Új hozzászólás Aktív témák
-
rsf
senior tag
Nem sikerült beüzemelni a tvheadendet a play2-n.
A Tvheadend htsp client mindig leáll...
Nem jelenik meg a TV menű ha meg bekapcsolom azt írja, hogy nincs PVR ügyfél..
Pedig mindent úgy csinálok mint a play1-en.
Vmi ötlet? -
kuka018
csendes tag
Most úgy van nekem a wetek hogy ha bekapcsolom bejön. A csatorna lista és bejön az adó amit utoljára néztem és le kell állítanom ahhoz hogy a musorujsagot is betöltse!nem lehet beállítani valahogy hogy ne kelljen leállítani hozza az adot és automatikusan letöltés!?
-
rsf
senior tag
Az a baj, hogy sehol nem írták, hogy dupla lesz a tuner. Így nem tudok mire hivatkozni arra meg hogy én úgy gondoltam nem lehet.
De van egy jó hírem a wetek fórumon az egyik belsős fickó az alábbit irta:
Yes, WeTek Play 1st generation DVB-S2 Tuner work on WeTek Play 2, but keep in mind that only one tuner will work, tuner 1, as Play 2 support only single tuner.
Szóval LE alatt a dupla tuner nem lesz akadály! -
rsf
senior tag
Hát lehet, hogy érdemes lenne megpróbálni.
Számomra is érdekes, hogy mennyire kevés az infó a play2-ről a neten. Egy közeli kép sincs róla.
A tuner kompatibilitásáról sem lehet tudni semmit még.
Nem értem mi ez a nagy titkolózás.
Itt meg már lassan vérre mennek wetek ügyben[link]
-
rsf
senior tag
Megérkezett!
Csak egy tuner van van benne a másik csatlakozón csak tovább lehet vezetni a jelet. -
Celtis
veterán
Nyilván a 3. hiszen csak az update. A másik kettő újratelepítés.
Amúgy ez nem windows. A rendszer egy fix csak olvasható kép. Akárhogyan frissítesz, a rendszer bitre pontosan ugyanaz. Csak annyi a különbség, hogy frissítésnél megmaradnak a beállításaid és az addonok.
De ezektől is megszabadulhatsz, ha a Libreelec settings-ben a Hard reszetet választod. -
rsf
senior tag
Ok, csak sokszor lesz pár bug egy sima update után.
Ezért érdemes visszaállítani alaphelyzetbe mindent update után.
De egy próbát megér. Már csak idő kellene..Hogy érdemes amúgy frissíteni? Mert három féle variáció is elérhető:
1. New Install and Manual Update for LibreELEC (.img.gz)
2. New Install to WeTek internal NAND (.zip)
3. Manual Update from OpenELEC (.tar)A play 2-hez is kész van a LE update, de csak egy hét múlva lesz elérhető a hivatalos play2 startkor.
-
kuka018
csendes tag
Lnb 4es van! Ugy hogy szerintem Okes leszba dolog!koszonom szepen!
-
Celtis
veterán
Vannak bizonyos fizikai korlátok. Egy tuner egyszerre egy transzpondert (vagy multiplexet) tud fogni. Tehát ha egy tunered van, akkor több klienssel csak az azonos transzponderen lévő csatornákat nézheted.
Két tuner esetén már két független transzponder hangolható be, azaz két kliens egymsától teljesen független csatornákat nézhet és minden további kliens csak olyat, amelyik a két behangolt transzponder valamelyikén van.Nem ismerem a rendszeredet, de ha egy sima parabolán egyszerű LNB-vel egy műholdat fogsz be, akkor az LNB cseréje két kimenetes "twin" változatra és a második tuner bekötése megoldja a problémádat.
Kábeles vétel esetén még egyszerűbb a dolog, egyszerűen egy kettes elosztót kell a koaxra kötni és a kimenetekre kötni a két tunert.
Persze a beállításokban engedélyezni kell a második tunert az elsővel megegyező beállításokkal.
-
kuka018
csendes tag
Olyan kérdésem lenne hogy azt meg lehet e oldani valahogy hogy a boxon mondjuk megy az RTL klub es en a számítógépen mas csatornát nézek kodin?mert most vagy azt tudom nézni ami a boxon megy vagy ha le állítom az adást akkor jönnek be a csatornák kodin keresztül a pcn
-
Celtis
veterán
Én is úgy gondoltam, hogy hiába az erősebb vas, nem fog gyorsabban váltani csatornát.
Szemléltetésképpen nekem korábban egy nem is gyenge PC-ben PCIe-s tunerkártya, és nem lett lassabb a rendszer, hogy átkerült a backend a wetekre.Inkább az a kérdés, hogy az új weteken milyen szoftver lesz és az milyen gyorsan dolgozik. Persze a mostanin is próbálkozhatsz a többféle oprendszer illetve DVR alkalmazás cserélgetésével.
-
kuka018
csendes tag
Akkor lehet hogy at kellene állni ha igy van tényleg!mi a különbség egyebkent?mert ahogy neztem nem sok főleg egy hagyományos felhasználónak!?
-
kuka018
csendes tag
Azt is mondtak mar hogy jon a 2s is amiben mar kártya olvasó is lesz!az mikor lesz elérhető tudja valaki?
-
rsf
senior tag
Elő lehet rendelni a Wetek play2-t! [link]
Sajnos új dobozra nem futotta nekik ugyanúgy néz ki mint az elődje...
Kiváncsi leszek mikor lesz rá Libre/Open-elec támogatás.
Üdv. -
shtirley
tag
válasz
yossarian14 #251 üzenetére
Elvileg futhat, amennyiben Android van rá telepítve. Nekem OE van rajta, azon biztosan nem, és így ki sem tudom próbálni.
-
yossarian14
tag
A TVGO fut ezen az eszközön?
-
Celtis
veterán
Szerintem ez egy rakás sz@r. Meg ne vedd. Ha esetleg valamilyen csoda folytán lenne is driver hozzá a wetekben, úgy tűnik nem tud DVB-S2-t.
Sajnos a műholdas tunerek drágák, mert jóval kisebb mennyiségben gyártják. Működő dolog itt kezdődik.
A Libreelec fórumán CvH-t kérdezd meg, hogy a wetek buildekben milyen driver van benne. Ha van driver, akkor a TBS működni fog.
-
jedie82
csendes tag
Sziasztok!
Először is köszönöm Celtisnek az eddigi segítségét. Már kezdek megbarátkozni a kütyüvel, bár most meg elment az EPG minden csatimról
Szerintetek ezt az USB-s DVB-S tunert ha rádugom a wetek playemre, kezeli, felismeri?
http://www.ebay.com/itm/171897944328?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AITMegkérdeztem az eladótól, és a válasza annyiban kimerült, hogy bemásolta nekem a specifikációját. (Daisy san)
-
Celtis
veterán
Igen.
Nincs ilyen előredefiniált 10-es switch beállítás. Minden egyes bemenethez egyesével kell beállítani a diseqc parancsokat. Kicsit munkásabb a beállítás, viszont így bármilyen bonyolult konfig beállítható.A tuner beállításnál a satellite config: advanced
Az advanced menüben beállítod a pozíciók számát. Orbital positions: 10
Utána az egyes pozíciókat kézzel kell szerkesztgetni. 10/1-es switch esetén a switch type:generic
A switch konfigjában pedig az uncommitted-hez kell beadni a port számát. 0- tól 9-ig egy szám. Az 1-es port 0, a 10-es 9, stb. -
jedie82
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Valaki tudja hogyan kel a tvheadenden belül beállítani egy 10/1-es disec-et?
Választási lehetőség 4es ig van.
Nekem egy 10/1-es van, amiből az első 6 kimenetet használom. ez menne az egyik tuner részre, csak nem tudom beállítani.
A másik tuner részem már foglalt.
Előre is köszi a segítséget! -
Mike88
senior tag
S ezeken megoldott a kadenciahelyes lejátszás? Mert az android alatt nem feltétlenül van... Ha meg médialejátszónak kell, akkor bizony elég nagy hiányosság... Tudom, van jó pár típusra unofficial openelec s azzal van kadenciahelyes lejátszás, de nem mindegy (szerintem), hogy azzal kapod, telepítve van, nincs vele dolgod s ha update-elsz egyszerűen elvégezhető. Avagy veszel egy ilyet, bootloader csere (tudtommal), firmware csere s kockázat, hogy alátét lesz belőle.
Ha pusztán a hardvert nézzük, ár/érték arányban sokkal jobb, amit linkeltél.DE
Wetek hub már kapható, abban már 905 van, gigabit lan, de csak 1 GB ram, viszont ez androidhoz lehet karcsú, bizonyos szempontok szerint, openelechez/libreelechez viszont bőőőven elegendő.
Amit linkeltél 15.000 Ft (nettó) azaz bruttó 19.000 + 2000 Ft (ingyenes postával, kb. 3 hét postázási idővel), gyorspostával 23.770 + 2000 Ft (kezelési költség) azaz 25.770 Ft. Wetek hub meg 28.000 Ft, további költség nincs. Szóval nincs számottevő árbéli különbség, annak kell igazából utánajárni, hogy mennyire foglalkoznak ezzel a box-szal a fórumok (freaktab), mert szerintem az nem elhanyagolható s ha jól gondolom a kérdező is így van vele. -
oszy
veterán
MEgéri ilyen készüléket venni még?
-
-
Celtis
veterán
A következő lépés a csatornák elérhetővé tétele.
A tvheadend webes felületen a Configuration/DVB inputs/Services fülön válaszd ki azokat a csatornákat, amiket nézni akarsz, akár az összeset, és klikkelj a "map selected" ikonra.Ezután ezek a csatornák megjelennek a Configuration/Channel-EPG/Channels ablakban. Itt játszhatsz a csatornák számozásával, hogy a majd a kívánt sorrendben jelenjenek meg. Tag-eket is lehet hozzáadni, ami a csatorna keresést segítheti.
A Kodiban a Rendszer/Kiegészítők/Install from repository/Libreelec add-ons/PVR ügyfelek listából telepítsd a Tvheadend HTSP Client addont. Elvileg nem is kell beállítani, de ellenőrizd a beáűllítás ablakban, hogy az IP 127.0.0.1, a HTTP port 9981 és a HTSP port 9982.
Az addon legyen engedélyezve.A Kodi/Rendszer/TV ablakon az általános fülön kapcsold be az "engedélyezve" pipát. Érdemes a háttérkiszolgáló csatorna sorrend és csatornaszámozás sorokat is bepipálni.
A lejátszás fülön vedd ki a pipát a minimalizált indítás mellől (mondjuk ez ízlés kérdése), illetve ha szeretnéd, hogy bekapcsoláskor egyből a TV kép induljon, akkor "az utolsó csatorna folytatása bekapcsoláskor" legyen engedélyezve.Ha a Kodi közben panaszkodna, hogy nincs PVR kliens elindítva, akkor indítsd újra a boxot.
Ezek után a Kodi főmenüben megjelenik a TV menüpont és kiválasztva tudsz TV-zni.
-
Celtis
veterán
Akkor valakinek majd segítenie kell a DVB-C konfigurációban.
A következő lépés, hogy a Configuration/DVB inputs/Networks fülön létrehozod a Digi DVB-C szolgáltatást.
Itt kell mástól segítség, hogy milyen paramétereket kell megadni.Ha ez megvan, akkor a tuner beállításokba kell bemenni, és a legegyszerűbb setup-ot választani, direkt antenna bemenet switch nélkül. A csatlakoztatott tunerhez hozzá kell rendelni a létrehozott Digi szolgáltatást. Engedélyezni kell a tunert (ez fontos, mert alapból tiltva van), az idle és initial scan-t.
Ha minden jól megy, akkor a status fülön látod, hogy a tuner elkezdi a különböző frekvenciákat behangolni és a csatornákat lekeresni. A Configuration/DVB inputs/DVB Services fülön meg kell jelennie a megtalált csatornáknak. A Configuration/DVB inputs/Transponders (vagy Muxes?) fülön pedig a megtalált multiplexek (frekvenciák).
Ha vannak lekeresett csatornák, akkor már közel a TV nézés...
-
Celtis
veterán
- Ellenőrizd, hogy a Rendszer/Kiegészítők/Saját kiegészítők/Szolgáltatások listában a Tvheadned 4.2 engedélyezve van.
- A böngésző címsorába írd be a wetek IP címét és utána :9981, tehát valami ilyesmi: 192.168.0.132:9981
Be kell jönnie a Tvheadend szerver konfigurációs felületének.
Itt közel végtelen dolgot lehet konfigurálni. Első körben azt kéne megnézni, hogy Configuration/DVB inputs/TV adapters fülön látszik-e a két tuner.A továbblépéshez kell az antenna rendszered konfigja. Fejek, switchek, műholdak, stb.
-
Celtis
veterán
Szuper.
- Lépj be a Rendszer/Kiegészítők/Saját kiegészítők/Szolgáltatások menübe.
Ha itt van Tvheadend, DVR vagy egyéb engedélyezett PVR backend addon, azokat távolítsd el vagy legalábbis tiltsd le.- CVH oldalán lépj be a legfrissebb folderbe és töltsd le a Wetek_Play-tvheadend42xxxxxxx.zip fájlt és másold be a wetek /Downloads mappájába.
- Lépj be a Rendszer/Kiegészítők/telepítés zip fájlból menüpontba és böngészd be a Downloads mappát (asszem' saját meghajtó vagy ilyesmi név alatt van). Válaszd ki a korábban letöltött zip fájlt és telepítsd. A telepítés nagyon rövid ideig tart, szinte szemvillanásnyi.
Szólj ha megvan és megyünk tovább.
-
Celtis
veterán
Az jó.
Samba fájlmegosztás be van kapcsolva? Eléred hálózaton keresztül?#1 Ha igen,
akkor első lépés az upgrade Libreelecre. Ezt az upgrade fájlt töltsd le, másold hálózaton keresztül az Update folderbe és indítsd újra a boxot#2 Ha nem,
akkor a programok/Openelec settings/szolgáltatások menüben engedélyezd. Tapasztalatom szerint jobb ha megadsz usernév/passwordöt. pl. openelec/openelec. Utána folytatás az #1-es ponttól.Ha esetleg teljes törléssel akarsz indítani, akkor a programok/Openelec settingsben válaszd ki a teljes (hard, piros színű) rendszer visszaállítást. Ez mindent töröl és újraindítja a kezdeti beállítás varázslót. Itt a kezdő lépéseknél engedélyezd a Samba és SSH megosztást.
Ha fut a Libreelec, akkor továbbléphetünk.
-
Celtis
veterán
Én is erre használom. Igaz csak két TV-m van, de 3-at is ki tud szolgálni a két tuner adta korlátokon belül.
Meg kell azért jegyeznem, hogy ugyan napi használatra alkalmas, de megbízhatóságban nem éri el a hagyományos enigmás boxokat. Mindig van valami b+, ami miatt piszkálni kell. Mondjuk inkább kliens oldalon.Nekem a padláson van a wetek, és kb egy éve nem is láttam, tehát ez is elmond valamit.
-
jedie82
csendes tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem, szuper lenne ha tudnátok rá válaszolni.
Ezen a Wetek Play szerkentyűn (openelec) futtatható ez az úgynevezett Tvheadend. Ha jól értelmezem szerverként (master) is működhet. Nekem otthon 3 TV-m van amin szeretném megosztani a parabola jelet beltérik vásárlása nélkül. Mindhárom TV fel van okosítva Kodis lejátszóval (rasppi) amik működhetnek kliensként.
Tud e ez a kütyü egyszerre több klienst kiszolgálni akadozás nélkül? Vagy esetleg érdemes lenne e inkább a pincében lévő HPmicro szerverre (n40l) felraknom ezt a Tvheadendet, és venni hozzá egy dvb-s2 tunert?
Árban kb ugyanott lennék. Az már más tészta, hogy a HP-val biztos kínlódnék pár napot
Működhet e egyáltalán valamelyik variáció? Melyik lenne jobb?
Előre is köszi a segítséget! -
shtirley
tag
Megnézted a videót a weboldalon? Hol akadsz el vele?
-
Celtis
veterán
Ma sikeresen frissítettem Openelecről Libreelecre. A biztonság kedvéért először csináltam egy backupot, aztán OE6.0.0-ról OE6.95.3-ra mentem és onnan LE7.0.2-re.
Mindkét lépésben a megfelelő update fájlt másoltam az update mappába és újraindítottam a boxot.
LE esetén figyelni kell rá, hogy külön update fájl van ha OE-ről indul az ember!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Asztalos klub
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Háztartási gépek
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- PlayStation 5
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest