Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Akciókamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Particionálás
Új hozzászólás Aktív témák
-
trisztan94
őstag
válasz
martonx #8856 üzenetére
"Mik az előnyei egy PHP-s MVC-hez, vagy ASP.NET MVC-hez képest? CMS-ekhez képest?"
Static site generator a cucc, egy darab szerveroldal nincs benne, ezáltal sokkal gyorsabb. Tárhelynek sem kell semmit sem támogatni, csak html-t, tehát szinte ingyen tudsz normális tárhelyhez jutni. (Jó, a PHP-s tárhely sem drága, de jelen pillanatban nekem olyan tárhelyen van az oldalam ami ezzel készült, hogy 2USD évente - godaddy) és szinte teljesen leváltok mindent amihez kéne szerveroldal.
CMS meg túl nagy, pont te mondtad még múltkor, hogy mennyi felesleges szar van bennük,stbstb. Meg amúgy sem szeretem őket
Igazából ez blogra lett kitalálva, de szinte bármit tudsz vele csinálni (github motorja is ez) amit akarsz."mik az előnyei ahhoz képest, hogy magadtól összeraksz 3-4 statikus oldalt?"
Első és legfontosabb előnye számomra: layout-ozás. Ugyanaz, mint ASP.NET-ben, van egy layout fájlod ami mindig ugyanaz marad és csak a content-eket rakosgatod bele.
Többi előnyéhez sorolnám pl a markdown, textile nyelv használatát (akár lehet markdown, textile, yaml és html kombinálva is!)Miért jó nekem a markdown? Miven szinte csak blogolásra használom, nem kell html-t irogatnom minden bekezdéshez.
Markdown és html összehasonlítása:
html:
<h1>Cím</h1>
<h2>Alcím</h2>
<span>dátum</span>
<p>Szöveg...... </p>
<p>másik bekezdés</p>
<a href="www.google.hu">link</a>stb...
markdown:
##cím
#alcím
{{date}}
Szöveg
Másik bekezdés
[link](www.google.hu)stbstb...
Azért mégis könnyebb így irkálni, nem?
Ja, és nagyon szép, szemantikus (X)HTML-t generál a md fájlokból.Szerk:
Liquid templating-et használ a Jekyll, például a stackoverflow-os kérdésemre ennyi megoldás:
(Ugye azt akartam, hogy egy ilyen url-ből: /blog/valami/megvalami/valami-cime legye annyi, hogy blog)
Filterekkel lehet játszadozni, így néz ki a megoldás:
{{ page.url | replace:'/',' ' | truncatewords: 1 | remove:'...' }}[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Lightyear - befektetési app
- Autós topik
- Külpolitika
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Call of Duty: Black Ops 6 - Ma indul a Season 2 Reloaded
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox Series X|S
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 pro RC drón szett - kijelzős távirányítóval
- Új Lenovo IdeaPad 5 x360 Érintős Laptop Tablet 16" -30% i7 150U 10mag 16/512 2K OLED
- HP OMEN Gaming 16-wd0000nq - ÚJ 16" GAMER notebook - i5-13420H, 16GB, 512SSD, RTX 4050 (6GB)
- HP PROBOOK 460 G11 (9Y7S7ET) - ÚJ - 16" üzleti notebook - U5 125U, 16GB, W11pro
- Cisco ISR 4331/K9