- Musk megerősítette, újabb országban indult be a Starlink
- Ígéretet tett a Microsoft, az EU szabályai szerint játszik
- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Projektor topic
- Apple asztali gépek
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mike88
senior tag
Értem, de akkor nyilván bizonyos korlátok között, de még működhet ez a történet két szerverrel, nem (amennyiben nincs 4-nél több kliens)? Nem tudom hány pozíciót fog és hogy mivel, de ha fix antennákkal vagy multifókuszossal, akkor quad fej kell minden pozícióra, és DiseqC kapcsolók és onnantól kezdve működik. Két kliens az egyik, két kliens meg a másik szerverhez csatlakozik (fixen nyilván), nem szükséges váltani a két szerver között a klienseken. Így megoldható, hogy minden egyes tunerhez ugyanazon pozícióba néző antennák (fejek) csatlakozzanak. Ellenkező esetben meg sehogy sem szolgálhat ki két klienst kompromisszumok nélkül, szóval ha a dual tunernél az egyik tunerre csatlakozik mondjuk a thor és eubirdre néző antennák, a másik tunerre meg mondjuk a két astra, akkor hiába a dual tuner, attól még nem tud mindkét kliensen azonos pozícióból két különböző tp-ről streamelni. Csak úgy tud 1 dual tuneres szerver (ami most van nála) két klienst kiszolgálni, ha mindkét tunerre az összes beállított pozícióra néző antenna csatlakozik, legyen ez megoldva több antennával vagy multifókuszossal. Tehát feltételezem most is twin fejjel szerelt antennája/antennái vannak. Szóval továbbra sem értem miért nem alkalmas 4 kliens kiszolgálására két dual tuneres box. Most, hogy a weteknél megállt a támogatás, az más kérdés... elvileg ennek működnie kellene, nem? Antenna/fej és kábelezés kérdése az egész... Pl. van 4 pozíció, 4 hold, mindegyik fej quad fej, mindegyik összegyűjtve 1-1 DiseqC kapcsolóba, így (ha 4 kliens lesz) 4 DiseqC kapcsoló van és ezekből 1-1, összesen 4 kábel indul az antennáktól a két szerverhez. Minden egyes bemeneten elérhető egymástól függetlenül, külön-külön mind a 4 műhold. Tehát a "bizonyos korlátok között" a TVH esetében azt jelenti, hogy max. 4, mert 4-es Diseq-et tud csak kezelni tudomásom szerint, de ha ennél több pozíció, akkor meg lehet megoldható unicable rendszerrel (bár abban nagyon nem vagyok otthon, még sosem építettem).
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos autók - motorok
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Ukrajnai háború
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Edit és gamer PC - i7 13700k, 48GB DDR5 (3x16GB), 1.5TB, RTX 3070 OC- 1.5 ÉV GARANCIA
- Erős Gamer PC - I7 / RTX 3080 Ti / 32GB RAM
- Intel i5 8600K / Gigabyte Z370 / Deepcool l120t vízhűtés
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest