Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gibo
senior tag
válasz
Candyman00 #549 üzenetére
Az elsö órában...aztán jó esetben a detoxon ébredne
-
Gibo
senior tag
válasz
Candyman00 #538 üzenetére
-
Zanik
addikt
válasz
Candyman00 #527 üzenetére
A Lidl-ben egyszer volt jó whisky: Ben Bracken Single Malt, kb. 5.000Ft-ért. Gyorsan el is fogyott. Azóta se vettem ott semmit. Tesco-ban néha belefutni Arran-ba vagy Glenfiddich-be, néha az InterSpar-okban is feltűnik egy-egy, de nem olcsóak (netről olcsóbb). Sajnos azt kell mondjam az minőségibb belépő whisky-k ára olyan 7-8ezer Ft felett kezdődik. Szerintem szánj rá egy kicsit többet (10-12ezer Ft), és kóstolgass. Itt már tényleg a minőség, és nem a mennyiség a fontos.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Gyatrább portált nem találtál?
Ja, nem osztogatnak, hanem fosztogatnak, amúgy minden stimmel
Az a viszki egy olcsó belépő cucc, azon a versenyen amiről a hír szól, csak abban a kategóriában még másik 119 viszki kapott ilyen plecsnit, az ilyen versenyekről pedig érdemes tudni, hogy fizetősek és a benevezett italok 30-50%-a kap valami plecsnit.
Ahogy a többiek is írták, a 8 éves kapott díjat, de nálunk nem azt árulják (illetve évente egyszer, idényjellegű tételként talán)Ha olcsóbb kategória, akkor én a helyedben a Bushmills-t, vagy a Hankey Bannister-t is megnézném
esetleg még Tullamoore Dew, vagy a mások által írt Jameson.
-
igi
aktív tag
válasz
A díjnyertes a 8 éves Queen Margot volt.
Ősszel jártam Németországban, vettem egyet kíváncsiságból. Enyhe költői túlzás a "világ legjobb whiskyje" cím, de ár/érték arányban nagyon jó - kb. 4.400 forintért egy kellemesen iszogatható italt kapsz.
Amit itthon árulnak 3.200-ért, az az alap 3 éves - néhány éve megkóstoltam, szörnyű volt. Habár azóta ez is kapott ezüst IWSC plecsnit, de én nem vennék.
Időnként a multiknál akciósan kapható 5.000 alatt az alap Jim Beam, nekem az már belefér az "elmegy" kategóriába. Persze nem éri el a Jack szintjét, de kb. 2/3 annyiba kerül.
Ha nagyon olcsót akarsz, ott van esetleg még a Black Velvet - ismerek olyan embert, aki kedveli, de nekem nem jött be. -
Gibo
senior tag
válasz
Candyman00 #530 üzenetére
Dobok majd fel képet a gyüjteményemröl, azokkal kapcsolatban nyugodtan kérdezhetsz ha érdekel, hogy melyik milyen, néhány blended kivétlével az összeset kóstoltam is. Mondjuk van róla táblázat is....de képen vhogy sokkal szebb
-
Gibo
senior tag
válasz
Látod, itt már tényleg ízlésröl van szó. Szerintem pl az alap Jack is max kólába jó, a Teachers vmivel jobb volt, de azt sem innám szívesen tisztán. Arra figyelj, hogy a címben említett whisky nem a 3200Ft-os sima Queen Margot, hanem a 8 éves. Ha már diszkontban vennéd, akkor inkább bourbon, ha szerencséd van az jobb (a szigorúbb szabályozás miatt) mint egy blended scotch, és garantáltan fényévekkel jobb egy sima Ballantines-nál.
Az lenne a legjobb, ha lennének érdeklödö haverok, akikkel közösen lehetne venni 3-4 üveg whisk(e)y-t a 7-10e Ft-os kategóriában. Egy írt, egy bourbont, egy blended és egy single malt skótot, vagy esetleg egy speyside / highland single maltot és egy kicsit füstösebb islay whiskeyt, aztán végigkóstolni közösen, hoyg tudd melyik irány, melyik ízvilág az ami hozzád közelebb áll.
Olyan ez mint az ételek. Èn szeretem a halat, a kelbimbót a sóskát, mert nekem ízlik, másnak meg nem. Attól még a hal, a kelbimbó és a sóska semmivel nem lesz jobb vagy rosszabb.Beri, ezt teljesen megértem
-
Dorian
félisten
válasz
Olcsók közül egyedül a Jack Daniel's-t tudom meginni, sztem nem is rosszabb az alap Chivas-nál
-
Gibo
senior tag
válasz
Candyman00 #518 üzenetére
Szia,
ahogy a többiek is írták Magyarországon 4e Ft alatt csak olyat kapsz amivel nem rontanám el a kólámat. 10e Ft-ig már akad olyan amit érdemes megkóstolni. Ilyen pl. a Glen Grant Single Malt, ezt itthon 7-8e Ft között lehet kapni, kicsit drágábban van Chivas Regal ami már szintén élvezhető. Szerintem. Ami már mehet kólába is az pl a famous grouse, az 5k+. 10e Ft alatt ott van még a West Cork Black Cask, ez egy kicsit testesebb a fentieknél az erősebben égetett hordó miatt. Nagyon kellemes karakter a Jameson Caskmates, ez szintén olyan 8e Ft környékén kapható.
Tudom, azt hogy kinek mi az olcsó és mi a drága a pénztárcája szabja meg, de alapvetően abból indulj ki, hogy az alsó-közép kategória olyan 15e Ft-ig ér a whisk(e)y-nél és még feljebb is lehet elég harmatosat venni ( pl four roses single cask..) -
Frogged
aktív tag
válasz
Én személy szerint a legolcsóbb még télleg finom whiskynek a Grants Signituret tartom ami 7k alatt van amikor ép kapni.
De 10kig még van pár árérték arányban egész jó itóka pl fekete Jhonnie, Jameson Crested, Bulleit Frontier, Monkey Shoulder, Buffalo Trace amik így hirtelen eszembe jutottak.De sok fajta ízvilágú whisky van nálam az édesebb könyedebb vonal ami játszik.
-
Beri
addikt
válasz
A kategóriákat gondold át. 3-4k-ért szerintem semmi nincs (kiskerár áfával, stb.), egy piros dzsoni se.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest