Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
A júniusi frissítés után a Galaxy A50-en is működik a VoLTE a vodafone hálózatán.
Alister from Hell
-
anglergab
addikt
válasz domper2015 #1495 üzenetére
Igen, a 800 MHz LTE ilyenkor sokat javít a hívások minőségén, mióta van VoLTE.
-
anglergab
addikt
válasz domper2015 #1490 üzenetére
A Telenor-nak is van 3G-je 900 MHz-en.
martonl:
A telefonok hangszóróin is jól hallható a különbség az AMR 12,2 kbps vs. 12,65 kbps vs. 23,85 kbps módjai között.
Nem csak a frekvenciatartományuk egyre szélesebb ezeknek, az algoritmusaik is egyre fejlettebbek. -
martonl
senior tag
válasz domper2015 #1488 üzenetére
Persze, hiszen 3G csak 2100-on van a Telenornál, ha jól tudom, azzal kicsit nehezebb lefedni nagyobb területet. A 4G meg 800MHz-en is megy, valószínűleg azon a környéken is beállítottak pár 4G bázisállomást emiatt. A 2 és 3G-t pedig inkább leépíteni fogják, mintsem fejleszteni. Nekem a Hortobágyon volt olyan tapasztalatom, hogy 4G teljes térerővel volt, 3G nem volt, 2G meg éppen hogy. Akkor még nem volt volte, de legalább netezni tudtam. De ez ugye nem azért van, mert a 4G hang annyira jó, hanem mert ezt a hálózatot fejlesztik.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz anglergab #1486 üzenetére
Köszi a részletes kifejtést!
Azonban azt ne felejtsük el, hogy a mobiltelefonok milyen hang áramkörökkel, és leginkább milyen hangszórókkal rendelkeznek (ez kb. olyan, mint a kamera). Hiába akármilyen széles frekvenciasávú átvitel, ha a dolog a végén elvérzik. 50Hz-et egy százezres hifi esetleg átviszi, a mobil még a dupláját se fogja, 6dB-es töréspontot feltételezve sem, nem hogy 3-mal. Biztos én (nem) vagyok vájtfülű, de én semmi különbséget nem tapasztalok hangminőségben a 3G HD hanghoz képest. A hívás pedig emékeim szerint már ott is gyorsabban épül fel a GSM-nél. Jó, dolog, hogy a volténél ez még gyorsabb, de ez annyira már nálam nem számít. Ha az aksi üzemidő javul, az még előrelépés lehet.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz martonl #1485 üzenetére
"Igen, elég fura, hogy így marketingelik meg a szolgáltatást, holott - talán az akkumulátor üzemidőt leszámítva - mindezeket a 3G HD hanghívás is tudja."
A helyzet árnyalt. A 2G/3G hívás közbeni netet kifejtettük. A jobb hangminőség VoLTE-VoLTE hívásra igaz. Olyan jó minőséget se a 2G, se a 3G HD hang nem tud. A hívás kapcsolási ideje VoLTE esetében a legrövidebb.
"Sőt, emlékeim szerint a 3G HD hang még ISDN vezetékessel is megy."
Ez nem igaz. Ott is van ugyan HD hang (G722), de az nem AMR-WB, mint a mobil esetében.
"Most azt hagyjuk már, hogy a 4G hangnak nagyobb a sávszélessége, az emberi hang spektrumában beszélgetünk alapvetően, és nem zenét hallgatunk a másik oldalról."
Az emberi hangról és a felharmonikusairól van éppen szó! Azaz nagyon is számít.
A mobil kodekek (GSM, AMR) mind az emberi beszédre vannak optimalizálva.
Nagyon trükkös és bonyolult módszerek vannak az emberi hang rendkívül jó minőségű átvitelére rendkívül kicsi sávszélességen. És ez CSAK emberi hang, zenére nem igaz!Egy kis visszatekintés:
Analóg telefon (G711A): 300 Hz - 3400 kHz, azaz 3100 Hz széles. 8 bites minták, 8 kHz mintavételi frekvencia, 64 kbps.
ISDN "HD" (G722): 50-7000 kHz, ehhez már 16 kHz mintavétel kell. 14 bites minták, 64 kbps.
GSM FR: 200-3400 kHz, 3200 Hz széles, 13 bites minták, 8 kHz mintavételi frekvencia, 13,2 kbps
AMR-NB/GSM EFR: 200-3400 kHz, 3200 Hz széles, 13 bites minták, 8 kHz mintavételi frekvencia, 12,2 kbps, jobb hangminőség mint a GSM FR
AMR-WB 2G és 3G HD hang: 50-6400 kHz, 6350 Hz széles,14 bites minták, 16 kHz mintavételi frekvencia, 12,65 kbps, sokkal jobb hangminőség mint a GSM EFR/AMR-NB, jobb hangminőség mint az ISDN HD G722. Mobil CS vivőn (2G/3G) ez a legnagyobb bitráta, ami még elfér.
AMR-WB 4G/WiFi HD hang: 50-7000 kHz, 6950 Hz széles, 14 bites minták, 16 kHz mintavételi frekvencia, 23,85 kbps (!), sokkal jobb hangminőség mint a GSM EFR/AMR, sokkal jobb hangminőség mint az ISDN HD G722, fele akkora bitrátával.
A zene pedig 20-20000 Hz.
A legfejlettebb fenti kodek pedig 50-7000 Hz-et tud emberi hangra optimalizálva. Egy zenei kodeknek ugyanehhez a hangminőséghez 200-300 kbps kellene, amit az AMR-WB tud 23,85 kbps-en. Tehát 10x hatékonyabb kodek.
De itt még nincs vége, az emberi hang tökéletes átviteléhez kell még a 7-10 kHz is pluszban, illetve az 50 Hz alatti tartomány is.[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz #77646080 #1475 üzenetére
Igen, elég fura, hogy így marketingelik meg a szolgáltatást, holott - talán az akkumulátor üzemidőt leszámítva - mindezeket a 3G HD hanghívás is tudja. Ha csak erről az oldalról nézzük, akkor sem egy nagy durranás. Sőt, emlékeim szerint a 3G HD hang még ISDN vezetékessel is megy. Most azt hagyjuk már, hogy a 4G hangnak nagyobb a sávszélessége, az emberi hang spektrumában beszélgetünk alapvetően, és nem zenét hallgatunk a másik oldalról.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
iPhone-om van, ennél nincs sok lehetőség (ránézésre). Próbálgattam és az alapján, ha nem 4G-n vagyok, akkor - kizárásos alapon - fix 3G a másik opció. Próbahívást indítottam és maradt a 3G jelzés. (Apple esetén csak ennyi visszajelzés van, pl. VoLTE ikon sincsen.) Hozzáteszem, ezt a telefonom az első boot óta kizárólag LTE-n használom, aktív VoLTE opcióval. Előtte Galaxy S7 volt, azon is aktív VoLTE, de nyilván 2G/3G opcióval mert megszakadt a hívás közben a netem.
-
tomp
Topikgazda
válasz #77646080 #1479 üzenetére
Milyen módban van a telefonod? 3G vagy 2G+3G vagy 2G+3G+4G?
Ha 2G+3G módban van nekem a telefon akkor 3G-n indított hívásnál levált 2G-re a telefon és ott nincs net. De ha csak 3G-n van akkor lesz net.
VoLTE nélkül ha 4G-n indítok hívást akkor levált 3G-re majd miután felépült a hívás, tovább megy 2G-re... Ezért is használom max 3G+4G kettős módban a telefont. Így legfeljebb csak 3G-ig vált vissza a telefon ha elmenne a 4G. -
törölt tag
-
tomp
Topikgazda
válasz #77646080 #1477 üzenetére
Én Telenoros vagyok nagyon rég óta. Első butatelefonom már 3G-s volt és azon is ment a net hívás közben.
Most csináltam neked egy tesztet. Telenoron felhívtam a 1220-at. (ennél a számnál a telefon visszavált VoLTE-ről 3G-re)
Hívás közben aktív a net: képmartonl
Anno amikor ment egy 3G hívásom és kézzel váltottam GSM Only módra, nálam eldobta a hívást a telefon. Ha a telefon magától váltott vissza GSM-re akkor ugyan úgy folytatódott a hívás mint most ha VoLTE-ről vált vissza magától 3G-re.
Telekom VoWiFinél volt év elején még az a bug, hogy ha hívás közben kirántottuk a telefon alól a Wifit akkor dobta a hívást. Most nem tudom mi a helyzet ott. Diginél ilyenkor csak kihagy a hang kb 1-2mp-re és megy tovább VoLTE-n a hívás. -
törölt tag
válasz anglergab #1476 üzenetére
Értelek.
Akkor én konzekvensen ilyen cipőben jártam. Westel 900 (ott még nem volt mobilinternetem, talán még w@p sem), utána T-Mobile HU, majd Telekom. Másnál nem jártam még. Viszont volt cirka 50 féle telefonom (egy időben nagyon cserélgettem őket ), javarészt Nokia Symbiannal, némi Ericsson (Sonyval és anélkül is), meg a többi, amik anno futottak. Mindig szakadt a mobilnet, smartphone-on is. De most már értem, miért. Köszönöm!
Okostelefonból is megfordult nálam sok eszköz, no-name és piacvezető gyártók is. Ekkora pechet, hogy mindig olyat fogjak ki, ami szakad....
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz martonl #1473 üzenetére
Elfogadom, hogy számodra visszalépés, ilyen vélemény is van.
Amit én látok:
"Előnye:
- Gyorsabb hívásindítás: kicsöngés előtti idő érezhetően lerövidül, a hívott számhoz kapcsolódás akár kevesebb mint 2 másodperc, ez a hagyományos híváshoz képest akár 2-3x gyorsabb a DIGI hálózatán belül. A Magyarországon is megszokott hagyományos mobilhálózatokkal ellentétben a DIGI rendszerében nincs szükség 4G technológiáról 2G/3G-re váltani a hívás indítása előtt, mivel az azonnal elindul 4G-n.
- HD hangminőség: tiszta, kiváló hangminőségű hívás. A VOLTE technológia maximális kihasználásához, azaz a magasabb hangminőség érdekében a hívó és a hívott félnek egyaránt VoLTE hálózathoz kell csatlakoznia.
- Internetezés 4G-n hívás közben: A készülék a teljes beszélgetés ideje alatt képes egyszerre 4G/LTE internetkapcsolatot biztosítani (Pl.: Beszélgetés közben térkép, navigáció stb. egyidejű használata, illetve SMS-t fogadni/küldeni)
- Hosszabb akkumulátoros üzemidő: a VoLTE/4G technológia a hagyományos technológiákhoz képest kevésbé terheli az akkumulátort."Forrás. A DIGI csak azért, mert random keresésre ezt dobta fel elsőként, de amúgy bármely szolgáltató honlapján megtekinthető a leírás.
Ami meglep (és nem vitázni szeretnék veletek, mert ti jobban benne vagytok): írtátok, hogy már 3G-n sem szakad meg a mobilinternet, ami miatt különös, hogy ezzel a képességgel "el lehet adni" a VoLTE-t, mint előnyösebbet. Azért furcsállom, mert az én VoLTE-előtti mindennapos tapasztalatom ezzel ellenkező volt. Konkrétan nem lehetett mobilinternetet használni, amikor bejövő/kimenő hívásom volt, 3G hálózaton. Ám elfogadom, hogy nektek van igazatok, mindössze számomra fura. Ez az egyik előnye, amit mind a négy szolgáltató hangsúlyoz (a többi pozitívum mellett), ami ezek szerint nem is igaz?
No mindegy, nekem bejött a VoLTE, de a szeptikusokat is meg tudom érteni.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz martonl #1473 üzenetére
A hanghívás eddig CS volt Bell óta.
Viszont az LTE nem támogatta elsőként a CS módot, ugyanis natívan teljesen IP alapú és csak IP forgalmat átvivő hálózat, azaz PS, akár a wifi.
A CS hanghívás PS-re való egyetlen szabványos adaptálása a VoLTE/VoWiFi.
Van a CS-nek és a PS-nek is előnye és hátránya. A natív hanghívásnál anno kézenfekvő volt a CS, a natív adatforgalmazásnál pedig a PS. Ezért adatforgalmazás a CS-en és hanghívás a PS-en csak speciális kiegészítésekkel lehetséges (CS adat: CSD, PS hívás: VoLTE/VoWiFi). Ez esetekben hordozó szolgáltatásokra van szükség, amik az eredeti rendszer komplexitását növelik.
Mivel a megfelelő szolgáltatás minőséghez és vezérléshez a rádiós rendszereket is kell ezekhez igazítani, a bázisállomás és készülék modemeknek is támogatniuk kell ezeket.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz anglergab #1472 üzenetére
Igen, igen, az circuit switched data, köszi a korrekciót.
Egy szó, mint száz, annyira nem lettem meggyőzve a volte-ről, szerintem ez visszalépés. Én eleve azt hittem, hogy a 4G bevezetésével a hálózaton automatikusan hanghívás is átmehet. De kiderült, hogy a dolog hálózatfüggő, készülékfüggő, sőt, adott készüléken is szoftverfüggő, sőt, adott szoftveren belül is régiófüggő stb. stb. A többit meg kifejtettem korábban. De hátha kiforr majd a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz martonl #1468 üzenetére
A fordított eset a reverse SRVCC, létezik, de nem támogatott a legtöbb szolgáltatónál.
Hidd el, számtalan Reestablishment es SRVCC procedúrát definiál a 3GPP. Az, hogy ezeket a szolgáltató és a telefon gyártója hogyan implementálja, konfigurálja és mennyire megbízhatóan működnek, már más téma.
Az időzítés fontos, ezért a hívások egy része ilyenkor mindig elveszik, a valóság bonyolultabb mint egy labor.
A lényeg, hogy minél kevesebb szakadjon meg.Ha jól reprodukálható a probléma, jelezd a szolgáltatónak, tudnak hangolni a paramétereken - ha nem a készülékoldalon van a hiba oka.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz anglergab #1466 üzenetére
Akkor ez a procedúra nem túl jó. Ilyenkor a központnak érzékelnie kéne, hogy nincs hálózat, és bizonyos ideig tartásba tenni a hívást. Ilyenkor persze a beszélgető felek között kihagy a beszédátvitel. Majd ha belátható időn belül a telefon feláll a másik hálózatra, akkor a kapcsolat folytatódhat CSD alapon. Persze itt tizedmásodpercekről beszélek. De emlékszem, ezt a dolgot mintha emlegették volna a volte bevezetésénél, mint problémaforrást.
Egyébként azt nem tudom, mi van fordított esetben? Tehát elindul a hívás CSD alapon, majd párhuzamosan megjelenik a 4G hálózat, tehát akár volte kapcsolat is felépülhetne. Át tudja adni a hívást?
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
Így van, a 2G/3G és az LTE hálózatok az SRVCC procedúrával adják át egymásnak a hívást, egy kis ideig mindkettőnek párhuzamosan elérhetőnek kell lennie!
Ha kikapcsolod a telefonon az LTE-t vagy leáll az LTE bázisállomás, a hívás megszakad mert nem kontrollált az átmenet, azaz nincs hívásátadás. -
martonl
senior tag
válasz anglergab #1463 üzenetére
Volt ilyen esetre is példa, és megszakadt a hívás. Sőt, lassabb haladás, séta alatt is előfordult. De mindegy, akkor fogjuk az én készülékemre, mint hibát.
A DVB-re való átállásnál az a különbség, hogy a meglévő tévékészülék továbbra is használható marad egy (nem túl drága) set top box beiktatásával. Mobilnál erre nincs lehetőség.
-
tomp
Topikgazda
válasz martonl #1462 üzenetére
Ha fokozatosan gyengül a 4G akkor a telefonnak és hálózatnak van ideje átvenni a hívást. Te azt írtad, hogy kényszerítve van 2G-re való átváltásra. Azaz kirántod alóla a 4G-t. 3G-s hívás is megszakad ilyen esetben mivel nem készül fel a telefon/hálózat, hogy váltani kell. Ha ülsz egy széken és mondják, hogy át kell üljél egy másikra akkor az rendben van. De mi van ha nem szólnak hanem hirtelen kirántják a széket? A földre kerülsz.
Digi miatt pár hónapja az M4-es metróban lekapcsolták a Telenor 4G-t a hálózat telepítés miatt. Aktív VoLTE hívással mentem le. Mivel fokozatosan csökkent a térerő lefelé menet így mire leértem, a telefon szépen átváltott 3G-re. -
anglergab
addikt
válasz martonl #1462 üzenetére
Az általad említett esetekben is működik az SRVCC, tehát nem szakad meg a hívás.
Egy esetben szakad meg: ha kézzel hálózatot váltasz.
A spektrum hatékonyabb használata pedig sokkal erősebb érv annál, amit írtál. Tehát igen, új készüléket kell majd venniük, ez nem kérdés, és ez minden felhasználónak érdeke. De a 2G lekapcsolás (sajnos) nem a közeljövőben lesz. Amire lekapcsolják, addig a csak 2G-s készülékekből nagyon kevés lesz csak használatban.
Persze a 2G lekapcsolás időpontja összefügg azzal, hogy mennyien használják csak azt.Ez hasonló mint a TV-nél a digitális átállás DVB-T-re, majd onnan DVB-T2-re.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz anglergab #1461 üzenetére
És ha nem sétálok, hanem mondjuk autózok? Vagy bemegyek egy épületbe, és ott már nincs 4G lefedettség? Ezek szerint ezekben az esetekben is megszakad a volte hívás. Egy szó, mint száz, ez a dolog akkor sem győzött meg.
Ja, és majd később, ha esetleg nálunk is lekapcsolják a 2G hálózatot, majd magyarázzuk meg annak, aki csak beszélgetésre tart mobilt, hogy ami van, azt dobja ki, és vegyen egy 2x-3x olyan drága készüléket, mert csak azzal tud majd telefonálni. Örülni fog, az biztos.
-
anglergab
addikt
válasz martonl #1460 üzenetére
Sima váltás: fokozatosan eltűnik az LTE lefedettség és ugyanott van 2G/3G is (SRVCC).
Tehát éppen kisétálsz az LTE lefedettségből, de 2G/3G még van.
A 2G/3G pedig nagyrészt ugyanaz a rendszer/architektúra, csak a hozzáférési hálózatuk más. Ha valami rendszeren belül marad, az nem is váltás igazán.
Hívás logika: a VoLTE/VoWiFi-nél IMS/TAS, 2G/3G-n MSC. Az előbbiből az utóbbiba csak SRVCC procedúrákkal juthatsz (megszakadt hívás nélkül).
Minden más esetben megszakad a hívás.
[ Szerkesztve ]
-
domper2015
senior tag
Bocsánat a pontatlan infóért, a Asus Zenfone vowifi képes a Digi-vel.
-
domper2015
senior tag
Sziasztok,
Asus Zenfone Max Pro 1 leánykori néven: ZB602KL duál volte képes a Havoc OS-sel. Telekom + Digi párosítás.Köszönöm lovi27 segítségét. Vowifi nem megy, a táblázatba írható adat.[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz anglergab #1452 üzenetére
Jaja, számomra nem nagy durranás a volte. Úgy írom a tapasztalatokat, hogy az én készülékemen (tehát lehet, hogy a készülék hibája, de nem hinném):
- Már kicsit is gyengébb térerőnél szakadozik a hívás, de a telefon nyugalmi helyzetben nagyon nehezen áll át másik hálózatra, magasabb térerőnél kéne, hogy legyen az "ingerküszöbe".
- Szakadozásnál sokkal gyorsabban bontja a vonalat, mint a 2G/3G, nincs lehetőség korrekcióra pl. a készülék pozíciójának változtatásával
- Nincs hívásátadás a 2G/3G felé, ha a 4G térerő megszűnik, megszakad a hívás.
- Nincs az a "hajdejó" hangminőség
- Roaming problémák. Egyelőre külföldön nem használható hazai kártyával. Ez olyan országokban lehet problémás, ahol egyes szolgáltatók kikapcsolták a 2G hálózatot.Egyetlen pozitívuma számomra, hogy a hívás tényleg gyorsan épül fel.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz anglergab #1447 üzenetére
Én úgy tudtam, hogy a hazai mobilszolgáltatóknál GSM-en csak sima AMR kódolás van, mintha úgy emlékeznék, hogy ráadásul nem is mindegyik szolgáltatónál. De nem néztem utána, ha jobban tudod, ezen nem veszünk össze.
German_TD 3G-nél is megy a mobilinternet hívás közben, ahogy anglergab is írta.
Más kérdés, hogy mókolás nélkül nem nagyon lehet alapból az okostelókat csak 4G/3G módba kapcsolni. Éppen ezért 4G hang nélkül nem tudhatod, hogy 3, vagy 2G-re fog átváltani hívás közben, mert utóbbinál valóban megszakad a net.
-
fil
őstag
Én dual simes készülékben használok Telenor és DiGi kártyát. Ami érdekes és fura, hogy a telenor az feltöltős, tehát nincs rajta aktiválva a VoLTE. A Digi az alapból azzal jön ki.
A Settings menüben mégis ez van, függetlenül attól, hogy melyik sim melyik slotban van. Ha kiveszem a Telenorost, akkor egyáltalán nincs ez a VoLTE menüpont. Mi lehet az oka. Egyébként a Digi VoLTE működik probléma nélkül, függetlenül, hogy melyiksim a data-s. -
anglergab
addikt
válasz martonl #1443 üzenetére
De van 2G-n is HD hang (AMR-WB 12,65 kbps), ami a 3G HD hanggal azonos kodek mód, a megfelelő feltételek teljesülése esetén (készüléktámogatás, bázisállomás BBU, szolgáltató, átvitel, másik félnél ugyan ez).
A Samsung készülékek támogatják a 2G HD hangot.
Azt kell megérteni, hogy a sima GSM FR 13.x kbps, ha abba belefér, akkor lehetséges, és a szolgáltatónak kell engedélyeznie.
A 23,85 kbps-es változat (4G HD hang) pedig sokkal jobb minőségű (de ez se 2G-n, se 3G-n nem fér el CS-en, lásd fent).
2G esetén pedig sokszor nincs adatkapcsolat a hívás közben. Attól függ, hogy a DTM aktív-e.
3G esetén pedig működik hívás közben is a mobilnet kapcsolat.
[ Szerkesztve ]
-
Sas madár
őstag
Akkor ezt érthetem úgy, hogy nekem mindenképp érdemes is használnom bekapcsolva tartani a volte-t mivel nekem a hívásaimat mindenképp a kapcsolási központig ezen fogja működtetni?
"HD minőséget" úgy értsétek nem vagyok vájt fülű hanem annyira jó és tiszta a kapcsolat mintha valóban egy helyen ülve beszélgetnénk zavaró külső anomáliák nélkül.
( És ezzel látom egyértelműen a hívás közben kiteszi a HD ikont amikor a volte-n ....ezért jellemeztem így )
Továbbá nem utolsó sorban én is úgy tudom ennek használata esetén tudja a telefon párhuzamosan is működtetni az adat kapcsolatot is, nekem elég hosszú hívásaim is szoktak lenni így ez is szempont.Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
-
-
Rick4
félisten
válasz Sas madár #1438 üzenetére
Engem nem is a HD minőség érdekel (bár nálam HD hang így is van), hanem pl az, hogy amikor autóban ülök, és a telefonon megy a waze, de a kihangosítón mással beszélek, akkor legyen már rendes netkapcsolat.... Nálam viszont a digis simen van volte, a vodáson nincs, pedig az üzletben új simet kértünk, és ott azt mondta a hölgyike, hogy bekapcsolja. Ezek szerint nem sikerült neki se megnyomni a gombot.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Sas madár
őstag
válasz anglergab #1436 üzenetére
Ez eddig is ismert volt, de a valóságban ha netán nem megy azonnal simán , mit kell megnézni ellenőrizni, hogy kiderüljön miért nem tud működni, hol kell keresni a hiba forrást?
(#1437) Rick4 Igen telesen rendben van jelöli a készülék.
Viszont most azt vettem észre promotálnom kell az ismerősök között ennek a bekapcsoltatását, mert nálam hiába ha a hívó fél nem használja akkor nincs HD minőség, + gondolom ilyenkor még ugyanúgy elkezd váltogatni lefelé a 3G és 2G- re is[ Szerkesztve ]
Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
Sas madár
őstag
válasz anglergab #1433 üzenetére
Erről olvastam " speciális APN szükséges " akkor valamit korábban.
Jelenleg már mindkét kártyámon aktív a volte szolgáltatás a telefonban kapcsolható a VoWifi annak a beüzemelését tervezem.
Milyen különbséget láthatok vagy miből derül ki ha működik a szolgáltatás?Digi térerő mentes helyen wi-fi hálózatra csatlakozom akkor bekapcsolom a Digi kártyánál engedélyezve a VoLTE-t akkor tudok hívást indítani Digi-s kártyáról?
Vagy ha nem tudok hívni a Digis simről fel sem ajánlja a 2 kártyás mobil a 2 kártya közötti választási opciót?Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
ajapi
tag
Vodafone/android telefonon Volte bekapcsolava opció aktív. Ez azt is jelenti, hogy a hívások akkor már Volte-n keresztül mennek?
Kösz -
szabolne
újonc
Üdvözlet Mindenkinek!
Kérdésem lenne. Ma kaptam egy sms-t a Telenortól, hogy 72 órán belül aktiválják a volte szolgáltatást. Meg tudná-e valaki mondani pontosan, hogy ezért kell-e fizetni vagy belefér az előfizetési díjba?
Köszönöm! -
Sas madár
őstag
válasz anglergab #1423 üzenetére
Erre viszont nem kell külön bármilyen beállítást kérni a szolgáltatótól?
Valamilyen egyedi azonosító profilt, stb....sms-t ami beállítja a megfelelő működést.Mondjuk nála is a legegyszerűbb térerőn kívül kerülni.
Viszont nem tudom mennyire lesz működőképes automatikusan minden , nekem a kártya beállítások menüjében van hozzá bekapcsolási lehetőségem.Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
Sas madár
őstag
Ez az ikon megjelenítés nagyon változatos ezek szerint.
Nekem megjeleníti külön a 4G Volte ikonokat egymás után viszont a térerő ikon oszlopokat egymás alá egy sorban lekicsinyíti.
A VoWIFI - t akarom majd tesztelni most már lehet. Annál olvastam valami ilyesmit amit írsz megfelelő konfigurációs profilt kell létre hozni.
Ott írtak valami ilyesmiről, ha nincs gyári neked kell regisztrálni.?Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
ToniSlow
senior tag
válasz radio100jozs #1418 üzenetére
Akkor ezek szerint lehet olyan flottás előfizetés ahol bekapscolják, és lehet olyan ahol nem? Ez gáz. Kb. olyan ez mint amikor már volt 4G viszont nekünk a flottában nem volt 3G-nél gyorsabb adatkapcsolatunk mert a szolgáltató nem engedte fel 4G-re a készülékeinket.
-
ToniSlow
senior tag
válasz radio100jozs #1414 üzenetére
Miből gondolod ezt? Telekom flottás előfizetésbe tartozik az általam használt SIM kártya, és simán bekapcsolták a VoLTE-t a kapcsolattartó kérésére.
-
tomp
Topikgazda
válasz Sas madár #1412 üzenetére
OnePluson ha külön-külön van csak bekapcsolva a VoLTE akkor "VoLTE1/VoLTE2" ikont rak ki. Ha mind2 kártyán be van kapcsolva akkor 1ikonnal letudja az egészet. "VoLTE1-2"
A VoLTE szolgáltató oldalról mindenképpen beruházással jár és nem kevés melóval. Ezt letudták. Ügyfél oldalról is igényel beruházást ha a telefon nem támogatja mert nem csak szimplán szoftveres támogatás kell a VoLTE-hez hanem hardveres támogatás is.
Ha ezek megvannak még akkor is kell, hogy a gyártó beletegye a szoftverbe a megfelelő konfigurációs profilt amivel működésre lehet bírni. -
Sas madár
őstag
Egyenlőre nem sikerül átlátnom miért ennyire küzdelmes az új lehetőség beüzemelése ...miközben folyamatosan az ügyfél elégedettséget próbálják vadászni.
Azt gondolnám ez az új rendszeren való mobil használat ha már nem jár új beruházással (mert rendelkezésre áll ) akkor nekik is kevesebb reklamáció ..........és valószínűleg ugyan azon a vonalon sokkal több hívás mehet egy időben.Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
trec12
addikt
válasz Sas madár #1407 üzenetére
Családban kettő Telenoros előfizetés van egy HD és egy flottás. A HD-ra szó nélkül bekaocsolták a VoLTE-t de az adott készüléken nem megy hiába van benne az összefoglalóban lévő táblázatban. A flottásra meg az atya úristennek nem hajlandóak bekapcsolni. Sem a 1220-on sem személyesen a márkaboltban, mondván nincsen meg a 3 feltételből az egyik. Van tippetek mert én nem értem.....
A Voda flottás előfizetéseinkre meg kérés nélkül bekapcsolták már hónapokkal ezelőtt. Megy is szépen.
[ Szerkesztve ]
-
Sas madár
őstag
Igazatok van...
Kételkedtem a tegnapi hívás után annyira normálisan ment nem kellett magyarázni mit szeretnék ( az előzetes küzdelmek miatt ) de tényleg be lett aktiválva és minkét sim estében külön megjelent az ikon.Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
Sas madár
őstag
válasz 4Grider #1408 üzenetére
Redmi Note 7
Akkor lehet ki kellene próbálnom, hogy lekapcsolom a DIGI kártyáját, mert az eddig is jelölte az VoLTE opciót...sajna előtte ezt nem próbáltam ki ugyanis egyenlőre úgy tűnik össze vonja a hálózat megjelenítések ikonjait.
Vagy ha nincs összevonás akkor az fog feltűnni, hogy ezt az ikont is megduplázza.Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
Sas madár
őstag
válasz Sas madár #1406 üzenetére
Ma sikerült egy olyan ügyintézővel beszélni aki 1x elmondásomra, hogy mit szeretnék csak annyit kérdezett vissza a készülékem alkalmas-e ?
(igaz szűk fél órát hallgattam a telefon központ zenélését)
Aktiválta, elmondása szerint 48 óra az előírás de pár percen belül működni szokott.
További instrukció..Indítsam majd újra a készüléket.
Nekem most félidős a töltöttségem de kivárom a holnapi nap végét majd éjszakára kikapcsolom.
És utána ellenőrzöm a változást.Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
Rick4
félisten
válasz Sas madár #1400 üzenetére
Van. 4x hívtuk az ügyfélszolgálatosokat, 4x nem voltak hajlandóak bekapcsolni, utna hetekkel később az én simem vacakolt, a párom bement, kért két új simet, kérte a kislányt, hogy kapcsolja be a volte szolgáltatást is, oké, persze, és az új simekkel ugyanúgy semmi sincs, mint eddig.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen TV-t vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Garmin topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Path of Exile 2
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Asszociációs játék. :)
- DIGI Mobil
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest