Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
eddig a következökre jutottam.
ha a másik szobában lévö gépröl pingelem a routert a fix ip cimen, akkor eléri. a control panelját is elérem nem csak a helyi cimével(192.168.1.1) hanem a fix IP cimmel is.
A távinditani szándékozott gép, alaplap asus p5kc, a biosaban ezek vannak:
Power/APM Configuration:
Restore on AC Power Lossower Off (lehetséges állitas még: Power on; Last State)
Power On By RTC Alarm
Power On By External Modems
Power On By PCI Devices
Power On By PCIE Devices
Power On By PS/2 Keyboard
ezek közül az External Modems és a PCI Devices állitottam Enable-re (nem tudom mást kellene e..)
a hálózati kártya integralt, az eszközkezelöben beállítva ez:
Shutdown wake up: On
Wake up Capabilities: Magic Packet
routerben (linksys wrt54gl, firmw: v23SP2)a WOL fülön WOL address hozzaadva, bár a "net roadcast" hoz a gép fix IP címét irtam. de elfogadná a 192.168.0.255 -et is
az "Available Hosts" nál nem jelenik meg egyik semmi router reebot utan sem., igy ki sem tudom pipalni ott..
ha manual WOL ablakben megadom a cimét akkor sem történik semmi..
van a router administration/Managment oldalan egy ilyen:ezt is be kéne kapcsoni nem? a MAC address cím vilagos, de mit irjak a többihez?
ha megprobalom innen :http://stephan.mestrona.net/wol akor csak ezt irja ki:
Es wurde eine IP-Adresse angegeben.
Versuche xx:xx:xx:xx:xx:xx aufzuwecken.
Zuerst wird der Router angepingt...
Der Router (xx.xx.xx.xx) antwortet nicht auf ping. (Vielleicht im Stealth-Modus?)
Verbindung zum Router wird hergestellt und versucht das (WakeUp-) Paket an udp://xx.xx.xx.xx zu senden...
Datenpaket wurde per udp (Port 9) an udp://xx.xx.xx.xx geschickt.
Fertig
és késznem történik semmi. nem csak kikapcsolt állapotbol nem kapcsol be de készenlétbe vitt widowsbol se éled fel..most hirtelen nem tudom hogyan tovabb
-
veze
őstag
nos hát.... a fix ip cimemet beirva nem jön be a router control panel..elöször azt gondoltam hogy a céges tüzfal nem enged ki...mert szinte minden tiltva van.. ezért aztan megkértem mást hogy probalja meg elérni az ip cimével a routerem..de neki se jött be..azért gondoltam hogy talan valamit táveléhetöséget engedélyezni kell a routerben esetleg.
Logmein -el elérem az otthoni gépet a cégtöl is, de csak ha be van kapcsolva... -
Menotti
aktív tag
A fix ip-t beirva a routered control paneljának kellene bejönni....Itt elmész az Adminisztráció fülre...majd megnyitod a wol fület.Az elérhetö host-oknál beteszed a pipát ahoz amelyiket fel akarod ébreszteni....A wol-cimeknél rányomsz a felébreszteni kívánó gépre és kész...Mindez DD-WRT v24-sp1 firmel(wrt54gl)
Mindezek előtt a felébresztendő sz.gépen a biosba engedélyezed a wol-t,hálókártya tul. engedélyezed a felébresztést...(nekem a magic paket van aszem beállitva ,de lehet próbálkozni) -
veze
őstag
végigolvastam ..
de hát annyi minden nem vilagos egy kezdönek...
egy kezdö kérdés.. egyaltalan hogy érem el a router kezelöfelületét távolrol? (linksys wrt54gl router és fix az ip cimem) mit kell beirnom egy távoli gép böngészöjében ehhez hogy feladja a bejelentkezöablakot...(és elötte mit kell engedélyeznem a routerben , ha kell...)
ez a routertipus az egyszerübb vagy problémásabb esetekhez tartozik a távoli inditás szemszögéböl nézve?(firmware: DDR-WRT) -
Cola111
aktív tag
Sziasztok.
1 Tp-Link WR542G routeren szeretném beüzemelni a Wake on lan-t tudnátok ebbe segíteni?
Hol kezdjem?
-
Stirlitz
senior tag
Szépen összefoglaltad, köszönöm mindenki nevében. Az ötlet nem tőlem származik, egy másik fórumban olvastam róla. Ott mint elmélet merült fel. Én csak megnéztem a routerem konfig menüjét, és láttam egy arp binding nevű funkciót. Gyors szótárazás után kiderült, ez Arp kőtés magyarul. Ezután olvastam végig az összes h.sz.-t itt, és állítottam be a routert. ajánlom mindenkinek a TP-LINK routereket. Jó olcsó és finom
-
Fauszt
senior tag
Emberek!
A mai SOHO kategóriás routerek döntő többségénél alap tulajdonság, hogy lehessen azt távolról interneten keresztül konfigurálni, portforwardot beállítani, fix ip címe(ke)t kiosztani a belső hálós gép(ek)nek, valamint a beépített dyndns kliens is igen ritkán hiányzik belőlük. Azonban ezek mindegyike kevés ahhoz, hogy több, mint 10 perc kikapcsolt gépállapotot követően felébresszük interneten keresztül a PC-nket. Ehhez már vagy olyan router kell, amiben már így vagy úgy beépítve van a wol szolgáltatás, vagy olyan ami tud broadcast címre forwardolni, mint ahogyan ezekről a #126-os HSz-ban beszéltem is.
A routereknek azonban csak a kisebbik hányada támogatja a broadcast címre forwardolást, ill. szintén kevés típus az, amiben beépítve van a WOL szolgáltatás.
Azt pedig, hogy a magic packet egyedi címre történő forwardolása esetén miért működik az ébresztés funkció az ébresztendő gép kikapcsolását követő 1-2 percig és miért nem működik akkor, ha több, mint 10 percet van kikapcsolva szintén leírtam a [#114]-es HSz-ban, ahol az ARP sajátosságait leíró link már elévűlt, így most ezt is javítanám: [link].
A TP-Link router amiről Stirlitz ír -akárcsak a routerek többsége- sem rendelkezik beépített WOL támogatással és valószínűleg a broadcast címre forwardolást sem tudja, mint ahogyan ezt Stirlitz írja is a #184-es HSz-ban, viszont biztosít egy olyan lehetőséget, amit a mai SOHO routerek döntő többsége nem! Ez pedig a router saját ARP táblájának a szerkesztési lehetősége, mely által fix bejegyzést létrehozva a router ARP gyorsítótárában nem jelent gondot az egyedi ip címre beállított port forward, hiszen ez esetben tudja a router, hogy az adott ip címhez milyen MAC cím tartozik, nem kell azt megkérdeznie a hálózattól (amelyre a gép kikapcsolt állapota miatt ugye nem is érkezne válasz, ergo nem történne port forward), hanem kérdés nélkül küldi a csomagot a gyorsítótárban szereplő MAC címre és ha az egy megfelelően elkészített magic packet, akkor ébredni is fog a gép. És, hogy ez valóban így van a gyakorlatban is azt köszönjük Stirlitz-nek, Ő ugyanis ezt ki is tudta próbálni, és ahogyan azt olvashatjuk, tényleg működik, az infot köszönjük, erről ugyanis még nem esett szó ebben a topic-ban. -
Stirlitz
senior tag
válasz
viralmind #190 üzenetére
Ne haragudj, te vitázol.
Azt írtam, hogy a routerek nagyobbik hányada képes arra, hogy adott ip címhez a mac azonositót hozzárendelje és meg is jegyezze. Ergo, gép kikapcsolása után 10percel is indítható a gép internet felöl is. És itt be is fejeztem, ez kezd okoskodás lenni.
-
viralmind
aktív tag
válasz
Stirlitz #189 üzenetére
A routerek nem nagyobb hanyada kepes fix belso ip-s cimet adni hanem mind1-ik:-)
A fix ip cim viszont a felhasznalok kissebb hanyadanak all rendelkezesre:-) de egyebirant tenyleg min is vitazunk? a wol megoldhato net felol is ez teny ,vagy igy vagy ugy :-) aki eddig belevagott itt a forumon annak is sikerult vagy igy vagy ugy:-)a broadcastolni kepes routerek egyebirant nem dragabbak csak ki kell fogni,pont ugy mint a wol kepes routert ami szinten 8-9 credit manapsag tehat nem tetel,a webes configot pedig manapsag mindegyik tudja,es olyannal sem talalkoztam ami legalabb 1 dyn szolgaltatast ne tamogatna.Szal megoldhato a dolog mint a te es en es mas peldaja is mutatja.problema inkabb pld akkor van ha nincs fix ip-d es routered ugyan papirforma szerint tamogatja a dyn-t csak epp megsem frissiti na ebben az esetben pld szopoag:-)xes meg egyeb malorok is kozbejohetnek de mindenre van megoldas. -
Stirlitz
senior tag
válasz
viralmind #188 üzenetére
Ok, nincs harag. Nem voltam én olyan figyelmetlen. Leírtam mi kell ahhoz, hogy 10perc múlva is indítható legyen a gép. A lényeg, beállítható a router így is, és nem kell vagyont adni egy broadcastolni képes darabért, és szerintem a routerek nagyobbik hányada képes erre amit írtam. Szal nem olyan ritkaság ez.
-
viralmind
aktív tag
válasz
Stirlitz #187 üzenetére
Ohh azt hiszem felreertettel,nem neztelek hulyenek,csak leirtam az alternativakat a vagy-vagy-vagy eseteben:-)fix ip.-nalad ez van ezert muxik broadcast illetve dyn nelkul,de hiaba lenne arp binding funkciod fix ip nelkul ha nem kezelne routered dyn-t es stb stb szal aki nem olvasott figyelmesen az te voltal :-)Kellemes husvetot kivanok minden forumlakonak en is!
-
Stirlitz
senior tag
válasz
viralmind #186 üzenetére
Olvas figyelmesen! Mért nézzel hülyének?
Én pda-rol inditom a pc-t. Közük nincs egymáshoz. Vodafone net elérésem van a pda-n, és a pc pedig kábelen kapja a netet és egy router mögött végzi a dolgát egy laptop társaságában. Tehát fix ip az indítani kívánt gépnek, egy port átírányítva erre a fíx cimre, és a routerben az arp binding menűben a fíx ip cím hozzárendelve az inditani kívánt gép mac számához. Ha ezt a funkciót tudja a router, akkor semilyen broadcast nem kell. Dyndns-re pedig annak van szüksége akinek nem fíx az ip címe. De vagyunk páran akiknek fix. Ideírom mégegyszer, a router pontos típusa amivel müködik TP-LINK WR541G És ha kellene van benne dyndns kliens. Kellemes húsvétot mindenkinek!
-
viralmind
aktív tag
Ja es majd elfelejtettem a kerdes sosem az volt hogy belso halorol sikerul -e ebreszteni a gepet.termeszetesen mindenkinek sikerul akar 1 ev utan is:-) nyilvan a net feloli ebresztes hal le egyeseknek,te igy probaltad remelem es nem egyik geprol router mogul a masikat:-)mert az ugy ofcoz hogy muxik mindig.
-
viralmind
aktív tag
-
Stirlitz
senior tag
válasz
Stirlitz #183 üzenetére
Nos, jelentem, nem urban legend, a wake on lan interneten keresztül gond nélkül müködik. 10perc után is. 10óra után is. 4nap után is. Az emlitett TP-Link WR541g routerben enyit kellett tenni hozzá: egy sima port forvard, és az inditandó gép ip ciméhez fixen hozzárendelni a mac címet az arp binding táblázatban. Természetesen az indítandó gép fix ip címet kap a routertöl. Enyi. XP eszközkezelő => lan kártya tulajdonságok =>eszköz felébresztheti a gépet, és magic packet az inditó jel.
A router nem ismeri a wake on lan funkciót. Nem tud broadcastolni belső hálóra, de nem is kell. Enyit kell beállítani, és ezek után úgygondolom, olyan router kell, ami tud fix ip címet adni adott hálókártyához mac cím alapján, és ezt tudja is tárolni a gép kikapcsolása után is. (erre kell az arp binding)
-
Stirlitz
senior tag
arp binding funkció mirre jó? Adott ip-hez tartozó mac címet jegyezné meg? Ha igen, akkor az megoldás lenne arra, ne csak pár perc múlva legyen ébreszthető a gép. Vagy nem tudom
A router amiben ezt a funkciót láttam, egy TP-LINK WR51G/WR52G.
-
jani-wan
tag
Hello
Kis segitséget kérnék én is.
Érdekelne a Wake on LAN, és eddig odáig jutottam hogy BIOS-ban engedélyeztem, és a hálókártyán kell engedélyezni a felébresztést.
Itt is olvasgattam kicsit, de amit Freddy TNT ir a #169-ben az nálam nincs. Már Advanced fül sincs hacsak nem az Advanced Routing-ról van szó, de azon belül aztán végképp semmi.
Szóval fogalmam sincs azokat a beállitásokat hol kellene eszközölni a Routerben.
Linksys WRT54GL routerem van, v4,30,7 firmware-rel (gyári), a hálókártya pedig Realtek RTL8139 alaplap integrált.A másik talán érdekesebb dolog hogy a routerhez USB-s WIFI-n kapcsolodik a gép.
Úgyhogy igazán nem is tudom hogy az alaplapi hálókártyám milyen szerepet is játszik a gépben, mivel ugye kábel nincs bedugva az RJ-45-be, és ugyebár ezért kapom a fizikai kapcsolat hibája piros X-et a helyi kapcsolat ikonon. Viszont csak itt lehet engedélyezni a hálókártyás ébresztést. Nem beszélva arról hogy még ezen sincs meg a Speciális fülön a Wake from Shutdown opció, mint a #153-as hozzászólásban látható képen.
De van az Energiagazdálkodás fülön Eszköz felélesztése készenléti állapotból.
Viszont a vezeték nélküli hálózati kapcsolaton (SMCWUSB-G 802.11g Wireless USB 2.0 Adapter) aztán Energiagazdálkodás fül sincs.Szóval mit kell tennem, hogy távolról be tudjam kapcsolni a gépem, milyen programra lenne szükségem és hogyan állítsam be a routert?
Köszi a segitséget előre is.J
-
hispan
csendes tag
Sziasztok!
Linksys WRT54GL router mögött van egy wol-képes hálókártyás gép (Gigabyte GA-G31-MXS2-es alaplap integrált hálókártyája). Mit kell tennem, hogy távolról bekapcsolhassam a gépem, egyáltalán milyen programra lesz szükségem ehhez és hogyan állítsam be a routert? Köszi.
-
polo88
csendes tag
válasz
viralmind #176 üzenetére
Tettem már DMZ-be, de nem működik. Érthető, hisz a DMZ IP alapú és nem tud semmit a macról. A csomagokat megkapom, ha be van kapcsolva a gép, illetve kikapcsolás után még pár percig, amíg a gépem benne van az arp/rarp table-ben. 9-es porttal ugyanez van... Linksys írta, hogy sorry, de télleg nem lehet wan felől broadcastolásra bírni a routert, még akkor se, ha kikapcsolom a tűzfalat, a DoS-t nem figyelem, meg egy WAN kérést sem blokkolok. Úgy tűnik, netről érkező kicsi csomag broadcastolása főben járó bűn lehet...
Ismerősöm is routerről ébreszti fel a gépet. Nem bánnám, ha ezt én is meg tudnám csinálni (elvégre linksys szerint is egy high-end router). Be tudok logolni, meg tudok helyi hálón ping meg cable testet futtatni, de wol-t nem (direktbe a ping meg a cable test nem elég ahhoz, hogy készenléti állapotból kirángassam a PC-t, ha meg igen, akkor minden forgalomra bekapcsol a gép, így arra is, amikor kikapcsoláskor a router "elbúcsúzik"). Egyébként linksys-es support bácsika sem túl okos, csak tippelgett, holott neki aztán tudnia kéne a frankót. Megkérdezem, hogy akkor melyik routerük támogatja a wolt
Szerintem fogalma sincs.
Amúgy egy linux fut ezen a routeren is (legalábbis ezt veszem ki ebből a sorbólris Linux Driver:Version=v1.62 for PreN(EWC)(Apr 17 2008:15:49:08) ). Kár, hogy ennek a routernek a hekkelésére nem épült közösség.
Freddy: a wol monitor progi azt figyeli, amit beírsz neki, a gép meg mindkettőn fogadná kikapcsolt állapotban. Helyi hálóról, másik gépről simán megy.
Emlékeim szerint régi D-Link 604-es routerem nem volt válogatós, és simán broadcastolt 255-ös IP láttán. De jó is volt...
-
viralmind
aktív tag
DMZ-be tenni x.x.x.176 -ot? valamint probald meg a 7-es port mellett a 9-est is raforwolni a cimedre es igy probald+dmz.
Nekem egyebirant sosem sikerult broadcastra ebresztenem mert routerem nem engedi a 255-ot,de en athidaltam ugy ,hogy router tudja a dynklienseket kezelni+van webesadmin.Igy elerem a router configot netrol es belepve van olyan feature hogy wol ,tehat magabol a routerbol ebresztem a gepet ,aztan pedig mar csak vnc.ha ezeket tudja te routered es nem jon ossze fentebb emlitett megoldas akkor igy fixen mukodik nalam evek ota. -
-
polo88
csendes tag
Látom, a WOL örökzöld téma
Nekem is volna kérdésem, hátha vki tud segíteni.
Routeren 7-es external portot a 7-es internal portra forwardolom (singe portforward), IP címnek meg megadom a sajátomat, 192.168.0.176 Ez így müxik is, megkapom a csomit, ha neten keresztül küldöm, akkor is. Ha a gépet kikapcsolom, akkor kb 5 percig tudom újra visszakapcsolni, mert elfeledi a router, hogy hol is volt az eszköz. A routerem (linksys rvs4000) manulja aszondja, 255-ös a broadcast cím, de hiába küldöm oda a csomagot, nem kapom meg bekapcsolt állapotban sem. (Csomag-megkapás ellenőrzése.) Próbáltam, hogy nem statikusan kérek ip-t, hanem dhcp-ről úgy, hogy static mappingba mindig az én macem kapja a 176-ost, de akkor kapom a 255-ös ip-re továbbított csomagot. A routeren van IPS meg Dos proterction, Multicast Passthrough és Block WAN Request fícsörök is, de akárhogy állítom be, nem kapom meg, még akkor sem, ha az egész tűzfalat kikapcsolom. Csak akkor, ha a 176-os portra küldöm, és a gépem be van kapcsolva.
Any idea? -
Freddy TNT
őstag
hello !
Igazság szerint nem vág a témába a kérdésed,de sebaj.
Megnézed, hogy a routered milyen Ip címet adott ki a gépednek. Ezt a hálózati helyek, helyi kapcsolat,jogg egér-állapot fülnél megtalálod.Ha mondjuk:
192.168.0.109 akkor a routered valószínű a 192.168.0.1 -es lesz
192.168.2.109 esetén pedig a routered 192.168.2.1 címen elérhető.Én azt javasolnám, hogy ne tedd elé a http-t ! Csak simán írd be egy böngészőbe az IP-t és kész
-
viralmind
aktív tag
sztem a problema meg inkabb ott kezdodik hogy http://192.168.1.265-ezen a cimen sosem fogod elerni a config feluletet :-) probalkozz inkabb a http://192.168.1.254 cimen ugyanis default ez a router config ,ezt kesobb megvaltoztathatod mondjuk http://192.168.1.265-re semmikepp :-)jo szorakozast!
-
mayus
csendes tag
Sziasztok!
Egyáltalán nem értek a témához, igy a segitségeteket szeretném kérni!
pár napja vettem egy airlive vezeték nélküli routert. A gondom ott kezdődik, hogy mikor a böngészőbe beirom az ip cimet (http://192.168.1.265) akkor annyit ir ki hogy a lap nem jelenithető meg, holott bekéne hogy jöjjön, ugyebár itt tudnám megcsinálni a beállitásokat...
Tudja valaki hogy mi lehet az oka ennek???
Nagyon megköszönném ha valakinek sejtése lenne a probléma forrásáról, akkor irna nekem (hazilekvar@citromail.hu). részletesebben is kifejtem mailben a dolgotKöszi, és sorry a tudatlanságomért ha vmit kihagytam volna vagy rosszul írtam, de remélem nagyjábol érthető voltam
-
Freddy TNT
őstag
Sziasztok !
Nagy nehezen összehoztam és magyar nyelven nem találtam leírást a routeremhez.
Na akkor szép sorjában: Wake on lan DGL-4300 gaming router esetében:A kliens gépet bekell állítani biosban WOL funcióra.
A routerbe belépsz és :
-advenced fül
-virtual server
-application name-nél válasz ki a Wake on lan-t
-IP adress : 192.168.0.255
-protocol: UDP
-Private port : 9
-public port: 9
Mentés. Ennyimod: letesztelni az alábbi oldalt használtam:
http://wakeonlan.me Kicsit lefelé tekersz és értelemszerűen kitöltöd a dolgokat. -
Immy
őstag
válasz
NeoExDeath #167 üzenetére
eszközkezelő/hálókártya résznél van olyan hogy energiagazdálkodás
na ott nem volt bekapcsolva, hogy alvó állapotból is felépbresztheti a gépet...
-
Immy
őstag
HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP!
Adott egy linksys wrt54gl router tomato 1.20-as firmwarerrel....
Egyszerűen nem működik a wake on lan funkció!
Kipróbáltam már 2géppel +1 laptoppal is. Mind 3 gépen a biosban engedélyeztem a wake on lant + eszközkezelőnél a hálókártyánál is engedélyezve van a magic packet küldés.
próbáltam poweroff-al wakeonlanGui-val, meg még írtam rá saját batch fájlt is de a jó életnek nem akart elindulni a gép.
Próbáltam hogy standby-ban van és úgyis hogy teljesen kikapcsolom a gépet amit elszeretnék indítani, de sehogyse kapcsolt be....
Ugye van a tomato-nak beépített wake on lan funkciója is, de nekem az se működik, elkezd homokórázni én meg nézegethetem a fekete képernyőt a másikon...
Esetleg tudja hogy valaki hogy mi lehet a probléma? :S
Vagy van valami beállítás még a tomato-ban amit nem vettem észre hogy engedélyezni kell?
Köszi előre is a válaszokat: Immy
-
hoeerny
tag
Sziasztok! Wireless kapcsolaton keresztül nem lehet használni a wake on lan-t? Vagy ez is a kártyától függ? Nekem Edimax wireless PCI kártyám van. Köszi.
-
kalló
aktív tag
-
-
sto1911
veterán
Udv!
En is wol-ozni szeretnek, viszont a router, amit vettem nem tamogatja (tudtam rola,mielott megvettem, tipusa Edimax 6104K)
Hogyan tudnam felebreszteni a gepet? Program kell hozza? Van egy magic-pckt progim, azzal nem ment. DMZ-ben nincs a gep, dynds beallitva, mac megvan, kivulre dinamikus ip latszik, belul statikus van, portforward (7 és 9) be van allitva.
Ja, es mivel ezen a routeren linux van, elvileg lehet ra WOL progit rakni. Ezt tudja vki hogyan kell?
-
cellpeti
nagyúr
Milyen portot milyen IP-t kell állítani????
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Az alaplapra integrált háló kari lehet WOLos?Azt hol tudom megnézni?
Hol lehet kapni ilyen karit?Tudnátok linket adni?
Az alaplapom:Gigabyte GA-965P-DS4 rev 3.3
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest