Hirdetés
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Rendrakás közben előkerült 3 doboz, és bennük az (üres) üveg.
A Tamdhu 10 éves nem tudom változott-e, de a másik 2 esetében tudtommal már más a doboz/cimke, és/vagy az üveg. (Balvenie 10 éve nincs forgalomban)Gondoltam jelzem, hátha gyűjti valaki az ilyesmit.
Ingyen elvihető IV. kerületből, vagy heti egyszer (általában kedden) 9-16 óra között a népliget közelében vehető át.
-
Mercutio_
félisten
Alap bushmills nagy kedvencem, de ha már 10 éves ugyanazt kicsit olcsóbban hozza egy Glenfarclas, vagy kicsit többért ott a 12 éves esetleg ha a design is számít most akciós a zsiráfmegmentős spéci dobozos Glenmorangie, vagy ami számomra komplexebb vonal a 10y Arran (ha már Single Malt) .
-
Mercutio_
félisten
válasz
Space marine #618 üzenetére
garázsvásár?
Honnan lehet ilyen szép sorozatot bezsákolni? -
Mercutio_
félisten
valami édes egzotikus dologra számítottam mangó citrus ilyesmiket ígértek a leírásban
szvsz ezek a viszkit széjjelszálazó leírások időnként a 15-20 évvel ezelőtti boros kisregényekre hajaznak
néha egész apró, csak nagyon odafigyelve észrevehető háttérbeli jegyeket primer ízjegyekként írnak le.
-
Mercutio_
félisten
válasz
karpetya87 #567 üzenetére
Indexes Single Malt topic rezidensek ott vannak?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Candyman00 #527 üzenetére
Gyatrább portált nem találtál?
Ja, nem osztogatnak, hanem fosztogatnak, amúgy minden stimmel
Az a viszki egy olcsó belépő cucc, azon a versenyen amiről a hír szól, csak abban a kategóriában még másik 119 viszki kapott ilyen plecsnit, az ilyen versenyekről pedig érdemes tudni, hogy fizetősek és a benevezett italok 30-50%-a kap valami plecsnit.
Ahogy a többiek is írták, a 8 éves kapott díjat, de nálunk nem azt árulják (illetve évente egyszer, idényjellegű tételként talán)Ha olcsóbb kategória, akkor én a helyedben a Bushmills-t, vagy a Hankey Bannister-t is megnézném
esetleg még Tullamoore Dew, vagy a mások által írt Jameson.
-
Mercutio_
félisten
Speyside whiskyk között nézz szét, Aberlour 10 éves, Glenfarclas 10/12/15 éves, Glenrothes, a Timorous Beatie, Scallywag párost is megnézheted, de más környékről egy Arran 10 éves vagy Nikka from the Barrel is jó lehet.
Ha valami szimpatikus olvasd el a véleményeket róla.
-
Mercutio_
félisten
Arran-éknál design váltás zajlik némi szortiment módosítással.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Corpuscle #348 üzenetére
sutszi kóstolt már pár évjáratok singlemalt-ot, azok után nem tudom ezek a blended-ek mennyire jönnének be...
sutszi: ha már blended én az amcsi jobb bourbon-okat nézném meg, vagy lőnek kóstolóra jegyet, bemennék whiskynet vagy más jobban ellátott helyre megkóstolni 4-5 tételt, elbeszélgetnék (ha ért hozzá) a pultossal, ha van (gondolom igen) tájékozódnék az irányjelzős szaktopicban. Az ott ajánlott tételek kritikáit átolvasnám whiskynet és 1-2 külföldi portálon.
-
Mercutio_
félisten
Whiskynet szülinapi vetélkedő
-
Mercutio_
félisten
válasz
Petyyyyy #304 üzenetére
Nem Arran Machrie Moor volt?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Space marine #212 üzenetére
Befektetéshez vagy nagyon kell érteni hozzá, vagy pénz kell, hogy a nem csak nevében de mennyiségileg is limitált tételeket meg tudd venni.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Space marine #190 üzenetére
Indexes topicban érdeklődj szerintem, ottaniak szoktak kintről rendelni.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Space marine #188 üzenetére
Akkor lett volna jó amikor bezuhant a font 330 körülre.
Ha ismerős jön haza és fér a feladott bőröndbe érdemes lehet beküldeni egy tesco-ba, mindig van 1-2 érdekes akciós malt, hátha pont valami füstös vagy speciális kiadás.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Jhonny06 #166 üzenetére
Lenne fuvar pestre benzinpénzért, én már megírtam neki miket szeretnék, de egyedül kevés vagyok kellene még 2-3 ember, hogy megérje
-
Mercutio_
félisten
Whisky show élmények?
-
Mercutio_
félisten
Március 17-19-ig a hirlevelük szerint a Koktélbolt webshopjában akciósak egyes Glenfiddich maltok, PATRIK3 a kód kivéve ahol PATRIK2
, 1 vásárló 1 kupont tud felhasználni.
Árak a kód beírása után:
12y 7490.-
15y 12125.-
18y 17730.-
The Original 19810.-Bár ez blend, de dicsérik:
Monkey Shoulder 7850.- PATRIK2
Az alábbi blendeket nem ismerem, de szintén akciós:
Tullamore Dew 4180.-
Grants 3410.- PATRIK2
Grants Sherry Cask 3495.-
Grants Signature 3535.-
Grants Ale Cask 3990.- PATRIK2 -
Mercutio_
félisten
válasz
jaffa 2843 #119 üzenetére
Írből ritka a füstös ( Connemara Peated Single Malt ) és nem is biztos, hogy egy egész palackra beruháznék.
A mézes-gyumolcsos vonal jellemző inkább rájuk , a Teeling és Bushmills mellett én egy Tyconnell-t vagy ha találsz valahol akkor Redbreast 12y-t néznék, bár utóbbi már kilóg a keretből.És persze blended fronton valami jobb Jameson-nal is tehetsz egy kísérletet, vagy single grain-ből ott a Kilbeggan
-
Mercutio_
félisten
válasz
jaffa 2843 #119 üzenetére
Nem füstös vonalon egy Arran 10y vagy Glenfarclass 10y vagy 12y, esetleg valamelyik Nikka
Füstösben nem vagyok otthon, de a 2 klasszikussal (Laphroaig 10y, Glenfiddich 12y) nagyon nem lehet melléfogni. -
Mercutio_
félisten
válasz
jaffa 2843 #115 üzenetére
Füstös, vagy gyümölcsös vonal?
-
Mercutio_
félisten
2in1
-
Mercutio_
félisten
válasz
flatline#2 #83 üzenetére
Arranból az "alap" 10 éves is nagyon rendben van, ahogy a Glenfarclas 10y is (bár az Arran számomra szélesebb spektrumú, míg a Glenfarclas egy szűkebb tartománban mozog, de azon belül több az árnyalat)
Bushmills 10 éves önmagában kellemes, de a Glenfarclassal együtt kóstolva utóbbi nyer minden szempontból.
Ha 30k-t szánsz rá, akkor én egy Nikka All malt, Arran 10y, Tamdhu 10y (hogy legyen egy sherry hordós érlelés is) hármast javaslok.
Füstöst/tőzegest pedig valami kevésbé drága helyen kóstolnék, hogy eldöntsem bejön-e egyáltalán az a vonal.Vagy veszel a januári whiskynet szervezett kóstolóra 10k-ért jegyet a maradék 20-asért pedig veszel 2 olyan viszkit ami ott nem lesz.
sutszi: Füstöst kóstolj szerintem valami "kocsmában" olcsóbb mint kerülgetni a palackot, ha nem jön be a tőzeg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Lapierre e-Zesty AM 9.2 Fully carbon Ebike
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad P16s notebookot vennék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest