Mail app kaki szerintem, lassú, ronda, béna a szinkron, a csempéje szarul frissít már lejárt dolgokat mutogat, a naptár ugyanez: ha ma csütörtök délben nyitom meg először a start menüt még várni kell mire átfordul a tegnapiról a mai dátumra, ezeket login idején automatikusan kéne háttérben frissíteni.
A film appnak elnézem nem lehet benne minden codec, de hogy képtelen dőlt betűs feliratot kezelni? Iszonyú darabos az animáció teljes képernyőbe és vissza, always on top módban nem lehet akkorára méretezni amire akarod. Mivel UWP nem indul azonnal splash screen van, MPV azonnal játszik. Groove szerencsére nem érdekel, Spotify nálam a zene. Onedrive app instabil, a jó Isten mentsen meg minket ha az UWP File explorer is ilyen lesz, a Settings is bénább a Control Panelhez képest.
Edge: az AU-CU váltáskor elcseszték az olvasómódot ilyen vízszintes lapozós tabletesre csinálták, miért nem opciós semmi nem kerülne nekik megtartani a régit is? Privát ablakot gyakran az aktív mögé teszi be, privát ablak bezárásakor gyakran elszáll az egész, új tab gyakran nem aktív a címsorban a kurzor, a beállítási lehetőségek béna többszintes almenübe vannak eldugva ahelyett egy külön beállítási lap lenne, amikor összeomlik imádkozz visszatöltse az előző lapokat, Disqus, Facebook és Youtube mind halál rajta.
Amíg tölt egy lap, lockolja az egész böngészőt. Nem képes oldalanként megjegyezni a zoomot, csak általánosan lehet mindent vagy semmit. Kedvencek kezelése talán ősszel javul végre. A scroll viszont vajsima, ezért szeretem és hát utálom a Chrome-ot. Remélem javul októberben az Edge. Jobb klikk Google is kéne már és egyéb kiegészítők. Nem lehet elmúlt óra előzményeit, sütiket törölni, ha véletlen elgépelsz egy címet ott lesz örökre. Címsorból lutri mikor ajánlja fel az oldalakat, pl. index.hu néha el kell gépelni az e betűig mire észreveszi mit szeretnék, Chrome-ban ez i és enter ott is vagy.Eheti frissítés stream közben kezdett tölteni, és nem a netet sajnálom nekem is Digi van jó kapcsolat, hanem ilyenkor az update service teljesen kisajátítja a procit, lemezt. Érzékelhetné éppen dolgozik a gép ne most akarjon full erővel tölteni, telepíteni. Hányan panaszkodtak redditen otthagyták éjjelre renderelni a gépet, erre az update kicseszett velük. A panaszok miatt ősszel bekerül végre %-ban mennyit használhat az update.
A Defendert alapvetően szeretem, mert nagyon utálom a 3rd party zaklató AV programokat, ősszel ez is tovább fog fejlődni. Virtuális asztalokhoz jó lenne még pár opció. Jó lenne beállítás 15 perc tétlenség után magától zárolja a gépet. Jó lenne ha lock screen slide show van berakva akkor is menjen el aludni a gép mondjuk 30 perc után. Jó lenne a térképek app működne: beírom Kossuth Lajos utca fel is ajánlja, utána közli nincs ilyen. Jó lenne a számológép azonnal megnyílna. Jó lenne az új Paint app nem korruptan mentené el a képet, a Photos ne szálljon el egy mezei crop miatt és úgy eleve ne lógjanak rá gombok a képre.
-
törölt tag
11:42-kor írt hozzászólásom tele van konkrét dolgokkal. "általános siránkozás"
Örülök te tapsolsz a Win10-nek, de azért engedd meg fikázzuk amikor valami szar. Főleg úgy, én használom az új funkciókat és látom hónapról hónapra mit össze bénáznak, te nem használod, neked elég lenne a 7 is. Majd amikor a rendszer egyre több része lesz UWP, te is belefutsz dolgokba. Ennyi részemről, nem vezet sehova a vitatkozás.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
worxland #64804 üzenetére
Ez most új ssd kb március végén és április elején vettem,de előzőleg egy samsung 830 volt ott is ugyan így meg volt a hely nekem nem nagyon húzogatott semmi,itt is csak azért nem 90gb a szabad hely mert a windows creatory update frissítést letöltötte a gépre ha az nem lenne olyan 89-90gb lenne a Szabad hely az ssd n
-
worxland
addikt
válasz
Mika1227 #64805 üzenetére
Ja, csak azt a huszoniksz programot/játékot kellene egyesével megnézni, hogy melyik hová ment, a dolgaikat lementeni, utána Win clean install, összes cucc visszatelepítés, beállítgatás, mentések visszapakolása, telemetria kinyuvasztás - pár nap elmenne rá, annyit meg nem ér. Hamarabb veszek új gépet, ott meg úgyis nulláról indul a dolog.
-
worxland
addikt
válasz
#86564352 #64789 üzenetére
Nem.
Edge, UWP, Store, Defender, Gaming mode, Start menü, Kereső, színprofil, night light, fast startup: egyiket se használom.
Update teljes sávszélen: Digi 1000 van, nem veszem észre.
Videoszerkesztő: nem használok ilyesmit
Képnéző: Win7-ről frissítve a régi Fényképnézegetőt használom, az OK.
Zabálja a helyet: igen, de a Win7 ugyanúgy kisgömböc üzemmódban van.Classic Shell + ESET + egy rendes böngésző: telepít, beállít, onnantól Win 7++ -ként használom a család mind a 8 gépén.
-
worxland
addikt
válasz
Pityu. #64797 üzenetére
Ha Win 8->8.1->10.1507->1511->1607->1703 folyamatos frissítés és három évnyi masszív program/játék telepítés/uninstall után is ennyi lesz, akkor gratulálok, nekem csak a Windows mappa bőven 50 giga felett van.
Az installer meg a winsxs iszonyatosan meg tud hízni (a két és féléves céges Win7-nél, ahol azért tizedannyi programot pakolgatok fel/le, a kettő együtt 26 giga) és a Microsoft nem javasolja, hogy törölgessünk benne. -
vlevi
nagyúr
válasz
#82146048 #64802 üzenetére
"A posta hibátlanul működik, szinkronizál,"
Nnna, azért ne essünk túlzásokba...
Ha valaki dícséri a posta appot, arra ugrokNekem nem jött be.
Lehet, hogy sokat fejlődött az utóbbi időben, de még mindíg van rengeteg dolog, amit nem tud. Ami azért vicc, mert egy levelező program funkcionalitását nem most kell kitalálni, hanem 30 éve.
Naptárral vannak egyébként a legnagyobb gondjai. Azt állítja magáról, hogy kezeli a google naptárat, nem az igazi. A színeket pl. nem veszi át, a megosztott naptárakat meg sem képes mutatni, emiatt a gyakorlati haszna nagyon kevés. Nekem sok dolog van, ami google megosztott naptárakban van, emiatt alapból kiesik a windowsos naptár használata. -
törölt tag
válasz
#86564352 #64789 üzenetére
Én úgy használom, ahogy a dobozból jött. Bugosnak bugos, de egyik sem akadályozza a munkát. Pár tapasztalat:
- Az Edge teljesítménye romlott az utóbbi időben, egy gépen a Chrome is gyorsabb. Sosem omlik össze, de néha újratölt 1-1 oldalt valamiért. Telefonon viszont nagyon instabil. Néhány kényelmi funkció hiányzik.
- A Groove hibátlanul működik (a .flac sem gond), és szerintem jól is néz ki az átlátszóság-effektjeivel és azzal, ahogy a kattintásra és az átméretezésre reagál. Az új frissítéssel elvileg több alkalmazás kap ilyen felületet.
- A videolejátszó pár fájlt nem eszik meg (nagyon régi .avi), a feliratoknak pedig nincs árnyéka. Cserébe könnyen kezelhető és van egy átméretezhető lebegő módja.
- A posta hibátlanul működik, szinkronizál, viszont az ikonján megjelenő értesítés sokszor ott is marad.
- A Defenderről annyit tudok, hogy X időnként jelentést ír nekem. A felhős vizsgálatot és a mintaküldést kikapcsoltam.
- Telepítés után mindenképpen frissít, aztán csak akkor, ha nem nyúlok a géphez (látszik, hogy dolgozik), illetve ha rákattintok a frissítésre.
- A kompatibilitási telemetriát kilőttem, mert előfordult, hogy bezavart.
- A gaming mode nem ér semmit most még, az Xbox videofelvétel viszont teljesen jól működik.
- A csempék elmászkálnak, ha sok átméretezett csempe van, vagy sok mappa (vagy ha olyan az elrendezés, nem tudom).
- Az éjszakai mód akkor nem jó, ha elindítok egy játékot, ami felülírja a színbeállításokat (ilyen régen is volt, pl. Win7-nél ha összeomlott a játék, akkor a gamma szintje a rendszerre is hatással maradt).
- Mindig felébred ha kell, a fast startup pedig ultra fast boot-tal párosítva megy, ebből sincs gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- BMW topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Home server / házi szerver építése
- Hamarosan debütál az MSI elegáns, Project Zero szériás alaplapja
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sweet.tv - internetes TV
- Google Pixel topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest