- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
-
PROHARDVER!
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt_64
senior tag
válasz
boborján2 #23207 üzenetére
Néha érdekes dolgokat dobál a Google, ugyanarra keresésre másoknak eltérőeket
Csak elmélet: Mivel tudok lengyelül, ezért sok lengyel oldalra-kifejezésre keresek rá.
Ez már LEHET ok arra hogy valahogy befolyásolják a találatokat. (amilyen jóba vannak a lengyelek az oroszokkal mostanában) Azért zajlik a kiberháború. De lehet hogy ez csak az én paranoiám...
-
zsolt_64
senior tag
válasz
boborján2 #23187 üzenetére
Nem az a gond hogy az itopvpn az most jó-e vagy sem , hanem:
Telepítés után egyből előjött?, és addig erősködött amíg be nem regisztrálta..?
Ezek után mi garantál bármit is ? milyen zombihálózatba van bekötve a gépe ?
Valószínűleg az itopvpn csak álca volt... az hogy leszedte az semmit sem jelent.
Én lerúgnám a windows-t és tiszta forrásból beszerzett telepítőanyaggal újratelepíteném.
(más fórumtagok is ezt javasolták)
de mindenki azt csinál a gépével amit akar... -
válasz
boborján2 #23160 üzenetére
"Hasznos fícsör."
Mitől hasznos? Épp most írtam a win10 topikban, hogy mi kell attól biztonságosabb belépési azonosítás, mint az ujjlenyomat? Azért a bűnözők által levágott ujjal történő belépés nem olyan gyakori.Szóval nem igazán értem, mire jó ennek a procedúrának az erőltetése.
-
Geth
veterán
válasz
boborján2 #22901 üzenetére
Megragadtad a lényeget, de gondoltam, hogy a többire nem lesz semmi gondolat
Csorbi: pedig van. Ha a major nem változik, az általában azt jelenti, hogy alapjaiban nem változott. Most nem dobok be ilyeneket, hogy kernel, mert úgyis a legtöbben inkább arra fognak gondolni, hogy milyen vastag a tálca.
-
Geth
veterán
válasz
boborján2 #21892 üzenetére
És majd egész véletlenül default bekapcsolva lesz amikor megjelenik
És ez engem egyáltalán nem fog földhöz vágni, ugyanúgy fogom kikapcsolni, mint például a widgetek-et, ami szintén nem törölhető, de kikapcsolható.Nem az a baj, hogy kikapcsolható vagy nem.
De épp, hogy nagyon fontos, hogy kikapcsolható legyen.Az a baj ,hogy egyáltalán mi a ...nak akarja opcionálisan is begyűjteni a képernyőképeket a microfos?
Mert ahhoz, hogy a feature maga működjön, ez feltétel? Nem nagyon olvastad el, miről is van szó, ugye? Olyan részletkérdések mellett se menjünk el, hogy hogyan/meddig tárolja, ki fér hozzá, összeköthető-e felhasználóval, stb. -
Geth
veterán
válasz
boborján2 #21888 üzenetére
Csak egy picit kellett volna tovább olvasni a kötelező rettegés helyett, eredeti forrás rögtön a cím alatti mondat:
Microsoft says the ability to uninstall Windows Recall is just a bug, but you'll still be able to turn it off.
Alatta az egyik pont:
Users will still be able to disable Windows Recall if they don't intend to use it.Tehát továbbra is ki lehet kapcsolni.
(Sajnos az ilyen pcforum szintű oldalakra nem mindig jut el minden információ, általában a lényeg marad le.)
-
King Unique
titán
válasz
boborján2 #21843 üzenetére
Mondjuk az valóban érdekes, hogy a 24H2 verzió hivatalosan még nem is lett kiadva a "Public Release" csatornán a nagyközönségnek, hanem max. csak az Insider Preview "Release Preview" csatornán, a Microsoft szoftverletöltő weboldalán és a Windows 11 release information weboldalon is 23H2 verzió van jelenleg legújabbként feltüntetve, de mégis mindenki már most 24H2 verziót akar telepíteni...
-
Semin
őstag
válasz
boborján2 #21728 üzenetére
dokumentumok/képek/videók/zene
Oké, nekem ezek felhőben vannak, így nem releváns.Mert pl. ha reinstallra van szükség
Reinstallom utoljára win7-el volt, nem hinném hogy a 10/11-et olyan gyakran kell újrahúzni. A komplett win10 korszakom megvolt reinstall nélkül.Nyilván érzékeny (munka) adatokat - már csak biztonsági szempontból is - érdemes külön tárolni de akkor már külső meghajtó a biztonságosabb, esetleg egy NAS.
-
King Unique
titán
válasz
boborján2 #21723 üzenetére
"Elég csak egy google keresés a path kedd szavakra"
Annak, hogy az egyes kumulatív frissítések gondot okozhatnak a Windows 10/11-nél bizonyos hardver- és szoftverkörnyezetekben, vagyis korántsem feltétlen mindenhol és mindenkinél, annak mégis mi köze van a mostani dual boot témához, meg pláne hogy nyilván a 2 külön fizikai meghajtóra telepített Windows 10/11-et is érintheti a frissítési probléma?
Kb. semmi!"Konkrét példával nem tudom épp alátámasztani,csak annyival ,hogy az elmúlt 30 év alatt ,elrontott win frisítéssel találkoztam néhányszor"
Nyilván nem, mert a leírtak alapján elég egyértelmű, hogy nem nagyon van ezzel nagy tapasztalatod, meg ha a dual boot esetleges problémái helyett folyamatosan csak az van hajtogatva, hogy az egyes frissítések gondot okozhatnak...
"de elrontott bios frissítéssel még egyszer sem"
Attól hogy te nem, még mások igen, lásd pl. BIOS frissítés után elhalálozott notebookok (főleg UEFI) topik.
"hogy a dualboot jobb mint amit én javasoltam"
Miért, 1 PC-n belül a 2 külön fizikai lemezre telepített Windows 10 és Windows 11 együttes használata talán nem dual boot? De, nyilván az, meg ebből is jól látszik az előbb leírtak...
Ez a "foggal körömmel véded a microsoftot" egyébként óriási tévedés, mert az egy szakmai topik, ahol a tények és az ismert információk alapján kell írogatni, ha kell akkor kijavítani vagy megcáfolni a pontatlan vagy téves állításokat, ha már ugye Windows szaktopik. Ez pedig a leírtak alapján esetedben nem igazán sikerült, én objektíven leírtam több dolgot és szempontot is, amire érdemi reakció és cáfolat nem nagyon érkezett, ennélfogva pedig nem nagyon van tovább miről diskurálni, az egyéni szubjektív vélemény pedig nyilván nem mérvadó az objektív tényekkel szemben.
-
CsengődiGeri
tag
válasz
boborján2 #21714 üzenetére
Nekem a "proba" gépemen van W7-W10-W11 egy fizikai meghajtóra telepítve "tripla bootos " rendszerben DE az éles gépemen nem merném használni azon két külön fizikai meghajtón van W10 és W11 és a BIOS indító menüjéből választom ki mit akarok indítani. Szerintem ez a legbiztonságosabb megoldás. Van egy Linuxom is egy harmadik ssd-n de azt akkor rakom a reck-be ha rizikós helyeket akarok megnézni. Egyenlőre ez a felállás nekem elég biztonságot nyújt. Kíváncsi vagyok hozzáértők véleményére a fentiek szerinti használatról.
Bocsi még egy kérdés: Tehát ha egy fizikai meghajtón van 2 partíció a C és a D valamint további fizikai meghajtókon további partíciók E-F-G stb. akkor csak a C-t lesz titkosítva és a többi partíció tartalma továbbra is minden gond nélkül hozzáférhető akkor is ha a W11 fejre áll a titkosításával együtt? -
King Unique
titán
válasz
boborján2 #21714 üzenetére
Csakhogy ez továbbra sem igazán kielégítő válasz, hanem az előzőek ismétlése. Meg akkor tehát gyakorlati tapasztalat nem sok lehet ezzel.
A "kerüljük el a windows megoldását" egyrészt azért érdekes, mert a szeparált telepítésnél is ugyanúgy a Windows saját rendszerbetöltője van használva a BIOS boot menüből történő kiválasztás és indítás után a Windows 10/11 tényleges indításához. Másrészt ha annyira el kellene kerülni, akkor ennyi erővel Windows Boot Managert egyáltalán nem is kellene használni, hanem eleve mást helyette, ami nyilván megint túlzás.
A "melyik frissítés milyen jóságot hoz(hat) magával" továbbra sem derült ki, hogy a dual boot megoldásnál milyen konkrét problémákat szokott okozni ha okoz, anélkül nem sokat ér. Másrészt ha gondot okoz egy frissítés, akkor az ugyanúgy gondot okozhat az adott Windowsnál akkor is, ha az külön fizikai meghajtóra van telepítve.
A "BIOS boot menüje egyetlen gombnyomásra" meg max a gyorsmenü, ellenben a teljes boot menü nyilván több. + Ha be van kapcsolva a Windowsnál a Fast Startup és / vagy a BIOS-ban a Fast Boot (Ultra Fast), akkor alapesetben egyből a Windows 10/11 fog indulni és nem lehet előtte a BIOS boot menübe belépni, ellenben a Windows rendszerbetöltője nyilván ilyenkor is ott lesz és ki lehet választani melyik Windowst akarjuk indítani.
-
King Unique
titán
válasz
boborján2 #21709 üzenetére
Ez a "nem ajánlom" amúgy gyakorlati tapasztalat?
Csak mert nálam évek óta működik gond nélkül több ilyen Windows 10 & Windows 11 "dual boot", sőt van ahol még Linux is van egyazon fizikai meghajtón "triple boot" megoldással.Ez a "jól sikerült" frissítéssel keresztül húzza bármikor" nem világos pontosan hogyan, amikor ha pl. egyik Windowsnál netán gondot okoz egy frissítés, attól még a másik amelyiket az nem érinti, ugyanúgy indulni és működni fog akkor is, ha egyazon fizikai meghajtóra vannak telepítve. Vagy másképpen megközelítve, ha egy adott frissítés szélsőséges esetben pl. rendszerindítási problémát vagy BSOD-ot okozhat, akkor az ellen nem nyújt védelmet az, hogy másik fizikai lemezre van telepítve a Windows.
Az eltávolítás meg amúgy nem nagy kunszt, elég a már nem használt Windows partícióját és indítóbejegyzését törölni.
-
Feri1977
senior tag
válasz
boborján2 #21706 üzenetére
Köszönöm szépen!! Tehát nem írja ki automatikusan a fő képernyőre a 10 és 11 melyiket válasszam című dolgot, úgy kell külön kiválasztanom majd melyiket akarom indítani? Mert régen volt olyan, hogy volt xp a gépen meg win 7 és a képernyőn lehetett választani melyik induljon.
-
King Unique
titán
válasz
boborján2 #21693 üzenetére
Kapcsolja be vagy ki a BitLocker Drive automatikus feloldását a Windows 11 rendszerben
"Az automatikus feloldás csak az adott számítógépen lévő aktuális felhasználóra vonatkozik."
-
King Unique
titán
válasz
boborján2 #21632 üzenetére
Hát mondjuk arra, hogy a háttértáron titkosítva legyenek az adatok, ellenben a BIOS-ban lévő "HDD Password" nem titkosítás, hanem a meghajtó lezárása.
Kell, ja, már amelyik BIOS/UEFI menüben van erre a lezárásra lehetőség, meg inkább modern asztali PC-knél szokott lenni, mintsem laptopoknál, ellenben a BitLocker Pro kiadástól eleve adott minden Windows 10/11 rendszernél, TPM megléténél Home kiadásnál az eszköztitkosítás, stb. -
-
BitRider
senior tag
válasz
boborján2 #21564 üzenetére
Esetleg érdemes futtatni a Device Cleanup Tool-t, hogy a már nem létező hardware-ek cuccait kipucolja (
Ctrl + A
aztánDel
), de más dolgod valóban nincs. -
teptep
senior tag
válasz
boborján2 #21377 üzenetére
Elindítod az OneDrive alkalmazást. A fiókba nem tudsz bejelentkezni, de ezt a gombot meg tudod nyomni: "Számítógép leválasztása". Kilépsz az alkalmazásból és a mappa már törölhető.
Végső esetben pedig: gépház, helyreállítás, speciális rendszerindítás, parancssor. Megkeresed a rendszer meghajtót, illetve az Onedrive mappa helyét:rd /s /q onedrive
-
-
King Unique
titán
válasz
boborján2 #20830 üzenetére
Mint már linkelve lett, az újraaktiválás megoldható többféleképpen is, ahol az eredeti (nem az általános) termékkulcs manuális megadása is egy opció (példa).
Ha nem ismert az eredeti termékkulcs, meg digitális licencnél csak az általánosat lehet kiolvasni és pl. a ShowkeyPlus program is csak az utóbbit írja ki, akkor a Microsoft-fiókos módszerrel célszerű újraaktiválni. Viszont az utóbbinál akkor a digitális licenc Microsoft-fiókhoz kapcsolását értelemszerűen még az alaplapcsere előtt kellene megejteni, előtte bejelentkezni Microsoft-fiókkal.
-
King Unique
titán
válasz
boborján2 #20827 üzenetére
a) Jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere) után újraaktiválásra lehet szükség, lásd a #15572 számú hozzászólásban bővebben.
b) Jó esetben és a megfelelő előkészületekkel nem feltétlen kell újratelepíteni a 0-ról a Windows 11-et jelentős hardvermódosítás után, lásd a #17332 számú hozzászólásban bővebben.
-
-
VikMorroHun
őstag
válasz
boborján2 #20743 üzenetére
Nekem már volt olyan, hogy egy részét nem arra a lemezre telepítette, amit kiválasztottam az elején, hanem másikra - amit később kivettem a gépből, aztán csodálkoztam, hogy miért nem működik. Úgyhogy igen, így a biztonságos.
WhiteAngel89:
Valószínűleg megsérült a boot rekord (UEFI? MBR?) Biztos van róla leírás, hogyan lehet helyre pofozni. Nekem is hasonló volt ma. -
King Unique
titán
válasz
boborján2 #20306 üzenetére
A nem támogatott hardverkonfigurációknál is megoldható a Windos 10
—►
Windows 11 in-place upgrade, lásd a "Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre" bejegyzés "FRISSÍTÉS" fejezetében leírtakat.+ Megoldható pl. a Rufus programmal is a "Frissítés Windows 11-re USB-telepítési adathordozóval" útmutató alapján, ahol ilyenkor magát a telepítési adathordozót a pendrive-ra értelemszerűen nem az MCT, hanem a Rufus programmal kell létrehozni, bár pl. a leírásban lévő "
/product server
" módszerrel akár az előbbinél is megoldható. -
válasz
boborján2 #20306 üzenetére
Amúgy azért ezt a vinyócseréset ajánlom, és nem a "nulla méretű fájl elhelyezése"-metódust, mert így teljesen biztosan működni fog (legalábbis jelenleg)a frissítésed is, tehát hiába az ősöreg hardver, gyönyörűen kapkodni fogja le a win szervereiről a frissítéseket a jogtiszta! (tehát "rendszer"-->"névjegy"ben legalább "a windows digitális licensszel került aktiválásra"-feliratot hozó, és nem! aktivátorral buherált) 10-ről frissített win11-ed, viszont nekem minden más metódussal volt ezzel kapcsolatban eddig még rossz tapasztalatom, frissítések, meg a defender kapcsán.
-
-
-
King Unique
titán
válasz
boborján2 #20221 üzenetére
Az annyira sokszor azért nem feltétlen, ellenben az igen, hogy akiknél abnormális módon nem akar működni a frissítés vagy egyéb, ott gyakran szokott lenni más is a háttérben a Windowson túl.
Na meg ugye már akinél, nálam a "tiszta", nem szétcseszett Windows 10 és Windows 11 rendszereken gond nélkül működik évek óta a frissítés, Microsoft Office dettó, max. akkor van hiba, amikor valami központi hiba van, mint pl. nemrég a Windows 10-nél a KB5034441 számú frissítésnél. -
King Unique
titán
válasz
boborján2 #20219 üzenetére
A "csak a szokásos" nyilván nem érdemi érdemi válasz a feltett kérdésre.
Hát azért a Microsoft szakemberei valószínűleg nyilván csak jobban tudják a frissítési anomáliák okait, mint a mezei halandók.
Azzal viszont nem könnyű számolni, hogy ki tudja kinél esetlegesen hogy van szétcsesződve a rendszer, milyen olyan 3rd party rendszerbuheráló és antivírus programok telepítve, amik belezavarnak akár a frissítésbe is, stb.Feleslegesen firtattad, ha eleve utána lett írva az a másik is, max. akkor lett volna helytálló, ha az utóbbi nincsen. Meg inkább a feltett kérdésre kellett volna valami okosat írni.
-
King Unique
titán
válasz
boborján2 #20217 üzenetére
De, az nyilván az, értelemszerűen azért lett utána írva az a másik félmondat. Az előtte lévő pedig azért, mert volt már arra példa, hogy átmenetileg "beragadt" a gépházban a frissítés letöltés / telepítés fázisa és várni kellett X ideig.
A témához esetleg valami érdemi hozzáfűznivaló az időtartam firtatásán túl, válasz a feltett kérdésre? Ja hogy az már nem igazán van, oké, értem.
-
Csorbi
addikt
válasz
boborján2 #20176 üzenetére
Itt azért pontosítani kellene az infókat.
Egy sima újraindítástól egy frissítés sem települ.
A szükséges (kötelező, vagy nevezzük akárminek) update-k vagy felmennek maguktól, ütemezetten, vagy jelzi hogy rendelkezésre állnak, elindíthatod a telepítésüket kézzel, vagy ha nem teszed meg, akkor x idő múlva megteszi magától - majd a telepítés végeztével jöhet a frissítés ÉS újraindítás opció.Kérdés még, hogy a BIOS frissítés opcionális update-ként jött-e/jelent-e meg, vagy kötelezőként?
Ha egy mezei újraindítást nyomtál, persze hogy nem történt semmi. (ezt írtad: "Gondoltam, csak úgy mint ezelőtt, munka végén tele akkuval újraindítom had szaladjon fel").Ezen felül tudni kell, hogy a brand notik BIOS frissítéseihez a töltő használata kötelező, teljesen jogosan. Tele akkuval érveltél -> ebből az következik hogy töltő nélküli akkus üzemmód, ez megint csak egy gáncs a BIOS frissítés lefutásának (ami a sima restarttól még mindig nem ment fel).
További tanulság, hogy érdemes a DELL saját SupportAssist-jét használni a driver- és BIOS frissítések kereséséhez és telepítéséhez, naprakészen tartásához, megelőzvén azt, hogy a Windows Update-n keresztül kerüljenek kiküldésre kvázi további halogatást már nem tűrő gépspecifikus frissítések.
-
King Unique
titán
válasz
boborján2 #20164 üzenetére
A Windows 10/11 ISO-t egyébként a Rufus is le tudja tölteni, sőt ugyanazt a standard (
install.wim
) ISO-t, ami a Microsoft szoftverletöltő weboldaláról is letölthető. -
King Unique
titán
válasz
boborján2 #19688 üzenetére
A havi kumulatív ("B" / "C" / "D" CU) és egyéb (pl. .NET, MSRT, Defender, stb.) frissítéseket a nem támogatott hardverkonfigurációra telepített Windows 11 is ugyanúgy megkapja a Windows Update-en, vagyis ilyen szempontból teljesen rendben van.
Itt max. a verziófrissítéseket, más néven a funkciófrissítéseket (pl. 23H2, 24H2, stb.) nem kapja meg, de az megoldható manuálisan is, lásd a #16506 és #19599 számú hozzászólásokban leírtakat. + Egy-egy verzió támogatási ideje Home és Pro, valamint Enterprise és Education kiadásoktól függően amúgy is 2 év és 3 év, addig érkeznek rá havonta a frissítések a Windows Update-en, vagyis max. 2-3 évig simán el van látva frissítésekkel a rendszer verziófrissítés nélkül is. Tehát ha most telepítesz pl. egy 23H2 Home / Pro kiadást, akkor az 2025. november 11-ig kap frissítéseket anélkül, hogy újabb verzióra (≥ 24H2) kellene váltani.
-
King Unique
titán
válasz
boborján2 #16768 üzenetére
Igen, csak ahogyan adott a lehetőség teletankkal átadni az új autót, úgy ennyi erővel lehet Windows 11-gyel előtelepített laptopot is vásárolni, van amelyikre Microsoft (Office) 365 is elő van telepítve és jár hozzá pl. 1 éves előfizetés, vagy a vásárlás helyén az adott boltban / webáruházban kérni némi felár ellenében ezek telepítését, stb., aztán akkor máris nem téma.
-
Geth
veterán
válasz
boborján2 #16649 üzenetére
Arra reagálok, amire csak szeretnék, ez ilyen. Komolyan azt gondolod, hogy amiatt, mert a szívemen viselem a témát?
Válaszolj nyugodtan, szerintem érdekes amiket írsz.
Én abszolút együtt tudok élni vele. Azt nem tudom, hogy ki fog tudni itt Neked segíteni az ügyfélszolgálattal vagy annak minőségével kapcsolatban.
-
-
King Unique
titán
válasz
boborján2 #16637 üzenetére
A buildszám alatt a linkelt útmutatóban lévő verziószám értendő.
Dehogynem releváns, mivel a programok (jegyzettömb is) verziószámától és a Windows 11 verziószámától, frissítettségi állapotától is nyilván függhet a működés.A Microsoft Office témának eleve van külön topikja "Microsoft Office és Office 365 topic" néven, az ügyben ott javasolt érdeklődni.
Microsoft Magyarország Kft. -
Geth
veterán
válasz
boborján2 #16637 üzenetére
De ez egy mellékszál, bár számomra sokmindent elárul ez is a cégről, ezt is jól programozta valaki
Elképzelhetőnek tartom, hogy nem MS termék a telefonos ügyfélszolgálatuk szoftvere.
Mellékszál, de sok mindent elárul arról, aki ennyiből rögtön messzemenő következtetéseket von le. -
King Unique
titán
válasz
boborján2 #16632 üzenetére
A "sikerül a fogaskerék menüt előhozni és kitakarítani az alapértelmezett hülye beállítást belőle.", " a sz@r az sz@r marad", "Sokkal jobb ez így hogy kikapcsolatm" kijelentéseken nem világos mit lehet félreérteni, vagy ha mást akar jelenteni, akkor értelemszerűen annak megfelelően kellene megfogalmazni, ilyen egyszerű.
Mire értendő a szoftverkörnyezet? Hát például a telepített beépített és 3rd party programok, illesztőprogramok, stb. összessége, azon belül adott programverziók + a Windows 11 buildszáma, mert ugye azok függvényében is lehetnek eltérések.
-
King Unique
titán
válasz
boborján2 #16625 üzenetére
Nemcsak hardverkörnyezet, hanem szoftverkörnyezet függvénye is, meg nem kizárólag csak a Windowsoknál, hanem ugyanúgy más operációs rendszereknél is.
Mármint annyira sz@r azért mégsem lehet, mert a lapok / fülek megjelenése a jegyzettömbben és a fájlkezelőben egyértelműen előnyös és ennek hála nem kell sok ablakot külön-külön megnyitni, ahogyan a felhasználók egy részének nyilván hasznos lehet a munkamenet mentése is és akkor ott tudja folytatni ahol abbahagyta, nem kell külön keresgélni a fájlokat, stb.
-
King Unique
titán
válasz
boborján2 #16622 üzenetére
Még jó hogy amit leírtál, az nem feltétlen általánosítható, mert most direkt rápróbáltam újra és nálam érdekes módon nem szállt el 10-15 db megnyitott fülnél sem.
Na, ha sikerült igény szerint kikapcsolni, meg eleve beállítható pár kattintással, akkor túl van tárgyalva és lapozhatunk.
-
King Unique
titán
válasz
boborján2 #16619 üzenetére
Na és vajon miért menti és nyitja meg? Hát talán azért, hogy ott lehessen folytatni a munkát, ahol abba lett hagyva, meg ha pl. véletlenül / nem tervezett módon lett bezárva a jegyzettömb.
De egyébként abban az okos programban eleve be / ki kapcsolható az előbbi funkció, ahogyan a megnyitásnál az új lap / új ablak is eleve beállítható.• Turn On or Off Automatically Save Session State for Notepad in Windows 11
• Change Files to Open in New Tab or New Window in Notepad in Windows 11 -
Geth
veterán
válasz
boborján2 #15273 üzenetére
Amíg nem találkozok ezekkel a blőd hibákkal (itt vannak velünk a szobában most?), addig hidegen hagynak
Múltkor eltört az RDP hitelesítés, rendesen volt visszhangja. Épp aktív RDP session közben olvastam, nem kicsit kerekedett a szemem, hogy azt is megúsztam. Aztán kiderült, hogy IP cím alapján nem tudott hitelesíteni. Hát, én hostneveket használok, szóval gyorsan lapoztam egyet (+1 a hostneveknek). -
Geth
veterán
válasz
boborján2 #15271 üzenetére
Meg úgy általánosan ne olvassak minden frissítés után olyanokat a neten bárhol , hogy a 10 vagy 11 alatt éppen mit sikerült elrontani.
Én is szoktam olvasni, hogy másoknál mit sikerült elrontani, mellete pedig évek óta több gépet használva egy hibával találkoztam csak (SMB másolás sebessége esett a megszokott Gigabit/s-ről egy laza 40%-ot), de azt is javították idővel.
Általában többet lehet olvasni arról, hogy baj van, mint arról, hogy nincs. Azt tudom javasolni, hogy ha máskor ilyesmit olvasol valahol, gondolj erre a kommentemre, és töltsön el pozitív energiákkal, hogy nem mindenkinél üt be a krach :)Jobb lenne ha egyszerűen csak működne.
Én is erre szavaztam. Windowszal csak támogatott Intel alapú desktopokon dolgozok, gépenként egy szem NVME vagy SATA SSD-vel. Frissen tartott driverek (cipőt a cipőboltból, realtek drivert a realtektől, stb), nulla darab 3rd party rendszerb*szkurátor/antivírus.
Nem mondom, hogy ez az egyetlen járható út, de hogy én erről egyelőre nem tervezek váltani, az egészen biztos. -
King Unique
titán
válasz
boborján2 #14949 üzenetére
Ez még csak találgatás és ráadásul Insider Preview verzióra alapozva, majd ha a Microsoft ad ki ilyen nyilatkozatot és egy stabil kiadású 23H2 / 24H2 stb. verziónál lesz, akkor lesz igazán téma.
A 25905 build meg azért odébb van, ha az egyes hírek szerint a most ősszel megjelenő 23H2 csak egy eKB frissítés lesz 22H2-re, akkor ott csak 1-gyel szokott nőni a buildszám, vagyis 22621—►
22622. -
válasz
boborján2 #14702 üzenetére
Hdd-k esetén a lemezfelület nincs titkosítva, így tisztaszobás laborban (pl kürt) valószínű visszanyerhetők az adatok. Ssd-k esetén ez már nem járható, főleg ha tgc opal és hasonló minősítőszervezetek jóváhagyták. Akinek fontos ellenőrizze a típus adatlapján vásárlás előtt. De egy besurranó tolvaj se áldoz százezreket hogy kinyerje az adatokat a lezárt hddről. A lemezt használni úgyse tudja.
-
válasz
boborján2 #14697 üzenetére
"A hdd kontra biosban hdd jelszó dolgot én sem értem."
Régebben volt ez a BIOS-t levédjük jelszóval... Kivettem a CMOS elemet aztán helló... de itt lehet, hogy másról van szó.
"Szóvak olyan helyen van , ami a tolvajok 99.9% -át garantáltan nem érdekli ,mert nem érték.Ezzel azért jelentősen leredukálva annak a lehetőségét,hogy megtalálja. És még utána tudnia kelle használni is , egyáltalán megérteni mi az és mit kellene vele tenni. Azt meg kijelenthetjük , hogy tolvajok 99.9%-a ehhez nyilván hülye lenne ,sőt nem állna neki meghajtót feloldani."
Meg az a helyzet, hogy a tolvajok, ha besurranó és nem célirányos, akkor egyszerűen a technikai eszközökre utaznak, eladni szaré,hugyé..
Az nem fogja egyrészt tudni sem, hogy mi az, másrészt ugye azt sem tudja, hogy kinél jár éppen, és hogy esetleg az illető zsarolható e a tartalommal ... na meg esélyes, hogy a Bitlockert sem tudja mi az, és a kinyomtatott papírral is lenne bajba... nekem pl 10 meghajtóm van, ahhoz azért 10 oldalnyi dokumentm is járBocsi, nem hanem 12 a másik laptopban is van kettő
Ha viszont nem az, akkor átnyálazza azt a 10 oldalt -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest