Hirdetés
- Milyen digitális videókamerát?
- OLED TV topic
- Notebook hibák
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
válasz sumsang #2686 üzenetére
"Ez az árlista kb. 3 éve nem változott"
No igen, ez aggaszt némileg engem is...
"Ellenben a nagy T-nél és upc-nél még mindig vannak helyi helyközi tarifák (...) A színvonaluk pedig semmivel sem jobb, hiszen azok is voipok."
Igen, illene már erről azért leszokniuk... Normális háttérrel rendelkező VoIP szolgáltató valóban képes ugyanazt nyújtani, olcsóbban. Az pedig, hogy a T a hagyományos telefonvonalait leépíti és ADSL + SIP megoldásra cseréli (azonos áron)... nem arról győz meg, hogy érdemes náluk maradni... mert eddig érv volt a megbízhatóság - így viszont már ez sem áll fenn.
-
sumsang
aktív tag
válasz sumsang #2694 üzenetére
Elég jó minőségű a media5-fone sip-es android kliens is, csak kár, hogy alapból 1 szolgáltató pakolható fel rá.
[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
a klónjukból viszont csináltak párat YourDialer , vagy a 007 Voip , de ugyanolyan lehetőségek vannak azoknál is , mint a MobileVoip-nál
-
McLaca
őstag
válasz sumsang #2692 üzenetére
Hmm...
Akkor passz, úgy tűnik, nem lehet beállítani, bár a többi droidos felhasználó nem írt tapasztalatot.
Azért jó, hogy "egységesen" fejlesztik a különböző platformokra...Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
sumsang
aktív tag
válasz pinnacle #2690 üzenetére
konkrétan nem ismerem, de közel ugyanaz, mint a pap2t.
Amire neked kell bármelyik megfelel sztem.
Van pár kütyüm pár évvel ezelőtt vettem őket, a jelenleginél jóval magasabb áron, mert forgalmaztam is valaha őket. Szóval nem újak, ill. nem garisak, de nem is használtak. Nem adom el őket, inkább ismerősi körben ajándékozom el őket, névnap, stb.
Tanácsolom az ephone-nál kapható pap2t-ket. 10k-ért meg lehet kapni, mindenféle elkötelezettség nélkül.
A külsőt az esztétikát leszámítva semmiben nem különböznek a jelenleg kaphatóktól. Úgyis a szekrény tetején a helyük, nem láthatók. A garitól sem kell félni, mert megbízható termékek. Nálam otthon és melóhelyememen is működik 4 db kb. 6 éve, de semmi problémám nincs és nem is volt velük. Soxorosan visszahozták már az árukat
Ha beállításnál kell segítség szívesen segítek. Bár a gyári beállíást csak pár helyen kell változtatni. -
McLaca
őstag
válasz sumsang #2687 üzenetére
Nem véletlen, hogy nem droid van a telómon...
Még mindig nem győzött meg... Talán 1-2 év múlva.A caller ID-nél nincs lehetőség a call back-re? Vagyis annak beállításaira?
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
sumsang
aktív tag
sztem lusták voltak újraírni az árlistát. Ez az árlista kb. 3 éve nem változott
Ellenben a nagy T-nél és upc-nél még mindig vannak helyi helyközi tarifák , s ráadásul qrva drágán és még pár év hűséget is kell nekik fogadni.
A színvonaluk pedig semmivel sem jobb, hiszen azok is voipok.
Emlékszem jó pár évvel ezelőtt a klip volta Thom béta verziója.
Szóval ezek a retró cégek azért tudják még eladni a szolgáltatásaikat, mert a zemberek fejében nagy úr a szokás és attól bizony nehezen tudnak szabadulni. (matáv, otp, centrum áruház, stb)[ Szerkesztve ]
-
VaZso
senior tag
válasz sumsang #2681 üzenetére
Valóban nem olcsók, de külföldi hívásokat Dellmonton és társain kell intézni.
Nekem Neos számot Kanadából szokták hívni, amúgy hálózaton belüli hívásként...
Másfelől belföldi viszonylatban (ld. T és társai) egyébként nem rosszak az árak, különösen nem voltak azok anno.
Azért kicsit megrökönyödik az ember, amikor még ma is távolsági és helyközi I., II. hívásokkal találja szembe magát bizonyos szolgáltatónál... -
sumsang
aktív tag
válasz allfinanz #2679 üzenetére
1.Nem deaktiválnak, csak nem tudsz külső hívást indítani hiába maradt egyenleged. Te továbbra is tudsz beszélni hívni/fogadni hálózaton belül és külső számról is fogadhatsz hívásokat.
2.konkrét tapsztalatom/ismeretem nincs róluk, legföljebb annyi, hogy hazai viszonylatban jók az áraik, de csak 2 megyére korlátozódik a földrajzi számuk.[ Szerkesztve ]
-
McLaca
őstag
Ráböksz ott, ahol most always ask van, és felhozza a regisztrált telószámot, arra böksz, majd save, és el van mentve állandóra.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
VaZso
senior tag
válasz sumsang #2677 üzenetére
Ez a telefonadó dolog... alapvetően az Ephone megoldását korrektnek tartom, mert konkrétan azt vették át, amit a kormányzat kitalált - és ha kell, követhető is a konkrét összeg.
Tehát szerintem kihozták a leginkább átlátható módon.
A Neo/Mega dolgot kicsit félve kezelem - a szolgáltatás működik sok éve, de pl. a weboldal gyakorlatilag kezdetektől így néz ki, mintha sok mozgolódás nem lenne náluk. Neonál talán azért több van.
Ellenben szerintem elvben az összes szolgáltatónak rá kellene raknia - remélem, ebből nem lesz gondjuk... vagy épp' elég kicsik ahhoz, hogy ne legyen szükséges ezt megoldaniuk? Nem tudom.
-
allfinanz
senior tag
sumsang:
1. akkor most a 300 ft miatt fél év múlva deaktiválnak?
2. erről mit tudsz?Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
VaZso
senior tag
válasz sumsang #2672 üzenetére
"A kék szám hívása mindig is ingyenes volt."
Ez jó - tehát ha a Neo-s számomról hívom, ingyenes a kék szám?
Ez nekik nem kerül pénzbe? Érdekes amúgy - és jó tudni...Amúgy én egy hónap híján 8 éve regisztráltam náluk. Úgy nézem, 2006. szeptembertől lett elérhető a 21-es körzetű hívószám.
"A feltöltés 6 hónapig érvényes, de utána sem veszik el, csak nem tudsz kifelé hívást indítani. Ismételt feltöltésnél hozzáadódik a megmaradt egyenleg az újhoz."
No ezt is jó tudni - emiatt nem töltöttem rá pénzt szinte soha, mert van az egyenlegnek lejárati ideje... de eszerint azért nem veszik el.
Ellenben Megafone-t azért favorizáltam inkább, mert a feltöltött egyenleg nem jár le.
Egyébként leginkáb callback hívásra használom azt a számot, ill. egyéb bejövő hívásra.
-
sumsang
aktív tag
Teljesen mértékben igazad van, megoldhatták volna úgy is ahogy írtad, mert a 99 Ft-ból nemigazán növelik a profitjukat
Amúgy korrekt cégnek tartom őket, deeee pl. a neophonex nem rakott rá telefonadót sem a hívásdíjakra. (Őket egy paraszt hajszállal még korrektebbeknek tartom) -
McLaca
őstag
válasz atillaahun #2659 üzenetére
Mondjuk az, hogy kikapcsolod az állandó kérést...?
Account menüben a log out felett eggyel...
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
válasz pinnacle #2658 üzenetére
A Tp-n be tudod állítani, h az ata elsőbbséget élvezzen, de sok routeren a lan portok sorszáma is priorítást ad.
Bátran megveheted bármelyik ata-t, mindegyik jó. Nekem a régebbiekből van egy csomó pap2, pap2t, spa1001, stb.
Ha tudsz használt pap2-höz, vagy spa1001-hez jutni, akkor egy firmware felrakással a pap2eu-ból lehet spa1001-et csinálni és vissza. Eredetileg a fax kezelésére hozták létre a pap2-t, de nemigazán jött be nekik. Előnye a pap2eu/spa1001-nek, hogy egy telefonon tud két voip vonalat kezelni.
Neked is 500-as digid van? Ha igen akkor regizel egy neophonex-es acc-ot a telefonodra, melyen elérhető vagy. A digire raksz egy átírányítást a neox-os acc-ra és az 5 csörgés után át van irányítva a mobilomra a hívás ingyenesen. (ugyanis a 0621 hívása is free a digi-500-on) Tehát így is elérhető lehetsz bármikor az otthoni számodon (is) közvetve és átírányítva is. -
VaZso
senior tag
válasz sumsang #2670 üzenetére
Tudom, nekem is van földrajzi számom náluk - még havidíjmentes időszakban regisztrálva.
A 99 Ft/hó valóban nem tűnik különösebb visszatartó erőnek, alapvetően nem nagy összeg...
...bár ez éppen nem használt a bennem róluk kialakult képnek - nem lehet róla már elmondani, hogy havidíjmentes... mert nem az.Az indoklást olvastam, lehet benne valami... bár jobb lett volna inkább azt megoldani, hogy x. szám után számoljanak fel plusz díjat, de legalább az elsőt használhasd havidíjmentesen... vagy ha pl. adott hónapban nem forgalmazott a szám (tehát nem volt ki- vagy bejövő hívása sem), akkor számoljunk fel plusz díjat.
No mindegy - nem nagy összeg, csak nem feltétlenül érzem úgy, hogy 100%-ig fedi az indoklást, ill. hogy szerencsés lenne a megvalósítás... lehet, csak az én hibám. -
sumsang
aktív tag
válasz allfinanz #2671 üzenetére
igen, minden mobilra ad 300Ft bónuszt. A feltöltés 6 hónapig érvényes, de utána sem veszik el, csak nem tudsz kifelé hívást indítani. Ismételt feltöltésnél hozzáadódik a megmaradt egyenleg az újhoz.
lehet neophonex karikat kapni benzinkutaknál, póstán, újságosnál, 1000 Ft-tól kezdődnek (régebben volt 200 Ft os is) Ezekkel lehet feltölteni akár 10 accountot is 100 ft-al. A lényeg, h az első beregisztrálás után 6 hó-ig érvényes. Magyarán veszel egy 1000 ft-at, akkor félévente 500-500 Ft-ot töltesz fel és így egy évig elég egy 1000 Ft-os költség, mely természetesen lebeszélhető. Bankkarival is természetesen fel lehet tölteni. -
sumsang
aktív tag
nem nincs semmi hiba. kezdetektől kb 7-8 éve használom a neox-ot megelégedéssel. A kék szám hívása mindig is ingyenes volt. Korábban volt minden körzetben egy 888-888 számuk és egy 4 jegyű mellékszámon lehetett telefonáli. Hasonló, mint most a dellmontos cégeknél a "local access number" hívás, csak annyi külnbséggel, hogy náluk működött is mindig. Amióta bevezették a helyhez nem kötött 0621-es számokat akkor sem változtattak az alapfelálláson.
Feltöltés nélkül külső számról vezetékes/mobil elérhető és hálózaton belül free. Sőt ingyenes hangposta is van, mely a regisztrált mail-re kerül waw fájlban. -
VaZso
senior tag
válasz sumsang #2662 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy szám nélküli regisztrációnál használhatod belső SIP kommunikációra és így nincs "számhasználati díj" sem.
Ilyen szempontból a NeophoneX és a Megaphone valóban jobb, mert nem számítanak fel díjat a 21-es hívószámért, így hívásfogadásra tökéletes.
Bár sokat nem beszéltem rajtuk (más panaszát olvastam, de okát nem tudhatom), nálam ezek a szolgáltatók is jól működtek eddig. -
VaZso
senior tag
válasz pinnacle #2658 üzenetére
Nekem QoS már évekkel ezelőtt, (ma már) lassú ADSL-en is jó szolgálatot tett, ez a WMM csak egy plusz, automatikus feature hozzá - kérdés, mely eszközök támogatják vagy sem (bár ahogy nézem, ez sem mai dolog)... maga a VoIP enélkül a feature nélkül is abszolút jól működhet intelligens eszközökkel, ill. megfelelő beállítással.
(Én anno port alapján állítottam be a prioritásokat, nem automatikusan az eszköz intézte el...)Torrent kommunikációt kell leghátrébb tenni, VoIP, ill. realtime kommunikációt igénylő dolgokat legelőre, web és egyéb dolgot pedig közéjük valahova...
Ami anno a routerek felületén volt "bandwidth management" és hasonló címszóval, nem volt túlságosan okos megoldás.
-
sumsang
aktív tag
válasz allfinanz #2661 üzenetére
nem, mert van egy számhaszálati díja, ami a földrajzi és nomadikus esetén is 99Ft/hó. Minima egy ezressel lehet/kell feltölteni a használathoz.
A neophonex-nél egy regisztráció után mailben kapsz egy 0621-es számot, azt haszálhatod free hálózaton belül és külső hívást is fogadhatsz vele. -
allfinanz
senior tag
Ezt az Ephone-t lehet használni feltöltés nélkül csak SIP-re?
Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
tlac
nagyúr
válasz atillaahun #2659 üzenetére
ilyen
-
atillaahun
veterán
Mi a trükkje annak, hogy a MobileVoip call-back-nél ne dobja fel állandóan a telefonszám választós ablakot? Főleg, hogy csak egy szám van beregelve az account-ra, és ki van választva a weben meg a kliensben is.
Régen ment ez rendesen, csak egy ideje csinálja ezt, és nem emlékszem már, hogy frissítettem-e azóta a klienst. Nálatok is ilyen?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Nekem a torrent miatt jó lenne a QoS, a SPA122-nél be lehet állítani, hogy csak telefonálásnál működjön. A TP Linknél is van QoS, ugyanaz, mint a Bandwidth Controll. Nekem valószínűleg csak a PAP2T vagy SPA112 jó, mert Wifi is kell, az meg nincs a SPA2102/SPA122-n, a TP-Link 741ND-vel meg nem lehet együtt használni.
[ Szerkesztve ]
-
VaZso
senior tag
válasz pinnacle #2656 üzenetére
Olvasgattam egy kicsit.
Úgy tűnik, hogy ez a QoS a WMM kapcsán kerül ide, ami egy "bővítmény" a QoS-képes eszközökhöz/ben és mind a kliensnek, mint az AP-nek tudnia kell (a WMM funkciót).
Négy csoportot definiál (Audio / Video / Normál eszközök, funckiót nem támogatók / háttér prioritás) és ezekbe kerülhet a kommunikáció.
Nem volt soha erre szükségem (és fórumon is panaszkodnak bizonyos problémákra az engedélyezése mellett - gondolom, az adott programban nem meglévő támogatás miatt).
Tehát úgy néz ki, erre vonatkozhat az eszköz támogatása - más kérdés, hogy egy értelmes hálózati eszköz ezt megoldhatja ill. beállíthatóvá teheti, ill. teszi enélkül is.
Kicsit az UPnP-hez érzem hasonlónak a megoldást.
-
pinnacle
nagyúr
Több fajta QoS is van? Én itt hallottam először róla, amikor sumsang a CSipSimple beállítását adta meg. Itt olvastam még, hogy ajánlott a QoS.
Már az sem biztos, hogy a SPA112-ben van ez a funkció. A leírásban szerepel, a kézikönyvben viszont Quality of Service (QoS) (SPA122 Only). -
VaZso
senior tag
válasz pinnacle #2654 üzenetére
Én úgy vélem, ez a QoS nem az a QoS, amire gondolsz...
Elvileg a routernek van/lehet olyan funkciója, hogy ügyel pl. a VoIP kommunikációra, hogy előnyt élvezzen mással szemben, így nem válik használhatatlanná olyan könnyen.
Egy telefon adapternek erre különösebb ráhatása nem lesz szerintem...
Ellenben ha hinni lehet a Wikipedia-nak, pl. telefonos rendszerekben 1994-ben definiáltak QoS-t (szolgáltatás minősége), ami válaszidő, veszteség, jel-zaj viszony, áthallás, visszhang, megszakadás, frekvencia válasz, hangerő szint, stb. tekintetében határozott meg követelményeket.
Ez inkább az utóbbi lesz, ami tekintve, hogy ezt már minden eszköznek illene tudnia, inkább egyfajta marketing szövegnek tűnik véleményem szerint...
-
pinnacle
nagyúr
-
FeRkE
őstag
válasz pinnacle #2651 üzenetére
Én még csak pár napja használom, de elégedetten a PAP2T-t. Egy telefonnal, eddig tökéletesen működik, két vonal is, amit beállítottam. Nekem nem volt bonyolult a konfig beállítása, mert használtan vettem, és volt benne már konfig. De ha elakadsz, akkor tudok majd segíteni, lementettem az összes beállítás képernyőképét.
-
club1
veterán
Azért nem egészen.
A MobileVoip nem sip-et használ. Sip hívást a telefon saját sip beállításaival (internetes hívás) lehet kezdeményezni, vagy valamilyen 3rd party sip szoftverrel (pl. CSipSimple).
Ha jól van beállítva, akkor a tárcsázást követően kiválaszthatod, hogy melyik kliensel akarsz hívást indítani. Nálam MobileVOIP, SIP call és telefon van. Ha a telefont választom, akkor még mindig - beállítástól függően - jöhet a gsm hívás és az internetes hívás között a választás (gsm vagy a készülék saját sip kliense indítsa a hívást). Ha sip, akkor CSipSimple. Ha MobileVOIP, akkor pedig MobileVOIP. -
pinnacle
nagyúr
válasz allfinanz #2646 üzenetére
Köszi! Lehet, hogy nekem nem kell ekkora tudású/drágább adapter. Remélhetőleg jár majd erre valaki, aki használ PAP2T vagy SPA112-t. Tudnál linkelni beállítási oldalt? Jóval bonyolultabbnak tűnik annál a pár sornál, amit a FreeVoip oldalán írnak. Vagy mindent alapbeállításon kell hagyni?
-
pinnacle
nagyúr
Köszi!
Kipróbálnám vezetékes telefonon, hogy működik a Voip. Melyik adaptert ajánljátok a Cisco - PAP2T, SPA112 közül? Az utóbbival, ahogy olvasom voltak problémák, de talán a firmware frissítés megoldotta. Digi előfizetők vagyunk, a telefon havidíj mentes, így számhordozás sem kell.
[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
válasz pinnacle #2641 üzenetére
https://www.freevoipdeal.com/your_settings/settings Phone numbers résznél.
[ Szerkesztve ]
-
Slem
tag
Köszi a választ. Fülessel hallom, de nem elég hangosan, ha az utcán nagyobb a külső zaj szinte alig.
Persze a hangerő szabályozó gombot megtaláltam már, meg a különböző üzemmódjait is. Rádiót nem hallgattam még utcán, zajban.Szóval van valami hang profil valahol? Vagy ehhez tartozó kliens?
-
Slem
tag
Alcatel 997D MobilVoIP kilens, nem elég hangos a telefon még fejhallgatóval sem.
Függ-e ez a klienstől vagy csak a telefontól?Tudom, ez egy amatőr (android) kérdés, ami nem feltétlenül ide tartozik. Bocs.
-
sumsang
aktív tag
Ez abban az esetben igaz, ha 1 db tel. szám van regisztrálva a szolgáltatónál. Amennyiben több tel.számod van regelve (vagy többen használjátok ua. az accountot) és nem írsz semmit a telefonba, akkor azt küldi, amelyik a webes felületen ki van jelölve. Viszont ha a beírsz egy számot a kliensbe a több regisztrált tel. szám közül, akkor azt fogja elküldeni.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
VaZso
senior tag
"Nekem ennyit megér, hogy a régi számomat használhatom."
A régi számomat én is használhatom (számhordozás működik).
Az UPC kedvezményei más tészta - lehet olyan kialakításuk, ami kedvezőbb.
Ha viszont mégsem lenne az, én szívesebben megyek inkább az Ephone-hoz - UPC-t problémásabbnak tartom. -
McLaca
őstag
Akkor ott SIP hibája lesz, SIP-en korábban is volt, hogy a dellmont szolgáltatóknál néha nem ment át a hívószám, de mindig csak átmeneti.
Üdv!
-
Slem
tag
Az EPhone 99Ft/hó árával szemben áll az UPC 500Ft/hó (bronz) csomagja. Nekem ennyit megér, hogy a régi számomat használhatom. Valamint az UPC telefon+tv+internet csomagja együtt (társasházi kedvezménnyel) szerintem jó ár. Egy számla. egy reklamáció. Ha meg nincs áram/Internet stb. akkor ott van a hagyományos mobil. De az ízlések és pofonok különbözők. Amin szerintem sokat meg lehet takarítani az a kimenő hívás.
-
OccsE
aktív tag
A CsipSimplenel hol lehet beallitani hogy milyen számot küldjön mint hivo?
-
orkester
őstag
Ott tényleg nem megy.
McLaca: Köszi az infót.
PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
McLaca
őstag
válasz orkester #2615 üzenetére
Csa T-mobile-nál probléma, mert a T blokkolja a külföldi sms szerverről, módosított (saját számodra átírt) feladójú SMS-eket, így T-re csak külföldi számmal tudsz SMS-t küldeni bármilyen netes küldőről (a fentebb említett cherryről is). Telenornál, Vodánál működik a saját szám, de a dellmont helyett inkább olcsosms.hu.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
orkester
őstag
Igen az a saját számom amit regisztrációkor megadok. Vodára biztos jó, máshonnan még nem kaptam visszajelzést, de remélem működik és nem feleslegesen fizettem a dupláját értük.
PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
orkester
őstag
Nem tudom a Cherry SMS milyen szolgáltatónak számít, de kipróbáltam őket és elég jó. Regisztráláskor adnak 10 ingyen sms-t is. Feltöltéstől függ az ár, de ha mondjuk a 10€-s feltöltés választom, akkor a Paypalos fizetés 5%-os díjával együtt is csak 2,83 cent 1 sms, de egy nyomással állítható, hogy saját számmal küldje, akkor 5,67 cent, ami még mindig kb. ugyanannyi mint FVD-nél.
Ha valaki kipróbálná, regisztrálás után Androidra a következő programokat javaslom:
WebSMS - ezzel lehet írni
Cherry connector - ez egy modul, amivel beállítható a Cherry sms
SMSdroid - ez meg egy sms kezelő alkalmazás, a gyári mellé kell felrakni és így 1 helyen kezelhetők a Cherry sms-ek és a normál Simre kapott sms-ek.PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
orkester
őstag
Sms küldésnél nem lehet FVD esetén beállítani, hogy a saját számom látszódjon?
-
VaZso
senior tag
válasz atillaahun #2613 üzenetére
Öcsém gyárilag WinMO-os készülékén (HD2) tapasztaltam nagyobb késleltetéseket és ott valóban jelen volt a visszhangjelenség. Talán a Csipsimple programmal valamivel jobb lett visszhang tekintetében, beszélgetésre is használható, de a késleltetés így is nagy.
Saját N900-asomnál a hozzáadott késleltetés gyakorlatilag nulla, mint ahogy a Sipura / Linksys ATA egységek esetén is.
Ez azt jelenti, hogy ha saját készülékemről hívok, gyakorlatilag tökéletesen tudok beszélgetni.Persze problémába futottam bele én is - túloldal furcsa zajra panaszkodott -, de ezen újrahívás segített... általában viszont fel sem tűnik a túloldalnak, hogy neten keresztül telefonálok.
Az olcsóbb Dellmont szolgáltatóknál az egyes hívásokat füllel el lehet különíteni, hogy tökéletes minőségű vagy némileg vackabb vonalat kaptam épp'.
-------------
A süket telefon / egyik irányban működő hang tipikus probléma, amikor nem mennek át a hangkommunikációs csomagok. Pl. azért, mert a hálózaton a router nem végzi jól a dolgát, vagy valahol megfogja pl. egy tűzfal.
Időnként egy egyszerű router újraindítás is helyrehozza a dolgot.
------------
Amúgy épp' a napokban beszélgettem Angliában élő ismerőssel Skype-on... általánosan vacak minőség, időnként vissza kell kérdezni, zajos - kb. éppen hogy csak használható.
(Igaz, ez valami helyi szolgáltató Skype-csomagja, átnyomja a hangot a GSM hálózaton keresztül.)
Megszakadt beszélgetés közben a kapcsolata és nem tudott visszajönni Skype-ra - gondoltam, felhívom a mobilját.
Ég és föld volt a különbség a Skype-híváshoz képest, szó szerint kristálytisztán hallottam mindent, oda sem kellett figyelni. Mindezt úgy, hogy egyikünk készüléke sem változott, csak a kommunikációs csatorna - Skype-ról SIP-re. -
atillaahun
veterán
De természetesen én is örök reménykedő vagyok, pár napja van új telefonom, úgyhogy ezen megint próbálgatni fogom a gyári SIP-et. Csak sajnos már az előző 3 készüléknél is ugyanarra a keserű tapasztalatra jutottam 1-2 hét után.
Egyébként most ott tartok vele, hogy a gyári SIP mobilnettel működik rendesen (már amennyire most így hónap végén lekorlátozottan tud), WiFi-vel meg meg se mukkan. Felépül szépen a hívás, megy az idő is, csak tök süket. Böngészés meg minden más megy rendesen a WiFi-n. Egylőre másik WiFi-t nem volt még lehetőségem kipróbálni.
Mi lehet ez szerintetek? Rom hiba (gyári ZTE GXI). Más is próbálta már a topic-ba, bár ő azt írta, hogy neki meg befelé van hang, csak kifelé nincs.[ Szerkesztve ]
-
VaZso
senior tag
válasz atillaahun #2611 üzenetére
GSM hálózaton GSM hívást tudsz fogadni, esetleg másik hálózatból átirányított hívást.
(Nyilván a GSM szolgáltató a rá szabott keretek között tudna variálni, de nem érdeke.)Ha SIP-et használsz, akkor persze lehet más megoldás...
Valójában nem egészen értem, miért ragaszkodsz annyira a callbackhez és miért viszolyogsz a SIP-től - véleményem szerint ahol lehet, SIP-et kell használni (ha a hálózat alkalmas annak használatára), callback-et csak végső esetben.
Ugyanis működik az szépen, ha megfelelő hardver/szoftver áll rendelkezésre.
-
atillaahun
veterán
Jah vágom már, hogy a bejövő vonal, tehát az összekapcsolt call-back hívás egyik fele SIP maradna a Neophone-s szám miatt, a másik meg GSM. Igen ezt nem egészen láttam át elsőre.
És akkor gondolom olyan lehetőség nincs, hogy vezetékes számot használjak a GSM hálózaton.
Hát akkor asszem muszáj leszek maradni az alap call-back hívásnál, ami mindkét oldalról GSM (a SIP-el túl sokat szenvedtem már ).
[ Szerkesztve ]
-
VaZso
senior tag
Tudom, de éppen ugyanennyire stabil bármely más - normális szolgáltatást nyújtó - VoIP szolgáltató vonala is.
Konkrétan az Ephone vezetékes száma többet állt az UPC szolgáltatáskiesése miatt mint az Ephone hibájából, ezzel sajnos nem lehet mit csinálni (mint ahogy azzal sem, hogy az UPC-nek nincs semmiféle szünetmentes megoldása a hálózaton, így áramkimaradás esetén telefon sincs - de a sajátjuk sem.)Én elégedett vagyok az Ephone-os megoldással, nincs stabilitási vagy minőségproblémám. - Az UPC megoldása viszont ehhez képest minden szempontból drága és semmivel többet nem nyújt (valójában éppen ugyanolyan módon működik).
-
VaZso
senior tag
válasz atillaahun #2608 üzenetére
Nos, ha 21-es körzetű a szám, akkor igen, elérhető leszel - amikor a telefonodon aktív a hozzáférés.
Földrajzi szám esetén elvileg csak ott használhatod, ahova regisztráltad (törvényi szabályozás).FVD-n be tudod regisztrálni, MobileVoip-on callback hívást is indíthatsz vele, csak éppen értelme nincs.
"Sima SIP hívás azért nem jó, mert megbízhatatlan, és sokszor még WiFi-n is fos minőségű."
Sima SIP hívás éppen annyira sima SIP hvás mint a Neophone/Megafone/Ephone/stb. szolgáltatóé.
Működnie kell közvetlnül a Dellmont-féle SIP hívásnak éppen úgy, ahogyan a többi fent említett is működik.Időnként vacak vonalat adnak, de ez callback esetén is így lesz.
Azért callbacket használni, hogy utána ugyanúgy SIP-en keresztül jöjjön be a vonal, ahogyan FVD-ről is jönne, értelmetlen.Nekem pl. tökéletesen működik a Dellmont-féle szolgáltatás SIP protokollon - igaz, nem FVD-t használok, de ez részletkérdés.
Az, hogy Wifi-n is vacak minőségű, valami más gond lesz - jóllehet, az olcsóbb Dellmont szolgáltatások időnként csapnivaló szolgáltatókon mennek keresztül, ezért vacak a vonal minősége - ez tény.
...de ilyen alapon callback-re is van panasz.[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
Tehát akkor beregelek a Neophone-hez, fizetek havi 100 forintot a vezetékes számért, majd szimplán beállítom azt az account-ot a gyári Android kliensbe, majd bepipálom a hívásfogadást, és onnantól elérhető leszek azon a számon?
Aztán beállítom a MobileVoip-on az FVD-t, beregelem saját számnak ezt a vezetékest, és onnantól fogok tudni call-back-el ingyen hívni vezetékest, mobilt meg 3 forintért. Fog ez így működni?
Sima SIP hívás azért nem jó, mert megbízhatatlan, és sokszor még WiFi-n is fos minőségű.
-
VaZso
senior tag
válasz atillaahun #2605 üzenetére
Anroidon? Bármelyik, amelyiknél be tudod kapcsolni a hívásfogadást... egyébként így többet forgalmaz.
A beépített kliensnél is be lehet állítani, ill. általában mindegyiknél.
"Olyan megoldható valahogy, hogy az FVD-s call-back hívásokat erről indítanám?"
Ezt nem teljesen értem... ha be van állítva SIP-en, akkor nem kell callback.
Ha beállítod másik készülékre (mondjuk ATA), akkor lehet, persze... de miért ne állítanád be akkor ezt is már? -
atillaahun
veterán
válasz sumsang #2584 üzenetére
És hogyan lehet ezt a 21-es körzetszámot használni?
Android-on milyen program kell hozzá, hogy ezen legyek elérhető?
Olyan megoldható valahogy, hogy az FVD-s call-back hívásokat erről indítanám? És akkor jó minőségben hívhatnék ingyen vezetékest meg 3 forintért mobilt.[ Szerkesztve ]
-
Gerasz
aktív tag
Szia!
Szüleim használnak egy Linksys 3102-t, csak egy nekik küldött levélből másolom ide, de emlékeim szerint ez tökéletesen működik:Dial plan (26-os körzethez):
(*xx|<06:0036>[237]0xxxxxxxS0| <06:0036>[237][1-9]xxxxxxS0|<06:0036>[145689]xxxxxxxS0| <:003626>[1-9]xxxxxS0|<00:>xxxxxxxxxxxx.)
[ Szerkesztve ]
-
FeRkE
őstag
No én is beléptem a klubba egy Linksys PAP2T-vel és egy Grundig DECT-el. Korábban használtam már voipot, akkor Voipstunttal nyomtam és PC-ről a saját progijával, még mindig van rajta 4 euro Ezt be is állítottam a Line2-re, Line1-re meg regisztráltam egy FVD-t természetesen.
Ha esetleg van aki ugyanilyen eszközt használ, elküldené a Dial Plan-jét? Tervezek majd sajátot kreálni, de jó lenne egy kiindulási alap. Köszi! Telekom adó mentes új évet kívánok mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest