Aktív témák
-
sinya85
senior tag
válasz
Hack3er #39029 üzenetére
ha venni kell ne pálinkát vegyél hanem desztillált vizet + ilyen
megvéd az algáktol a korroziotol kenést is ad és olcsobb mint 2liter pálinka vagy van készrekevert is [link] de jobban megéri a süritmény még az unokádnak is jo lesz
a pálinkát meg felejtsd el én csak leirtam hogy 1 évet volt a rendszeremben, mert vasárnap volt és az volt kéznél.
AssAssynn: a fagyállót azért szokták higítani hogy kevesebbet keljen venni belölle
pl megveszel 5litert ami -40fokig jo de ha neked csak -20fokig kell rávan irva milyen arányban kell higítani és több lesz belölle :d -
DigitXT
félisten
válasz
Hack3er #39018 üzenetére
De baj lenne. 10-15%-nál több fagyálló nem kell a desztvíz mellé.
(Nekem elsőre sikerült egy kicsit többet beleraknom: faszán el is
tömődött újra a CPU blokk, mint ahogy a korábban linkelt képen.)Szerk: TESCO-Zsömle megelőzött.
Btw. azért raktam bele az
elején többet, mert túl világos volt a keverék színe kevéssel. Nos
nem csak, hogy a blokk eltömődött, hanem az a kék cucc fogta
meg a csöveket is. Mármint a Zalmnan utáni kék fagyállós cucc,
ugyanis a teljes csövezést lecseréltem a HF-re váltáskor.
Azóta egy kicsit óvatosabban bánok a fagyálló "adagolásával".Szerk2: filteres ötlethez nincsen tippje senkinek? Közben el is
fogyott az egyik linkelt példány (amúgy is csak egy fajta szűrő
volt bele raktáron), szóval jelenleg a "csapos" verzió játszhatna.
(De arról pl. azt is olvastam, hogy elég hangos - amíg icipicit is
levegős a rendszer, és légteleníteni nem teljesen triviális, ami a
felhasználását figyelembe véve - szétszed, kipucol, összerak -
kellemetlen feature, hiszen mindig kerül levegő a rendszerbe...) -
Cybertrone
veterán
válasz
Hack3er #39018 üzenetére
Bajnak nem baj, csak a hőátadása nem lesz olyan jó mint a kevert adaléknak 1:10-hez szoktam én pl keverni, és akkor sem azért rakom hozzá a fagyállót mert attól jobb lesz a hőátadás hanem hogy ne mohásodjon, és trutyisodjon a víz el egy idő után!
Mellesleg magában a fagyálló jobban párolog az alkoholtartalma miatt -
szacsee
nagyúr
válasz
Hack3er #37932 üzenetére
Igazából a szivattyú / tartály / elektronika kombó jól jöhet, de a single radi lehet sovány lesz oda. Ha a hirdető a VGA-kat fullcover blokkal hűtötte, akkor combosabb rendszer (radi stb) esetén 41-44°C körül kellene mennie max.
Ha azt nézzük, hogy nem kell pepecselni az összeállítással és ha sovány akkor raksz rá egy combosabb radit, akkor esélyesebb.
VGA-CPU kombót inkább tripla raditól kezdenek hűteni, vagy minimum dual, de ott vagy a proci, vagy a VGA kis fogyasztású.
Viszont majd jönnek a tapasztaltabb kollégák és megmondják a frankót.Szerk: kicsit sokallom az árat, mert ha vennél egy új egybetartályos szivattyút, és külön apróból pl radit hozzá, akkor biztos elviszi a rendszered. Elektronika max a hőfokok skubizására jók, de az alaplap biosában be tudod lőni, hogy xy foknál feljebb lője le a masinát.
-
rob210
nagyúr
Ezt most ugy érted hogy a radiátort fagyasztóban tartod. hogy extra hűtést érj el?
Ezzel az eljárással a következő lenne a gond a pára /levegő nedvességtartalma/ kicsapódna a csöveken meg a blokkokon.
Innentől nem kell tovább magyarázni gondolom, hogy ez milyen hatással lenne a rendszeredre.
Lenne szikrázás meg nagy füst
Ha nem így értetted a fagyasztást akkor meg magyarázd el. -
Játékos
addikt
-
vlcvlc
tag
Írtam nemrég hogy nálam a Commandón gyárilag csak az egyik sor feten van hűtés
Terhelés után a borda alatti fetek 40 fokosak, a borda nélküli fetek 60 fokosak, viszont vannak a proci kürül ilyen nagy kockákban ''tekercsek???'' azok 70!!! fokosakAzt meg semmilyen alaplapon nem láttam még hogy hűtötték volna. A TT Blokk olcsóbban sem érdekel ? vagy szereztél már tetőt ?
-
vlcvlc
tag
Jaja, többet hoz még igy is, mint az a cooler amit a commandohoz adnak.
Commando NB blokknak elég ''szerencsés'' kialakitása van, mert a teteje viszonylag nagy felület és az egyik hőcső is sikban van a tetejével. Ott keményebb kivitelű Asus hővezető paszta van, ami rendesen kitölti a réseket annélkül hogy lefolyna a paszta. -
vlcvlc
tag
Hát ja, a kábelkötegelő nem rossz dolog, nálam csak addíg kényszermegoldás ez, míg meg nem kapom végre a qrva lefogatót az inteles blokkomhoz ami valójában nem tudni miért inteles hisz az intel chipsethez az amd-s lefogató jó ami ''köztudott és nyilvánvaló még a hülyék számára is?!''
http://web.t-online.hu/tomika69/machines/mach69_5.jpg
Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ZIDOO médialejátszók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest