Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz King Unique #41733 üzenetére

    "A sima 8-as pakolt ki alapból mindent, csak egy idő után kesze-kuszává vált, főleg, h a felesleges program ikonokat is kirakta"
    Megint a hetesre tudok visszagondolni. Win7 alatt a start menünek tulajdonképpen két része van. Az egyik a start menü, a másik pedig a start menü programok mappa. Win8-ban a start képernyőre kikerült minden ikon, rendszerezés nélkül, ami egyébként a start menü programs folderbe ment. Pont elég lett volna csak azt kirakni, a régi, win7 féle start menü elejére kikerült. Pl. Visual Studio oda egyetlen ikont rakott ki, míg a programs alá még negyvenötöt, különböző segédprogramokat. Office szintén. Win8-on viszont mind a negyvenvalahány ikon kikerült a start képernyőre, tényleg néhány nap alatt átláthatatlanná téve.
    Az egyszeri felhasználó viszont így, win8.1-ben feltelepít valamit, és nem találja. Jó lett volna, ha azért azt az 1 szem ikont, ami a win7 start menü elejére ment, az kirakja. Mint ahogy a modern appokat is alapból kitehetné, hiszen azoknak tényleg ott a helye.
    Mert pl. egy desktop alkalmazásnál hiába van a telepítéskor olyan opció, hogy tegyen ki ikont a start menübe, és csináljon program csoportot magának a programsba, ebből mostmár semmi sem látszik, mert ezek a helyek olyan, mintha nem is léteznének. Pedig igenis létezik, mert, ha valami bekerül az automatikus indításba (C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup ) akkor az elindul a windows indulásakor. Csak igencsak rejtve van ez a dolog.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák