Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

válasz bugizozi #5091 üzenetére

Ne is kérdezd, azzal indult, hogy a root pass nem hogy lejárt, de nem is tudták mi volt (amit megadtak, azzal nem működött konzolon sem). Nem tudom csináltál e már root pw resetet vcsa-n (én eddig nem), de most szembesültem vele, hogy 6.0-ig a GRUB-ra is rárakja ugyanezt a jelszót! Szóval nem úgy van az, hogy init=/bin/bash aztán jót röhögünk... Persze mire mindezt átnézi az ember, live linux alá mountolja, megpatkolja a grubot, sok óra megy el :( Utána meg annyi volt csak, hogy vissza kellett menni a kályhához, és szolgáltatásonként egyesével áttúrni a logokat, és a bennük levő problémákat megoldani. Persze a sorrend feltérképezése is egy jó szívás, hiszen sok servicenek csupán annyi baja van, hogy függ egy másiktól, egyébként elindulna.

Amúgy használhatóra nem hinném, hogy meg tudtam csinálni, egy halom alert volt rajta, de legalább a webservice és az sso ment, be lehetett lépni, ctrl+c a linecenkre, aztán delete from disk a vm-re + sóval behinteni a helyét is :D

Csak az idegsít még, hogy milyen kalapból/honnét rántotta elő végül a kulcsokat, nagyon érdekelne ennek a megfejtése :)

Új hozzászólás Aktív témák