Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szferix
tag
Kérem segítsen valaki megtudnom mi ez:

Az ablak a Win10 asztal jobb széléről úszik be az alig látszó szélére kattintva. Jobb egér gombra nem ad semmit. Folyamatok, szolgáltatások között nem tudtam beazonosítani. Amit a megjelenése előtt utoljára telepítettem az ASUS AI Suite 3. Abban végigjárva a lehetőségeket szintén nem utal rá semmi. Gyakorlatilag nem csinál semmit (asztali PC), egyszerűen zavar, hogy nem tudom mi ez és nem tudom eltávolítani.
A gombok funkciója a felugró szöveg szerint
-Auto Mode
-High Performance Mode
-Power Saving Mode
-Away Mode
Köszönöm. -
hunluki
senior tag
válasz
betyarr
üzenetére
Egy próbát megér, hátha te szerencsésebb vagy. A gép amit láttam csak zene/film/office kombóra volt használva, nem is feltétlenül a tempójával volt gond hanem a W10 hülyeségeivel (nem működő start menü, pattogó hang, éjszakai ébredés, stb). Én mindenképpen frissítenék egyet a helyedben mert még augusztusig ingyenesen tudod megszerezni a W10-et. Aztán lehet később kikupálják, akkor már vállalható lesz a dolog.
Legrosszabb esetben meg ott a 7-es fallbacknak.
-
hunluki
senior tag
válasz
betyarr
üzenetére
W7 starter hivatalosan frissíthető W10 Home-ra, ha a gépen van serial akkor azzal tudod telepíteni, másik gépen media creation tool-al csinálsz egy telepítőt, menni fog a starter serialjával. Ha nincs serial akkor valahogy szenvedd vissza az eredeti startert, és frissítsd le winupdate-en keresztül. Ha utána lefrissült és aktiváltnak látod akkor mehet egy clean install is, hátha javít valamennyit.
Azért halkan megjegyezném hogy volt szerencsém hasonló erőbajnok netbookon w10-et látni, és... szóval nem ajánlom ha sok hajad van és szeretnéd hogy ez így is maradjon.
-
betyarr
veterán
üdv!
van most nálam egy netbook,egy dell inspiron mini 1012-es "csodamasina".hivatalosan nincsen tesztelve w10-re.szerintetek érdemes próbálkoznom?a w7 startert szerettem volna újrahúzni,de az egy vérizzadós móka lett,mert egy örökkévalóság míg egyáltalán talál frissítéseket.
sajnos nem néztem meg,hogy a w10 ajánló/frissítő mit írt róla.
illetve,hogyan/honnan tudom legegyszerűbben beszerezni hozzá a 10 home-ot? -
func93
senior tag
Üdv!
Most indítunk egy céget. Adott egy noti és venni szeretnénk rá egy jogtiszta win10 64 bitet.
A spec-be ugye az van írva, hogy felhasználok száma: 1.
Ha én beaktiválom az 1-es gépen, akkor ha jól értem csak azon a gépen használhatom, de bármennyiszer újra rakhatom és ugyan azt a kódot írom be? -
Riko88
csendes tag
Sziasztok!
Windows 10re frissítettem a laptopomat,de állandóan bad_system_config_info hibával indul a Windowsba nem is tudom belépni....Gépet alaphelyzetbe valami hiba miatt nem tudom rakni.Pendrivéről próbálnám ujra rakni a Windowst,telepítő elindul,de azt írja hogy indítsam ujra a laptopot hogy rendesen induljon a Windows és utana dugjam vissza a pendrivet.Ez megtörténik Csakhát nem indul rendes nálam hiszen bad_system_config_info hiba következik be állandóan...Valaki valami megoldást hogy legalább ujra tudjam rakni a win 10-et?
-
Bacusuz
őstag
Jó ez a win10 tényleg ,csak a processzorfigyelő alkalmazás hiányzik nagyon...
Nincs vmi megoldás hogy mégis legyen?

-
törölt tag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
Hihetetlen. Komolyan mondom a korábbi op rendszerek sokkal jobbak voltak. Most csak a visszafejlődés megy. Win 7 tetszett nekem a legjobban szép volt részletesen kidolgozva a grafika. Win 8-tól felfele meg sima sablonos szar amit painttel 5 perc alatt összedobok.
-
törölt tag
válasz
Janika-1982
üzenetére
Most olvastam hogy másnak is van ilyen problémája. Nem értem mi lehet a gond. Router rendben van minden gond nélkül csatlakozik rá csak a laptop nem. De a laptop meg minden más wifi hálóra felmegy gond nélkül. Szóval nem értem
Már arra gondoltam hogy összevesztek
routeren nyomtam egy resetet frissítettem a firmware-t . De semmi. -
törölt tag
válasz
Janika-1982
üzenetére
és AtHoS Köszi a segítséget. Végre megoldódott a gond.
Már csak ezt az elcseszett wifi-t kellene valahogy megoldani. Nincs kedvem mindig indításnál 5 percet várni mire felcsatlakozik. Szó szerint 5 perc és hiába próbálok kézzel csatlakozni. Kiírja hogy nem lehet. NEM ÉRTEM ÉS MÁR A SÍRBA VISZ

-
szinesz.bob
senior tag
válasz
Janika-1982
üzenetére
Még mindig dolgozik rajt...
Keresésre (is) a total commandert ajánlom. Fél perc alatt végzett. A windows 10 keresője ahogy a képen is látszik dolgozik rajt 20 perce megint..... De kivárom...
Bár azt hiszem nem fog találni semmit megint. Ezért indexel meg minden? -
Janika-1982
tag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
Az szép,megszakadt szegény a munkában!

-
szinesz.bob
senior tag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
15 perc után kiírta nem talált semmit!

-
bobalazs
nagyúr
válasz
szinesz.bob
üzenetére
Pl.http://www.nirsoft.net/utils/executed_programs_list.html
De ha már megtaláltad, megoszthatnád, hadd tanuljunk belőle.
-
szinesz.bob
senior tag
Hogy lehet fájlokra keresni a létrehozás időpontja szerint? Pl:mai nap?
Közben megtaláltam jól el van rejtve....
-
netpeti98
addikt
válasz
ScomComputer
üzenetére
Home verzió?
Szerintem abban nincs benne. -
törölt tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Ez printscreen

-
Rasiel
senior tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Annak futtatásból is simán mennie kell, ha nem, akkor ott komoly gond van. Milyen hibát dob, mikor futtatni akarod?
-
törölt tag
válasz
Janika-1982
üzenetére
És akkor mit hol hogyan kell kikapcsolni? Érdekes hogy win 7-en tökéletesen ment a kikapcsolás. Csak 8.1-en 10-en butult meg.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
ScomComputer
üzenetére
Azon átugrottam, mivel rendszergizdai problémád van és attól még ez él: "Rendszergazda fiók alól lehet módosítani"
Ahonnan próbálod, ott nem élnek a rendszergazdai jogok
Ezért is kapod az üzit, hogy néhány beállítást a rendszergizda kezelHa rendszergazdai a fiók, akkor ott más probléma is van. Ilyesmi elő szokott fordulni pl. ha "belemókolnak" powershell scriptekkel, gpedit-tel, stb. a rendszer lelkébe vagy lesérült valamelyik rendszerfájl (sfc /scannow futtatása nem árthat)
-
Rasiel
senior tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Alapértelmezettként ez lenne a helyzet: katt, annyi változással, hogy az alvás lehetőség be lenne pipálva, de alapból inaktív a funkció.
Gondolom rendszergazdai fiókkal használod a gépedet, ezért csak hirtelen arra tudok gondolni, hogy a Csoportházirend-szerkesztőben (gpedit.msc) esetleg történt valami módosítás ezzel kapcsolatban. -
Janika-1982
tag
válasz
üzenetére
Oda írja ki a legközelebbi idításkori file-okat,ha használod-ha nem.

Nálam lassan állt le a gép emiatt,kikapcsoltam azonnal leáll!
A RAM memória méretével megeggyező helyet foglal el a háttértárolón is:16 Gb RAM=16 Gb hiberfile.sys!
Nálam ennyivel csökkent az elfoglalt hely!
-
ScomComputer
veterán
-
AtHoS
nagyúr
válasz
ScomComputer
üzenetére
Rendszergazda fiók alól lehet módosítani. A fenti bekeretezett részen "A jelenleg el nem érhető beállítások módosítása" kattintható szöveg lesz olvasható, ami megnyitja a szürkített beállítások módosításának lehetőségét
kalm007
Fastboot (Gyors rendszerindítás) nincs esetleg engedélyezve?
-
törölt tag
Ja erről a kikapcsolásról jutott eszembe. Miért nem tudom kikapcsolni a gépet? Hiába nyomok arra, hogy főkapcsoló leállítás nem kapcsol ki a laptop. Ha újra felnyitom a fedelét akkor megint bekapcsol. De én nem akarom. Szerintem nem is kikapcsolja hanem csak hibernálja. De nem értem miért.
Csak 1 módon tudom kikapcsolni:
shutdown.exe -s -t 1
-
Janika-1982
tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Szia,szerintem kapcsold vissza be a funkciót,utána vedd ki a pipát,aztán kapcsold ki.

-
törölt tag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Nekem is TP-Link van WR841ND. Nem értem mi lehet a gond. Szerintem win10-el lehet mivel többi eszköznél gond nélkül megy. Csak itt van néha a tököm ki vele. De mondjuk nem tudom. Egyetemen simán felmegy rá és tudok gond nélkül váltogatni a wifi között csak itthon szar. Már végképp nem értem.
Lehet routeren kellene egy firmware frissítés?
-
Sziasztok!
Idén várható nagyobb frissítés?!Olyasmi mint a 8.1 volt.
Nézlődtem,de én nem találtam semmit. -
I
tag
válasz
CirrMee
üzenetére
Nézd, nekem szimpatikusabb az Edge Kedvencek /Könyvjelzők/Előzmények kezelése, plusz szinkronizál a W10M telefonomon levő böngészővel is.
Plusz a Chrome nem képes értelmesen importálni az IE-s kedvenceimet, hanem nyit egy mappát hogy "Az IE alkalmazásból importálva" és ebből tudom megnyitni amit szeretnék. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Janika-1982
üzenetére
Bár picit másabb menüpontok vannak, de valószínű ezt keresed:
Rendszerkonfiguráció vagy ismertebben msconfig
-
dokee78
félisten
Adatmásoláshoz szeretnék összekötni utp kábellel 2 W10-es gépet.
Egyszerű összehozni?
Van magyar leírás vagy csak össze kötöm és látják is egymást? -
Janika-1982
tag
Sziasztok,lehet átugrottam volna,de nem lelem hogy hol lehet megnézni hogy indúljon a Windows:
-Gyorsindítás
-Normál indítás(minden program betöltése)
-Szelektív indítás
Nem találom,segítséget előre is köszönöm!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
kkdesign
üzenetére
Pedig az MS fiók nem függ az éppen aktuálisan használt felhasználónévtől.
Nem valami mókolt telepítőt használsz, hogy nem kérdezi meg milyen felhasználónevet szeretnél használni?
Telepítésnél ugord át az MS fiók beállítást és hozz létre egyszerű helyi felhasználót. Ha minden rendben, akkor bejelentkezhetsz az MS fiókodba. Egyéb iránt onnan le tudja szedni a korábban mentett beállításaidat.
Egyébként kicsit ránéztem gg-vel és úgy néz ki 5 karakterre rövidíti a felhasználóhoz tartozó mappanevet automatikusan a win10. Más is problémázott már a mappanév miatt. Érdekes...
-
kkdesign
senior tag
-
Hyper84
csendes tag
Sziasztok,
Segítsetek kérlek, Samsung RV509-es notira hogyan tudom felrakni a Win 10-et? Pórbálom lemezről is USB-ről is de a win logonál megáll és semmi nem történik!
Elég fontos lenne, hogy még ma meglegye, de nincs ötletem

-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a C:\ Users\kkdes\ mappát át tudnám valahogy nevezni? nem kérdezte meg a telepítésnél hogy mi legyen a User Nevem és alapból a kkdesign helyett ezt a kkdes-t írta be. Jó ideje idegesít már
Valakinek van rá tippje? -
fradi81
veterán
hali
van egy photoscape nevű program amit használna egy user, de rendszergazdai jelszót kér. Hogy/hol lehet megoldani hogy ne kérje? -
Janika-1982
tag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Szia,érdekes a hibajelenséged,ilyennel még én nem találkoztam.

-
I
tag
Sziasztok
Nincs valakinek ötlete, miért nem játssza le néha a beágyazott videókat a böngészőim? Az Edge és az Explorer sem. Vagy homokórázik, vagy azt írja ki: "Hiba történt. Kérjük próbálja meg később"
Ilyenkor meg kell nyitnom a Chrome-ot, az hibátlanul lejátszik mindent...
Win 10 Pro -
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Még annyi kiegészítés, hogy most valami csoda folytán 5 percre rá tudtam csatlakozni és az alábbi sebességet mértem: 4ms 1,37/0,32. Másik gépen ugyanez a router: 2ms 50/50. Saját gépemen másik router 20ms 40/20 (mobil net).

-
-
pècsimunkás
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Az utóbbi pár hsz alapján , azt hiszem marad a 8.1 .
-
kisspepe
tag
válasz
netpeti98
üzenetére
Próbáltam., nem fogadja el azt a kulcsot amit kaptam.
Viszont ha a régi telepítővel telepítem, akkor telepítés közben kéri a serialt, és megadva neki működik. Épp most lett kész, és most már így van rajta egy aktivált Windows 10 Pro.
Amúgy ez nekem új. Nem tudtam róla, hogy a Bios tárolhatja az eredeti serialt.
-
netpeti98
addikt
válasz
kisspepe
üzenetére
Akkor az a probléma, a Windows 10 telepítő automatikusan kiolvasta az eredeti Windows 8 kulcsát a BIOS-ból és azt használta aktiválásra.
Esetleg megpróbálhatod telepítés után a PRO kulcsot beadni neki a gépházon keresztül, elvileg a Home->Pro váltás le tudja kezelni a rendszer.
-
kisspepe
tag
válasz
netpeti98
üzenetére
Igen egy laptopról Asus X551m. Tisztaszoftveres iskolai Windows 8.1 Professionalt frissítettem Windows 10-re, majd a media creation tools-al létrehozott telepítő USB-vel újratelepítettem, és Windows 10 Home-ot rakott fel. Nem ez az első eset, így elővettem a régi telepítőlemezemet, és most azzal telepítem jelenleg.
Azért kell amúgy a Pro verzió, mert a gép tartományba lesz léptetve.
-
törölt tag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Mikor írtad, hogy megoldódott a gond. Gondoltam hogy nem
Milyen routered van?Szerk.: De korábban nem volt ilyen gond. Ez kb 1 hónapja lehet.
Szerk.: Most ebben a percben megint eldobta a hálózatot.
-
válasz
üzenetére
Nos nekem is korai volt az öröm. Most megint rossz. 2db routerrel is teszteltem és WiFi adapter driverét is újra raktam. Marad az, hogy visszarakom a 8.1-et és csókolom. Kabaré komolyan mondom.
Még megnézem, hogy AES titkosítás helyett kiválasztom TKIP-t hátha az megoldja, de kétlem.
-
törölt tag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Szia!
Nálam is fenn áll a hiba. Egyszerűen hülyét kapok amikor nem tud csatlakozni. Azt írja ki nekem mint neked is. Várok 10 percet. Kikapcsolom a laptopon a wifit bekapcsolom. Semmi. Repülő módba rakom semmi. Próbálok megint csatlakozni. Megint azt írja ki hogy nem tud. Egyszer csak feldobja magát és megy. Minden más működik vele.
Pedig működik róla 2 PC, 1 laptop, 2 chromecast, 1 tablet, 3 telefon. Már a tököm kivan hogy mindig el kell játszani ezt vele.
Szerk. Enyémben nincs kötőjel.
-
kisspepe
tag
Sziasztok!
Amikor megjelent a Windows 10, akkor a media creation tools-ban ki lehetett választani, hogy Windows 10 Home vagy Pro verziót akarok letölteni. Ez egy ideje eltűnt belőle, csak Windows 10 és Windows 10 N-t lehet választani.
Amennyiben egy gépre telepítek Windows 8.1 Pro-t és felfrissítem Windows 10-re, akkr lesz egy aktivált Windows 10 Pro-m.
Na most ha én a gépet újratelepítem egy a jelenleg letölthető Windows 10-el, akkor egy Windows 10 Home-ot rak fel a gépre aktiválva. Mitől lehet ez?
Amennyiben a még 2015 június 29-én letöltött Windows 10 Pro-val telepítem újra a gépet, akkor az lesz aktiválva a gépen, csak egy rakat frissítést akkor még le kell tölteni hozzá.
Miért van hogy hiába Windows 10 Pro volt a gépen, ha újra telepítem a jelenleg letölthető telepítővel, csak Windows 10 Home lesz?
-
bobalazs
nagyúr
válasz
gulac12
üzenetére
Azt tedd hozzá hogy ezt követően kéri, ha microsoft fiókkal jelentkeztél be, meg kell adnod a microsoft fiókot és jelszavat hogy automatikusan bejelentkezhessen.
(#35210) steele80
Nem bug, ha bluetooth kerül a gépbe, így automatikusan bekapcsol.
Mondjuk így bugnak tűnik elsőre...
-
steele80
senior tag
És igen egy új bug! A műveletközpontban bekapcsolódik a bluetooth egy asztali gépen, amin egyébként nincs bluetooth. Soha nem lesz kész ez a rendszer. Mire stabilizálódna jön a redstone és kezdődik minden előröl.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
TomTeke2
üzenetére
Sziasztok !
win 8.1 - el vettem a tabletem , frissítettem win 10-re ,de sokszor előfordult , hogy sötét képernyő fogadott mikor alvó módból ébreszteni akartam . Meg , alvó módban gyorsan merült . Vissza is ment a 8.1 .
Ez volt kb 1,5 hónapja . Ezeket a bugokat kiküszöbölték már ? Vagy ezek és esetleg más problémák vannak még ? Igazából én csak böngészek és filmeket nézek a tabletemmel , arra jó a 8.1 is tökéletesen . Csak , gondoltam , ha megszűnnek a bugok , kicsit újítok . Ha nem , marad még egy darabig a 8.1 ...Szerk.: Nem válasz akart lenni !

-
TomTeke2
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy tablet win10 rendszerrel. Az első bekapcsolás óta csak altatva volt, és a tulaj állítása szerint nem állított be semmilyen jelszót. Egy kollégája használta a masinát, majd kikapcsolta. Következő bekapcsoláskor már jelszót kért, csakhogy egy olyan e-mail címhez, ami nem is létezik. Pár kérdés felmerült bennem...

Hová lett a win8-ból ismert bármelyik gépen bejelentkezhetek opció?
Be lehet fiók nélkül is jelentkezni ilyenkor, vagy egy ilyen bagatel hiba is téglásíthatja a tabletet?Segítségeteket előre is köszönöm.
ui. Elméletem szerint helyi fiókkal üzemelt korábban a tablet, és a kolléga megpróbált valamit beszerezni az áruházból, amihez be kellett volna jelentkeznie. Tudta a tulaj e-mail címét, csak épp rosszul ütötte be. Kérdés, hogy ha nem üti el a mail címet, akkor a jelszót honnan varázsolta volna elő...

-
válasz
brickm
üzenetére
Szia,
köszi az infót végül elreseteltem az egész routert visszaállítottam mindent rajta (SSID, jelszó) és áttettem a 9-es frekire, mert azon nincs senki és megint ugyanaz a hiba lépett fel.

A megoldás amúgy igazán egyszerű volt mint kiderült. A jelszó tartalmaz kettő azaz kettő darab kötőjelet, amit eddig lazán tudott kezelni a Win 10 de tegnap délután óta valamiért nem. Kivettem a kötőjeleket és azonnal csatlakozott hozzá. Ki érti ezt.

-
Spancho
senior tag
Sziasztok.
Eddig kb 5-10 mp alatt bekapcsolt a gèp.
Most 1-2 napja leállásnál kiirja,hogy a GDI+Windows akadájozza a leállást (de 10 mp alatt leáll magátol)
Bekapcsolásnál a alaplap Asrock felirata pörög 1 percet kb ès csak utána indul a windows.
Lefuttattam a deffendert ,tettem fel bios frissitèst ,de egyenlőre semmi változás.
Ez valami win frissitès miatt van ,vagy valami vírus fèlesèg ? -
akoska23
aktív tag
válasz
brickm
üzenetére
A win7 nem a microsoft oldaláról letöltött képfájl volt az igaz.Mivel sérült a laptopom alján a matrica ezért telefonosan aktiváltam. A kérdés az lenne ha leszedem a win10 telepitőt a MS oldaláról a mostani windows 10ből kiolvasható kóddal tudom aktiválni? Vagy kell egy tiszta win7 telepités és utána frissités win10 re?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Alkoholista nevelde
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Már arra gondoltam hogy összevesztek
routeren nyomtam egy resetet frissítettem a firmware-t . De semmi.

Ezért is kapod az üzit, hogy néhány beállítást a rendszergizda kezel