Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- ZIDOO médialejátszók
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Apple MacBook
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grande Ale
őstag
Van amikor Hd és van amikor Hd+-t ír ki a telefon hívás közben. Ez mitől függ?
-
polonic
félisten
Vodafone. Volt egy bejövő hívás, volte. Aztán elfogyott a 4g térerő. Az SRVCC tökéletesen működött, akadás nélkül váltott át 3g hálóra.
Viszont azóta nincs volte. A telefon menüben is ki van szürkülve a volte kapcsoló.Ötlet?
-
Starchm
őstag
válasz
domper2015 #1097 üzenetére
Valamit írt aztán gondolom nem a ide/másról szólt azért írta át.
más:
Valaki custom rommal sikeresen használta már a VoWifit a digitől?
-
fil
őstag
válasz
domper2015 #1093 üzenetére
... téves
-
domper2015
senior tag
Leeco s3 x626 Volte: Telenor és Telekom teljesen rendben működik. Digi simem nincs, a Vodafone prepaid.
MT6797 ( Helio X20) chip.
Vernee Mix 2 is ugyanezt mutatta, az is MT6757CD Helio P25. -
wyattthoearp
tag
Tudnátok segíteni, a voWifi háromból egyik készüléken sem működik:
Mi Mix 2s
Redmi Note 7
Redmi Note 4
Hol keresgéljek? Az összefoglalóban szereplő kódokat is ki lehetne egészíteni a tudással.
Köszönöm. -
Grande Ale
őstag
S8+független XEH, mai frissítéssel megy a Vodafone volte.
-
eisento
addikt
Sziasztok!
HTC U11+ hoz van vmi trukk amivel mukodesre lehet birni a volte-t?
oneplus 5 trukk az jo mar hasznalom, fonokom fostos htc-jere kellene (szolgaltatast aktivaltattam a telenornal)
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
domper2015 #927 üzenetére
"Lackooo84, köszönöm a segítséged.
Xiaomi Redmi note 4 - en működik a módszered Telenor kártyával."Ez szuper!
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztos hogy ott lesz. "
(Kelly hősei Csodabogár)Itt vagy még domper?
Kellett valami változtatás? (a leírásban lévő Redmi 4x-hez vagy Oneplus-hoz képest) -
tomp
Topikgazda
Na akkor munkalapos limitált jogosultság lesz.
3 személyt állítok be! Email címet privátba adjatok meg és beállítom! -
Lackooo84
nagyúr
Ja valamit ki kell találni, mert ez így nem állapot. Csomó adatot felviszünk aztán meg megy a levesbe mert nem értenek hozzá...
-
tomp
Topikgazda
Ez jó ötlet.
Először azon agyaltam, hogy a táblázatot lezárom és nyitok egy 2. munkalapot ahová be lehetne írni a módosítandó adatot. Naponta ránéznék, hogy van e frissítendő és ha van frissítem a táblázatot.
De ez a limitált jogosultak dolog is tetszik.
Melyik legyen?
Én támogatom az utóbbit is!
2 max 3 embernek adnék szerkesztői jogosultságot. -
Valóban jó lenne, ha csak olyanok nyúlnának bele, akik értenek hozzá a kellő szinten.
Az is megoldás lehet, hogy egy vagy néhány ember kap jogosultságot a szerkesztéshez, akik pedig kiegészítéssel szeretnének élni, beírják ide a topikba a kapcsolódó infókat és az alapján megtörténik a jogosul(ak) által az adatbázis módosítása. -
Lackooo84
nagyúr
Ki az a névtelen víziló?
-
tomp
Topikgazda
Táblázat!
Most néztem rá és teljes káosz volt. Visszaállítottam a tegnap délutáni állapotot. Jó lenne valóban ha nem szednénk szét!
Új telefonnál a táblázat aljára lehet írni. Ne illesszük a jelenlegiek közé mert abból csak baj lesz. Legfeljebb majd én berakom közéjük.
Starchm
Ha az ember a sort kijelölve szúr be új sort akkor rendben lezajlik a művelet. Nem csúszik szét semmi. -
Starchm
őstag
válasz
Lackooo84 #1070 üzenetére
Gondolom csak a szokásos excel használati képesség nem megy sok embernek.
Lehet a sorokban lévő cellákat összekéne lockolni és akkor hiába szúrnak be egy új cellát akkoris ott marad aminek ott kell maradni a megfelelő sorba.Szerintem maradhatna nyílt, csak akkor mindenki a telóját alulra írja ha még nem szerepel a listában és akkor nem bomlik meg a sorrend...
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Dracula72 #1069 üzenetére
Nemtom srácok de szerintem nem kéne minndenkinek belenyúkálni, most nézem, hogy teljesen elvannak mászva vízszintes sorok, totál használhatatlan az egész.... Amit pl a P9-hez írtam be, (hogy csak Telekomos VoLTE és csak a C150 rommal megy), és a rublikái felmászott 2 sort és most a P30 lite sorában van.. Azért figyeljünk már oda... Akkor tegnap azért változott meg a Honor 8 is, azt hittem valaki átszerkesztette, holott csak elmászott a sor....
-
Dracula72
senior tag
A táblázatban miben más a vékony/vastag pipa?
-
martonl
senior tag
válasz
nagyonbéna48 #1067 üzenetére
De írjuk, Volte-hez nem kell az adat. Bocsánat, ne szívd mellre, magas labda volt.
Persze a kérdésedre a választ sajnos nem tudom. -
nagyonbéna48
újonc
-
Dracula72
senior tag
Sziasztok!
Melyiket ajánljátok?
Nokia 7.1 vagy Samsung S8.
Természetesen VoLTE működés szerint. -
Lackooo84
nagyúr
Kérem senki ne törölje ki az általam serényen kitöltött mezőket a VoLTE táblázatban, gondolok itt konkrétan a Honor 8-ra, köszi!
-
Alister71
nagyúr
Még annyit tennék hozzá, hogy az összefoglalóban lévő táblázatban a Galaxy A40 digi simmel nem támogatja a Wowifi szolgáltatást.
De támogatja, próbáltam. Repülőgép módban lehet hívást kezdeményezni digis routeren. -
MCs88
aktív tag
válasz
Grande Ale #1052 üzenetére
G960FXXU4CSE3
-
MCs88
aktív tag
Samsung Galaxy S9 (XEH) mai update-el megjelent a VoLTE kapcsoló a vodas SIM-re is. Bár maga a VoLTE még nem működik.
-
anglergab
addikt
-
bksgbr
tag
Üdv!
Nem tudja valaki véletlenül (vagy direkt), hogy a Huawei Y7 Prime 2018 készülék VoLTE képes-e?
Kerestem róla információt, de a gyártó honlapján sem találtam erre vonatkozót, vagy csak elkerülte a figyelmem. -
-
Starchm
őstag
válasz
4Grider #1039 üzenetére
Van ahol alapból nem kapcsolja ki a wifit, csak a bt + simet... Nem igazán értem akkor miértelme de nah.
más:
Telekomos kártyám van és van a csodás problémám már rég óta, h 3g-ről a hivást egyből eldobja ha volten vagyok. Mondtátok, h hívásátírányitásra nézzek rá, ezt csak a telekom alkalmazásba tudom? Gyakorlatilag kerestem mindenhol de nincs, a telenoros kártyánál meg van... Próbáljak meg kártyát cseréltetni hátha?
(Igazából úgyis hamarosan megyek telekom üzletbe, mert számot akarok cseréltetni, mert gyakorlatilag mindennap keresnek rajtam vmi enikőt, imrét, bélát és nándort..)
-
4Grider
félisten
válasz
Lackooo84 #1036 üzenetére
Én úgy értelmezem a kérdését, hogy a mobil rádiót akkor tudja kikapcsolni, ha a sim-et kikapcsolja. A mobilnet kikapcsolásának ugye nincs köze a kérdésének lényegéhez (sugárzás csökkentése, jelentsen az bármit is). Ha a sim-et kikapcsolja, akkor nem fog működni a VoWIFI sem, hiszen kell hozzá a sim kártya.
-
zizidor
őstag
válasz
martonl #1030 üzenetére
A Telekomnál olvastam olyat, hogy 4G esetén azért kisebb a fogyasztás, mert ugyanazt az adatmennyiséget (vagy még többet is) a nagyobb sávszélesség miatt jóval rövidebb idő alatt továbbítja, vagyis egyszerűen kevesebb ideig aktív a rádió. Persze ez csak egy paraméter a sok közül, összehasonlítani akkor lehet, ha a többi nagyjából változatlan.
-
martonl
senior tag
A vowifi tud úgy működni, ha kikapcsolom a mobil rádiót? Mert úgy aztán tényleg lehetne spórolni az aksival és a sugárzással. Csak ügyelni kell, hogy hívás közben wifi lefedettségen legyünk. Tudom, bilibe lóg a kezem.
-
thomas77
senior tag
Hozzáadtam a táblázathoz a Redmi 7-et. Digi VoLTE és VoWifi is OK.
Kipróbáltam a Nokia 8110-et is. VoLTE szintén megy hibátlanul, viszont a VoWifi-t elfelejtettem lecsekkolni. Hamarosan kipróbálom újra. -
martonl
senior tag
válasz
anglergab #1031 üzenetére
Én a 2G/4G összehasonlításra gondoltam, és azon belül is arra az esetre, amikor nincs adatforgalom, csak beszéd. 2G-n, ha leteszem a telefont az asztalra, időnként csinál egy periodic update-et. Ha jól emlékszem, ez itteni hálózaton 2 óra, ezen kívül csak beszédnél és SMS-nél indul be az adó modul. 4G-n ez nem tudom, hogy van, ezért kérdezek, ill. érdekelne forrás. 2G lefedettségre a telefon maximumot mutat, 4G-re pedig 1-2 pálcikát. Én érzésre úgy gondolom, 2G-nél még így is kevesebbet fogyaszt a telefon, hogy azon beszélek otthon. 3G-n valóban úgy emlékszem, több a készenlét, de kevesebb a beszéd, mint 2G-n. Legalábbis telefonok adatlapján tudtommal így vannak.
-
martonl
senior tag
válasz
bopeti98 #1029 üzenetére
Alapvetően ez a volte előtti állapot. Tehát útközben a 4G csak netre kellett, mivel más nem is ment rajta. Wifi területen meg felesleges volt a 4G, mert a net ment wifin. Most, hogy van volte, még nem biztos, hogy jobb választás lenne 4G-n hagyni, ugyanis a 4G lefedettség otthon elég gyenge. Majd ezt is letesztelem.
Erre egyébként tudnál valami autentikus forrást küldeni, ami részletezi, miért is meríti a 2G jobban a telót, mint a 4G? Mert ezt általánosságban én nem merném kijelenteni, sok tényező közrejátszik. Frekvenciasáv, térerő stb.
-
martonl
senior tag
Telekom tapasztalatok Samsung Galaxy S8 Duos készülékben: 8-as és 9-es androiddal próbálva megy. Gyengén lefedett területen "szerver nem elérhető" hibaüzenet hívásindításnál, nehezen vált át másik hálózatmódra. Nekem alapvetően úgy van a készülék beállítva, hogy wifi lefedettségbe érve átvált 2G-re. Ha ilyenkor egy folyamatban lévő hívás van, az meg is szakad. Eddig ilyen probléma sosem volt, a 3G-2G hívásátadás sima ügy volt, legfeljebb a hívás minősége lett rosszabb a 2G-re való váltáskor.
Szerintem a 3G HD híváshoz képest ez nem nagy durranás, hangminőség javulást csak minimálisat tapasztaltam, bár még direkt nem teszteltem, hogy a másik oldalon is van-e 4G hang. Egyébként emlékeim szerint a 3G HD hanghívás vezetékes ISDN-nel is megy, bár azt már vezetik kifelé. Net meg 3G HD hívás alatt is van. Egyedül talán a gyors hívásfelépülés előny, de wifis területen is kivárom 2G alatt.
-
zizidor
őstag
válasz
Grande Ale #1021 üzenetére
Pro: Egy meglévő rendszerhez sokkal körülményesebb fejleszteni.
Kontra: Nekik is volt rá legalább 2-3 évük. -
Renwick
őstag
Szerintem egyébként tök zavaró, hogy a Telekom bizonyos készülékeknél tiltja a VoLTE státusz ikonokat, dual SIM-es, dual VoLTE-s telefonoknál ez irtó béna, mivel úgyis ott virít fent a felirat.
-
Renwick
őstag
válasz
bopeti98 #1024 üzenetére
Azért hosszabb távon egy nagy inkumbensnek is jól jön, ha tud VoWiFi-t a hálózata, hiszen egy forgalmasabb cellában így nagyobb kapacitást tud kiadni a "valódi mobil" ügyfeleknek. Persze ehhez az kell, hogy megoldott legyen a készülékoldali támogatás, illetve még véletlenül se legyen semmi para a handoverrel.
-
bopeti98
őstag
válasz
Azért tegyük hozzá, hogy a nagyoknak nem létszükséglet a VoWiFi országos 4G lefedettség mellett. Persze néha jól jöhet, pl árnyékolt épületekben. A Digi Mobil szolgáltatása viszont teljesen kuka lenne VoWiFi nélkül, főleg miután majd többen is rászabadulnak egy-egy cellára.
-
tomp
Topikgazda
OnePlus 7 Pro-nál Telekommal elég csak a kapcsolót előhozni. Nem kell profilt aktiválni mivel Magyar Telekom kártyával is a DT VoLTE profilt aktiválja a telefon.
-
4Grider
félisten
válasz
Már ahol egyáltalán van átjátszójuk, meg persze ha nem szifont használsz.
-
Grande Ale
őstag
Milyen jó, hogy az alig egy napja indult, lefedettséggel alig rendelkező Digi-nél simán megy a volte, sőt, vowifi, vodánál meg semmi...
Vicc... -
Lackooo84
nagyúr
DIGI-t hozzáadtam a táblázathoz, töltögessétek serényen!!
-
anglergab
addikt
-
polonic
félisten
Attól függ, honnan nézzük.
Van olyan TAS, ami nem virtualizált, ennek a HW-je legyen mondjuk az ATCA platform. Aztán ennek a virtualizált változata, ami openstack vagy vmware alapon működik, ugyanazt a TAS-t futtatja, ami a ATCA platformon is fut.
A TAS-t, itt egy applikációként kell elképzelni, a SW tulajdonképpen.MSS-nél is így van. Sőt. MSS-t is lehet ugyanarra az ATCA platformra is rakni, mint a TAS-t.
Nagyon leegyszerűsítve írtam most.
-
anglergab
addikt
Így van, az ikon a hívás technológiáját mutatja a te részedről, nem a kodeket. Azaz csak a te kapcsolatod a VoLTE a rádiós és core hálózatokkal. A VoLTE-nek megvan a potenciálja a jobb hangminőségre (akár 4G HD hang), de nem szükségszerű, mert az nemcsak a te kapcsolatodon múlik.
-
anglergab
addikt
válasz
Lackooo84 #1004 üzenetére
Ezt én sem értettem.
A VoLTE-ikon akkor jelenik meg, ha a VoLTE regisztráció sikeresen megtörtént - illetve ha a szolgáltató és a gyártó azt engedélyezte/nem tiltotta le.
Azaz ha kint az ikon, akkor elméletileg VoLTE-n megy a hívás, ha nincs kint, akkor hívás közben bekapcsolt mobilnettel vagy a Beállításokban meg kell nézni, LTE-n marad-e a készülék. Az utóbbi a biztos, a tesztelés -
anglergab
addikt
válasz
Lackooo84 #999 üzenetére
A gyártótól is függ, nem egységesek a megoldások.
Az ikon és annak ki-be kapcsolása a haladó felhasználóknak jó/kell, akik itt felül vannak reprezentálva.
Ideális esetben a VoLTE transzparens, akár egy böngésző, azaz nem észrevehető, nincs útban az átlagos felhasználóknak. Őket nem érdekli a szabvány, hogy hogyan működik, csak használnák azt (nem kell külön app, ugyanaz a minőség, megbízhatóság legalább vagy jobb mint CS-en, nem kell hozzá konfig és mobilnet). -
válasz
Lackooo84 #999 üzenetére
Pont a Telekomé lenne a jobb megoldás, ha minden telefon megfelelően kezelné, mert akkor csak abban az esetben jelenne meg a releváns kijelzés, ha valós a működés.
Szerencsére vannak azért ilyen tekintetben is jó telefonok és szoftver verziók, de egyelőre ezek vannak kisebbségben.
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vigneau interaktív lokálblogja
- One mobilszolgáltatások
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Tomato firmware
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Lian Li HydroShift II 360 LCD /FANLESS/ GHS2LCD36W (593931)
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro