Aktív témák
-
Arhel
senior tag
válasz
TudorVigyor #19 üzenetére
Még mindig vannak ilyen árlisták, de nem a Vodánál! :(
Ott régebben se volt, ilyen árlisták a Westelnél és Pannpnnál vannak, voltak! -
zeus84
tag
NEmTOM!!!!!!!!!!!!
-
TudorVigyor
aktív tag
Ok, értem, de elvileg épp azért adják olcsóbban, mert utána az ő zsebükbe telefonálsz. Régen volt akciós és normál árlista (lehet, hogy most is van), pl Nokia 5110 akciósan (SL) 42000, normál áron (nem lockolt) 100000 volt. A független telefonok ma is drágábbak (pl. MMarkt SIM és SL nélküli telefonjai). Ha 50% kiütné a lockot, akkor nem lennének akciók sem, és végül azok szívnának, akik tartják magukat a szabályokhoz/törvényhez.
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
szerintem fel kellene állítani a telefon-kommandót.
ha nem vagy legális, akkor pedig büntibe kerülsz... :D
pár ezer embert fel kéne venni, hgoy ellenőrizzék, jogosan használják-e a kis hazánkban lévő 7-8 millió telefon mindegyikét.... tisztára megérné, ugye?
ez már olyan utópia, mint az, hogy az apeh-ellenőr kijön sulinet-ellenőrzésre, szétszedi a gépet, leszereli a processzorhűtőt, kiveszi a processzort a foglalatból, majd megnézi, hogy a processzor aljára van-e ragasztva a sulinet matrica....
:DD
Továbbra is az a véleményem, hogy ha a szabály hülye, és pitiáner, akkor azt negligálni kell. na. -
Arhel
senior tag
Csak azt a telót használhatod legálisan függetlenül, amit egy GSM bolt-ban vettél függetlenül( nem utcai árusokra gondoltam :D ) vagy a szolgáltatóddal függetlenítettél ki vagy a hivatalos márka szervíz függetlenített ki neked >> ez utóbbi a leglegálisabb! Az enyim GSM boltos pl.
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
ismertem a jogi hátteret, tudom, hogy ez van, de ettől eltekintve még ez egy szarrágás szerintem. persze, a szolgáltatók elérték, hogy ilyen törvényt hozzanak.
Ahelyett, hogy egymással versenyeztek volna, hosszú évekig ilyen intézkedéseket hoztak.
-----------------------
ez az egyik. szerintem, ha valamiért pénzt adtam, akkor azzal azt csinálok, amit akarok.
szerintem a forgalomban lévő telefonok közel fele függetlenített.
a másik viszont az, hogy ne keverjük a telefon függetlenítését az IMEI kód átütésével, mert az utóbbi tényleg csúnya dolog. sajnálom, hogy ellopták a telefonod. Én egyszer vettem egyet a barátnőmnek, azt is ellopták egy héten belül... :(((
de ebben az országban mindent ellopnak, ami nincs lebetonozva... :D -
TudorVigyor
aktív tag
válasz
TudorVigyor #13 üzenetére
Még annyit, hogy mivel a kikódolt telefonok közt ott vannak a lopott telefonok is, köztük azzal, amit tőlem loptak, én nem is bánnám, ha körmére néznének az érintetteknek.
[Szerkesztve] -
TudorVigyor
aktív tag
válasz
bolondember #12 üzenetére
Lehet, hogy úgy van.
Az előfizus telcsik (70Ft-os Voda pl.) gondolom nem idegesíti a szolgáltatót, mert valaki fizeti a havidíjat úgyis, tehát az akció visszajön, inkább a Vitamaxos, Praktikumos és Dominós telcsiktől félek, mert ha ezen sokat buknak a szolgáltatók, akkor a becsületesek fizetik meg az árát. Bár tudom, az uralkodó mentalitás az, hogy mindegy, hogy más mivel szív, ha én jól járjak, csak meg ne bukjak.
Felderítés: nem vagyok szakértő, és érintett sem, ezért nem jártam utána. A logikám a következő: ha kikódolják, és telkóazonosító marad (nem tudom, hogy imei vagy más), akkor az eredeti szolgáltató adatbázisában ott lesz a telefonod; az a szolgáltató, akinek a hálózatán lógsz, az pedig tuti logol, így elvileg azon is megbukhatsz, ha bekapcsolsz egy ilyen telefont a saját SIM-eddel. Ha a telkóazonosítót átírod, akkor pedig felmerül a kérdés, hogy mit írsz be helyette. És ha százezer telefon érintett, lehet-e annyi érvényes egyedi kódot szerezni? -
bolondember
MODERÁTOR
válasz
TudorVigyor #11 üzenetére
Miért lenne 1szerű a kilockolt telcsik felderítése?
Amúgy, hidd el nekem, igen nagyon sokan érintettek, a telefonok minimum 10%-a kiütött...
Nálunk is volt a családban egy ME45ös a panonnak hála...
Ha azt mondod, pár tízezer, akkor várjunk csak:
vegyük 70000-nek. Tehát azt mondod összvissz 1%-a érintett a mobiltulajdonosoknak (nagyon kerekítettem, mert több, mint 7millió telcsi van itthon, meg minden)... Hmmm. Nézz körbe a boltokban, hány voda logós telefon van kiütve? Sok... Szerintem alábecsülöd az olcsó telefonok vonzerejét (lásd 70 forint!!)
Hmm?
:( -
TudorVigyor
aktív tag
''Aki a készülékbe programozott SIM-Lock kódot módosítja, illetve abban közreműködik, szoftverbűncselekményt követ el, amely a BTK 300/C paragrafus (1-2) rendelkezései alapján 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.''
Ezt egy Domino-s telefon külső csomagolásáról idéztem. Ráadásul, ha igazuk van, akkor ez nem polgári, hanem büntetőügy, tehát nem az üzleti érdekekről fog szólni a dolog, ha valaki nyomozni kezd.
Hogy mennyien érintettek? A való életben (tehát nem az internetes fórumokról beszélek) szvsz nem túl gyakori, szerintem inkább pár tízezer, mint százezer az érintett mobilok száma. Szerintem ez az egyik ok, amiért a szolgáltatók elnézik egyenlőre az egészet. Ha mondjuk minden tizedik akciós telefon átmenne másik szolgáltatóhoz, akkor vagy az akciók szűnnének meg, vagy a szolgáltatók adatbázisokat cserélnének, és elvennék az unlockolók kedvét pár száz bírósági üggyel.
Ha pedig belevesszük, hogy a lebukás elég egyszerű, akkor nincs az a szupertelefon, amiért én kockáztatnék.
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
válasz
TudorVigyor #8 üzenetére
iszonyat sok ilyen telefon van, ami függetlenítve lett.
nem szép dolog, de praktikus. és szvsz semmi ''bűn'' nincs benne, azon kívül, hogy a szolgáltatók érdekeit sérti.
Egyébként régebben úgy volt, hgoy az ''olcsó'' készülékek lock-osak voltak,
de ami ''presztízstelefon'' volt, azaz 100 e Ft-ba került, azt lock-mentesen adták. -
bolondember
MODERÁTOR
válasz
TudorVigyor #8 üzenetére
tudod, h hány ilyen kiütött telefon kering itthon?!
Amúgy szvsz csak a letiltott IMEI-is telcsiket tudják követni és letiltatni...
Elvileg télleg nem szabad kiütni a telcsiket, de elvileg viszont szabályellenes LOCKolni a telcsiket...
TEHÁT?!
Külfölödön az előfizus mobilokat nem lockolják... Csak a prípéjdeseket...
Fontosabb a zsé (lásd előfizu...)...
Vajh, mi lesz itt május 1től?!
[Szerkesztve] -
TudorVigyor
aktív tag
(
Hogy ennek a topicnak mi keresnivalója van a Ph! multimédia fórumán, azt nem tudom.
De nemcsak ezért kellene hanyagolni ezt a témát.
1) Nem vagyok jogász, de a Westel szerint a SIMlock eltávolítása bűncselekmény. Gondolom a Voda is így gondolja.
2) Tudtommal a szolgáltatód (jelen esetben a Westel lenne) a mobilodat is beazonosítja, nemcsak a SIM kártyát. Ha a szolgáltatók egyszer a jövőben úgy döntenek, hogy átadják az általuk eladott lockolt készülékek adatbázisát a konkurrens szolgáltatóknak, vagy a szolgáltatók akaratától függetlenül, a rendőrség kezd bűnüldözésbe, akkor a logból visszakereshető lesz, hogy kik a sárosak.
Remélem nem sértettem meg senkit, és nem hőbörgésnek szántam.
)
[Szerkesztve] -
bolondember
MODERÁTOR
T-GSM?
Én?
Engem?
''Hogy mi?!'' -Pulp Fiction. Ma lenne 10 éves...:D -
Gergarian
aktív tag
Kösz a felvilágosítást!
U.I.: Legutóbb a T-GSM-en láttalak :D :D -
bolondember
MODERÁTOR
A v525öt és az összes Sharpot a vodafone-nak készítik, tehát ha ezek közül ''függetlent'' látsz, az bezony házlag lett függetlenítve! Ügyelj, mert ezzel repül a gari!
(a legjobb,amikor ST55öt, Sharpokat árulnak GYÁRILAG függetlenül, ami már -a fentiek tekintetében is- ROTFLOL!)
1. Ha kiütik, mint említettem ugrik a gari...
2. Előjöhetnek hibák, amik addig nem.
3. Haza is vághatják vele a telcsit.
4. Ennyi zséért már megkapod prepaidben is...
[Szerkesztve] -
Gergarian
aktív tag
Tehát ezt úgy értsem, hogy a ''72.000.-es telefon'' nem gyárilag, hanem '' kézileg'' független?!?!? Hüm-hüm. :)
Miben rosszabb a gyáritól a nem gyári független?
Értéke?
Szervizelhetősége?
Vagy mi?
[Szerkesztve] -
Gergarian
aktív tag
Kérdésem:
Van pl. a sharp gx20-as vagy a motorola v525-ös mobil.
Namost:
Ezeket ha látom egy boltban pl. 72000 Ft-ért (a motorola), akkor az lehet kártyafüggetlen?
Úgy értem adtak ki ezekből kártyafüggetlen változatot?
Szeretném westelesen használni vmelyiket. Lehetséges?
Üdv
Aktív témák
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Leila teszt
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ZIDOO médialejátszók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Xbox Series X|S
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- ELADÓ: Hyperx Cloud Alpha
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest