- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szépen gyűlnek a sikertelen telepítések. A legviccesebb, hogy mindig felajánlja újra telepítésre. Ez egy örök körforgás?
(#101182) King Unique
"lehetne a gépházban futtatni a Windows Update hibaelhárítót, valamint egy külön eszköz is letölthető hozzá."
Letöltöttem, futtattam, nem talált problémát. -
Geth
veterán
válasz
#20584850 #101190 üzenetére
Tehát nem az a baj, hogy 1 percen belül elalszik, hanem hogy nem kel fel
Természetesen a helyes reakció ilyenkor a valós probléma megszüntetése, ami lehet pl. gagyi kábel v. átalakító cseréje (sok ilyen DP problémánál a kábel volt a ludas).
Én a beállításokat syncelem/kimentettem/scripteltem, Neked kellemes gyűjtögetést -
törölt tag
válasz
xy.zsolt #101189 üzenetére
Nekem a 1903 van fent és gyűjtöm mappába a beállításokat amit telepítés után módosítani kell. A mappa neve Win10 nyomorúságok 4 év elteltével is.
Valaki írta, hogy miért baj az ha a bejelentkezési képernyő egy perc után elsötétül.
pl nekem DisplayPort van átalakítva HDMI-re.
Mikor elsötétül nem éled fel a monitor bármit csinálok lekapcsolom a gépet majd újraindít de ha így van lelőve ilyenkor újraindítva sem akarja látni. -
xy.zsolt
őstag
Nemrég frissítettem az anno pokolba kívánt 1809re....kellett fél év, hogy az én átlag user szintemen problémamentesnek mondható legyen. A 1903at is legelőbb ősszel telepítem majd.... Jobban ráérek annál mint, hogy a kíváncsiságom esetleg szentségeléssé fajuljon
Szóval hajrá MS....van még 3-4 hónapotok addig
-
mpo
veterán
válasz
liszi70 #101183 üzenetére
Én nem neveztem át semmilyen könyvtárat, az van rajta, ami gyári telepítésen.
Ha végrehajtottad azt a pár sort, akkor pont az a sor amit kérdeztél, azzal nevezted át.
ren=rename
"ren c:\windows\SoftwareDistribution softwaredistribution.old"
Ha abban összekutyulódott valami, akkor most új lesz helyette.A hibakódra keress rá.
-
Beretvás
veterán
Sziasztok..
Elég bosszantó hibába futottam bele, eddig soha semmi baj nem volt win10 el nálam, de most igen..
Újratelepítettem már 2x a legújabb win 10 et, jogtiszta természetesen. Azóta minden restart után átrendezi az ikonokat. Erre valami tipp?
-
válasz
King Unique #101182 üzenetére
"Hát ki tudja, hogy nálad éppen megint mi a helyzet."
Mondom, tiszta telepítésű, szűz rendszer, még csak 1-2, tökéletesen megbízható progival. (Hacsak nem valamelyik appot hiányolja, mert azokból töröltem, ami nem kell. De csak amit a win is alapból enged törölni. De nem hiszem, hogy pl. a Solitaire Collection hiánya lenne a gond.
)
Egyébként a javaslat végrehajtása ellenére sem oldódott meg, ismét sikertelen a telepítés.(#101181) Zoz
"azt a könyvtárat ahol a WU tartja a vackait nem lehet törölni, de át lehet nevezni, így kihúzod alóla, és akkor csinál magának egy új üreset. Így kényszerítve az újrakezdésre."
Nem értem. Én nem neveztem át semmilyen könyvtárat, az van rajta, ami gyári telepítésen. Azon mi nem tetszik a frissítésnek?
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #101180 üzenetére
Hát ki tudja, hogy nálad éppen megint mi a helyzet... Első körben lehetne a gépházban futtatni a Windows Update hibaelhárítót, valamint egy külön eszköz is letölthető hozzá. Ha pedig frissebb és aktuális cikk kell a témában, akkor olyan is akad. Nálam egyébként települt 1903-ra gond nélkül minden frissítés több gépen is, max. a KB4505057-et kellett duplán, de annak okáról volt szó itt is.
Ja, a túlárazott, adott esetben bővíthetetlen hardverre kreált alma OS aztán tényleg sokkal jobb, meg annál biztos nem fordul elő soha semmilyen update probléma úgy, hogy eleve jóval kevesebb féle hardveres konfiguráción fut, mint a Windows és a Linux...
Avagy bocs, lehet mégsem feltétlen minden téren és desktopon nem véletlenül a Windows dominál, meg amúgy pl. a szoftveres támogatottsága is eleve a Windowsnak a legjobb.
-
Zoz
őstag
válasz
liszi70 #101180 üzenetére
Átnevez, már az MS-DOS 1.0-ban is benne volt
(sőt előtte a CP/M-ben is)
Itt arról van szó, hogy azt a könyvtárat ahol a WU tartja a vackait nem lehet törölni, de át lehet nevezni, így kihúzod alóla, és akkor csinál magának egy új üreset. Így kényszerítve az újrakezdésre.
-
Köszi!
Ez egy 2013-as megoldás a problémára, még nem is volt win10.Persze ettől működhet, éppen most próbálom ki, majd megírom sikerült-e.
De érdekes ám ez az egész. Ha nem működik az ajánlott megoldás, azt megértem, hiszen egy előző oprendszerhez javasolták 6 évvel ezelőtt. Ha működik, azt nem igazán értem, mert miért nem oldódott meg ez a frissítési anomália 6 év alatt? Egyáltalán mi ez a parancs, mit csinál? :
"ren c:\windows\SoftwareDistribution softwaredistribution.old"Viszont egy jót nevettem már ma, mert a kommentek közül a legfrissebbekre, a 9. oldalon lévőkre kattintottam, hogy az újakat lássam először. Az első, ami elém került, egy 2017-es:
"Many people have this problem. Our Windows 10 system has not updated since Nov 2016. After many days and dozens of hours we have given up on trying. Microsoft just keeps repeating with the same variations on fixes that doesn't work. None of this is new. Win10 is a worthless OS. We are using the Mac now and our Windows machine gathers dust." -
Ez mitől lehet?
"Sikertelen volt a frissítések telepítése
Módosítások visszavonása
Ne kapcsolja ki a számítógépet"Új, buherálás-mentes, tiszta telepítésű 1903. Saját maga ajánlotta fel a frissítést.
-
mezis
félisten
válasz
Jenne #101175 üzenetére
Két, ma már igen gyengének minősülő PC-n is frissítettem, este szabadítottam rájuk a "segéd"-et, reggelre készen volt. Az MS-től már a letöltés is tetű lassú (nem fussa nagyobb szerverre, kell a píz a tulajoknak), aztán a végrehajtás meg még lassabb. De legalább bizonytalan!
-
Jenne
őstag
válasz
Jenne #101134 üzenetére
Hát megszenvedtem ezzel a 1903 frissítéssel. Amióta Win 10-t használok, sosem volt probléma, mindig gond nélkül frissített. A tegnapi nap után ma is próbáltam 2x, Gépház/WU hiába jelezte hogy készen áll a frissítésre, jött az a hibaüzenet. Végül a frissítési segéd oldotta meg a problémát. A letöltéstől számolva 5 óra 40 percig tartott a folyamat. Ilyen sokáig még sosem frissített. Már kezdtem arra gondolni, hogy félúton leáll az egész aztán annyi a win 10-nek. Telepíthetem majd újra, de aztán végül rendben ment le minden. Bár ezt közel 6 órányi folyamatot ezt nagyon soknak tartom.
Másnál is volt, hogy ilyen hosszú ideig tartott ez a frissítés? -
donmackó
addikt
Érdeklődnék hogy mitől lehet hogy start menüben a csempék visszaálnak a gyári/telepítéskori állapotra, ha rebootolom a gépet? 1903-as tiszta telepítés. Olvasgattam hogy másnál is jelentkezett a probléma.
-
lanszelot
addikt
1903 al jött a sandbox.
Magyar nyelvű a Windows 10 em, és sehol se találom.
Windows szolgáltatások nal: -linuxos Windows alrendszer, -Virtualis gép platformja, - Windows tesztkornyezet
Ezeket bepipaltam, telepített, újra indult, de sehol se találom. /W10 pro/
Hol van a sandbox? -
qqzs
őstag
Sziasztok. Kb Orankent elalszik a gepem munka kozben, szoszerint gepeles kozben. Van erre otlet mi okozhatja? semmi powerral kapcsolatos allitas nem tortent es ma kezdte.
ezzel parhuzamosan de nem ugyanakkor a mar 200x probalkozo 1803as is fel akar telepulni amire 1 oras kesleltetest nyomok.update mostmar 20 percenkent alsyik el
plusz egy kerdes: ebredes utan atvalt a nem alapertelmezett billentyuzetre is, erre valami otlet.
nagyon koszonom elore is mert mar kiakaszto ez kicsit -
farkas-j
őstag
Sziasztok! Hálózati könyvtármegosztás problémám van a Win.10 Pro-val.
A hálózat számítógépes elemei:
1db Windows XP Sp3-as netbook: FTP, torrent, Serviio, néhány megosztott könyvtár
1db Windows 7 pro Lenovo i5 laptop: néhány megosztott könyvtár
1db Windows 7 pro Ashrock i7 PC: néhány megosztott könyvtár, Serviio
1db Linuxos IAMM NTR82HD médiabox: megosztott könyvtárak, DLNA megosztás
1db Windows 10 pro Dell laptop, ez új: néhány megosztott könyvtár
3db Androidos mobiltelefon, TV Box, tabletMinden gépen a legújabb ESET Internet Security fut megfelelően bekonfigurálva.
Eddig a belső hálózaton minden gépről minden gépre a jogosultságoknak megfelelően lehetett a megosztott könyvtárakat írni olvasni. Az Androidos eszközök is megfelelően kezelik a megosztott könyvtárakat. Egyszerű nyomtató és könyvtármegosztást használok mindegyiken az "otthoni hálózaton" jelszó nélkül. Ebbe csöppent bele az új Dell Win.10-es laptop. A Win.10-ben is átállítottam, engedélyeztem az "Otthoni hálózaton" az egyszerű nyomtató és könyvtármegosztást.
A problémám, hogy a Win.10-es laptop egyáltalán nem látja az XP-s gépet és az IAMM médialejátszót. A Win.7-es gépeket látja, de nem látja a megosztott könyvtáraikat. A Win.7-es gépek viszont simán látják a Win.10-es megosztásokat és a jogosultságnak megfelelően írni-olvasni is tudnak bennük.
Mi lehet a gond, miért nem látja a Win.10-es gép a többi gép megosztott könyvtárait? Mit kell még átállítani?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Cs1csó
titán
válasz
cooi11 #101162 üzenetére
Mert a Windows egy általános hangillesztőt tesz fel amiben kevesebb a beállítási lehetőség, vagy jobban el van dugva, és a rendszer - nálam legalábbis - automatikusan nem telepíti a Realtek driver-t.
(az ősrégi notimat most Realtek Driver nélkül az általános hangillesztővel használom mivel kb. lényegtelen hogyan "szól" vagy mit lehet beállítani.)
-
Cs1csó
titán
válasz
cooi11 #101158 üzenetére
A Windows 10 az alapvető driver-eket telepít, és ha azokkal hiba mentesen működik a gép akkor nem kell manuálisan driver-t vadászni. Esetleg még a telepítés előtt legyen bekészítve a VGA driver-ből a legfrissebb mert abból is szeret a telepítés után rövid időn belül feldobni egyet ami egy régebbi változat lesz, de ha telepítés után egyből telepíted a legfrissebbet nem teszi.
+ esetleg Realtek Audio driver vagy valami spéci hardver driver-je pl. nálam Razer Synapse szoftver a Razer egérhez.
Ha és amennyiben van hiányzó driver-ed akkor ingyenes vonalon ez a legjobb: Driver Booster Free, de egy stabilan működő gép esetén nem szükséges a használata. (ha valami jól működik azt csak elrontani lehet)
-
cooi11
senior tag
válasz
King Unique #101130 üzenetére
Szia!
Csináltam egy bootolható USB-t( MediaCreationTool )az asztali gépemen amin win10 pro. van.
Amikor feltelepítem a laptopra az op. rendszert amin win10 hom. volt, tudja majd aktíválni?
USB boot készítésénél bejelöltem hogy másik gépre lesz más kérdést nem tett fel, ezek után csak azt dobta fel hogy Windows 10 64bit. amit készít. -
Cs1csó
titán
válasz
alec.cs #101152 üzenetére
Az eredeti DVD-t el kell felejteni - kuka - azon lehet még a 1507-es verzió van. Helyette egy pendrive-ra elkészített telepítő kellene azzal a verzióval ami épp a gépeden van (1803-1809 vagy amelyik fent van neked kell tudni) és azzal megpróbálni egy javítást eszközölni.
A hardver egyszerű, általános ellenőrzésén túl vagy? Pl.: áramtalanítás, minden kábel kihúz visszadug a gépházban a kábelek megmozgatása nincs e valami kilazulva stb.
-
lanszelot
addikt
válasz
Dragon3000 #101117 üzenetére
Igen valahogy be volt állítva az 1 éves.
Kivettem, es 1809 re frissitett.
Leszedte a 1903 at is de azt írta nem sikerült telepíteni, mert a számítógép nem áll készen rá.
Ez mi a szöszt jelent?
Miert nem teszi fel? -
alec.cs
tag
Sziasztok!
Mi lehet a gond a Win10-el, ha a gép bekapcsolását követően elindul a rendszer és eljut a bejelentkezési képernyőhöz, de ott végtelen ciklusba kerül!!!
Próbálna bejönni a bejelentkezési gomb és akkor villan egyet a képernyő és megint próbálja megjeleníteni a bejelentkezési gombot.
Na ez így megy a végtelenségig. Nem lehet bejelentkezni a gépbe!
Közben a gép egyéb szolgáltatásai működnek, más gépekről el lehet érni...
Próbáltam már parancssorból chkdsk-t, de sajna nem változott semmi.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Hogy tudok a gépre bejelentkezni?
Hogy tudom a hibát elhárítani? -
Cs1csó
titán
válasz
mezis #101145 üzenetére
Figyelj nekem egy 2007-es notira 3GB RAM-os C2D gépre is felment simán 1809-re a 1903. Igaz nem ajánlotta fel frissítésre hanem a frissítési segédet letöltöttem és futtattam az pedig megcsinált mindent, használd te is azt innen le tudod tölteni kattints a FRISSÍTÉS lehetőségre és már töltődik is le: [link]
-
mezis
félisten
-
ALI_G
veterán
válasz
King Unique #101142 üzenetére
Röviden: koszi
Bővebben: pontosan erre voltam kíváncsi, hogy mi alapján fog működni az aktiválás ha nem kell megadjak kulcsot. Ezt ilyen formában nem írta le az általam talált support oldalak egyik se.
-
King Unique
titán
válasz
ALI_G #101141 üzenetére
Röviden: igen, nyilván.
Bővebben: az előzmények alapján állítólag van egy laptopod gyárilag Windows 10-zel előtelepítve, vagyis eleve nem kell a telepítésnél a termékkulcs megadásával szórakozni, mivel BIOS OEM key van, onnan olvassa ki és automatikusan aktiválódni fog. Továbbá ha azon a hardveren 1x már telepítve és aktiválva lett a Windows 10, akkor megint nem kell a termékkulcsot keresni, mert a Microsoft aktiváló szerverein regisztrálva lett a gép hardverazonosítója és az ahhoz társított Windows 10-kiadás + licenc. Telepítés után pedig szintén automatikusan aktiválódni fog a rendszer, amint aktív lesz az internetkapcsolat. De ezt lényegében a telepítő is írja az aktiválásnál. Valamint Microsoft-fiók sem feltétlen szükséges hozzá, ugyanúgy érvényes ez helyi fiók használatánál is. Az előbbi akkor jöhet jól, ha hardvermódosítás történik. Figyelni csak arra kell az újratelepítésnél, hogy a licencnek megfelelő Windows 10-kiadás legyen telepítve. Azaz ha Home, akkor ne Pro, hanem értelemszerűen Home! De mondjuk BIOS OEM key esetében a telepítésnél eleve az annak megfelelő kiadás kerül kiválasztásra és telepítésre, szóval ilyenkor még erre sem nagyon kell figyelni.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
peterattila #101135 üzenetére
Keress egy olyat, hogy C:\windows\memory.dmp. Ha van, akkor kekhalalozik a geped, ha nincs akkor hardwarees gondjaid vannak.
-
peterattila
aktív tag
Sziasztok. Friss gépen (B450m DS3h, Athlon 200ge, RX 460 vga, 8 GB 2667 Mhz ram, ssd) telepítettem W10-et, kb 3 hete. Az AMD oldaláról telepítettem a chipset, vga drivert. Ami zavar, hogy az eseménynaplóban ilyeneket találok: A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása. Vagy a másik: Az előző rendszerleállítás (2019. 06. 04. - 21:58:20) váratlan volt. Lehet, hogy a gépnek váratlan volt, de nekem nem
. Normál módban van mindig leállítva a gép. Többször napokig megy, éjjel-nappal. Miért dobál ilyen hibákat szerintetek?
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Nem voltam gépközelben 1 hétig, most jelzett a windows hogy nekem is megjött a tavaszi nagy frissítés. De sajnos csak eddig jutok [kép] . Először csak kikapcsoltam a gépet a szokásos módon, Start Menü... majd a második ilyen hibakód után újraindítottam de semmi. Aztán egyszer csak fekete képernyőre váltott, majd (szerintem) csökkentett módban lett minden. Amióta a 10 windows van fent még sosem volt csökkentett módom, eddig minden rendben ment.
Mit csináljak, mert ezzel a hibaüzenettel nem tudok mit kezdeni. -
törölt tag
Win10 felrakta a Intel HD videokártya driverét.
Elkezdett furcsa dolgokat csinálni böngészőben kijelölések lilára váltottak a kezelőben fényerő állításra színprofil módosult.
Mondom törlöm és újrarakom.
Win10 által letöltött driver nem jelenik meg a Programok és szolgáltatásokban a frissítés előzményekben látni de nem törölhető.
C: Program Files-ban kikeresve uninstall nem működik.Ráhúztam a letöltött drivert engedte.
Ezt csak így lehet megoldani ilyenkor?
Mi lenne ha nem engedné ráhúzni? -
King Unique
titán
válasz
cooi11 #101128 üzenetére
Ha már a Rufus programot linkelted, akkor az is le tudja tölteni közvetlenül a Windows 8.1 és Windows 10 ISO-kat, illetve az utóbbinál már az aktuális (1903) verziót is.
Másik megoldás meg pl. a Microsoft weboldala, ahol a direkt letöltés mellett a képen szemléltetett MCT-vel (alsó) is lehet (ESD) ISO-t letölteni, vagy akár letölteni + telepítési adathordozót készíteni USB-s meghajtóra (pl. pendrive).
-
Zoz
őstag
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Behalt a Laptop HDD-je, vettem egy SSD-t.
Honnan tudok letölteni win10 ISO-t, hogy
tudjak bootolható USB-t készíteni!
Win 10 hom volt rajta.
Azt hiszem -
SamSem58
aktív tag
Sziasztok, USB faxot telepítettem a Windows 10 Pro (1809) 64 GB gépemre és azóta szó szerint megkergült a rendszer, ugyanis minden nyomtatni akart anyagot faxként akar továbbítani. Korábban a Windows 7 rendszer idején volt faxmodem a gépben, de az nem csinálta a fenti hülyeséget! A faxnál nincs állítási lehetőség, a nyomtatónál Canon MG3600 series Printer sem találtam erre vonatkozó beállítást. Mi itt a megoldás?
-
King Unique
titán
válasz
VGYke #101119 üzenetére
Előzőleg kifejezetten az 1. beállítási lehetőséget kerested, mert hogy az számodra inkább megfelelt, egyszerűbb volt,, már bevált stb. Vagyis akkor nem teljesen világos a mostani kérdés miértje. Ha mindegyik felhasználói mappát külön-külön akarod áthelyezni, variálva a meghajtón belüli mappalehetőségekkel, akkor inkább a 2., de amúgy meg egyszerűbb az 1. A OneDrive-ot meg a másik válaszban már kifejtették.
"akár kis méret, akár írás kímélés"
Normál esetben egyik miatt sem létszükséglet az áthelyezés, mivel ha van külön D meghajtó, akkor a személyes fájlok, letöltések stb. mehetnek nyilván oda. Általában akkor szokás így áthelyezni, ha pl. a (1.0-s) felhasználó erővel a C-re akar mindent pakolni és valamiért nem képes, nem akar máshova menteni. Az SSD írásterhelésének csökkentése miatt pedig aztán végképp felesleges, hacsak nem arra torrentezel nagyüzemi szinten 24/7-ben. De az utóbbi esetben is nyilván akkor ér valamit, ha a D eleve egy másik fizikai meghajtó (pl. HDD). Ellenben ha ugyanazon SSD-n csak egy másik kötet (partíció), akkor nyilván nem sokat.
-
Regirck
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok olyan programot ajánlani amivel a windows-hoz tartozó hotkey-eket tudom modosítani vagy felvenni plusz.
Egy Thinkpad T440-esen szeretnék olyat, hogy ha lenyomom az fn billentyűt és hozzá egy nyilat akkor home vagy end billentyű lenyomásának érzékelje (hasonlóan sok üzleti dell-nél). -
andreas49
senior tag
válasz
VGYke #101119 üzenetére
Hali
OneDrive áthelyezése:
Ez csak közvetlen a "OneDrive" beállításoknál lehetséges, először leválasztod a "Fiók" résznél a számítógépet, majd "Fiók hozzáadás" résznél módosítod a "OneDrive" könyvtár helyét. Itt van lehetőség arra is, hogy ne minden a felhőben lévő fájl legyen letöltve a PC/notebook-ra. (Mappák kiválasztása) -
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Win7 régi hátterét hol találom update után?(sötétkék) -
VGYke
addikt
válasz
King Unique #100946 üzenetére
King Unique köszönöm szépen, arra gondoltam amit linkeltél, én teljesen máshol kerestem.
Felvetődik a kérdés, ha SSD (akár kis méret, akár írás kímélés) miatt át akarjuk helyezni egy másik meghajtóra a név\ Dokumentumok, Képek, Videók, Letöltések mappákat, melyik a célravezetőbb módszer?
1.) Gépház-Tárhely módszere, igaz itt nincs lehetőség a mappa választásra:
2.) vagy Fájl tulajdonságok/Hely/Áthelyezés, itt már ugye van mappaválasztási lehetőség, a C:\Users mappát meg nem nagy kaland NTFS jogosultságokkal másolni:Ok, az OneDrive áthelyezése egyikkel sincs megoldva, ezt én így gondolom: Speciális rendszerbeállítások/Speciális/Környezeti változók:
Szóval 1,2 módszer közül melyik javasolt? Én legutóbb 1. szerint csináltam, de ki tudja...
-
Redneck
nagyúr
Azért jó érzés, hogy nem csak én futottam bele egy megmagyarázhatatlan bugba a 1903-mal. Ezt a hibát én is levideóztam, de több helyen megjelent a probléma. Nekem mellé még HDMI hanggal való szívás is érkezett a DDU-s driver csere után, ezért jöttem vissza 1809-re.
Mondjuk ezen kívül is vannak még megmagyarázhatatlan dolgok a produktummal kapcsolatban, fusson az atomerőművön, vagy bármin.
-
-
-
lanszelot
addikt
Hello
Most május elején kaptam meg a 1803 as frissítést.
Nagyon lassú lett a gép miatta.
Most is hiába kerestetem a frissítést azt mondja a gép napra kész, pedig még mindig 1803-as.
Nem merem letölteni és úgy frissíteni, mert azt olvastam kinyirhatja a rendszert.
Régi i7 es procim van, nem amd. A VGA is asus rog sitx 1070.
A belassulása miatt szeretném ha frissítené, hátha megoldja, de tartok, hogy kukára vágom a rendszert ha rá erőltetem a frissítést. -
ALI_G
veterán
Sziasztok, van egy lenovo yoga laptop a családban, amit újra szeretnék telepíteni. A telepítőt pendrive-ra elkészítettem a gyári windows weboldalról. A laptop win 10-zel jött, de a kulcsot nem találom.
A support oldalakat böngészve azt találtam, hogy mivel digitális liszenszem van (gépházban ellenőrízve), így a telepítés során kihagyhatom a kulcs megadását, de félek hogy félreértem. Még egy olyat olvastam a digitális liszensszel kapcsolatban, hogy szükségem lesz egy MS fiókra (ez jelenleg nincs).
Hogy járjak el az újratelepítéssel?A digitális licencek az Ön Microsoft-fiókjához kapcsolódnak, így semmit sem kell megkeresnie a PC-jén. Amint bejelentkezik a Microsoft-fiókjába az internethez csatlakoztatott PC-n, minden készen is áll.
A telepítés során a rendszer kérni fogja a termékkulcs megadását. Ha digitális licenccel rendelkezik, válassza a termékkulcs megadása nélküli folytatás lehetőségét. -
rayoliviero
veterán
válasz
Kékes525 #101105 üzenetére
Megcsináltam TeamVieweren keresztül az icon cache rebuildet, de sajnos ugyanúgy nem jó.
A monitor dsub kábellel van kötve a gépre. Van egy olyan érzésem, hogy valahol itt lehet a hiba. Olyan nem lehet, hogy a Windowson egy nagyobb felbontás van beállítva, azt a dsub nem tudja és visszaáll egy kisebb felbontásra, emiatt átrendeződnek az ikonok? Mindenesetre vetetek egy HDMI kábelt apámmal és kipróbáltatom azzal.
Nem is értem, hogy egy jobb fajta Dell monitorhoz, hogy lehet adni dsub kábelt, egy nyamvadt HDMI vagy DVI kábelt nem fért bele az árba nekik?
-
Kékes525
félisten
válasz
rayoliviero #101104 üzenetére
Valahol a neteten megvan a bat file, amit csak letölt és elindít. Azt hiszem ez az: How to Rebuild the Icon Cache in Windows 10
-
Kékes525
félisten
válasz
rayoliviero #101102 üzenetére
Próbáld ki, amit fentebb javasoltam.
-
Kékes525
félisten
válasz
rayoliviero #101097 üzenetére
Ha (#101099) uriember javaslata nem segít, akkor töröld az icon cahce-t. Én ezt használom arra.
:: Created by: Shawn Brink
:: http://www.sevenforums.com
:: Tutorial: http://www.sevenforums.com/tutorials/49819-icon-cache-rebuild.html
@echo off
set iconcache=%localappdata%\IconCache.db
echo The Explorer process must be killed to delete the Icon DB.
echo.
echo Please SAVE ALL OPEN WORK before continuing.
echo.
pause
echo.
If exist "%iconcache%" goto delID
echo.
echo Icon DB has already been deleted.
echo.
pause
exit /B
:delID
echo Attempting to delete Icon DB...
echo.
ie4uinit.exe -ClearIconCache
taskkill /IM explorer.exe /F
del "%iconcache%" /A
del "%localappdata%\Microsoft\Windows\Explorer\iconcache*" /A
echo.
echo Icon DB has been successfully deleted. Please "restart your PC" now to rebuild your icon cache.
echo.
start explorer.exe
pause
exit /BÍrd be egy txt editorba és mentsd el. bat kiterjesztéssel.
Az elmélete: Rebuild Icon Cache, Clear Thumbnail cache in Windows 10, Thumbnail and Icon Cache Rebuilder for Windows 10
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos cigaretta 🔞
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vicces képek
- Milyen házat vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged