- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pusihusi
addikt
Felraktam a Avastot, érezhetően lassult a rendszer, most letöröltem ,ahhoz képest gyorsabb! Akkor kell valami vírusirtó v. elég a saját? Olyan nincs amelyik nem lassítja le a rendszert? A netem jó 25 MB/s!
-
szürke
tag
Akinek módjában áll kipróbálni a dolgot legyen szíves válaszoljon nekem!
Rendelkezik a Win 8 olyan "fejlett" bluetooth meghajtó programmal ami lehetővé teszi hogy használhassam a BT headsetet Skype-hoz? Vagy erre egy külső program a megoldás?
-
stewe780
őstag
Igen elértem, köszi!
Viszont itt is az "átvihetem-e másik számítógépre" rész alatt ugyanúgy átvihetőnek írja, mint a rendszerépítő EULA, sehol sem nevezi meg, hogy az átvitt gépen is kell upgrade alap. Szóval akkor az upgrade is átvihető lesz alap nélkül? Vagy csak én olvasom hibásan? -
nmy1212
tag
Sziasztok!
Egy elég idegesítő problémával fordulok ide.
Félig-meddig játék(Battlefield 3), Win7 (64 bit Ultimate) és Win8 (64 bit Prof.).
Egyik merevlemezemet kettészedtem, gondoltam egyikre Win 7 minden cuccommal,
a másikra Win 8 a BF 3-mal. Nem nagyon szeretném ha nekem az origin pattogna, ha nem tetszik neki valami.
A problémám ott kezdődik, hogy a 2 Win a jogokat megosztja egymás között és mondjuk Win 7 alól belelátok a 8-as fájljaiba is, és ez visszafelé is igaz. Tehát az a tervem, hogy hogy egyik windows alól ne lehessen belelátni a másikba nem nagyon sikerül.
Remélem érthető amit szeretnék, és hogy mi a problémám.
Ha valaki tud használható megoldást szívesen venném.
Természetesen mind a Windows-ok és mind a BF3 eredeti.Üdv!
-
mdani01
aktív tag
Üdv.
Windows 8 Enterprise N x64-es rendszert használok és a napokban feltettem a Movie Makert és ezzel a hibával dob ki. Windows 7-en tökéletesen működött, nincs ötletem mi lehet a gond.
Ebben kérném a segítségeteket.
Köszönöm!
-
pzstm
titán
Frissítés a Windows 8, Windows RT, és a Windows Server 2012 rendszerekhez (KB2770917)
Frissítés telepítése: Fontos/Automatikusan telepített frissítés,
Frissítés besorolása: Magas prioritású, nem biztonsági frissítés.Hozzávetőleges fájlméretek:
Windows 8 32 bites változatához: ~ 65373KB
Windows 8/Windows Server 2012 64 bites változataihoz: ~ 117959KB
Windows RT változatához: ~ 62006KBA holnapi egyik frissítés. Kisebb mini-szervízcsomag
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Vistaboy #20974 üzenetére
Originre van egy jó kis tippem, hogy hogy ne kelljen újra pakolni a játékokat.
Egyszerű, mint a faék.
Az előzőleg feltelepített játékot kimásolod valahova.
Elkezded az originnel letölteni az újat.
Kilépsz originből
Az előzőleg kimásolt játékot bedobod oda, ahova tölti az újat az origin.
Újraindítod az origint, és frissítesz a játékon.Ez nálam BF3-nál ment, nem kellett újraszedni egy DLC-t sem.
-
Az a gázi, hogy sokszor egymást ütik ezek az EULA-k meg egyebek. VDI környezetben tuti nem használhatsz fel egy rakás OEM licencet, de még FPP-t sem. Itt a táblázatban is azt mutatja:
http://download.microsoft.com/download/7/8/4/78480C7D-DC7E-492E-8567-F5DD5644774D/VDA_Brochure.pdf
-
evilskati
aktív tag
-
TommyX_
őstag
Nekem olyan kérdésem van, hogyha nekem meg van a Magyar 64 bites Win 8 telepítője, akkor fel rakás után, tudom-e aktiválni az Angol 64 bites Win 8-hoz való kulcsot?
-
Vistaboy
veterán
Na, megkaptam a csomagot...
Hát, én tudtam, az OEM nem éppen bő kiszerelés, de azért 28K-ba igazán belefért volna egy DVD-tok...
MOD: Inkább friss rendszert telepítettem, jobb tiszta lappal indulni. Eddig a Steam csillagos ötösre vizsgázott, telepítést követően azonnal felismerte a játékokat és egyből tudtam is játszani mindegyikkel, ami telepítve volt. Az Origin és a GFWL esetében újra le kellett szednem mindent. Nem értem Gabe Newellt, szidja a Win8-at, mégis az ő platformja működik legjobban alatta.
-
Takhanto
őstag
Razer Diamondback egerem van. Cod4-nél nem tudok kihasználni az összes gombot. W8 miatt van?
-
beteg
őstag
Ha nagyon szigorúan nézzük, akkor a hozzárendelés megváltoztatásakor csak olyan géphez rendelhetjük hozzá, ami szintén rendelkezik megfelelő upgrade alappal.
(Az megint más kérdés, hogy mi a megfelelő upgrade alap, mert ezt sem a dobozos EULA-ja, sem a PUR, sem a PL nem írja. Azért az Upgrade Offer esetében elfogadható, hogy csak a Windows 7, hisz arra szól az akció.)
De ha már kérdezel, feltéve, ha MS belsőst kérdezel, azt is tedd már fel légy szíves, hogy szerinte mi a helyzet au OEM és VDI viszonyával, mert most bizony az OEM EULA megengedi, hogy a szerverhez rendeljünk hozzá 1-5-10 millió OEM licencet. Ahelyett, hogy ki kéne fizetni az OEM árát évente a VDA-ra. Mondjuk én ezt fogom írni a licencelős cikkemben, csak tartok tőle, hogy ez megint ki fogja verni bent a biztosítékot
-
Egyébként interneten is sokféle elemzése van ennek az EULA-nak már a Windows 7-hez is, ugyanis ha szó szoros értelmében nézzük, akkor megsemmisíti az upgrade licenc a régi OEM-et, ezáltal átvihető lenne. De én mindig ellenkező infókat kaptam bentről. Nem igazán tudom egyelőre, hogy kit kellene megkeresnem aki végre tudná tisztázni.
Annyit tudok ígérni, hogy a héten megpróbálok valakiből érdemi infót kiszedni.
-
beteg
őstag
"Ugyanúgy biztos az is, hogy W7 OEM-re telepítve az upgrade verziót már nem lehet cipelni másik gépre."
Ez nem így van!
Megvettem a 4500-as, akciós upgrade-et ma délután. A telepítésnél a Licencfeltételek azt írja, amit a dobozos-ról beidéztem: Ez egy upgrade, az upgrade alap kakuk. Átvihetem a szoftvert? Átviheti...
El kell olvasni, csak ezt tudom mondani. Most különösen érvényes, hogy nem szabad megszokásból vezetni!
Persze azon lehet vitatkozni, hogy most miért érné meg átvinni, hisz az akciós időszakon belül vettük ugye a gépet Win7-el. Ha most átvinnénk, mi maradna rajta!??
-
HZoli87
veterán
Egyébként, hogy visszatértem a Windows 7-re, nagyszerűen látszik, hogy körülbelül ugyanannyi helyet foglal el nálam a régi és az új rendszer. Szóval nem lett "karcsúbb" ebből a szempontból az ifjonc.
-
proxie
tag
Sziasztok!
Olyan problémám akadt, hogy nem tudom módisítani a kezdő/zárol és fiók képemet.
1x sikerült beállítani, de most nem engedi.
A fórumot átnéztem, de nem találkoztam ehhez hasonló problémával.
Így néz ki.
Csak váltani tudok a 3 opció között de magát képet vagy egyéb más dolgot nem enged.Előre is köszönöm!
-
student
őstag
válasz
PlayMax #20955 üzenetére
Ever wonder why Internet in Windows 8 seems slower as 28.8kbps dial up modem?
By default, Windows 8 will minimize to 1 active connection per server! MS might have reduced
it to prevent Windows 8 tablet with 3G/4G data plan to exceed the free quota limit.Speed improvement is noticeable on cable modem, not sure for fibre network.
Here, how to restore your network (Disclaimer: I'll not be responsible if any viruses or bots floodgate on your connections, you should have a good Antivirus running):
1) run "gpedit.msc" from Run dialog
2) Navigate to Administrative Template > Network > Windows Connection Manager
3) Click "Disabled" radio button in the Minimize the number of simultaneous connections to the Internet or a Windows Domain option.
4) Reboot your windows and tada!
5) Share with anyone else. -
PlayMax
nagyúr
Üdv
Az lenne a kérdésem,hogy miért lassabb a netem Win8-on,mint Windows 7-en? Vmit be kell állítanom,vagy sok internetes alkalmazás lelassítja? Üdv. Köszöntem előre is a választ!
-
Hunork
veterán
válasz
Sub-ZeRo #20952 üzenetére
hmmm...pedig eltávolít/reinstall az app...
Pl konkrétan ez, ami nem ment, tutod, az értesítésben, amit kapunk a csomag elindulása után:"A küldemény sorsa nyomon követhető lesz az interneten is, a csomagazonosító beírásával, 2012.11.09. estétől:
http://www.pickpackpont.hu"Ez meg a másik, a másik említett oldalról:
"Ha szeretnél leiratkozni hírlevelünkről, itt változtathatsz beállításaidon:
http://hu.pokerstrategy.com/newsletters/?hid=19e9b1c4bae73a54d00541461eb0705e&mid=HpqbJoOrh%E89syxb%D75Fh&tid=20121107"WTF? Pedig minden más megy.
-
szabeska
addikt
Samsung Magician-t érdemes feltenni SSD-hez, vagy felesleges? Csinál a háttérben valamit?
-
pethYeti
addikt
Az upgrade akció 1-2 év múlva is élni fog, nem a kedvezményes (~5000 Ft-os) része, hanem ami régebben vásárolt gépekre vonatkozik?
-
beteg
őstag
„Kiábrándulási időszak”
-
Sify
senior tag
válasz
blueye #20926 üzenetére
Én mindent értettem de ha egyik nap van egy adott összeg a bankszámlámon majd 6 nap múlva érkezik egy újabb levonás és a bankszámlámon is ennyivel csökken az összeg úgy hogy azt a bankszámlát nem használom másra csak paypalra és paypalon nem vásároltam közben semmit akkor valahol csal levontak valami összeget?
Ha a héten nem kerül vissza az összeg a számlámra akkor bemegyek az OTP-be és ott is jól megreklamálom a dolgokat, hogy lehet az hogy SMS-ben érkezik levonás de a bankszámla kivonatot meg még sem látszódik semmi erre utaló pénzmozgás csak az egyenlegem lesz egyik napról a másikra kevesebb. :-) -
beteg
őstag
válasz
Воланд #20933 üzenetére
most nyomkodom a "4500 Ft-os" akciót:
lassan meglesz az eulám, de már a weboldalon leírt is sokat sejtett:
"Bár az ajánlat csak olyan jogosult vásárlók részére szól, akik jogosult számítógépet vásárolnak, a frissítés bármilyen kompatibilis Windows alapú számítógépre telepíthető," -
Hunork
veterán
Halihó!
Korábban kérdeztem, de nem jött érdemi válasz, hátha most igen.
1. iso fájlok: a sima DVD-Rom-ról nem olvashatóak, csak ha felmásolom a merevlemezre. EZ fog javulni később? (nem mintha sok iso-m lenne lemezen, de azért mégis...
) Azt tudom, hogy miért nem megy most, a hibaüzenet egyértelmű, csak hogy ez egy esetleges frissítéssel megoldódik-e vajon?
2. Mail App: egyes szöveges üzenetekben a linkek nem mennek, csak másol/beilleszt módon... (Cd Galaxis, pokerstrategy... de nem mindegyik) EZ mitől van? -
beteg
őstag
válasz
szürke #20891 üzenetére
Az EULA a szentírás. És ezt még nagyon másképp értelmzeni sem lehet!
Ez a Dobozos Windows 8 HU licence feltétele. Fontos, hogy az MS-től vett akciós Upgrade más lehet, még nem láttam, el kell olvasni!
A lényege:
„Frissítés után Ön minden jogát elveszíti az eredeti operációs rendszerre vonatkozóan” Vagyis az innentől megszünik létezni.
„A szoftvert átviheti az Ön egy másik számítógépére.”
Vagyis a dobozos upgrade-el meg lehet csinálni, hogy megveszed egy meglévő OEM-es gépre, majd átviszed egy másik gépre.
Összeadva: Ha átviszed másik gépre, akkor az első gépen már nem lesz oprendszer! Nem használhatod az eredezi OEM-et, hisz az már "megszünt"."Mi a helyzet a szoftver frissítésével? A jelen szerződés tárgyát képező szoftver az Ön meglévő operációs rendszerének frissítése, és a frissítés felváltja a frissített eredeti operációs rendszert. Frissítés után Ön minden jogát elveszíti az eredeti operációs rendszerre vonatkozóan, és semmilyen módon nem használhatja azt tovább, illetve nem ruházhatja azt át senki számra. Ez a szerződés szabályozza az Ön jogait a frissítő szoftverre vonatkozóan, és a frissített szoftverre vonatkozó szerződés helyébe lép. A frissítés után további szoftverre lesz szüksége bizonyos fajta adathordozók, például DVD-k lejátszásához és írásához."
"Átvihetem a szoftvert egy másik számítógépre, illetve átruházhatom egy másik felhasználóra? A szoftvert átviheti az Ön egy másik számítógépére. A szoftvert (a licenccel együtt) átviheti valaki más számítógépére, feltéve, hogy a) Ön a szoftver első licencelt felhasználója és b) az új felhasználó elfogadja jelen szerződés feltételeit. Az átruházáshoz át kell adnia az eredeti adathordozót, az eredetiséget igazoló tanúsítványt („Certificate of Authenticity” vagy „COA”), a termékkulcsot és a beszerzés igazolását közvetlenül a másik személynek; Ön a szoftver egyetlen példányát sem tarthatja meg. Az átruházáshoz felhasználhatja a biztonsági másolat megengedett példányát, illetve azt az eredeti adathordozót, amelyen a szoftvert megszerezte. Amikor a szoftvert átviszi egy új számítógépre, a szoftvert le kell törölnie a korábbi számítógépről. A szoftver nem viheti át azzal a céllal, hogy licenceket osszon meg számítógépek között. Get Genuine Windows szoftvert, Pro Pack vagy Media Center Pack szoftvert kizárólag a licencelt számítógéppel együtt ruházhat át."
-
Sify
senior tag
válasz
blueye #20922 üzenetére
De mondom hogy nálam mindkétszer levonták. :-)
2012.11.01-én számlaegyenleg 33.498.- Ft (ez jött az első vásárláskor egyenlegben) itt a vásárlás amúgy 8448.- Ft volt
2012.11.07 01:34 (hajnalban) Kártyás vásárlás/zárolás: - 8426. Ft Egyenleg: 24.857.- Ft
Hiába még nem jelentkezik a számlámon. Amúgy OTP-nél jó 1 hét mire felkerülnek a paypalos utalások. -
slice14
veterán
A metro felületű skype-ba belehet állítani, hogy a rendszerrel induljon. Mert a destop verziónál ezt szinte alap.
-
No, probaltam Surface-t, jopofa. A Maps kicsit szakadozik neha.
-
barbarfiver
csendes tag
illetve 1 dolog ami zavar ... rendszergazdai engedély..1 felhasználó,elvileg rendszergazda.mégis szenvedek mikor c:-re szeretnék vmit másolni...ezen ki tud segíteni??
-
barbarfiver
csendes tag
Én kb 3 napja használok win8 professionalt,nagyon stabilnak tűnik,és nálam gyorsabban megy mint a win7! tetszik a metro is,meg ugy az egész
mondjuk start menüt magam csináltam bele
-
Sify
senior tag
Sziasztok!
Vagy esetleg kinek írjak még.
persze az OTP számlámon még mindig nem jelentkezik a dupla levonás csak SMS értesítés van róla. -
Sify
senior tag
Sziasztok!
Dupla levonással kapcsolatban vannak újabb fejlemények?
Én ma kerestem meg azt akitől a Pro verziót megvettem és aki levonta a pénzt. (valamilyen német cég) PayPalt már kerestem és válaszoltak is hogy nem ők a hibásak a dupla levonásért keresem meg azt aki levonta. -
szabeska
addikt
Hali! ssd került a gépembe. elvileg sata3-as. Kérdezném, szerezzek be sata3-as kábelt hozzá (az alaplapom támogatja), vagy teljesen felesleges... ?
-
stewe780
őstag
válasz
zhagyma #20897 üzenetére
Akkor én is hozzátennék 1-et: nálam sokáig a "Rendszermegszakítások" folyamat ette a cpu-t, 10-30% on is el tudott ketyegni a nagy semmiért. Kicsit utána olvasgattam, ez bizony driver gondot jelent. Amit lehet, le kell kapcsolni az eszközkezelőben, vagy ki kell húzni. Jó, megtettem. Kijött, hogy a firewire port letiltása oldja meg a gondot, az után a rendszermegszakítások nem eszi a cpu-t (max 1%). A dolog érdekessége csak annyi, hogy ezután kistükörrel nézegettem a gép hátulját, mert én még soha az életben nem használtam a firewire portot és azt sem tudtam, hogy ilyen is van a gépemben. Ez csak úgy jellemzi, hogy mennyi gondom volt eddig vele... Most meg ez okozza a legnagyobb galibát, szóval csak ennyit a w8-ról, sp1-el talán jó lesz ez is...
-
Bodor
veterán
WIN 8 alap szolgáltatása, hogy támogatja a TRIM-et, ilyen netről letöltött regisztrációs parancsokkal biztosan nem kellene hackelni a rendszert.
Itt írtam arról, hogy WIN 8 esetén ( a helyes telepítés után) mikre kell odafigyelni . Szabeska által linkelt cikk "kissé" ideje-múlt , és már nem aktuális szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest