Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Weareus

addikt

válasz #90933760 #18250 üzenetére

Jómagam is utánaszámoltam, mikor szivattyú nélküli vízhűtésben gondolkodtam és arra jutottam, hogy a csőátmérőt eléggé meg kellene növelni; némi problémát jelentett még a blokk is. Utánanéztem annak, hogy melyik folyadéknak van a pc-s üzemi hőtartományban a legnagyobb hőtágulása, és bár találtam a víznél ebből a szempontból jobb folyadékokat, de mindegyikkel volt valami egyéb probléma (korrozív, erősen illó, robbanékony stb.).
    Ha az árat nézzük, maga a termoszifon (számítógépes körökben, de nem házi szinten) egyes esetekben akár még olcsóbb is lehet, mint a hűtőborda + venti kombó. (Pl. szerverpark)
    Arról nem is beszélve, hogy pl. egy mai proci 70 fokos hőmérsékletét, amit gyári bordával + ventivel produkál terhelés alatt, akár 10-20 fokkal is képesek tartósan alacsonyabban tartani és mindezt némán, szivattyú nélkül.

Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

Új hozzászólás Aktív témák