Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
félisten
válasz
szabogabor10 #1599 üzenetére
Az innen kivitt osztalékból nem olyan nehéz az. De ha itthon rosszul megy (meg úgy általában a gyarmatokon), akkor nyugaton is költséget kell csökkenteni.
-
-
anglergab
addikt
válasz
adam1400 #1591 üzenetére
Ők nem gyártanak telefont, viszont a Magyarországon csak Digi vagy csak Vodafone VoLTE profilos készülék valóban nem fog működni a többi szolgáltatóval. Reméljük elterjednek addig az univerzális profilos telefonok és megszűnik ez a probléma.
Persze ehhez a szolgáltatóknak is kell fejleszteniük, nem csak a készülék gyártókon múlik.
-
törölt tag
válasz
Killing #1592 üzenetére
Amíg nem jön szoftverfrissítés a telefonra első körben, addig nem fog működni. Talán ios 13. De valószínű még abban sem. (Bétában sincs a beállítás.) Elég gáz, hogy egy prémium telefon nem kapja meg a beállítást a szolgáltató részéről. Egyenlőre csak Telekom van iPhone Volte.
-
Killing
addikt
Vodafone VoLTE iPhone-ra van kilátás? Bekapcsoltattam de nem működik, úgy tudom hivatalosan nincs még támogatás.
-
anglergab
addikt
válasz
adam1400 #1585 üzenetére
Jól írták a válaszolók.
5G-hez először kell 4G, ahol jó eséllyel lesz VoLTE minden hálózaton már.
Ha nem, akkor CSFB-t csinál a telefon 2G/3G-re.
Később, az önálló 5G-n is mehet majd a hang (Vo5G). Ha ott nem lesz, akkor levált a telefon 4G-re, ha ott sem, akkor 2G/3G-re. De ugye ezeket majd lekapcsolják, tehát mindenképpen kell majd VoLTE. -
tomp
Topikgazda
válasz
szabogabor10 #1588 üzenetére
Na arra még várhatunk...
Addigra lesz külön 5G-s VoLTE is VoNR vagy Vo5G néven...
Az elején a VoLTE-hez is kellett 3G/2G hálózati mód a telefonon de mára már csak a Telenornál hagyták ezt a kényszert meg... -
-
tomp
Topikgazda
válasz
adam1400 #1585 üzenetére
5G nem önálló hálózat lesz mivel 5G NR lesz azaz gyakorlatilag úgy fog működni mint most a 4G+. Azaz a telefon a 4G-hez fűzi hozzá majd az 5G frekit. Azaz 5G kapcsolaton is megy a VoLTE mert csak akkor lesz 5G kapcsolat ha van 4G is. Mai 5G-s telefonoknál megfigyelhető, hogy "5G VoLTE" jelzést mutat.
-
-
adam1400
tag
olyan kérdésem lenne hogy az 5g-n se fogja támogatni minden teló a voltet és akkor átvált 4gre hiváskor és az se akkor 3g/2g?
-
MDanny
senior tag
válasz
gyogyeger #1582 üzenetére
Ez remek hír.
Személyesen csak csodálkoztak a kérésemen, mondván, hogy az LTE már évek óta aktív az előfizetésemen és nem értik mit akarok. Mutattam a digis kártyával hogy jelzi a készülék, úgy sem értették. Telefonon két hete háromszor is lepattintottak.
Az imént telefonon elsőre sikerült a tiltás levétele, az ügyintéző úr nem kérdezett típust, csak felhívta a figyelmemet, hogy az általuk nem támogatott készülékeknél lehetnek gondok és a legfrissebb szoftver kell a készülékre. Azonnal aktív is lett, működik.
-
Alister71
nagyúr
Én már jópár kollégámnak mondtam, hogy, kapcsoltassák be a VoLTE-t a szolgáltatóval, mert a telefonjuk tudja.
Mintha a falnak beszélnék.
Hiába mondom, hogy sokkal jobb a hangminőség, totál szarnak rá.
Tudatlan banda. -
Rick4
félisten
Januárban indították a volte szolgáltatást, most augusztus van. Elvileg nem létezhet, hogy ne tudtak volna róla, leginkább azért sem lehet így, mert a rendszer úgy működik, hogy minden ilyen dolog egy továbbképzés keretében eljut az alkalmazottakig.
Nem melesleg én is voltam vodafone értékesítő, anno, mikor még 98 körül indult a voda, én voltam az elsők egyike, aki fent megkapta a képzést, akkor még a bazinagy, kapszulás vitamaxos telefonokat toltuk ezerrel.Mindezek ellenére viszont a hölgyike most elment szépen hátra, és megkérdezte valakitől, hogy ő akkor ezt most tényleg be tudja kapcsolni? Gáz...
-
tomp
Topikgazda
Azért mert lövésük sincs mit akarsz.
VoLTE a legtöbb dolgozónak annyit jelent mint süt a nap. Azaz oké de mivan vele....
Telenornál az első napon hívtam őket. Egy hölgyet kaptam. Elmondtam mit akarok. 5perc zenehallgatás majd közölte, hogy lehetőség van a kézi bekapcsolásra de nem garantálja a működését. Bekapcsolta, elköszöntünk és azóta is megy a VoLTE.
Családtagomnak személyesen kértem. Az ügyintéző ugyan azt olvasta fel amit a telenor.hu/volte oldalon írnak. Ott csak számlást írnak így kártyáson nem megy. Hát mondom köszi. Meg sem nézte a rendszerben.
Másnap egy másik helyen(ez már konkrétan a telenor saját üzlete volt) újra kértem. A hölgy megkérdezte a telefon tudja? Igen mivel telefonváltás előtt én ezzel használtam. Oké, bekapcsolom. Nem a a publikus telenor volte oldalt nézte meg hanem belépett a rendszerbe és a kártyáson is bekapcsolta. Utána 2hét elteltével a kártyást átváltottuk számlásra. Kérdeztem a VoLTE megmarad? Persze, meg. Nem nézett rám furán, hogy a kártyáson mit keresett VoLTE. Teljesen természetesnek vette, hogy kártyáson is van. -
Rick4
félisten
Voda elég érdekesn áll a volte bekapcsoláshoz, 4-5x telefonáltunk, nem tudják bekapcsolni. Személyesen az üzletben sim csere alkalmával kértük, a kislány mondta, hogy persze, bekapcsolja, de nem sikerült bekapcsolni. Ma az asszonykám épp a szegedi árkádban volt, mondtam lépjen már be. 5 perc múlva ott volt a felirat, mindkét op6-on működik. Nekem india volte profillal, neki nem is tudom, épp melyik van beállítva, tuti nem egy, de megy rendben..
Csak tudnám, miért így állnak a dolgohoz...
-
-
vpanangin
senior tag
Hétvégén leteszteltem Telenor - T-Mobile, Telenor - Digi és Telenor - Vodafone beszéd hangminőséget a Huawei Mate 20 Pro készülékemmel. Mindhárom esetben Telenor irányból jött a hívás egy Samsung A3 (2017) telefonról, illetve visszirányba is lepróbáltam. A T-Mobile, a Digi és a Voda kártyán is aktív volt a VoLTE szolgáltatás.
Ha a Telenor - T-Mobile hangminőséget veszem 100%-nak (döbbenetesen tiszta és jó), akkor a Telenor - Digi minőséget kb. 80%-ra, a Telenor - Voda minőséget kb. 75%-ra értékelem az elsőként említetthez képest.
Peace.
-
tomp
Topikgazda
válasz
gyogyeger #1565 üzenetére
MyTelenorban azt látod, hogy "VoLTE szolgáltatás tiltása"! Azaz nálad nincs VoLTE! Alapból mindenkinél megjelent ez az opció azaz alapból mindenkinél tiltva van! Ha nem látnál semmilyen VoLTE-vel kapcsolatos dolgot a MyTelenorban, akkor működne!
A tiltás levételét kell kérned vagy egyszerűen a VoLTE bekapcsolását. Van aki ellenkezik és nem fogja megcsinálni mert automatikusan kapcsolódik be de ők is be tudják kapcsolni manuálisan. Én a sajátomra telefonon kértem. A családtagomnak a kártyás számára először nem akarta az illető bekapcsolni személyesen(mert a leírás szerint csak számláson megy) de másnap egy másik helyszínen csak annyit kérdezett a hölgy, hogy a telefon tudja e. Igen? Akkor bekapcsolom. -
gyogyeger
csendes tag
Szia.
Nekem Oneplus 5t-m van. Telenor és Digi sim kártyákkal. A telefonon megcsináltam a szükséges beállításokat. A Digi-n működik a VoLTE a Telenoron nem. Beszéltem a 1220-al és azt mondta , hogy központilag van tiltva. Megnéztem a my Telenorban és a VoLTE be van kapcsolva 2018.09 hónaptól. Mi lehet még? -
martonl
senior tag
válasz
anglergab #1563 üzenetére
Kipróbáltam nem létező számmal, ugyanez a codec, a wb-amr. Szerintem oreo romon nem fog többet tudni, de most csak ezért még nem cserélek. Egyébként alapból ezen az oreo-n nem is ment a Telekom volte. A menüben megjelent, de hiába kapcsoltam be, visszaváltott 2-3G-re hívásnál. Rootolt telefon, és fel van rá húzva egy ún. T-mobile detonator patch, amivel együtt már megy a volte. Viszont ez a T-mobile USA szolgáltatóhoz való. De ha gondolod, add meg privátban a számod, felhívlak és letesztelhetjük úgy is.
-
anglergab
addikt
válasz
martonl #1562 üzenetére
Tipp: hívj egy nem létező számot (véletlenszerű számsorozatot), akkor EVS lesz a szám nem kapcsolható üzenet.
De a valódi minősége természetesen annak a hanganyagnak nem elég jó, így nem fogod hallani, de a kodek technikailag EVS lesz.
Mintha 4K-ban néznél SD műsort.
4K technikailag amit nézel, de optikailag SD. -
anglergab
addikt
válasz
betyarr #1555 üzenetére
Nagyon jól hallható a különbség a 4G HD és a 4G HD+ között is. Ezekhez VoLTE/VoWiFi kell, hálózaton belül hívva szintén VoLTE/VoWiFi-s telefont, továbbá HD+-hoz (EVS) telefon támogatás is kell, ezt jelenleg a legújabb felsőbb kategóriás telefonok tudják csak (pl. Samsung Galaxy S8/S9/S10 szériák), természetesen csak VoLTE/VoWiFi esetén.
-
thomas77
senior tag
Nem annyira VoLTE téma, de talán ide kapcsolódik leginkább...
Hétvégén Ausztriában voltam. Digi kártyával beszélgettünk. Csak az A1 hálózatát tudtuk használni, azt is csak 3G módban. Ami érdekes volt, hogy nem volt HD hang egyáltalán, pedig hálózaton belül beszéltünk.
Ha itthon berakom az angol Three kártyámat valamelyik telefonomba, akkor roaming helyzetben is van HD hang, de Ausztriában a Digivel miért nem volt? Lehet, hogy az A1-nél eleve nincs HD hang? -
domper2015
senior tag
A LeEco S3 X626 telefon XeonOS R2 rom telepítése után Volte képes mind a 4 magyarországi hálózaton. (A Vodafone hálón 4G+ is kiír. )
-
anglergab
addikt
Mivel sok kodek van, összeírtam egy kis táblázatban, milyen hálózaton mi lehet mobilon:
2G: AMR 12,2 kbps, AMR 12,65 kbps (3G HD) - limit: 13,2 kbps (CS)
3G: AMR 12,2 kbps, AMR 12,65 kbps (3G HD) - limit: 13,2 kbps (CS)
4G: AMR 12,2 kbps, AMR 12,65 kbps (3G HD), AMR 23,85 kbps (4G HD), EVS 24,4 kbps (4G HD+)
WiFi: AMR 12,2 kbps, AMR 12,65 kbps (3G HD), AMR 23,85 kbps (4G HD), EVS 24,4 kbps (4G HD+)
-
anglergab
addikt
válasz
Grande Ale #1541 üzenetére
Nincs, csak belföldön van egyelőre.
-
Grande Ale
őstag
Roaming hálózaton nincs volte?
-
-
betyarr
veterán
válasz
szabogabor10 #1532 üzenetére
és tomp: 1etértek
-
tomp
Topikgazda
válasz
szabogabor10 #1532 üzenetére
Illetve az összefoglalót kiegészíteni.
-
Akkor át lehetne szerintem nevezni a topikot VoLTE / VoWiFi-re.
-
tomp
Topikgazda
Úgy tűnik elkezdte a Telekom bekapcsolni a VoWiFi-t!
Kollégámnak most aktiválták automatikusan! -
goop
őstag
válasz
polonic #1525 üzenetére
Megy az evs kodek Telekom telekom, vodafone vodafone, ill. digi digi között. Hálón kívül sajna csak a sima HD t írja, hálón belül van a HD+ ami még az én rossz fülemmel is hallhatóan jobb minőség mint a sima HD. Telenort nem tudom, nincs kártyám oda. S9 ill. S9+ telefonokkal tesztelve.
-
tomp
Topikgazda
válasz
MrPeekaboo #1521 üzenetére
Telenor VoLTE is
-
MrPeekaboo
senior tag
Ma a Huawei Mate 10 Pro dual sim megkapta az EMUI 9.1 frissítést. Ezzel már megy a VoLTE Vodafone-on.
-
anglergab
addikt
válasz
Grande Ale #1519 üzenetére
Így van. És csak hálózaton belül működik. A screenshotok az S10-ről vannak?
-
anglergab
addikt
válasz
Grande Ale #1517 üzenetére
Ennek jelenleg a legjobb a hangminősége. Az olcsóbb modellek nem támogatják. Az EVS az AMR kodek utódja.
-
anglergab
addikt
válasz
Grande Ale #1515 üzenetére
Hoppá, ez EVS kodek!
Ennek jobb a minősége, mint a 4G HD hangnak! Ez okozza a HD+ jelet.
Ez jelenleg nagyon ritka, csak a legújabb flagship telefonokban aktív. -
anglergab
addikt
válasz
Grande Ale #1511 üzenetére
Ez a lehető legjobb kodek, 4G HD hang, 23,85 kbps. Valamelyik készülék HD-ként, másik HD+-ként mutatja, megint más nem jelez HD-t sem.
Melyik készülék mutatja ezt? Hol (földrajzilag)?
-
martonl
senior tag
válasz
anglergab #1506 üzenetére
Simán lehet, hogy nem. Már elég sokat hívtam 4G-n, abból gondoltam, csak beesik egy ilyen hívás. 3G-n önmagában is szembe(fülbe-)tűnő volt, ha HD volt a hívás, a mai napig az, de 4G-n ilyet nem tapasztaltam még. Sőt, még a 3G HD minőségét sem éri el a hívás.
Majd a kodeket is megnézem, Galaxy S8 Oreo rommal van, lehet, hogy hiába a volte, gyengébb kodeket használ. -
anglergab
addikt
válasz
Grande Ale #1509 üzenetére
De tudja valószínűleg, csak nem úgy írja ki.
Vagy valami más van a háttérben, ezért kérlek csinálj *#0011#-ről hívás közben screenshotot. -
anglergab
addikt
válasz
Grande Ale #1507 üzenetére
A használt kodek a 2 végpont aktuális hálózataitól, telefonjaitól és attól is függ hogy hálózaton belüli a hívás vagy sem.
Samsungon hívás közben nyisd meg a Telefon appot és írd be hogy *#0011#, és a screenshotját oszd meg itt. Az alapján pontosan meg lehet mondani milyen kodek, HD mód volt a hívás közben.
-
Grande Ale
őstag
Végre a frissítéssel megérkezett a Vodafone volte a Samsung a50-re. Egy kérdésem lenne: S10 telefonomról hivva Hd hívás felirat jelenik meg, az s10-en és az a50-en is. Viszont ha a barátom s9-ét hívom az S10 -ről, akkor pedig hd+ hívás felirat. Az a50 nem tudja a HD+-t?
Remélem érthető a kérdés... -
martonl
senior tag
válasz
anglergab #1491 üzenetére
"A telefonok hangszóróin is jól hallható a különbség az AMR 12,2 kbps vs. 12,65 kbps vs. 23,85 kbps módjai között."
Erre még nem reagáltam, de én semmi különbséget nem hallottam. Biztos az én fülem öregszik. Pontosabban a GSM és a 3G HD között nagy különbség van valóban, de a volte és a 3G HD között semmi. Egy szó, mint száz, nyilván lehet valamit csiszolni a hangon, de a mérettel nem lehet mit kezdeni. Ez hasonló dolog, mint a kamera. Hiába akármilyen megapixel és digitális javítás, ha egyszer nem fér bele egy normális optika. Mondjuk a telefonok egyre nagyobbak lesznek, így picit nagyobb hangszóró is el fog férni bennük. Kisebbre nem is tudják megcsinálni a telefonokat lassan, mert egyre nagyobb antennák kellenek bele, vagy esetleg majd visszatérünk a külső antennákhoz. De biztos csak a rosszmájúság beszél belőlem. Viszont a 600MHz-es 4G és a 700MHz-es 5G sávoknál a hullámhosszal nagyon nem lehet mit kezdeni, vagy csak jelentős veszteségek árán.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Grande Ale #1500 üzenetére
Az A50 topikban leírtam, nézz be.
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Anime filmek és sorozatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest