Hirdetés

Aktív témák

• codric

csendes tag

Sziasztok,

Kicsit hosszúra sikerült.
    A következő problémába futottam bele, és már a hajamat befontam tőle:

Adott egy win 7 msdn 7600 ultimate változat. Ezt feltettem a következő alaplapra: M2N-MX SE Plus. Az alaplapon integrálva van egy realtek hang kódek, és egy nvidea videó chip. Ezeket használom, külön nincs hardver.
    A gondom a következő: miután felment szépen a win7, semmilyen más drivert nem telepítettem, hagytam mindent úgy ahogy felajánlotta. Első gebasz a játékok indításánál volt (pasziánsz, aknakereső, stb.) ugyanis nem indult el, hanem azt mondta, hogy directx alkalmazást nem lehet elindítani. Nem ez a pontos szöveg, de ez volt a lényege. Kíváncsiságból elindítottam a film lejátszást; media player, bsplayer, gomplayer megnyílt, de abban a pillanatban, ahogy a kiválasztottam a filmet, és elindítottam, kifagyott. Gondoltam video driver probléma. Ekkor telepítettem, az nvidea oldaláról az aktuálisat – később próbálkoztam az alaplap gyártó oldalán lévővel is, mind két esetben ugyanaz volt a helyzet – a játékok alkalmazása marha lassan megnyílt, de képük nem volt (egy fehér háttér volt az alkalmazásban), csak hangjuk volt. A videó lejátszok nem fagytak ki, lassan megnyíltak, de a hangon kívül más nem indult el, tök fekete volt az alkalmazás. Ha a media playerben nyitottam ki, dobott egy olyan hibaüzenetet, amelyre a microsoft oldalán azt mondták, hogy az audio driver nincs jól feltelepítve. Ekkor a realtek oldaláról felnyomtam a legújabbat. Annyi változás történt, hogy most már nem tudta megállapítani a media player, hogy milyen hiba van. Más nem történt, ugyan úgy nem volt kép a filmeknek, játékoknak.

Amivel eddig próbálkoztam: különböző kodek packok feltelepítése, átállítása, majd leszedése. Pl: K-lite, xp codec pack, windows 7 codec pack (shark007 féle), Win7DSFilterTweaker átállítani ffdshow-ra. Miközben ezeket próbáltam egyszer az egyik, egyszer a másik gyártótól letöltött video driver alatt is kipróbáltam őket. Próbáltam feltenni directx-et is. Semmi változás nem történt. Valahol olvastam, hogy a windows media playert távolítsam el, az sem hozott eredményt.

Szóval most itt tartok, és teljesen tanácstalan vagyok. Ja és van egy tuner kártyám, amit miután feltelepítettem, hang volt, de kép ugyancsak nem.

Mit próbáljak még meg?

Ui: a programokat próbáltam adminként futatni, átállítani a komptabillitását. Egyszer már újra raktam a win 7-et is, de újra ugyanaz a probléma jelentkezett.

Aktív témák