Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mike88

senior tag

válasz Celtis #1267 üzenetére

Értem, de akkor nyilván bizonyos korlátok között, de még működhet ez a történet két szerverrel, nem (amennyiben nincs 4-nél több kliens)? Nem tudom hány pozíciót fog és hogy mivel, de ha fix antennákkal vagy multifókuszossal, akkor quad fej kell minden pozícióra, és DiseqC kapcsolók és onnantól kezdve működik. Két kliens az egyik, két kliens meg a másik szerverhez csatlakozik (fixen nyilván), nem szükséges váltani a két szerver között a klienseken. Így megoldható, hogy minden egyes tunerhez ugyanazon pozícióba néző antennák (fejek) csatlakozzanak. Ellenkező esetben meg sehogy sem szolgálhat ki két klienst kompromisszumok nélkül, szóval ha a dual tunernél az egyik tunerre csatlakozik mondjuk a thor és eubirdre néző antennák, a másik tunerre meg mondjuk a két astra, akkor hiába a dual tuner, attól még nem tud mindkét kliensen azonos pozícióból két különböző tp-ről streamelni. Csak úgy tud 1 dual tuneres szerver (ami most van nála) két klienst kiszolgálni, ha mindkét tunerre az összes beállított pozícióra néző antenna csatlakozik, legyen ez megoldva több antennával vagy multifókuszossal. Tehát feltételezem most is twin fejjel szerelt antennája/antennái vannak. Szóval továbbra sem értem miért nem alkalmas 4 kliens kiszolgálására két dual tuneres box. Most, hogy a weteknél megállt a támogatás, az más kérdés... elvileg ennek működnie kellene, nem? Antenna/fej és kábelezés kérdése az egész... Pl. van 4 pozíció, 4 hold, mindegyik fej quad fej, mindegyik összegyűjtve 1-1 DiseqC kapcsolóba, így (ha 4 kliens lesz) 4 DiseqC kapcsoló van és ezekből 1-1, összesen 4 kábel indul az antennáktól a két szerverhez. Minden egyes bemeneten elérhető egymástól függetlenül, külön-külön mind a 4 műhold. Tehát a "bizonyos korlátok között" a TVH esetében azt jelenti, hogy max. 4, mert 4-es Diseq-et tud csak kezelni tudomásom szerint, de ha ennél több pozíció, akkor meg lehet megoldható unicable rendszerrel (bár abban nagyon nem vagyok otthon, még sosem építettem).

Új hozzászólás Aktív témák