Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noxy
veterán
válasz
kiribati75
üzenetére
képek archiválására,
Csak erre. A többit el lehet felejteni.
1X olvass User Manual-t: [link] -
kiribati75
csendes tag
Sziasztok,
Ha képek archiválására, torrentezésre, és plex szerver futtatására keresek NAS-t, akkor a WD My Cloud Home 3TB jó lehet nekem?
Nem akarok semmit moddolni, működjön és kész.
-
itg
tag
Ha már szóba került a mentés.
Nem tudtok megbízható 15GB feletti (lehetőleg ingyenes) tárhelyet mentéshez?
Tegnap kipróbáltam a mega.cz-t, de 20 perc után legyalultam, mert nem történt semmi.
Megnéztem a neten az ajánlott szolgáltatásokat, de 8-10 (cikk írása óta) bezárt oldal után feladtam.
Köszi -
itg
tag
válasz
PistiSan
üzenetére
nem mondom, hogy 100%-os, én is ugyanolyan frászban vagyok az adatok miatt.
különösen akkor, ha mindkettőt ki kell húzni a konnektorból....mert ugye a wd nasok újraindításkor csinál(hat)nak fura dolgokat.amúgy volt felhő alapú mentésem a kiemelt adataimról (12-16 GB kép
, de sajnos az MS már nem adja ingyen a tárhelyet. (mondjuk lehet megérné még fizetni is érte)az otthoni nasok különböző feladatokat látnak el:
nas 1: web,sql,snmp,transmission,mentés,ssh, iot stb.
nas 2: dlnaegyébként valóban érdekes (és fontos) a téma, pár hete nézegetem is a hirdetéseket hogy vegyek egy harmadik nast, amit nem otthon tárolnék

-
PistiSan
addikt
És még ez sem biztonságos.
Meg kell határozni, hogy neked mik a valóban fontos pótolhatatlan adatok, és azokról még csinálni kell néha egy fizikailag hálózatról leválasztott eszközre is mentést, mondjuk egy USB-s merevlemezre, nekem van ilyen, a munkahelyen tartom, és 3 havonta haza hordom frissíteni az adatokat.
Nálad ha most bele csapna a villám a házba akkor oda lenne ugyan úgy minden adatod. -
Johnzy
tag
válasz
kicsiii
üzenetére
Szia!
GUI-felület (admin joggal), "Tárhely" főkategória, "Lemez állapota" bal fülecske, "S.M.A.R.T. Adatok" jobb oldalon, lemezenként.
Merevlemezt gond nélkül cserélhetsz benne, úgy variálod ahogy akarod. Itt csupán annyi a baj, hogy kell egy átmeneti tárt találni a jelenleg NAS-ban benne lévő winyókon tárolt adatok eltárolására, ugyanis az újonnan behelyezett merevlemezeket a NAS-al a "saját kis rendszerére" meg kell formáztatni, tárhelyet, megosztást, stb -t definiálni.
Persze vannak trükkök, hogy ha a jelenlegi HDD-k mondjuk nincsenek titkosítva, akkor ezek tartalmát LINUX alatt ilyen-olyan hackeléssel kiolvassa az ember, így azonnal direktben át tudnád tölteni a régi HDD-k tartalmát egy PC segítségével közvetlenül az új HDD-kre a NAS-odban.
-
kicsiii
tag
Sziasztok. Nem jelenleg több mint egy éve használok egy My Cloud EX2 Ultra 4TB Nast. Nagyon szeretem. Hibátlan. Viszont lassan kezdem kinőni. A kérdésem az lenne, hogy ha ebből simán kiveszem a hddt és kicserélem egy nagyobbra. Pl 2db 4tb os lemezre akkor ez gond nélkül működik? Vagy nem Ennyire egyszerű a dolog? Illetve még egy kérdés. Én rettegek hogy egyszer meghal és minden adatomnak lőttek. Tudom, hogy az admin felületen meg lehet nézni a lemezek állapotát. Annyit ír ki, hogy "jó". Van erre esetleg egy olyan progi, amivel jobban az lehet vizsgálni? Pontosabb állapotot kapni?
Előre is köszönöm.
Szép estét. -
Poki79
tag
Remélhetőleg nem sérült az alaplapi rész. Az unbrick nem olyan bonyolult, némi affinitás és hozzáértés szükséges azért, én csak egyszer csináltam, azóta ügyelek hova nyúlok

-
-
-
Johnzy
tag
Sziasztok!
Hogy gondoljátok, érdemes ezzel a félig halott NAS-al foglalkozni?
Azt írja, hogy elvileg jó, de nem tud hozzáférni a kezelői felülethez, mert nem éri el...

Előre is köszi!

-
Necronom
senior tag
Sziasztok,
Tervezek vasarolni innen az aprorol egy WD My Book holmit...
Arra lennek kivancsi, hogy az USB portjara dugott HDD-t milyen sebesseggel kezeli?
Pl letoltesre alkalmas lehet? (kb 10MB/s -re lenne szukseg)
A masik pedig, ha osztom az USB-t egy aktiv HUB-bal akkor ugy is kepes kezelni?Koszi!
Udv: Necro -
Sajna arra egyelőre nem megy, egy hete volt egy újszerű eladó olcsón, de pont ezért nem vettem meg..
Inkább egy Synology 212-t vettem kisebb HDD-vel ugyan annyiért, annak a szoftvere sokkal többre képes. És mivel olyannak szánom ajándékba aki nem tud moddolni, jobban fog járni vele. -
Persze amire kitalálták, jó, de én mindig szeretek kihozni többet az eszközökből... kimondottan élvezek egy kis moddingot... (Xeonok dektop alaplapokban, AC-s Wifi update régi laptokokban, TV boxra LibreElec)
1 gen WD-re is ment Transmission....
Ár értékben jó, de pont a gyenge, korlátozott sw miatt olcsóbb jóval-főleg használtan-mint egy hasonló hardver kiépítésű Synology NAS -
-
PistiSan
addikt
Szerintem arra nem lehet, de lehat csak idő kérdése és majd lehet arra is.
Itt van a "fejlesztő" oldala ahol közzé teszi a dolgatit.
Fent vannak linkek, a home-hoz még nem látok debiant. -
válasz
PistiSan
üzenetére
Debiant is csak Gen 1-re lehet ? Mycloud Home-ra (hardware-ben erősebb) fel lehet tenni mást?
Nekem olcsón, használtan vett Gigabyte BRIX-en fut most Xplenology (Synology) teljesen jó, RAID ugyan nincs (1 SATA port), bér 2-3 USB 30-t még elkezelne. 2 kamera megy , + okos otthon központot szeretnék, de azt még tanulnom kell.
-
PistiSan
addikt
Én debiannal használom még mindig, fura hogy nem akar kihalni az eszköz, pedig éjjel nappal megy folyamatosan.
Az ilyen korlátozások miatt gondolkodok abban, hogy legközelebb már valami rendes AMD64 kompatibilis vasat kellene építeni, arra azt rakok fel amit csak akarok, mindenféle szíves nélkül. -
WD NAS olyan mint egy Apple eszköz (sajnos) arra tökéletes amire engedik, ha másra is a akarod akkor szívás.
Gen 1-re még -ha nem is könnyen- de fel lehet tolni a transmissiont...sőt debian, OMV is feltehető (atzokat én nem próbáltam, más igen)
-
Noxy
veterán
válasz
MAJOR86
üzenetére
My Cloud Home ez egy NAS, csak ezt az eszközt WD másképp gondolja.
Magyarul semmit nem tudsz rá felrakni.
Ott a pontos kez.., meg használati útmutató az oldalon. Azon kívül semmit nem tudsz vele csinálni.
Páran már beszo.. akik úgy akartak használni mint más “normális”
NAS-t.
(Majdnem én is de még időben utánna olvastam.) -
Rosep
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: My Cloud Home-ra van hivatalosan ( a telepíthető cuccok között) Transmission alkalmazás? -
MAJOR86
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok a Nas világában hozzám került egy My Cloud Home 3Tb és lehet én vagyok a béna de csatlakozik géphez a telefonhoz de ha be szeretnék lépni ip alapján nem látja a gép... restart volt Upnp látom az ip címet a portot és semmi.. plusz szeretném felrakni a transmission-t de a puttyhoz se csatlakozik. Ha másik hálózatról lépek be akkor is simán beenged és látom a tartalmakat.
Tanácstalan vagyok egy ksi segítségre lenne szükségem
Ha segít valaki a vendégem "egymitiszolra" 
-
Xray-1
tag
NIncs valakinek 2-4 winyós eladó?
Vagy akár cserebere is értékegyeztetéssel.
Adok érte 4TB-os szimplát+kp. -
stifi82
aktív tag
Neked van arra lehetőséged, hogy 1000mbit/s Lanon átlöj eifin tvre 4k filmet? Jön e akadás mentesen. Mert nekem csak olyan t-homos routerem van ami csak 100 mbit/s tud.
Hiztam meloból egy olyan routert ami tudja az ac szabványt 5 ghz-en ment a 4k gond nélkül a laptop tv között wifin. Csak sajnos a Lanja ennek a hozott routernek 100 mbit/s volt. Mert akkor lehet veszek ely olyan routert ami tudja az 1000 mbit/s. Volt egy xioami 3g eladtam nem gondoltam higy szükségem lesz rá. -
Poki79
tag
Helló!
Olyat tapasztalt már valaki, hogy a mycloud gen1 kéken világit, mégse látható a hálózaton. Ha kihúzom a hálókábelt nem történik semmi, kéken világít tovább, nem reagál rá. Egyedül a táp kihúz és vissza segít helyreállítani a rendszert és újra elérhető a hálózaton. Ez nem tudom hogy a nas hibája, vagy inkább a router lehet a hibás? TPLINK AC750 (Archer C2). A héten ez már a második ilyen eset.
Ha van tipp írjatok. Köszi. -
-
stifi82
aktív tag
Vidd vissza ( vedd meg az enyémet) de ettől én is tartok hogy eladom. Utanna hogy tud az új tulaj regisztrálni rá. Ezt sehol nem irják le lehet kiszedem a vinyot eladom külön a nas részt falhoz b.....m. Nekem ezek a NASok lassuak mind egy nagy előnyét látom el tudom ugy dugni a 10 hónapos gyerek elől higy azt majd nem rantja le nincsen szem elött neki.
Például hogy kapcsolod ki ezt a my home-ot? Van valami jó kezelő felület hozzá? -
válasz
stickermajom
üzenetére
Én egy hasonló üggyel jól megjártam.
Zeg-en volt Mediamarkt ami bezárt később. vettem egy macbookot 2-3 hónapra már ki volt rakva, jóárasították -e miatt. d 1 év garival újként adták el. Aztán bezárt a Média 2 hónappal később. Rá 2 hónappal -6 hónapos volt kb. meghalt az alaplap. Hónapokig ment a huzavona, kiderült amiatt, mert az Apple szerint már lejárt a garancia. Mivel a mediaban az ex vezető nevére már gariban javíttatták...onnan le kezdett ketyegni...mákom volt mert közben intéztem 2 éves extra garit rá így megcsinálták. (Más tészta hogy fake osztrák címmel lehetett csak, Mo címmel nem ment a 2 éves gari hosszabbítás sem) -
envagyok
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Igen ez szivatás.
Kibontott visszavitt terméket már nem adhatnak el újként. -
Celtis
veterán
Én nem ismerem, de esetleg RTFM? My Cloud Home reset gomb.
Vagy ha az a gondod, hogy valaki már kipróbálta, ne foglalkozz vele. Van rá garancia, aztán kész. -
Grillo
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Hali, vettem egy 4 TB-s My Cloud Home-ot.
Akkor mi van, ha regisztrálás közben a kódra azt adja ki, hogy Gábor's meghajtója? És nem is látom, mert azt mondja, hogy majd csatlakozhatok, amikor megengedi a tulaj?
Iponban vettem ma délután.
Mondjuk csodálkoztam is, hogy miért van visszazárható zacsiban a kábel.
Meg nincs lehúzható fólia a készüléken.Így leírva össze is áll a dolog.
Kaptyák be, jól gondolom?
-
törölt tag
Többször újraindítottam, ezért volt fura, nem történt semmi bő 2 napon keresztül.
Volt néhányszor, hogy visszatért közben a kék fény, de akkor sem láttam a hálózaton és rövid idő után újra villogott.
Remélem most megjavult, mert nem értem mi történt vagy hogy én bénáztam-e el vmit? -
-
-
törölt tag
Sziasztok,
Vettem még egy eszközt, csináltam resetet, másoltam is rá, majd 2 nap után elkezdett fehér (kicsit pirosas?) fénnyel villogni a led az elején.
A gép nem látja a hálózaton, pedig van osztott IP címe, és meghajtóként is csatlakoztatva van.
Tudtok segíteni, mi lehet a baj? -
-
PistiSan
addikt
Én egy clean debiant raktam fel a nasra pár éve, nekem a hálózati megosztás, és a torrent kliens volt csak a fontos, de azóta a syncthing és a flexget is a nason fut.
A hálózati sebesség 40MB körül mozog, ezt az egy hátrányát érzem a gyári rendszerhez képest, az más kérdés, hogy ez a sebesség az esetek 99%-ban kielégítő. -
-
Szerintem az lehet a gond, hogy a repo jóval újabb build már, mint milyen Linux a 0.3-as fw-n fut és nem kompatibilis.
-
Ilyet de annyi hiba van, hogy az elejét nem látom:
W: Ignoring Provides line with DepCompareOp for package php-psr-simple-cache-imp lementation
W: Ignoring Provides line with DepCompareOp for package php-psr-container-implem entation
W: Ignoring Provides line with DepCompareOp for package php-psr-log-implementati on
W: Ignoring Provides line with DepCompareOp for package gir1.2-trackercontrol-2. 0
W: Ignoring Provides line with DepCompareOp for package gir1.2-trackerminer-2.0
W: Ignoring Provides line with DepCompareOp for package firefox-esr-tree-style-t ab
W: Ignoring Provides line with DepCompareOp for package firefox-tree-style-tab
WDMyCloud:~#Ha telepíteni akarom ezután hibát ír
W: Ignoring Provides line with DepCompareOp for package firefox-esr-tree-style-t ab
W: Ignoring Provides line with DepCompareOp for package firefox-tree-style-tab
WDMyCloud:~#
WDMyCloud:~# ^C
WDMyCloud:~# apt-get install transmission-cli
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
You might want to run 'apt-get -f install' to correct these:
The following packages have unmet dependencies:
sq : Depends: wddispatcher but it is not installable
Depends: wdnotifier but it is not installable
Depends: wdmpserver-sq-release but it is not installable
Depends: comm-manager-armhf-release but it is not installable
Depends: map-drive but it is not installable
transmission-cli : Depends: transmission-common (= 2.94-1) but it is not going to be installed
Depends: libcurl4 (>= 7.18.0) but it is not going to be installed
Depends: libevent-2.1-6 (>= 2.1.8-stable) but it is not going to be installed
Depends: libminiupnpc17 (>= 1.9.20140610) but it is not going to be installed
Depends: libnatpmp1 (>= 20150609) but it is not going to be installed
Depends: libssl1.1 (>= 1.1.0) but it is not going to be installed
E: Unmet dependencies. Try 'apt-get -f install' with no packages (or specify a solution).
WDMyCloud:~# -
Gen 1 WD Mycloudra szeretnék transmissiont telepíteni.
Downgradeltem 0.3-as fw-re (v03.04.01-219)Próbálom felenni, de mintha gond lenne a szükséges repo-val
echo deb http://ftp.us.debian.org/debian/ sid main >> /etc/apt/sources.list
apt-get update
parancs után egy csomó hibát ír, ás nem is települ fel a tramsmission
Valakinek ötlete? -
stifi82
aktív tag
Halihó!
Most ott tartok, hogy wifivel és LAN kábellel is látja a NAS-t az Lg tv, de full hd-s filmek beakadnak rajta hd filmeket simán viszi.
Mi lehet a gyenge láncszem szerintetek?
wd my cloud home LAN-nal csatlakozik a routerbe Cat5e vezetékkel
router t-home DIGITÁLIS ELOSZTÓ
(SPEEDPORT ENTRY 2
i)
LG 49SK7900PLA ennek is csak 100mbit/s a LAN-ja mint a routernek ez a t-homos.
Nem tudom kihagytam e valamit még, ha igen kérdezzetek nyugodtan jó lenne a végére járni.
Vagy ez a PLEX sántít?
Ha a laptopról lejátszók full hdben filmet a tv média lejátszóján keresztül ott semmi gond nincsen vele az nem akad be.Mi lehet itt a gyenge láncszem?
-
ifeco4
csendes tag
Sziasztok!
Van itt aki gen2-re feltudta tenni az Apps install menüpontot?
Fecó
-
envagyok
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Nekem restart sincs

-
Noxy
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Én sem, de nem kapcsolgatom ki.
-
Noxy
veterán
válasz
stifi82
üzenetére
Pedig ott van a NAS beállításaiban. Energia ütemezés menü pont alatt.
Meg ott van a felhőalapú hozzáférés
irányítópultja.“Engedélyezheti és letilthatja az interneten keresztüli hozzáférést ehhez a webes felhasználói felülethez úgy, hogy a routeren lévő egyik külső portot beállítja és továbbítja az eszköz belső alapértelmezett portjára (80-as port).”
Ezután azt csinálsz a NAS-l telefonon keresztül, amit akarsz. -
stifi82
aktív tag
Van nekem ez a wd my home 4tb nem akarom folyton hogy menjen hogy tudom kikapcsolni van rá valami alkalmazás vagy segéd program?
Gondolom az nem egészséges fogom és kihúzom a konnektorból.....
-
stifi82
aktív tag
Úgy néz ki annyit tudtam vele csinálni hogy telefonra raktam fel 1 alkalmazást ami felmásolja külső hdd tartalmát ránézésre 1 az 1ben igazából ez kell nekem mert eladom a régit az újon meg meglegyenek a cuccok.
(De a win 7 gép nem akarta látni külön meghajtóként azt nem sikerült még bekapcsolnom) -
stifi82
aktív tag
Helo
Vettem 1 4TB My Cloud Home WDBVXC0040HWT és ez a világ még picit úja nekem a meghajtót látom total commanderben de ha dugok rá pendrivot vagy 1 külső hdd-t nem látom sehol pedig ha bedugom akkor a külső hdd és a pendrive is el kezd világítani.
Mi a teendő hogy lássa őket? (kezdő vagyok benne most vettem az első NAS cuccom) -
gonorrea
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
ha beszereztem egy vinyót nekiugrok, akkor úgy is jövök még kérdezni 
vagy inkább máris: elég egy usb-ről boot-olt linux a lépések végrehajtására?
Új hozzászólás Aktív témák
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- Napelem
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
- 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Köszönöm az eligazítást.
, de sajnos az MS már nem adja ingyen a tárhelyet. (mondjuk lehet megérné még fizetni is érte)

Ha segít valaki a vendégem "egymitiszolra"
( most már jöhetne a kuncsaft)