- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Kábelrejtő, "prizmás" miditorony az In Win berkeiből
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
VPN szervert hasznalok (Softether) egy VM-en. Eddig ugy mokodott a rendszer, hogy volt ket virtualis kartya a VM-hez rendelve, elso mint "normal" halozat, a masodik volt a softetherben bridge modra allitva a hub-al.
A rendszer mukodott mar regota, de a napokban eszrevettem, hogy a letoltesi sebessegem (a VPN szerver felol) nagyon lassu, de a feltoltesem teljesen jo. Ra-"google"-ztam es talaltam is idevago temat:
https://serverfault.com/questions/832640/softether-vpn-has-very-slow-download-while-upload-is-high
Ha jol ertelmeztem, a softether-el letre kell hoznom egy tap interfeszt, majd azt bridge-elni.
Ez sajnos tobb problemat is folvetett.
1. a tap interfeszt a softether hozza letre, (minden inditaskor) tehat a bridge-elest valami postboot script-el tudom csak megoldani.
2. hiaba bridgelem ossze az eth0+es a leterhozott tap interfeszt, ha egy kliensel csatlakozom, nem kapok IP-t a DHCP szervertol...
Nyilvan a 2. a nagyobb gond...
A kerdesem, hogy bridge-eljem ugy ossze a ket interfeszt (VM halokartya+tap) hogy a kliensek ugyanugy kapjanak DHCP-tol IP-t mint eddig?
Új hozzászólás Aktív témák
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- AM 5 lapok
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest