- Videószerkesztés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy_cz
senior tag
-
tomy_cz
senior tag
Semmi extra, 0.8W van beállítva, 2db technisat skystar hd dvb-s tuner + 1db usb-s dvb-t a szerverben, kliensnek 3 android box (official android tv).
Nagyobb bajom nincs vele, megy, viszont néha hozzá kell nyúlni…
A szerverem mindent is csinál, lehet, hogy jobb lenne egy külön “célhardver” erre. -
Celtis
veterán
válasz
tomy_cz #1341 üzenetére
Van a Digibit Twin, de arra nincs közösségi firmware. Habár talán a gyári firmware is elég.
Amiben még gondolkodtam az egy új enigmás vevő FBC twin tunerrel.
De végül nekem ez az R1 ideális lett.Neked mi lenne a felállás, milyen holdak, hány kliens, stb?
Ja igen, ezek ugyanazok: Inverto IDL-400s/Grundig GSS.BOX/Telestar Digibit R1
-
Celtis
veterán
válasz
tomy_cz #1339 üzenetére
Digibit R1. Sat-ip server. Már száz éve ilyet kellett volna vennem. Habár rengeteg szenvedtem az üzembe helyezéssel, de leginkább azért mert túlgondoltam. Viszont azóta atomstabil. Van mellé egy tvheadend szerver RPi3-on.
Sajnos már ez is csak használtan kapható. Sikerült az ebay-en leütnöm egyet. -
tomy_cz
senior tag
Szia!
Mit lett a wetek helyett? Olvasgattam régebben a topicot, mert gondolkodtam, hogy vegyek-e, de maradtam az épített tvheadend szervernél, technisat PCI kártyákkal.
Nem biztos, hogy érdemes lenne váltanom, de néha-néha kísért a dolog. Ahogy látom ritkák és drágák a legalább dual dvbs2 tuneres készülékek… -
Celtis
veterán
válasz
ricolan #1337 üzenetére
Küldtem PM-et.
Azért váltottam le a boxot, mert már jó ideje nem volt rá frissítés (habár jól működött), erre mit találok ma:
Update to LibreElec 9.2.8 with Kodi 18.9 (Leia) on Wetek Openelec Box (aka Wetek Play 1) -
Celtis
veterán
Kell esetleg valakinek Wetek Play twin DVB-S2 tunerrel? Mondjuk tartaléknak...
-
Kenderice
senior tag
Az lsusb parancs kilistázza, hogy az egy rtl8188FTV stick, de nem használja. Aliexpress-es "kici olccó" kínai kütyü amit pl. a raspberry pi felismer és használja is.
Feltettem rá enigma2-t de azzal is olyan lassú a wifi. (teszt)
A wifi szerintem csak vegetál benne, úgyhogy alternatív megoldásként megpróbálok szerezni valami eszközt amit ethernet porton csatlakoztatok rá.
Valami mini AP-t.
Van egy PI3-asom is kiváltani a wetek-et valami wifis légegérrel (mert ugye ahhoz nincs távrángató), de szeretném ezt a boxot használni mert amúgy gyors. -
Mike88
senior tag
válasz
Kenderice #1333 üzenetére
Hogy próbáltad? Ha a kártyára felmásoltad az image-et, utána kártyát beteszed, tápot kihúzod, majd az alján lévő reset gombot benyomod, nyomvatartod, visszaadod a tápot és nyomvatartod a gombot még 5-10mp-ig. Az első bootnál kell csak így eljárni.
USB wifihez nem értek, annyit tudtam kipróbálni neked, hogy az amiko antennás USB-s wifijét csont nélkül látja a CE, csak az a helyzet, hogy mivel (én Mecool-t használok, de lényegtelen) van belső wifi is, így csak azokat a kapcsolatokat listázta, amit a belső wifi nem lát. Azt láttam, hogy wlan0 a külső wifi, és wlan1 a belső, mikor kihúztam a sticket, akkor azonnal el is tűntek azok a kapcsolatok, amiket a wlan0 látott. Hogy most nem ugyanolyan boxot használunk az lényegtelen, a rendszer ugyanaz. Ha lesz rá időm, megnézem ezt az addon-t ha adsz hozzá egy linket meg leírod egyáltalán mire való, hogy kell használni, hátha csak ennyin múlik a történet, hogy szimplán másik wifistickre van szükséged. -
Kenderice
senior tag
"utána még mehet az e2 sd-kártyáról,"
" ha bent van az sd arról bootol"
Szerintem ez nem igaz.
Gondoltam megnézem hogyan megy az E2 SD-ről mert kíváncsi voltam, hogy E2 alatt be tudom-e izzítani az USB wifi-t..
Kiírtam a legfrissebb képet (openvision), betettem a wetekbe de nem indul róla.
"ha ez a felállás, hogy nandon E2, SD-n CE. Így tudsz váltani a két rendszer között anélkül, hogy kivennéd a kártyát."
Volt ilyen felállás is, de nem indult a CE az SD-ről. Csak ha a WEOS futott előtte, úgy már volt induláskor NAND/SD választási lehetőség.
E2 esetében automatikusan az E2 indult, hiába volt benne a CE SD-n. -
Kenderice
senior tag
E2 volt rajta, benne volt az az SD kártya amin a kodi volt (ami működött droid alatt), de nem bootolt be róla. Alapból az E2 indult el.
Indítottam én reset gombbal is de nem tudtam feltenni a nand-ba a coreelec-et.
Most már ezt feladtam, megy rendesen sd kártyáról.
Csak a wifi nem tudom miért fos. Kábellel nem tudom használni mert nem akarom átfúrni a falat.Amúgy meg vagyok vele elégedve, az E2 is jó, a kodi is.
USB wifire láttam leírást, de nem működött nálam.
Az lsusb parancsra kiírja a realtek eszközt, de nem használja
Hiába szedtem le az usb_multiswitch addont, nem tudok váltani a két eszköz között.
Még az autostart.sh-ba is beírtam azt a pár sort amit kellett, bár nem is volt autostart.sh fájl azon a helyen ahol kellett volna lennie.
Tehát csináltam egyet, futtathatóvá tettem, hibát nem jelzett de mégsem megy a külső wifi... -
Mike88
senior tag
válasz
Kenderice #1328 üzenetére
Wifinél valami hardveres problémád van, lehet bagatell, szedd szét és nézd meg nem csúszott-e le az antenna, ha csatlakozós, ha forrasztott, nem engedett-e el a forrasztás, bár még antenna nélkül is ennél jobb vételnek kellene lennie. Külső wifire nem tudok megoldást, így abban nem tudok segíteni, e2 alól nyilván működőképes a külső wifi, merem feltételezni egy amiko USB-s wifivel biztos. CE alól meg még sosem próbálkoztam, android alól eddig csak sikertelenül.
Na amúgy mi volt a gond? Nem reset gombbal indítottad SD-kártyáról az első indításnál a CE-t? Nem kell foglalkozni a WeOS-el, ha fel is teszel valamit is nandba az android kernel az marad, nem más az e2! Felteheted a CE-t is nandra, attól még marad a multiboot, utána még mehet az e2 sd-kártyáról, egyedül az androidot nem lehet SD-ről futtatni, az csak nandról megy. Az hogy nincs boot menüd, az lényegtelen, ha bent van az sd arról bootol, ha nincs, akkor a nandról, de ce alól a kikapcsolási menüben kell lennie egy boot nand lehetőségnek, és e2 alól szimplán újraindítás és akkor az sd kártyáról bootol, továbbá merem feltételezni, hogy van olyan lehetőség, hogy "android", azzal pedig nandról bootol, tehát azzal indítod újra az e2 rendszert az esetedben ha ez a felállás, hogy nandon E2, SD-n CE. Így tudsz váltani a két rendszer között anélkül, hogy kivennéd a kártyát.
CE-t nandra, ha jól emlékszem parancssorból kell feltelepíteni weteknél is, szimplán ssh-n kiadni az installtointernal parancsot, kártyának nyilván bent kell lennie. DE minek? Nem mindegy? Ha gyors kártyát használsz, zökkenőmentes a rendszer használata, akkor miért ne maradhatna az e2 NAND-on? -
Kenderice
senior tag
válasz
tobias40 #1325 üzenetére
Végül is sikerült előcsalogatni a weos-t.
Megy SD kártyáról a coreelec.Viszont a wifi botrányosan lassú.
A routertől 4 méterre még egy megabitet sem lehet mérni.
Próbáltam droid alatt és coreelec alatt is, ugyanaz a helyzet.Próbáltam usb wifi eszközt rátenni.
Az usb multiswitch addont leszedtem de nemigazán tudom hogy kelthetném életre vele a külső wifit.Erre nincs ötleted?
-
Kenderice
senior tag
válasz
tobias40 #1325 üzenetére
Enigma az más.
Teljesen.
Persze linux alapú mint a droid.
Lehet coreelecet a FLASH-be telepíteni?
Megmondom őszintén, ez a megoldás még nem jutott eszembe. Az SD kártyában gondolkodtam.
Persze ha tudom telepíteni egyenesen a FLASH-be az is jó nekem.
Enigma2-re is vannak pluginek de a KODI-ra sokkal kezelhetőbb addon-ok vannak.
Mivel ez egy kliens, azaz stream-elem rá a nagy enigma2-es box (VU+ Ultimo 4K) adását, egy KODI jobb erre, mint egy enigma2.
Amúgy kösz a gyors választ... -
tobias40
veterán
-
Kenderice
senior tag
Sziasztok.
Van nekem egy play2-esem.
Feltettem rá egy openvision enigma2-t.
Jól működik vele de inkább kodi-t (openelec vagy libreelec) szereték használni.
Viszont így nem bootol be sd kártyáról (nincs választás induláskor), úgyhogy vissza kéne tennem rá az androidot, de sehol sem találok hozzá.
Honnan tudnék leszedni hozzá alap gyári androidot? -
Celtis
veterán
Sziasztok,
Került hozzám egy wetek play 1 box (openelec). Tudjátok esetleg, hogy a folyamatosan villogó sárga LED milyen hibát jelent?
-
zell01
csendes tag
Helló, ha valakit érdekel egy S tuneres Play2, várom az ajánlatokat… amióta van okos tévém azóta nem használom… valamelyik régebbi LE van a romon. Simán működik minden rajta.
Üdv: Andor -
Reaper
őstag
válasz
Pityu89 #1319 üzenetére
Egy pár hete elkezdett nekem is szórakozni, úgyhogy újrahúztam, megpróbáltam 2-3 romot, végül ennél állapodtam meg: CoreELEC-Amlogic.arm-9.2.8-Generic.img
Innen le tudod szedni: [link] A Legacy buildek között ki is lehet választani.
Netflix és HBO Go megy, plusz routerre dugott vinyóról filmek/sorozatok. Akadás nincs, legalábbis 1-2 hete, amióta felraktam. -
Pityu89
senior tag
Sziasztok!
Wetek 2 play boxom van LibreELEC 9.0.2-vel. Teljes megelégedéssel használom, de érzem, hogy kihúzzák alóla a talajt. Movie scraper sokadik nekifutásra listázza be a filmet, borító néha nem is sikerül. Kiegészítők nem frissülnek, sok újat meg nem is tud telepíteni.
Megnéztem a gyári Androidot rajta. (sose használtam, 6.0 van rajta). 19.3 Kodi simán indult, filmeket belistázta a Nasról, kiegészítők települtek 24Hz, DTS HD minden működik...de akadnak a filmek. Mindegy hogy HD vagy SD, megröccen. Hang megy rendesen, de a kép begyorsul utoléri magát, majd ez ismétlődik egy perc múlva újra. Mediacodec hardveres gyorsítást kikapcsolva még rosszabb a helyzet. LE bebootolva pedig hibátlan a lejátszás.
Milyen tippetek lenne? Hivatalos CE és LE nincs már új erre a gépre, generic verziót próbálhatom? Tunert nem használom benne.
Android alatt van valami beállítás amit nem vettem észre?
Cseréljem a boxot újra?
-
péjé
őstag
sziasztok,
újra kellett raknom mindent és most hiába üzemelem be a tvheadendet, sztem megy minden, a közszolgálati adók indulnak normálisan, minden más vagy akadozik vagy nem is indul be...jópár hd adónál nincs kép csak hang. mit nézzek meg szerintetek? köszi -
Mike88
senior tag
Hogy TVHeadend talál-e csatornát, azt megnézném. Töröld le a VDR-t, tedd föl a TVH servert.
Majd PC-n nyiss egy böngészőt címsorba box IP címe, mellé 9981-es port, pl. 192.168.0.100:9981
Eztán a varázslón fuss át, majd a Beállítás -> DVB-bemenetek -> hálózatok fülön adj hozzá egy hálózatot. A felugró ablakban szerintem nem kell megadni semmit sem, bár C-re még sosem használtam, de ha digikábeles vagy, annál akár kiválasztható a digis muxok. Mented, majd átlépsz ugyanitt a TV adapterek fülre. C tunerre kattintasz, majd megadod a létrehozott hálózatot , engedélyezettet kipipálod, majd mented.
Muxok fülre mész át és itt a hozzáadással egyesével megadod a frekvenciákat, ha egyéb hálózatról van szó.
Ha ez megvan átlépsz a szolgáltatások fülre, majd kijelölöd azon csatornákat, amiket nézni is szeretnél (1 lapon jelölöd ki) majd szolgáltatások hozzárendelése, s ott a kiválasztott szolgáltatások hozzárendelése. -
péjé
őstag
sziasztok,
szereztem egy wetek play-t, dvb-c tuneres. felraktam a VDR-t és a hiába kerestetem a csatornákat nem talál. be van álltva hogy c tuner, hungary, auto-ra van állítva minden de nem talál. Ja és az antenna is be van dugva...:-)
mit nézzek még meg? köszi -
huliganboy
addikt
Sziasztok
Egy ilyen linket, hogy bírok működésre tvheadend alatt wetek play 2 alanyon?
rtsp://KAMERA_IP:554/user=admin_password=OWNPASSWORD_channel=1_stream=0.sdp?real_stream
Köszönöm -
Mike88
senior tag
válasz
ricolan #1305 üzenetére
Na basszus, akkor ez nem opció. Mondom én, hogy sz-rtam rá nagyívben...
Most a mecool-nál néztem többször hőmérsékletet (ami egyébként k...vára nem cool, mert 81 fok), amúgy meg raspberry-n szoktam csak néha, mert az overclockolva van, ezért írtam ekkora határozottsággal, azt hittem simán megy a dolog. Akkor passz, pattintsd fel a dobozt és tégy rá egy ventilátort ideiglenesen, ha úgy nem fagy, akkor tuti ez a gond. Ha úgy is, akkor lehet tényleg akár szoftveres probléma, bár nagyon régóta használok androidos boxokat, fagyást többnyire túlmelegedés okozta, néha táphiba, de utóbbi inkább random újraindulásokat okozott.
-
ricolan
csendes tag
Én is arra tippelnék. Viszont a cputemp parancsra a következő válasz jön:
cat: can't open '/sys/class/thermal/thermal_zone0/temp': No such file or directory
/usr/bin/cputemp: line 8: arithmetic syntax error
És amikor rádugom tv-re, a grafikus felületen sem tud kijelezni hőmérsékletet. Kérdőjeleket ír a hőmérséklet helyére. -
Mike88
senior tag
válasz
narumon #1288 üzenetére
CE-n is megvan mi volt a gond, gyak. ugyanez!
Menj a beállításokban a szolgáltatás beállításokra, majd ott az SMB ügyfél fülre, és kényszerítsd az SMB1-et, ezt úgy tudod megtenni, hogy legalacsonyabb és legmagasabbnak is ezt állítod be, majd alatta pipáld ki az örökölt biztonság használatát. IP címet nem szükséges itt megadni, azt úgy, ahogy írtam, fájlkezelőben. Nálam így végre elfogadja a jelszót, feltételezem nálad meg fogja látni a tartalmát is a mappáknak. -
Mike88
senior tag
Háh!!! Megvan a hiba! Jó, hogy szóbahoztátok az SMB1 protokollt. Felhúztam magam annyira ezen, hogy ismét elkezdtem kutakodni, mi lehet a gond. Ez a szar-szemét-szar egy frissítés során valszeg kikapcsolta az SMB1-et, s a másik két gépen meg valamiért nem, kitudja miért... Na ezért nem értem el smb-n keresztül a Tendára ráaggatott HDD-t.
Hogy rohadjon meg! -
Mike88
senior tag
válasz
narumon #1286 üzenetére
smb1-smb3 van nálam beállítva és eléri a windows (10) samba-n keresztül a boxot. Szóval kizárt, hogy smb2-re kell okvetlen állítani windowsnál. Állítsd át smb1-re, úgy próbáld meg. Én meg több fórumban is ezt olvastam, azt javasolják, hogy állítsuk át smb1-re.
Boxon meg add hozzá az IP címet (a forrást) először fájlkezelőben. Hátha úgy sikerül. Fájlkezelőben forrás hozzáadása, majd vagy beírod, hogy smb://nas ip címe vagy ha jelszavas, akkor tallózás és ott nem a windows hálózatot választod, hanem a hálózat hozzáadását (utolsó lehetőség) aztán kiszolgáló nevéhez NAS ip címe, felh.nevet, jelszót megadod, leokézod, hozzáadod. Nem biztos, hogy így működni fog, a miértjét sajnos nem tudom. Nálam sem működik a megosztás smb-n egy Tenda routerrel, korábban egy NEXX-el (openwrt-vel) gond nélkül működött. Tendához FTP-vel tudok csak csatlakozni, ami egyébként nem gond CE esetében, mert lejátszás megy úgy is, de PC-vel sem tudok kapcsolódni hozzá, az meg gond, mert közvetlen letölteni arra így nem tudok. Egyetlen PC ilyen problémás, másik kettő simán látja smb-n keresztül. Beállítások teljesen megegyezőek a PC-ken. X-akta! -
narumon
őstag
válasz
shtirley #1289 üzenetére
Elvileg az SMB megosztás is megvan osztva a NAS-on de itt még a könyvtárig sem jut el nem talál semmit.
NFS esetén meg az a baj, hogy megtalálja, hogy NARUNAS, de alatt nincs könyvtár (itt még külön videok, stb-nek kéne lennie). HA leokézom és hozzáadom akkor is üres marad -
shtirley
tag
-
shtirley
tag
válasz
narumon #1286 üzenetére
Én Samba-t használok nem NFS-t, így nem tudhatom, hogy az NFS beállításaid milyenek. Viszont az biztos, hogy az "Add video" résznél csak a könyvtárat kell betallózni, ahol a video fájlok vannak, azokat nem kell benne látnod. Tehát ha belépsz abba a könyvtárba ahol a videofájljaid vanak és az üres, akkor csak Okézd le a beállítást és visszaadja az "Add video" ablakot úgy, hogy már látszik benne a fájlok elérési útja.
-
narumon
őstag
Elnézést már nem engedte szerkeszteni.
Szóval igazából visszafele sem működik, ha windowa fájlkezelőbe beírom az ip címet akkor nem kapcsolódik a wetekhez sem. (Pedig leírások alapján ilyenkor be kellene, hogy jöjjenek a rendszerfájlok). ÉS itt is az van, hogy egyébként a windows fájlkezelő látja, hogy van egy LibreELEC névre hallgató eszköz. -
narumon
őstag
Sőt, még egy kérdés - ha vissza szeretném állítani az eredeti androidos állapotot azt hogy tehetem meg? (Én már linuxosan vettem használtan tehát nincsenek meg az androidos fájlok).
-
narumon
őstag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. Van egy régi wetek play eszközöm. Beraktam a gyerekek szobájába, wifin keresztül csatlakoztattam a hálózathoz, aminek része egy NAS amit használ a család. (OpenMediaVault oprendszer fut rajta NFS-en). A NAS-t évek óta használjuk, számítógépek frankón elérik. Viszont a wetek (amin librELEC vagy mi fut - Kodival?) az Add Video résznél lévő browserből NFS-t választva, megtalálja a NAS ip-jét, be is lép és látja a főkönyvtárat, viszont abba belépve tök üres a könyvtár, tehát nem látja se a filmeket se semmi mást. Mi lehet ennek az oka? Merre kellene keresni a hibát? A kodi résznél túl sok beállítási lehetőségem nincs, az OMV pedig tökéletesen működik más eszközökől. Ötlet?
Köszi
-
Mike88
senior tag
válasz
Pityu89 #1282 üzenetére
Mecool KIII pro.
Épp van geek-en EU raktárban, filléres postaköltséggel, pár nap alatt megkapod: [link]
Ennyi a probléma vele, amit leírtam, de állítom, hogy a 4.3-mas TVH már megoldaná a problémát. Csak a 4.3-mas oscamel valamiért nem jött össze, biztos én vagyok a béna, mert más nyilván használja oscammel.
Az android az egy rakat sz-r, szóval azzal nem érdemes foglalkozni. Próbálkoztam más androiddal, de egyik sem látja a tunert vagy csak a C/T tunert látja, szóval semmi értelme, na azt elértem, hogy a gyári firmware így már nincs meg, így nem tudtam visszaállítani azt az androidot, ami kezeli az S tunert is, de kiváltképp nem is érdekel a dolog. Az nem megoldás nálad, hogy Wetek marad szerver és kliensnek egy jobb hardver? Mert a GT king, szintén EU raktárból össz-vissz 5 dollárral drágábban kapható, mint a KIII-om! -
Pityu89
senior tag
Pontosan milyen boxod van? Nekem FullHD Oledem van és az erősítő is tudja DD+, szóval az nem gond. Csak úgy látszik a wetek felett eljárt az idő.
Komponenseket cserélek mindig. Elsőnek analóg erősítőből lett, használt Onkyo, Nexboxból Wetek, majd plazmából használt Oled. Most úgy látszik a Wetek jön.
-
huliganboy
addikt
Igen estére hagyom, mikor ki nézi, és úgy marad... reggelre fagyott kép, nem reagál semmire, vagy nincs jel fogad a TV bekapcsolása után... de akkor leálíltom próbálom úgy... Köszi
Oscam... pfff kicsit túl van az ott bonyolítva, de én próbálgatom, mert ez newcs se stabil nekem...
-
Mike88
senior tag
válasz
huliganboy #1278 üzenetére
Éjjel hagyod menni az adást? Rendszeresen előfordult nálam is a wetek-el. Fogalmam sincs miért csinálta, köze nem volt ahhoz, hogy hányas LE-t telepítettem, egyszer csak elkezdődött ez, és onnantól fogva általánossá vált. Először táphibára gyanakodtam, de a csere sem oldotta meg a problémát. Hozzászoktam, hogy leállítom az adást mielőtt a TV-t lekapcsolnám.
Mecool még nem csinálja, remélem nem is fogja. Ennél is vannak gondok, ha olyan kódolt csatornára kapcsolok, amihez nincs hozzáférésem, akkor utána az Istenért sem indul el a stream nyitható csatornáról sem. Valamikor valami oknál fogva nem indulnak egyes nyitható csatornák, újraindítás megoldja. Halovány fogalmam sincs miért csinálja, Continuity counter errors hibát dobja, aztán abból fejtsd meg, gyak. ez a hibaüzenet akkor is, ha kódolt csatornát próbálsz indítani, mintha talán az oscam-el lenne probléma, nem tudom... Már az is para, hogy 4.3-mas TVHeadendel nem tudtam összehangolni az oscam-et, na ha ebbe van valakinek tapasztalata, azt szívesen fogadnám.Pityu, annyit tudok mondani, hogy KIII-mal nincs ilyen hiba, rendszeresen használom a Netflixet, RTL most-ot, UPC direct now-t, HBO Go előfizetésem nincs. Netflix-et 1080p felbontással használom, 4k tévém nincs. Nem túl sűrűn mondjuk, az tény, mert inkább PC-n nézem, a Windows app képes a dd+ hangot dd-re lekonvertálni, (erősítőm dd+-t nem kezeli).
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy libreelec + tvheanded alatt tv-zek, és reggelre vagy kifagy, vagy egyáltalán még képet se ad a rendszer...?
-
Pityu89
senior tag
InputStream Adaptive beállításban segítsetek legyetek kedvesek.
Ha a felbontást 720P-nél nagyobbra veszem a lejátszás közben feketén kezd el villogni a képernyő. Netflix, HBO Go, RTL Most, ezeknél előjön a hiba, mással nem tudtam tesztelni.
NASról lejátszott filmeknél nincs ez a baj, ezért gyanakszom InputStreamre.
Wetek Play 2, Coreelec 9.2.5 és 9.2.0 verzióval is csinálja. Tegyek fel régebbit, vagy keressek új dobozt?
Hibáról egy videó, de nekem nincs Hyperion telepítve:
[link] -
Mike88
senior tag
válasz
ricolan #1273 üzenetére
Áh! Most már értem! Igazatok van! Erre abszolút nem gondoltam. Dehogy szítottál veszekedést, nem hinném, hogy ez az lett volna. Szimplán én voltam értetlen, ennyi! Celtisnek meg nem sikerült velem ezt megértetni, a konkrét példából már egyből értettem miről van szó.
Celtis, ezer bocs! -
ricolan
csendes tag
Még mindig nem érted, hogy miért nem jó a 2 szerver, akkor elmagyarázom: ha pl. beállítok 2 adó rögzítését az egyik olyan kliensen, ami az 1. szerverre van belőve és a másik szervert meg senki nem használja, de egy másik vételi ponton, ami megint az 1. szerverre van belőve, nem lesz elérhető tuner és nem fogja tudni nézni az adást rajta, hiába van 2 szabad tuner a 2.számú szerveren.
Sehol nem írtam, hogy árérzékeny vagyok. Max. ezt vetted annak:
"PC-re és 4 tuneres kártyára én is gondoltam, de az elég húzós lenne + fogyasztásban is sok lenne állandóan bekapcsolva. De lehet, hogy ez lesz a végső megoldás."
Egy olyan dobozt keresésében kértem segítséget, ahol alapból van 4 tuner és nem kell nekem mókólni semmit, nem kell hozzá nekem gépet építeni. Kerestem sokáig ilyet és nem találtam. Gondoltam hátha valaki kapásból tud mondani olyat, ami támogatja a libreelec/coreelec -tvheadend -et és rögtön működik "out of the box".
De nem akartam se veszekedni, se vitát szítani senki között. Csak próbáltam megoldást keresni a problémémra. Remélem nem lesz semmiféle rossz érzése ez miatt. Én nem haragszom senkire, remélem Ti sem egymásra.
Üdv, mindenkinek -
Celtis
veterán
Utoljára. Két szerver használata erős megkötést jelent, még ha pont most pont ilyen esetben épp kielégítőnek tűnik (korábban nem volt leírva, hogy quad fejek vannak). Igen, eddig is volt limitáció a felvétellel, nyilván ezért is akar jobb megoldást.
Engem végképp nem kell győzködnöd, mert én ilyet biztos nem csinálnék magamnak. Ezért is lett lecserélve a korábbi két szimpla beltéri egy duplatuneres wetek szerverre. (A ritkábban használt műholdakon single, és csak páron twin fejjel. Na ugye.)
Továbbá ricolan is egyértelműen leírta, hogy neki sem kell ilyen kétszerveres megoldás.
Magadat pedig már meggyőzted.
-
Mike88
senior tag
Hát és pont 4 kliensről van szó. És pont quad fejei vannak. És pont nem volt szabad tuner eddig sem a felvételhez egy 3. tp-ről, mert eddig két kliens volt, azaz eddig is foglalt volt mindkét tuner. És pont megszűnik a másik két direkt vételi pont, így ott pont felszabadul két kábel, ami mehet a 2. szerverbe, majd a két volt vételi ponthoz két kliens, ami csatlakozik wifin keresztül a 2. szerverhez.
Két szervert kell konfigurálni, az tény, ill. valójában elég egyet, a másikra meg átmásolod, de tény, hogy egyszerűbb eggyel, ezt aláírom, csak azt nem, amit állít, hogy váltani kell a két szerver között a klienseken, mert nem kell. Én csak ezen vagyok fennakadva(!), a lóf... erőltetem, nem erőltetek semmit... azt csinál, amit jónak lát. Kérdés volt, hogy olcsón, ill. kérdés volt ez is, hát így... Miért, te mit erőltetnél, ha az ár is számít? Szóval elméletileg drága twinről quadra váltani, de akkor is váltani kellene ha 120 csillió tuneres kártyát vesz, egy fejen annyi kimenetnek kell legalább lenni, ahány klienst akar!!! Ez fix, fix akkor is, ha PC és kártya, akkor is, ha egy wetekre vagy Rpi-re rálógat 2 dupla tuneres USB-s kártyát, ez így van minden esetben, ahány kliens, annyi kimenet a fejen, hisz az akkor is egy vételi pont, ha csak egy kliens, akkor is használ 1 tunert a tuner meg 1 fejet foglal!
Ne haragudjál meg, mi egyébként én úgy gondolom nem vagyunk rosszban, és nagyon remélem eztán sem leszünk, nem sértelek meg ezzel, de megbolondítasz!
Szóval először azt mondtad azért nem megy, mert lehetséges, hogy a tunerekre különböző pozícióra néző antennák vannak kötve, ezért írtam, hogy diseq-el összefogni és már megoldódott, (úgy is van nála, naná, gondoltam is, hogy úgy van! Így logikus). Aztán írtad, hogy épp emiatt kell váltani a két szerver között a klienseken, majd mint kiderült nem kell, ezt te is aláírtad, amit írtam, ha diseqC és quad fej, akkor nem kell még 4 kliensnél sem, Ő még ezt követően is állítja, hogy kell, de hagyjuk... Quad fejei vannak, na erre mondjuk nem gondoltam, hogy még ez is adott.
Aztán DVBSky-t üzemeltetnéd be vele LE alatt, holott az csak plusz 1 tuner, de közben már a 4-et is kevesled a felvétel miatt...
Szóval nem erőltetek én semmit, nem az van, hogy ragaszkodom a saját hülyeségemhez, egyedül ezzel az állítással nem értek egyet, hogy váltani kellene a klienseken a szerverek között, mert az antenna rendszere adott ahhoz, hogy ne kelljen. Ez egy elméleti vita, nem érdekel mi lesz számára az optimális megoldás, az az Ő ügye, ismeri milyen lehetőségei vannak, én nem akarok dönteni helyette! A legnormálisabb megoldás valóban 1 szerver építése, így kezdtem, aztán jött az, hogy jelezte kissé árérzékeny. -
ricolan
csendes tag
Úgy néz ki most a rendszer, hogy van 4 db quad fej (0,8W, 13E, 16E, 19,2E), 4 db 4/1-es diseqc. Ebből a 4-ből 2 diseqc megy a wetek 1-be, 1 megy a DVBSky S960-as vevőmbe, amit sajnos nem tudtam összehozni a wetek-kel, ezért csak simán a windowsos gépembe van kötve és egy DvbViewer programmal nézem, ha kell. A 4. diseqc-ből pedig egy amiko beltéribe megy a kábel. Úgy szeretném átalakítani, hogy legyen 1 db tvheadend szerverben 4 bemenet, a DVBSky S960 és az amiko vételi pontokat pedig megszüntetni, azaz helyettesíteni tvheadend kliensekkel. Így az egész házban és ahova a wifi elér tudnék 4 akár változó helyen (pl. laptopok) egymástól független tp-ket nézni. Semmiképpen nem jó a 2db wetek play és semmilyen olyan megoldás, ahol több szerver van a rendszerben, mert a klienseket egyszerre csak az egyik szerverre engedi csatlakozni és a kliensekben nincs a szerverek között automatikus váltás. Viszont ha csak 1 szerver van a rendszerben, akkor minden működik automatikusan. Egyszer kell beállítani és megy minden magától.
Szerk.:
Különben 1 pozíciónál is ugyanez a helyzet, csak ott 1 db quad fej kellene és nem kellene a 4 db diseqc sem. A quad fejből pedig egyenesen mehetne mind a 4 kábel a 4 vevővel rendelkező szerverbe. -
Celtis
veterán
-
Mike88
senior tag
Értem, de akkor nyilván bizonyos korlátok között, de még működhet ez a történet két szerverrel, nem (amennyiben nincs 4-nél több kliens)? Nem tudom hány pozíciót fog és hogy mivel, de ha fix antennákkal vagy multifókuszossal, akkor quad fej kell minden pozícióra, és DiseqC kapcsolók és onnantól kezdve működik. Két kliens az egyik, két kliens meg a másik szerverhez csatlakozik (fixen nyilván), nem szükséges váltani a két szerver között a klienseken. Így megoldható, hogy minden egyes tunerhez ugyanazon pozícióba néző antennák (fejek) csatlakozzanak. Ellenkező esetben meg sehogy sem szolgálhat ki két klienst kompromisszumok nélkül, szóval ha a dual tunernél az egyik tunerre csatlakozik mondjuk a thor és eubirdre néző antennák, a másik tunerre meg mondjuk a két astra, akkor hiába a dual tuner, attól még nem tud mindkét kliensen azonos pozícióból két különböző tp-ről streamelni. Csak úgy tud 1 dual tuneres szerver (ami most van nála) két klienst kiszolgálni, ha mindkét tunerre az összes beállított pozícióra néző antenna csatlakozik, legyen ez megoldva több antennával vagy multifókuszossal. Tehát feltételezem most is twin fejjel szerelt antennája/antennái vannak. Szóval továbbra sem értem miért nem alkalmas 4 kliens kiszolgálására két dual tuneres box. Most, hogy a weteknél megállt a támogatás, az más kérdés... elvileg ennek működnie kellene, nem? Antenna/fej és kábelezés kérdése az egész... Pl. van 4 pozíció, 4 hold, mindegyik fej quad fej, mindegyik összegyűjtve 1-1 DiseqC kapcsolóba, így (ha 4 kliens lesz) 4 DiseqC kapcsoló van és ezekből 1-1, összesen 4 kábel indul az antennáktól a két szerverhez. Minden egyes bemeneten elérhető egymástól függetlenül, külön-külön mind a 4 műhold. Tehát a "bizonyos korlátok között" a TVH esetében azt jelenti, hogy max. 4, mert 4-es Diseq-et tud csak kezelni tudomásom szerint, de ha ennél több pozíció, akkor meg lehet megoldható unicable rendszerrel (bár abban nagyon nem vagyok otthon, még sosem építettem).
-
Mike88
senior tag
válasz
ricolan #1265 üzenetére
1 pozícióban gondolkodtam, azért nem értettelek. Ha nem fárasztalak vele, akkor hadd kérdezzek erről egy pár dolgot, mert egyáltalán nem vagyok tisztában azzal mik a korlátai ilyen téren a TVH-nek, mi a működése stb... (előrébb nem viszi ez az ügyed, de szeretném megérteni)
Szóval addig tisztában vagyok ezzel, hogy 1 tunerral max. 1 teljes tp-t lehet streamelni, azaz 1 klienst tud ellátni, 1-nél többet max. úgy, ha mindegyiken ugyanazon tp-n fogható csatornát nézzük. Ha dual tuner van és teszem azt van két antennám, ami ugyanarra a pozícióra néz vagy 1 antennám twin fejjel (részletkérdés), így mindkét tunerrel ugyanaz a pozíció fogható, akkor ugyanarról a pozícióról a dual tuneres szerver el bír látni két klienst kompromisszumok nélkül? Tehát a TVH szerver letudja ezt kezelni, hogy két különböző tp-ről de ugyanabból a pozícióból indítunk két streamet, így az egyik streamet az egyik tunerrel a másikat a másik tunerrel szolgálja ki mert felismeri, hogy az egyik foglalt, így a másikról indítja? Vagy ez nem működőképes? Hogy áll össze a te rendszered, hány pozíciót fogsz és hogyan? -
ricolan
csendes tag
Celtis 1261-es hozzászólásában benne van, hogy miért nem jó nekem a javasolt megoldásod.
Több szerver, sok macera a kliensekkel. Mindig állítgatni nekem még csak menne, de a család többi része számára kivitelezhetetlen és elég kényelmetlen. De köszönöm a segítő szándékot. -
Celtis
veterán
Ha több szerveren oszlanak meg a bemenetek (erőforrások), akkor a kliensnek kell mindig a megfeleő szerverhez csatlakoznia. Ha esetleg más holdak érhetők el az egyik illetve a másik szerveren, akkor a klienst minden alkalommal át kell konfigurálni. Rém körülményes és pont a lényegét veszíti el ez a megoldás.
Ilyen DVBSKy SB tunert én már használtam Libreeleckel, igaz RPi-hoz.
Egyedül azért nem küzdenék Play1 bővítéssel, mert már sem LE sem Tvheadend támogatás nincs rá. Nálam is még fut a legutolsó releasekkel, de elkezdtem gondolkodni, hogy mi lesz utána. RPi4+USB tunerek tűnik nekem jó megoldásnak. -
Mike88
senior tag
válasz
ricolan #1258 üzenetére
Nem értelek, de miért? A másik KII-ből is szervert, kliensnek maradhat az, ami van... Lehet 3 box és mind a 3 szerver, mitől ne? Simán megy wifin keresztül, szervernek ajánlottam még két KII-t, nem kliensnek. DE most néztem körül, ha 1 héttel előbb kérdezed, EU raktárból 22 ezerért volt geekbuying-on, jelenleg kifogytak... Körül kell nézni, mecool boxok közül melyikre van elérhető CE, körül kell nézni esetleg használtan stb. Egy tuner minimum 30 ezer forint és még hozzá a PC, szóval biztos olcsóbb lenne még két box szervernek.
Itt egy play2 26-ért, már csak 1 box kell: https://hardverapro.hu/apro/wetek_play_2_hybryd_media_center/hsz_1-50.html
Egyezz meg vele, hogy postázza:
https://www.ebay.com/itm/WETEK-PLAY-ANDROID-BOX-SATELLITE-RECEIVER/284007520361?hash=item42202ad869:g:4RYAAOSwHUdfWpKrEzt ha jól értem nem csak tuner (még ha ezt is írja):
https://www.ebay.com/itm/Wetek-Play-DVBS-S2-Tuner/154153654049?hash=item23e4461721:g:LNAAAOSw7s5fkEdMEz nem S2 tuneres, de az van nekem, odaadom!
https://www.ebay.com/itm/RICEVITORE-TV-BOX-WETEK-OPENELEC-COMPLETO-APERTO-MA-MAI-USATO-COME-NUOVO/293707333159?hash=item4462523e27:g:BjAAAOSw2E5fRnsV -
ricolan
csendes tag
Nem akarok külön boxokat, ezért is tetszik, hogy simán megy wifi hálózaton keresztül minden. Általában laptopokon nézzük kodi kliensekkel vagy a tv-n egy rpi3-al libreelec/kodival. Csak az a bökkenő, ha 2-nél többen szeretnénk nézni.
PC-re és 4 tuneres kártyára én is gondoltam, de az elég húzós lenne + fogyasztásban is sok lenne állandóan bekapcsolva. De lehet, hogy ez lesz a végső megoldás. 1-2 hónapja volt itt fenn hardveraprón egy 4-es TBS tuner 30k-ért talán egy 6522, de sajnos lemaradtam róla. Esetleg egy ilyenből építek egy kis fogyasztású szervert itthonra. -
Mike88
senior tag
válasz
ricolan #1254 üzenetére
Nem muszáj LE fusson rajta, ha klienseken LE/CE vagy kodi fut, akkor a megfelelő klienst kell választani, ahogy azt Celtis is írta. Én ehhez már egy quad DVB-S2 kártyát javasolnék és PC-t. Na de abból a pénzből kijön még két KII a wetek mellé, sőt még lényegesen olcsóbb is!
Nálam is így kezdődött! Fagyogatott, aztán egyszer csak elpukkant. Nézz rá néha a CPU hőfokára. -
ricolan
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Wetek Play 1-em 2 db DVB-S2 tunerrel. Headless szerverként működik libreelec/tvheadend-del, szépen kiszolgálja a klienseket hálózaton keresztül. Távja már rég meghalt és néha nagyritkán lefagy, de ezen kívül nincs vele semmi bajom. Viszont sokszor kevés a 2 db tuner. Létezik valamilyen megoldás, hogy még 2 DVB-S2 tuner valahogy rákössek? USB-s külső tunerrel próbálkoztam már 2 fajtával is, de egyiket sem ismerte fel. Ha nem lehet bővíteni a tunerek számát, akkor létezik-e olyan hasonló vas, amiben van legalább 4 DVB-S2 tuner, amin hajlandó elfutni egy libreelec vagy coreelec hogy ki tudjon szolgálni 4 klienst? -
Celtis
veterán
Teljesen felesleges. A leírás szerint a távirányítón ragadt be egy gomb.
Szét kell szedni és kipucolni.
A távirányítót legegyszerűbb a mobil kemerájával ellenőrizni, mivel az az infra tartományban is érzékel, így szépen látszik, ahogy villog az IR led a távirányít elején. Akkor jó, ha gombnyomáskor villog, de elengedve gombot nem. -
Begi
senior tag
Koszi a reszletes valaszt!
Kozben szetkaptam a taviranyitot es valszeg valami elektronikai gondja lesz. Megnezem, hogy ki tudom-e cserelni az IC-t.
Legalabb annyit sikerult elernem, hogy az LE bootol.
Igazabol innentol kezdve a bekapcsolas az egyetlen kritikus dolog, amit nem tudok megoldani, mert HDMI-CEC-cel eleg sok funkcio elerheto. -
Mike88
senior tag
Oh, bocs, play2... most vettem csak észre, hogy azt írtad. Play2 távirányítója infrás, nem rádiós... Azt kellene kiderítened, hogy az IR vevő vagy a távirányító mondta föl a szolgálatot. Ehhez LE-et kellene indítanod, nem tudom hogy működik a két rendszer közötti váltás play2-n, de dugj rá valamilyen eszközt, amivel tudod irányítani, akár egeret és indítsd el a LE-et. Ezt követően PC-n indíts egy putty-ot vagy WinSCP-ben terminált. Csatlakozz a boxhoz (megadod annak ip címét, felhasz.név: root jelszó: libreelec)
kiadod a dmesg -c parancsot, hagyod lefutni, majd egy másik távirányítón, tökmindegy, hogy milyen eszközé, lenyomsz 1 gombot, majd ismét kiadod a dmesg -c parancsot, ha kapsz egy olyan sort, hogy "wrong custom code is" majd ezután egy szám és betű kombinációjából álló kód van, akkor az azt jelenti, hogy az IR vevő működik és jó. Ezzel még nyilván nem vagy kisegítve, de ez azt jelenti, hogy a távirányító legalább cserélhető, play2 távirányítót még mindig lehet találni ebay-en, de bármilyen távirányítót ráprogramozhatsz LE-re. Mindenesetre nem biztos, hogy megéri, mert az árában korrekt rádiós távirányítókat is kapsz, annál meg egyetlen hátrány érhet csak, hogy a bekapcsológomb nyilván nem működik, hisz az IR-en keresztül működik csak.
Az a baj, hogy a wetekfórum is leállt, az is megszűnt, így még csak rá sem lehet keresni erre a hibára, hogy más járt-e már így. Ötletem sincs, miért villog folyamatosan, itt nyilván nem lehet beszélni párosítási hibáról, hisz az IR távirányítóknál nincs. -
Begi
senior tag
Sziasztok!
Van egy Play 2-m es eddig minden rendben volt vele. Viszont tegnap a taviranyito elkezdett szorakozni -> folyamatosan villog a power gomb. Elemet mar csereltem benne, nem oldotta meg. Sajnos igy kb. hasznalhatatlan. Raadasul emiatt most a WeTV indul el a jo kis LibreElec helyett.
Talalkozott mar valaki ilyennel? Mit tudok tenni?
Neztem, hogy mar nincs hivatalos foruma a cuccnak, vagy legalabbis nem talaltam meg. -
Reaper
őstag
Fél éve próbálkoztam ezzel utoljára, akkor volt egy verzió váltás és az HBO Go közölte, hogy az addig jó verzió (most fejből nem tudom mennyi van rajta) innentől már nem támogatott és nem is indul el, illetve, lehet elindult, de filmet nem játszott le. A lényeg, hogy muszáj voltam a CE alá leszedni kiegészítőként és úgy tudtam nézni.
A CC legújabb változata, ha én jól értelmezem már megy rendes lejátszóként is, nem csak castolni lehet. Nem egyértelmű, de én erre következtetek a sok how-to alapján ami van róla. Hogy ez már magában el tudja indítani a google tv-t, amiben benne van az összes szolgáltatás, Netflix, Hbo, Hulu, stb.
Mini pc nem opció, a legkevésbé hozzáértőkhöz igazítom itthon a rendszert, sima távkapcs, egyszerű menük, ne kelljen nagyon konfigolni és bármilyen usernek egyértelmű legyen minden
Adblock talán nem kell rá, ha mégis, akkor legfeljebb megoldom router szinten.
Amazon Fire Sticken gondolkodtam még, majd meglátom BF-en mi lesz akciós -
Mike88
senior tag
Értem és attól, hogy hivatalosan nem támogatott eszköz, apk-ból telepítve az HBO go alkalmazás nem működőképes, maga az app közli, hogy nem támogatott?
Régen egyébként ez nem volt probléma, én mindig átírtam a build.prop-ban szereplő eszköz nevét, s onnantól kezdve minden alkalmazás, így a play is kvázi elhitte, hogy a megadott eszközön fut az applikáció, most már ezt nem lehet megtenni.
S akkor miről streamelnél, mobilról? Mert hát egy akkumulátoros eszközről... ha meg notebookról, akkor meg egy HDMI kábelt spóroltál meg... Szerintem egyébként android alatt megoldható, hogy másik androidos eszközről streamelsz, de nem próbálkoztam még vele, vagy talán igen, de rég volt már. Ha veszel egy windows-os miniPC-t na azon biztos nem lesz a jövőben sem kompatibilitási problémád, HBO mondjuk csak webről tud működni, és nyilván nem távirányító kompatibilis a rendszer, de akár egy mini billentyűzet touchpad-del vagy wireless egér, vagy telefonra egy touchpad app, bármi... Adblock valóban van és jól működik win alatt, nem kapsz reklámot weben, youtube-on stb. Van LAN csatlakozási lehetőséged, kadenciahelyes lejátszás... Én CE-et elsősorban a tuner miatt használom, és ez húzza magával azt, hogy amit lehet, azt CE-en keresztül elérni. -
Reaper
őstag
Nekem is csak FHD tvm van, szóval nem gond, 5.1 sincs. Inkább az a bajom, hogy a CE-vel kell szenvedni, mindenféle kiegészítőkkel, mert a gyári androidon egyszer csak azt mondta az HBO Go, hogy nem támogatott a hw és nem tudják biztosítani, hogy jól működjön. Aham, kösz, évekig nem volt gond vele.
CE-n meg van, hogy elkezd bufferelni mind az HBO go mind a Netflix, elég random módon, a tuner meg, ami benne van, kb pár órát volt használva, megvettem, hogy majd milyen jó lesz, de végül évek alatt nem használtam.
Szóval ezért cserélném CC-ra. Lan van itthon mindenhol, egy AC56u-ba bedugva, általában elég, arra meg rá van nyomva egy 2 terrás külső vinyó, az egész cucc meg egy kis sarokban van a spájzban, így nincs melegedés nálam -
Mike88
senior tag
KIII-ra van ATV is, bár nem próbáltam még, mennyire használható. Gyári firmware-el (7.1 android) a netflix app csak SD-ben játszik le, hogy android TV-vel is csak SD, azt nem tudom. Androidnál automatikus frekvenciaváltás természetesen nem működik, de fix 24Hz-et tudsz beállítani, ha eldöntött előre, hogy filmet fogsz nézni. Kényelmetlen dolog, szó se róla. Nagy bánatomra 32 bites rendszer van rajta, ugyebár 64 bitessel hirdetik, hogy dögölne ki az összes rizsföldjük. Ja és még jó, hogy egyébként 4K netflixszel hirdetik ezeket a kínai boxokat, egy vicc! Coreelec-el 1080p a netflix, hogy 4k megy-e, azt nem tudom tesztelni, mert csak fullHD-s a TV-m. Közel sem tökéletes a plugin, olykor-olykor hibára fut, nem lép be egy-egy almenübe elsőre, csak 2-3. próbálkozásra, ezt folyamatosan fejlesztik ahogy láttam, így talán ez majd ki lesz javítva. Sajnos 5.1-es hangot nem tudok kicsikarni, mert bár van DD+ hang (beállítható), de nekem DD és DTS képes hangrendszerem van csak, a DD+-t nem támogatja, windows-os appal viszont működik a DD hangsáv.
HBO Go előfizetésem nincs, így nem tudom mennyire működőképes a kodis HBO Go plugin vagy az androidos app, utóbbinál emlékszem régen volt olyan probléma, hogy csak wifiről működött az app, LAN-os kapcsolatnál nem. RTL most+ és TV2 szintén max. felbontás RTL androidon is, ami hát e kettő esetében ugyebár 720p. Direct now-t használom még, szintén jól működik. Wifi vétel meglepően jó ezekhez a belső antennás kínai boxokhoz mérve, telefonommal ellentétben 2 helyiséggel arrébb is látja az 5G-t is. Tenda routert használok, a 4 antennást.
Ami kicsit aggasztó ennél is, az a melegedés. 60 fok alapjáraton (hogy a viharba, azt nem tudom...) aztán fél óra FullHD adással 75 fok, de efölé még nem ment. Egyszerűen nem fér a fejükbe a gyártóknak, hogy nem lehet egy szappantartóba bezárni ezeket és egy nagy sz-rt ér a hűtőborda ha nem tudja leadni a hőt, hisz nem tudja, ha az be van zárva. Coreelecnél úgy vettem ki újdonság, hogy a rendszer parkolópályára tudja küldeni a ráaggatott külső HDD-t, még kell rajta gyúrni, mert egy külső 2TB-os maxell-em van, azt nem sikerül parkolóba küldenie, pedig nem volna lehetetlen küldetés, windows sikeresen megteszi.
Nyilván gyorsabb, mint a wetek play, szebb képet ad csatornák esetében is, de e témában a legnagyobb gond már maga a forrás, hogy az egy trágya. LE-nél is skin kérdése, hogy mindent amit akarsz, eltudsz-e érni főmenüből, androidnál meg nyilván launcher kérdése.
Összességében nem bántam meg a KIII-mat (eddig). -
Reaper
őstag
Hehe, ezt jó tudni, pont én is be akartam ezt kérdezni, amióta bejelentették az új Chrome Castot, bár még nem szántam el magam, meg hátha jön valamilyen módon Google TV is rá. Megtartanám még, mert jól be van állíva, minden szépen megy rajta, de lecserélném, mert jó lenne egy helyen, gyorsan elérni a Netflixet, HBO Go-t, stb. Nem menü almenüjéből.
-
Mike88
senior tag
Ja, hát sajnos a Mecool nem gyúrt rá a dupla S tunerre. Nem kizárt, hogy lehet velük beszélni... Kína teljesen más világ, így nem tartom teljességgel kizártnak. Mondjuk, hogy a "dupla S tuneres boxom az meg hol marad???" vagy valami ilyesmi
Hisz a századik tuneres boxukat adják ki Ők is, csak minek...?
-
Celtis
veterán
Nekem nem kell magyaráznod, nekem is CE-s dobozok vannak a TV-re kötve, pedig a TV-imben van sat tuner is (sohsem próbáltam) sőt az egyik droidos így még a Kodi is fut rajta.
Viszont Wetek play 1 a padláson van és szerverként szolgál. Sajnos már sem Libreelec sem Tvheadned támogatás nincs rá. Előbb-utóbb valamire le kell cserélni, amiben van két s-es tuner.
-
Mike88
senior tag
Ha így közelíteném meg a dolgot, hogy mit nézek valójában, akkor nálam meg elég lenne a upc előfizetéssel járó direct now szolgáltatásban elérhető csatornák is.
Ugyanakkor én ragaszkodom a Kodi-hoz (per pillanat a Coreelechez). Ha kábelre fizetnék elő, akkor is ezt a boxot használnám, nem a TV tunerjét. Az okosTV-k piacon vannak 10-15 éve, de még mindig örökös probléma, hogy egy-két magyar szolgáltatás nem elérhető vagy 1-2 hétig elérhető aztán kiderül, hogy használhatatlan, törlik a kínálatból, majd a felhasználók türelmét kérik, várnak, izgulnak fórumokban, hogy "mikor má??" stb. Áll mögötte egy hatalmas team, fizetett dolgozók, programozók stb. Kodi (LE, CE), android ill. e2 mögött meg állnak felhasználók, lelkes emberek, akik megoldják ingyen a közösségért azt (hála nekik!), amit más a fizetéséért cserébe sem tud véghez vinni. Szóval még mindig van létjogosultsága a boxoknak, pedig az okosTV-k megjelenésekor már azonnali hatállyal temetni akarták...
Nekem fontos az, hogy nem kell váltsak bemenetek között, mert az a halálom, csináltam egy darabig, sokáig a "minden feladatra céleszközt" volt a mottóm, aztán eljutottam oda, hogy nem is volt elég a TV bemeneteinek száma.
Ami kell, azt elérem:
TV
RTL most+
TV2 tartalmak
Netflix (FullHD)
Net rádió
egyéb online tartalmak
Míg olvasom, hogy mások szívnak az okos tv-jükkel vagy a szolgaboxszal, fagyogat stb...
Már az első, piacra dobott androidos sticket is kimondottan a Kodi miatt vettem meg anno, amikor még csak úgy volt "mókolva" androidra a Kodi, hivatalosan nem volt támogatott.
No meg tény és való, hogy kicsit a hobbim is ez, (hülye egy hobbi, de azért van normális hobbim is!) több esetben nem is az a cél, hogy nézzem, használjam, pusztán az, hogy elérhető legyen, maga a lehetőség legyen meg (birtoklás, semmi más), ill. TV csatornák esetében pedig felfogható ez úgy, mint egy "vadászat" ill. sporthalászat, megvan, elengeded.
Időm az tényleg nincs erre mostanában, nekem sem. Több nap volt, mire a KIII-mat belaktam, mivel minden nap szántam rá 1-2 órát. Wetekről már nem akartam a beállításokat áthordozni, mert kellett már egy tiszta "rendszer" a nulláról felépítve. -
Celtis
veterán
válasz
the.odzsy #1233 üzenetére
Talán már kevesen műholdaznak saját eszközzel. Régebben én is rá voltam pörögve, felkerült a toroidal lavór egy rakás fejjel, de mire elkészült, már a 0,8w kívül mást nem is nézek. De ezen is annyira beszűkült a kör amit nézünk, hogy egyszerűbb lenne kábelre előfizetni.
-
Mike88
senior tag
válasz
huliganboy #1232 üzenetére
Ha az M1 is jó a többi boxszal még rossz időben is, akkor az antennahiba szinte kizárható. Valszeg tunerhiba lesz ez. Odaadnám neked a play-ből a tunert, csak a play2 nem tudja kezelni a duplatunert sajnos.
----------------------------
the.odzsy lehet nagyobb igényre számíthattak, csak erre tudok gondolni.Mondjuk nem is nagyon találtak forgalmazóra vagy nem is volt szándék rá, nem tudom. Ha azt nézed az Amiko-nak az androidos boxai már a 4. szériánál tartanak (A3-A6) és megy a bolt, holott A3 óta öröklődnek súlyos hibák a szoftverben és mégis, holott nincs benne annyi lehetőség (OK, nagy nehezen eljutott oda a történet, hogy e2-t is futtat), de se LE, CE, EE, semmi ilyesmi...
Majd írok egy tesztet a KIII-ról, ha időm engedi, kell egy kis időt is adni ennek az egésznek, hogy kibukjanak hibák, ha vannak, mert pár perces használattal ilyen nem nagyon szokott megtörténni. -
Mike88
senior tag
válasz
huliganboy #1229 üzenetére
Vagy a tuner ilyen érzékeny vagy hardveres hiba, tunerhiba és igazából az S2 vétellel van gondja. Nem nagyon értek ehhez, de e kettőre tudok gondolni. Jól van beállítva az az antenna, (tányér, fej egyaránt)? Nem próbálkoztál annak az állításával esetleg?
--------------
the.odzsy! Sajnálom akkor a dolgot, hogy nem egy héttel előbb írtál... =/ Igazából elégedett vagyok a KIII-mal (most még, így az első héten)de play2-vel előbb megbékéltem volna. Nem is értem miért álltak le a gyártással...
-
Mike88
senior tag
válasz
the.odzsy #1227 üzenetére
Miért, eladnád? KII-vel azonos hardver, annak árát minimum elkérheted, mert szoftveresen viszont szinte biztos vagyok benne, hogy azt felülmúlja. Azaz véleményem szerint reálisan 20-25 ezer.
Ha azért kérded, mert eladnád, akkor boldog vagyok... Épp most vettem egy KIII-mat, ha 1 héttel előbb jön az indíttatás nálad, akkor 25-ért simán megvettem volna (már ha S tuneres).Play-t használtam, de egy héttel ezelőtt elfüstölt.
Ha kell valakinek playhez dupla S tuner, az írjon, továbbá USB-s IR vevő, ez merem feltételezni, hogy minden androidos/LE/CE boxban működőképes. Más nem menthető belőle. -
the.odzsy
aktív tag
Üdv!
Kérdésem az lenne, hogy mennyi most egy wetek play 2 reális ára? -
Mike88
senior tag
válasz
huliganboy #1224 üzenetére
Első körben azt mondanám, hogy adja el és vegyen egy linuxos boxot, mert bár nem tudom, hogy play2-n megoldották-e a DD hangok lejátszását, de play1-en egyik e2 image-el sem volt DD hang. Igaz attól függ erre igénye van-e egyáltalán.
Sőt a képminőség is hagy némi kívánnivalót maga után play1-nél, play2-nél szintén nem tudom mi a helyzet.
Amúgy meg egyszerű, hol akadtál el? Letöltöd a rar-t, kicsomagolod, majd win32 disk imagerrel kártyára írod. Behelyezed a boxba és betölt az openATV. Gyors kártya kell, nem valami "összekotort régi a fiókból"... Ennyi SD kártyáról bootolni. Nandra nem tudom, hogy kell telepíteni, parancssorból putty-al biztos meglehet oldani, de ebben nem tudok segíteni, már nagyon rég volt, mikor utoljára foglalkoztam ezzel, hamar letettem róla az említett okok miatt. Ha csak FTA-ra kell, arra teljesen jó az android is, legalább van DRM támogatás, valóban fullHD felbontás stb. Ha minden igaz van android alá is oscam, nem tudom mennyire stabil, életképes. e2 alá: softcam/oscam
Egyébként én a helyében kitanulnám miként kell a TVheadendet kezelni. Csak elsőre nehéz és csak első körben kell akár több órát is rászánni. Egyszer lakod be, utána tudod hordozni a beállításokat. -
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Ezer éve nem jártam wetek topic felé... Most viszont szükségem lenne a segítségeteket... Annak idején egy wetek play 2 nand Flashbe lett írva a libreelec.. Fut is rendesen... De a barátom mivel sat nézésére használná,ez nehézkes, szeretne openatv enigma2 szoftvert rá... Régen hipp hopp ment, de most amennyit olvasok annál kuszább a dolog...
Hogy tudok Flashbe openatv-t vagy akár sd-re?
Hálás köszönet!
-
rsf
senior tag
Sziasztok
BUÉK!
Ha vkit esetleg érdekelne: [link]
Üdv. -
Celtis
veterán
-
ricolan
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült szerznem nekem is egy ilyen kis készüléket, gyári openelec, 2 db dvb-s2 tunerrel. 8.2.5. volt telepítve alapból, nem is piszkáltam. Nagyjából mindent beállítottam rajta, de sajnos elég régi az oscam. Lehet frissíteni csak az oscam-et valahogy? Mert kodi alól nem talál újabbat az r11391-es fent lévőnél.
-
Begi
senior tag
Akkor all fent a problema, mikor "kikapcsolom" a WP2-t -> de ez csak suspend allapot. Teljesen szerintem ki se lehet kapcsolni, marmint taviranyitoval, bar ha igen, akkor jo lenne tudni, hogy hogyan.
CEC-et hangeroszabalyozasra (TV taviranyito) hasznalom, illetve arra hogy ha bekapcsolom a WP2-t, akkor az erolkodo es a TV valtson at a megfelelo bemenetekre, de ez a resze mukodik is.
No majd korbejarom a kerdest. Koszi a felvilagositast. Nem tudtam hogy a CEC vezerli az ARC-ot, de igy mar tiszta, hogy miert nem megy.
-
Celtis
veterán
Suspend vagy kikapcsolt?
A CEC az egyetlen busz (az összes HDMI port). Ha bármelyik eszköz (vagy az eszközben a CEC áramkör) nem kap tápot, akkor letesteli a CEC buszt és blokkolja a kommunikációt. A megoldás, hogy nem kapcsolod ki az eszközt vagy olyan alvó állapotot választasz, ahol ez a helyzet nem áll fenn.Ez az állapot azért sem lehet jó, mert CEC-el nem tudod bekapcsolni a weteket. Nekem S905x boxaim vannak, azok sem mennek alvó vagy kikapcsolt állapotba, ha kikapcsolom a TV-t. A CEC menüben az van beállítva, hogy álljon le a lejátszás, ha a TV-t kikapcsolom.Ez így kiválóan működik.
Ha a múgy a CEC-et egyáltalán nem használod a weteken, akkor azt is megteheted, hogy a HDMI kábelben/csatlakozóban a CEC szálat elvágod, így nem tudja blokkolni a buszt.
Az ARC-hoz az a köze, hogy azt is a CEC vezérli.
-
Begi
senior tag
Sziasztok!
WP2 - Hdmi-ARC problemam lenne.
Adott a kovetkezo konfig: WP2 -> Erosito (ARC) <-> TV.
No most ha a WP2 suspend allapotban van es TV-zni probalok, akkor nem mukodik az ARC. Ha kihuzom a Hdmi kabelt a WP2-bol, akkor minden helyre all.Tapasztaltatok ilyet/hasonlot?
Probaltam neten utananezni, de megoldast nem talaltam erre.
-
rsf
senior tag
Tényleg.
Telón hogy lehetne nézni TV-t?
A Weteken futna a tvheadend. -
Celtis
veterán
válasz
Pityu89 #1206 üzenetére
Pont ugyanúgy mint LE alatt. Kodi+Tvheadend addon. Feltéve, hogy a szükséges driverek megvannak az android alatt.
Amúgy mi a vacakolás az LE-vel? Az, hogy kiírod az image fájlt egy kártyára és mentésből visszaállítasz mindent? Az LE-t szervernek sokkal stabilabbnak gondolom, mint a droidot. -
Pityu89
senior tag
Köszi.
Most a gyári androidot használom.
TVHeadendet be tudom rajta üzemelni? Konyhában van egy 905ös box, az vette a tv adást amit a wetek kiadott a hálózatra, így volt minden csatorna a crt tévén.Hogy tudnám ezt megvalósítani a gyári drodiddal? Mert akkor nem vacakolok a LE-vel.
-
Mike88
senior tag
válasz
shtirley #1201 üzenetére
Jaja, tedd vissza a 8-ast. Nálam is ugyanezek a hibák, mint pch-nál. Egy összecsapott sz-r az egész! 8-asból is először ha jól emlékszem a 8.2 volt használható, de ott is van egy-két olyan dolog, amivel ki kellett békülnöm, a 7-essel voltam utoljára maradéktalanul elégedett.
-
shtirley
tag
Máig van egy kábel tuneres Play 1-em, és felraktam rá a 9-es LE-t.
Sajnos messze van a jótól. Csak azért tettem fel, mert használni akartam a HBO GO plugint, ami működik is, de egy feliratot nem tudok rá kitenni, mert iszonyúan elkezd szaggatni, mintha elfogyna alóla a vas. Ez egyébként elmondható a kábeles HD adók esetén is, felirattal szaggat.
Kevés lehet a vas hozzá, vagy valami beállítás lehet rossz? Van még valakinek ilyen vasa LE 9-el?
Az is idegesít, hogy a távirányító is totál megbolondult, az eddig jól konfigurált eszköz olyan lett, mint egy alapfunkciós utángyártott fos. Upgradeltem 8-ról, lehet hogy kellene neki egy tiszta telepítés?
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nintendo Switch
- Nők, nőügyek (18+)
- Videószerkesztés
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Edit és gamer PC - i7 13700k, 48GB DDR5 (3x16GB), 1.5TB, RTX 3070 OC- 1.5 ÉV GARANCIA
- Erős Gamer PC - I7 / RTX 3080 Ti / 32GB RAM
- Intel i5 8600K / Gigabyte Z370 / Deepcool l120t vízhűtés
- Kicsi, de erős Gamer PC /Ryzen 5 7500F/32GB DDR5/1TB NVMe/RTX 5070 12GB/FSP 80+Gold/Karcmentes/Gar
- Eladó Új Gamer PC - i5-14400F / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB NVMe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest