Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen videókártyát?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen házat vegyek?
- Androidos tablet topic
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
ez érdekes.
van egy laptopom. 8470p. win8 volt eddig rajta kb 1 hétig. rátettem a win8.1-et. a bios már elég régi volt rajta 2012.augusztus azt hiszem és láttam hp honlapján, hogy van 2013.júniusi. tehát 8.1-en vagyok. letöltöttem és végigcsinálta a bios frissítést gond nélkül. már bios frissítés előtt egy nappal, amikor telepítettem a win8.1-et láttam az eseménynaplóban, hogy mindig kapok egy üzenetet egymás után 5 példányban ezt:
: The embedded controller (EC) returned data when none was requested. The BIOS might be trying to access the EC without synchronizing with the operating system. This data will be ignored. No further action is necessary; however, you should check with your computer manufacturer for an upgraded BIOS.log name: system, source: ACPI, event ID: 15, level: warning
most 8.1-en vagyok, de 8-on is ugyan az volt a helyzet.
a task managerben általában ezek mozgolódnak 0 és 3% között:
-System interrupts
-Service Host: Local System (Network Restricted) 9
-Windows Driver Foundation - User - mode driver framework jost precessezeket mindig megkapom.
most az alaplapom típusára voltam kíváncsi. megnyitottam az aida-t, bementem az alaplap fülre, majd rámentem a bios szóra és kék képernyőt adott. ilyet még nem csinált. aztán kíváncsiságképpen megint megpróbáltam ugyan így megnézni aida-ban a bios fület és ismét kéket adott.
-
dealerman
aktív tag
Console Windows Host 80-100 %-on veri a procimat,mi a jó..............
valaki segítsen
-
artiny
őstag
Windows 7 vagy 8 -s terheli le jobban a gépet, egy nem túl erős netbookra melyik rakjam fel?
van egy Lenovo S205 (AMD E350 1,6 GHz Dual,4 GB ram)Melyik OS el futna gordulekenyebben a gép? A bootolasrol lattam videot, a WiN8 cal nagyon gyors volt.
-
Ice&Lime
veterán
most 8.1-en vagyok, de 8-on is ugyan az volt a helyzet.
a task managerben általában ezek mozgolódnak 0 és 3% között:
-System interrupts
-Service Host: Local System (Network Restricted) 9
-Windows Driver Foundation - User - mode driver framework jost precessa kérdésem pedig az lenne, hogy vajon miért?
(windows update-ról minden fent van, nincs fent semmilyen game vagy crackelt program sem, a rendszert tegnap tettem fel)
-
vlevi
nagyúr
válasz
BlackSoft #35492 üzenetére
Biztos emlékszel rá, csak viccelődős kedvedben vagy
Tavaly, amikor kigyött a nyóc, akkor 3 féle update volt hozzá. Azoknak, akik július óta vettek hetessel új gépet, azok kérhettek 8-ast, kb 5000Ft-ért. A többieknek, bármelyik korábbi windowsról (talán a 3.11 workgroupsról már nem) 9000Ft volt a letölthető win8, és tizenvalamennyi a dobozos.
És ez még megszorozva azzal, hogy pro, vagy nempro, 32, 64 bit (bár asszem a dobozosban adták mindkettőt kérdés nélkül).Arra azért kíváncsi leszek, hogy a 8.1 megjelenésekor lesz-e megint valami akciózás a 7-ről, vagy korábbról áttérőknek? Nem mintha elgondolkodtam volna rajta
Még megvárjuk a véglegest, abból is az eval verziót, meglátjuk, mi lesz a previewhez képest benne. -
BlackSoft
addikt
válasz
pukibacsi82 #35487 üzenetére
Lehet, ilyet de nem win 8-on, hanem server 2008-on. A másik dolog pedig, hogy kell mégegy gép, de az lehet nagyon gyenge is, hálózatról tud bootolni terminalként, és akkor tulajdonképp egy gépet használhattok ketten.
-
bon
őstag
válasz
pukibacsi82 #35487 üzenetére
Nem lehet, már az aktiv ablak kérdésnél elbukik a dolog. Két egér egy hépen lehet, de egyszerre csak egy valaki használhatja.
-
pukibacsi82
tag
Halihó!
win8 alatt 2 monitorral+2 egérrel egyszerre tud-e 2 user dogozni ?
Pl. USB egéret lehet-e egyszerre használni? (2 mutató van a képernyő(kö)n?
stb.
egy acer v551 vga 7640gkülön fiókon dolgoznak vagy elég egy bejelentkezett fiók.
-
BlackSoft
addikt
Mi a különbség az aláábiak közül?
Az első az oké, update. De nekem teljes kell, mert nincs előző.
Akkor az OEM az mi? Hozzám ba**nak egy dvd-t meg egy kódot hogy nesze?
És az OEM 1Pack?? Licensz alapján ugyan az...(microsoft........)
Nekem kell egy új windows 8 pro angol x64-es dobozban leírással, egy gépes licenszel, új gépre. Nem update meg egy papírtokos dvd...
-
vlevi
nagyúr
válasz
d.beni #35478 üzenetére
Internet Explorer temp könyvtára rendben van?
Hülyeségnek tűnhet a kérdés, de nekem ezt akkor csinálta, amikor ramdrive-ba bohóckodtam a temppel, és valamit elírtam, semmi nem működött a metro felületen. Se store, se egy app, semmi. Persze, ahogy rendberaktam az IE temp könyvtárát, megjavult, és ment megint. -
Joker88
őstag
azt szeretném megtudni,hogy a mellékleten látható kis ablak tulajdonságait ( a könyvtárban található kép jobb klikkes részleteit) hogyan lehet egyből kiíratni a képernyő aljára a jelzett helyre ?
röviden, a kép adatait ( hely,fényképezőtípus,ISO érték.....) kiíratni egyből a nyíl által jelzett helyre.Szerk1.: ha számít, a fénykpeket a Windows által létrehozott " Képek " mappában tárolom. Windows8 Pro a rendszer
-
dealerman
aktív tag
sziasztok
"console windows host működése leállt" win 8 -nál ,win7 nél sose volt ilyen nekem,miért lehet ez,valaki tudja ?
-
d.beni
aktív tag
sziasztok!
nálam most felmerült egy olyan probléma a 64bit-es változatnál, hogy a csempék nem hajlandóak betölteni.
rámegyek pl a skype-ra és csak tölt a végtelenségig.. de nem történik semmi.
illetve egyik csempe sem hajlandó elindulni. még a gépház sem jön be...
valakinek valami ötlete? vagy állhatok neki ujratelepiteni az egészet?
amugy már majdnem 1 éve lett feltelepitve a gép, és csak most jött elő ez a probléma... -
Black Plague
tag
válasz
Taifa Díaz #35464 üzenetére
...
-
BlackSoft
addikt
válasz
Black Plague #35463 üzenetére
A játék hivatalos, igen
De amúgy mindíg van rajta no cd crack, ami hibátlan, másik gépen nincs gond. És ugyan az a crack van természtesen. Nevet nem írok, mert warez de emlékeztet 2001 Szeptember 11-re
Mivel msá meg azt javasolta lehet kelllene windóz ápdét, hát kipróbálom azt is.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #35468 üzenetére
Azt hittem, Gyakorikérdésekről jöttél.
-
rgeorge
addikt
válasz
#93794560 #35460 üzenetére
32 bites rendszerben a megcímezhető memória max. 4GB. A tényleges RAM-on kívül memóriacímzést használnak még egyes hardvereszközök is, a tényleges RAM-ból tehát nem érhetők el az így címzett területek, sőt, ha jól tudom, a legkisebb ilyen lefoglalt címig tud csak RAM-ot elérni az oprendszer. Emiatt eleve 4GB-nél kisebb a megcímezhető RAM mérete, valamivel 3GB felett szokott lenni. Ebből jön le még a VGA osztott memóriája.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #35464 üzenetére
A másolásvédelem megkerülése.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Black Plague #35463 üzenetére
Mi az a crack
Mit jelent az, hogy crackelni egy játékot
-
Black Plague
tag
válasz
BlackSoft #35453 üzenetére
Friss install, csak driverek + 1db játék.
Első nap: 60fps, rendszerben minden jó.
14. nap: 11fps, 6 óra boot idő, random 99% disk usage
Azért azt jó lenne tudni hogy az a +1 játék HIVATALOS-e ?, ha nem milyen crackelt változatot használsz és ha bejelez pl a vírusírtód akkor miért kapcsolod ki a riasztást ?? mert ilyet akár egy vírusa is okozhat ha mondjuk a játékot crackeled..
-
cattus
addikt
Hogy lehet elérni azt, hogy indításnál ne jelenjen meg mindig a tálcán az érintőbillentyűzet eszköztár? Ha indítás után kiveszem a pipát, a következő bekapcsolásnál akkor is megjelenik.
-
bobooo
addikt
válasz
#93794560 #35460 üzenetére
A Windows 64 bites verziói nagyobb memóriát tudnak kihasználni, mint a 32 bites verziók. Ezzel csökken a memóriában a lapváltási folyamatokkal töltött idő, mivel több ilyen folyamat tárolódik a merevlemez helyett a véletlen elérésű memóriában (RAM). Más szóval, ez növelheti az alkalmazás általános teljesítményét.
-
törölt tag
Sziasztok!
Bár nem teljesen windows 8 kérdés, mert Windows 7 alatt is ez van, de egy érdekes dolgot vettem észre a 32 bites és 64 bites rendszer memóriakezelésében, és nem egészen értem az okát. Kíváncsi lennék a véleményetekre.
A gépemben 3GB RAM van, és egy HD2000-es grafikus vezérlő, ami ugye, elvesz valamennyit a memóriából.
Ha a gépen 32 bites rendszer van, azt írja, hogy 2.61GB használható. Míg 64 bitesnél 2.85GB.
Hogy lehet az, hogy a 64 bites rendszeren több memóriát enged?
A 4GB-os határt a 32 bites rendszerrel sem érem el, emiatt nem mutathat kevesebbet. -
Kékes525
félisten
válasz
< CyberBob > #35446 üzenetére
Egyetértek.
-
BlackSoft
addikt
Emberek ez mi a f@sz-ért van?
Csak a laptopom szokott ilyent csinálni, méghozzá a következő módon:
Friss install, csak driverek + 1db játék.
Első nap: 60fps, rendszerben minden jó.
14. nap: 11fps, 6 óra boot idő, random 99% disk usage.
A hardware-el minden rendben van elméletben, és úgy is működik minden....2-3 naping...
-
kuszal
tag
Sziasztok,
a régi, teleszemetelt Win 7 után próbaképp feltettem a 8.1-es Windows-t, de sajnos nem tudom beállítania a monitorom a 1440x900-as felbontását. Alapból 1440x1050-es-t lehet csak kiválasztani, de ha feltelepítem az Nvidia drivert akkor meg még az is eltűnik. A videókártya driverben van lehetőség egyedi felbontást csinálni, de ha ott létrehozok egy 1440x900-as profilt, és beállítom azt, akkor meg minen kilóg jobb oldalra és alulra. A monitoron csak 1024x768 pixelnyi kép látszik.
Kicsit kezdem már elveszíteni a türelmem, mert mint minden LCD monitoron, ezen is csak akkor jó a kép ha a felbontás megfelel. Most 1440x1050-esben használom, de minden kicsit életlen meg elmosódott, hiszen nem a panelnak megfelelő felbontást használok.
Esetleg tud valaki segíteni, mert hiába olvastam vissza és próbáltam a ki a bevált trükköket, nem segített semmi. :-(
Előre is köszönöm!
-
Vartanus
őstag
Sziasztok!
Egy probléma merült fel nálam...nevezetesen mióta W 8-ra váltottam előfordul gyakorta hogy neten egyes google szolgáltatások nem jók..pl gmail van hogy rákattintok,egy ideig tölt aztán semmi csak kiírja hogy új lap..a maps néha hosszú percekig tölt és néha be sem tölt...firefox 21.0-át használok.
Mi lehet a gond?Esetleg ötlet a megoldásra?Előre is köszi
-
Joker88
őstag
na,nehezen sikerült összeraknom egy gépet..
CPU : DualCore AMD Athlon II X2 250, 3000 MHz (15 x 200)
Alaplap : ECS A880GM-A3 (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN),lapkakészlet : AMD 880G, AMD K10
RAM : 8192 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM) (4x2 Gb)
Videókártya : NVIDIA GeForce 210 (1 GB)
Hangkártya : C-Media CMI8738/C3DX Audio Device , 7.1 optical
Wifi- hálózati kártya : TP-LINK 150Mbps Wireless N Adapter ( TL-WN781ND )ezen minden gond nélkül futna a Windows 8 ? Vagy inkább Windows7 ?
-
pushalias
addikt
válasz
Kékes525 #35444 üzenetére
Ja, az átlag júzer kifejezetten rendszeresen olvasgatja az ilyen jelentős, közérdekű híreket. El is képzelem John Smith-t, amint odalöki az asszonynak, hogy drágám, azt eddig is tudtuk, hogy szaracsempe, de azért gondolkodtam egy W8-on, de így, hogy visszaveszem az órajelet és a rebootig nem csekkol, és ezért hibás a rendszeridő, hát most már szó sem lehet róla! Ez több a soknál! Felháborító! Még szerencse, hogy megnéztem azt a populáris, kezdőknek való oldalt, ahol írnak az esetről, különben átvertek volna! Mit mondtál darling, melyik Linux disztribúciót?
-
Kékes525
félisten
válasz
< CyberBob > #35442 üzenetére
A lényegét nem értitek, a hitelesség nem számítástechnika, az politika.
Ott nem számít, hogy számítástechnikailag igazatok van. -
szmayer1
senior tag
-
szmayer1
senior tag
Sziasztok.
Tudom, hogy az élményindexre nem sok mindent lehet adni, de mégis érdekelne az, hogy miért kapott kevesebb pontot a Windows 8 egy SSD és plusz 2GB RAM csere után????
Ez volt - Ez lett
Proci 5,4 - 4,9
RAM 5,4 - 4,9
VGA 3,5 - 3,6
Játék 3,3 - 3,3
Vinyó 4,8 - 7,6Oké a vinyó több lett, de ez az SSD miatt lehet, csak akkor a többi miért csökkent???
Most természetesen Win 8 64Bit-es verziót raktam fel a 4GB RAM miatt...Üdv Robi
-
Kékes525
félisten
-
guftabi96
addikt
Köszi!
Felraktam a Start is Back programot, lényegesen megkönnyítette az os használatát.
Láttam, hogy van benne olyan opció amit ha engedélyezek, akkor bejelentkezés után nem a Start Screen/Kezdőképernyő fogad, hanem egyből az asztal.
Szoftver nélkül ezt nem lehet megoldani? -
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Két kérdésem lenne Windows 8-al kapcsolatban.
1.:
Meg lehet valahogy oldani, hogy amikor elindítom a Windows Intézőt akkor a Sajátgépet/Számítógépet hozza be, és ne a könyvtárak menüt? Tudom, hogy lehet ikont létrehozni sajátgépnek, de azt nem tudom a tálcán rögzíteni.2.: Melyik Start menü pótló programot érdemes használni?
Nem kell, hogy csili-vili felületet kapjak, sőt ha igazodna a letisztult metro felülethez az lenne a legjobb. Természetesen ne terhelje egyáltalán a rendszert, ne legyen tele reklámmal, gyorsan induljon stb
válaszokat előre is köszönöm -
Raider 01
aktív tag
Megoldva!Erre hamarabb is rájöhettem volna!
-
Raider 01
aktív tag
Szaisztok!
Újabb akadály!
Megszüntetem az írásvédettséget,vissza lépek és már megint az!
Hogy lehet véglegesen megszüntetni,mert adott mappába nem enged másolni? -
samgar
őstag
De gondolom egy samsung szervíznek van egy ativ tabletje, amiről leszedi és felrakja erre. Elég érdekes lenne ha egy szervíz ezt nem tudná megoldani. Amúgy azt meg végképp nem értem, miért tehető fel valami ami nem működik rendesen. Értem, hogy béta, de ha kukába való gépet csinál abból ami addig működött, nem kellene engedni, hogy feltehető legyen egy készülékre. Vagy rosszul gondolom?
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest