- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos fejegységek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Aktív témák
-
válasz
shteer #25396 üzenetére
Nem akartam rövidre zárni
A másik amivel szemezgetek az egy zalman cpu blokk pontosabban ez: [link]
Mert a mostani blokkommal sincs semmi gond de akkora h nem tudom rátenni a gépre a tetejét.
És h zalman blokkokról jó itt a vélemény vagy nem?
Mert tudom h a reseratort nem szeretitek. -
shteer
titán
tegyél oda is nyugodtan süniket, csak ne zárj rövidre semmit - léghűtésnél ugye a nagyobb légáramlat hűti azokat is
aquatuningon találsz rá blokkot - watercoolnak meg alphacoolnak biztosan van
vagy snb-i4 helyben kollégától
-
válasz
shteer #25392 üzenetére
Igen tudom
De viszont a vga áram ellátásáért felelős chipeket nemDe ezeken nem is volt borda.
A másik h nekem ilyen hülye intel féle kampós chipset hűtő bordám van és erre szeretnék blokkot venni de nem nagyon találtam vagy rossz helyen néztem. tud nekem ajánlani valaki?
A csöveim mérete: 12 x 8 mm ha lehet olyan kéne ami átalakítók nélkülis belemegy a rendszerbe.
A Váalaszokat elörre is köszönöm -
shteer
titán
-
Sziasztok ma vettem egy zalman gwb3 gpu blokkot a 3850 oc-ra mert iszonyat hangos volt
A ramokat le ram süniztem szintén zalman.
Az lenne a kérdésem h rakjak e elé valami ventit mert elég melegnek találom a ramokat rajta.
Gpu: 39fok nyugiban játéknál nem megy 43fok fölé.
Gpu környezete 46fok.
A szobában 25fok van -
psy123
csendes tag
hi
ajánljatok nekem légyszi tuti megbizható rögzítést ehez a csonkokhoz.
fém bilincsekkel próbálkoztam, de mindig folyt. -
jozef72
tag
válasz
nyunyu #25384 üzenetére
Szia!
[link] 600 ft/ méter áron hozta OC kolléga.
Első tapintásra qrva rideg keménynek tűnik,már egy kicsit kezd hasonlítani a kertislagra.
A színe szép.Kipróbáltam szilikonzsír+hajszárító segítségével szépen rá lehet tolni Tody HF csatijára.Szerintem bilincset nem igényel.Bontáshoz is melegítem,és gond nélkül szétszedhető.Beépítve még nincs,nem tudom hogy reagál a folyadékokra.
Nekem most 14/10-es no name csövem van,ez rugalmas,jól hajtható,de egy hónapja van a rendszerben,nem tudom hogy fog reagálni a desztvíz+glycoshell egyyvelegre.Ha ilyen cső kellene akkor azt 450/ft/m áron tudok neked rendezni.[link] -
nyunyu
félisten
Ahhoz kepest, hogy a Clearflexre azt irja a weblapja, hogy
-Long service life - non-aging, non-oxidizing
-Smooth inner wall resists build-upEhhez kepest a teljesen tiszta ioncserelttol is bemattul
10-es (koruli) belso atmerovel milyen elerheto aru csovet lehet meg kapni, ami birja a strapat?
Tudom, hogy Tygon, de annyi penzem nincs. -
kris75
aktív tag
Hello! Használ valaki ilyet:
http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=1&id=3855
ha igen,akkor mi a vélemény róla?
befér-e 1 Cooler Master CM690 házba?
Előre is köszönöm a segítséget! -
syC
addikt
válasz
Delta-Laca #25379 üzenetére
Nekem valami zöld lötty van a rendszerben. Ezelőtt is az volt, akkor semmi galibát nem okozott a csövekben (pedíg elvileg az valami sz@rabb minőségű vót' )
-
nyunyu
félisten
Nőtt a víz térfogata?
Azt irjak, hogy a viz terfogati hotagulasi egyutthatoja 0.21 ezred/Kelvin.
Ha jol ertelmezem, akkor +20C homersekletemelkedes eseten 0.00021*20=0.0042-szorosevel no a terfogata, ez literenkent 4.2ml.Tehat nalam durvan 7.56ml-lel (=7.56cm3) nohetett az 1.8l folyadek terfogata, ez 5 centis atmeroju tartalyra vetitve 7.56cm3/(2.5^2*pi)=0.385 cm, majdnem 4mm vizszint emelkedes!
Nyilvan nalad nem ilyen magas a deltaT, mivel nalad ventik vannak a radiatoron, meg nincs ekkora radiatorod, tehat a viz mennyisege is kisebb.
-
nyunyu
félisten
Ennyit érne a híres nevezetes clearflex?
Ugy tunik.
Nalam a tiszta ioncserelttol csapodott ki rajta 2 honap alatt valami vilagoszold vizkoszeru kepzodmeny, plexis EheimStation-on bezzeg nem latszott, leengedtem a rendszert+kimostam a taknyot a radiator+blokkokbol, uj csovek, erre 2 het mulva igy is elkezdett feherre mattulni.
UV-t max 2 percre latott, amig kiprobaltam a fenycsovet, egyebkent teljesen zarva van a gepem.
-
syC
addikt
Sziasztok.
Van egy kis gondom. Észrevettem hogy kb mióta megvan a víz, a tartályban levő folyadék szaporodik! Kezdetben volt egy kis placc a levegőnek a tartályban, de ma lecsekkoltam és fullon volt a tartály! Mitől lehet ez? Szűkültek a csövek? Nőtt a víz térfogata? (annyira nem lehet meleg - vagy igen?) Továbbá megfigyeltem hogy a csöveim kezdenek elhalálozni. Pl kezdetben ilyen volt (NB - CPU közötti ágat nézzétek) , most pedíg ilyen.
Ennyit érne a híres nevezetes clearflex?5let?
-
törölt tag
Ha van otthon, az még jobb. Viszont ha vízhűtést veszel, és van kb. 50k-d, akkor ilyet vegyél. Esetleg a tartály lehet más, de nekem is ilyen rendszerem van (pumpa + tartály + t56 blokk), és nagyon meg vagyok vele elégedve. Csak nekem i7-et hűt, egy tripla radival.
T56 blokkjai nagyon királyak. -
vPhis
tag
válasz
jozef72 #25368 üzenetére
akkor azért ilyen "olcsóak" az egybeszettek
namind1 akkor 1előre légBR4D
köszi az ötletet
az eredeti blokk nevét ki se lehet mondani szal ez biztos jobb"ioncserélt víz alias desztillált víz
2 x ventilátor
12 x gyorskötegelő (Csatinként 1 vagy 2, attól függ ereszteni fog-e. Ha biztosra akarsz menni, 2 gyorskötegelő csatlakozónként tutira elég lesz.)"
ez mind van otthon is -
törölt tag
3 x ClearFlex60 12,7/9,5 = 2.1k
1 x Alphacool Nexxxos Extreme II = 11.5k
1 x Laing DDC = 12.5k
1 x Tecnofront Flow Trap = 7k
1 x AntiCorro = 1.1k
6 x T56 High-Flow csatlakozó = 1.8k
1 x T56 v3 775 = 10.9k
1 x Artic Cooling MX2 = 1.6k
2 x ventilátor
12 x gyorskötegelő (Csatinként 1 vagy 2, attól függ ereszteni fog-e. Ha biztosra akarsz menni, 2 gyorskötegelő csatlakozónként tutira elég lesz.)Neked ugyanezt ajánlanám. Ha fontos a triplaradi, vegyél azt... Subcooling.hu (OC-től) és Tody56-tól válogattam. Ha 775-ös rendszerre építenék vízet, tuti ilyesmit építenék. Erős, és esztétikus. De ha neked nem ér meg +10k-t (kb.) ez a rendszer, akkor vedd meg azt a Phobya-s izét...
-
jozef72
tag
Ebben a topikban senki nem fogja azt mondani neked hogy vegyél egybeszettet.
Ha jó lenne akkor valószínü a többség is ezt választaná nem építene 3x 4x 5x .....drágábbat magának.
Kisebb rendszerrel még talán megbírkózik,de a te 4 magos prociddal lehet annyit tudna hűteni mint egy komolyabb léghűtés.Ez az én véleményem,de bátran kérdezősködj mástól is,és máshol is. -
vPhis
tag
ez jó vétel?
40k-ért triplaradis Phobya CPU blokkos stb vízhűtés
ja és a 230V szivattyút azt a géptől függetlenül kell kapcsolgatni? -
X@b3e
addikt
Nagyjából összeraktam az új rendszert.
Ami idegesít, hogy az nb nagyon közel van a vga-hoz, így eléggé meg kellett hajlítani a csövet hozzá. Ezt majd vmi könyökkel át akarom variálni, plusz az nb blokk csatlakozóit is lecserélem a többihez hasonló csavaros megoldásra.Hőmérsékletek alapon:
CPU magok: 40
NB: 41
PWM: 49
GPU: 341h Prime95 utánmég az NB blokk nélkül (passzív borda+HP):
CPU magok: 76
NB: 77
PWM: 90 (Digitális pwm!)
GPU: 54Megmérem majd az nb blokk utáni állapotot is. Várom az észrevételeket
Mod: képek indexelését elrontottam, köv. hsz-ban lesznek
-
Saint
aktív tag
nem rossz...
-
gezatata
aktív tag
válasz
FoBCRaistlin #25350 üzenetére
szia
be link-el hetnél pér képet a gépről, és hűtéséről,
szeretem az eredmények mellet látni, mivel lehet azokat elérni -
vPhis
tag
tudjátok van az hogy vesztek valamit és aztán tök boldogok vagytok 2 napig azután már nem is érdekel. na ez van a vízhűtéssel is?
-
nyunyu
félisten
válasz
FoBCRaistlin #25346 üzenetére
full passzívot fogom még megpróbálni ha benne lesz a 2 single még
Csodara ne szamits, nalam a bazinagy Mora2 (9db 12 centis propeller fer ra) ahhoz eleg, hogy szobahomerseklet+20C-n tartsa a vizet.
Pedig gyengebb VGA-m van, mint neked, raadasul a proci is energiatakarekosra van hangolva (2GHz@1.1V), nem tuningra.Orthos+Furmark eseten +30C.
-
Silex
aktív tag
válasz
FoBCRaistlin #25344 üzenetére
Kis huncut!
Azért grat ez rendben van!
-
jozef72
tag
válasz
FoBCRaistlin #25342 üzenetére
Hát szerintem ezzel meg is lehetsz!
-
shteer
titán
válasz
sweethomest #25340 üzenetére
szvsz hdmi-set nem találsz referenciából
-
sweethomest
csendes tag
hali.
tud valaki referencia nyákos 9600gt-re pontos tipust mondani? ek-fc9600sli full cover vizesblokk nem jó a mostanira. s-video+hdmi kimenet fontos.
köszönöm a segítséget.
-
syC
addikt
Amióta a gép az ágyamtól 2m-re van, azóta én is hanyagolom az uv-t
-
mh197
őstag
2-3 év lehet vszeg a megfelelő időtartam, amíg biztonságosak a csövek, nekem is ez a tapasztalatom.
Ja, és plexis házban jól tud kinézni azért egy UV reagens cső illetve folyadék UV-val megvilágítva. Mondjuk a jelenlegi gépemnél a plexi oldalt a hangszigetelés miatt, a csöveket meg a biztonság miatt feladtam, hogy UV-ban világítsanak. Csőből ugyanis a fekete Tygoon lett. -
mh197
őstag
válasz
FoBCRaistlin #25326 üzenetére
Nem tom, sztem csak az életkora alapján lehet saccolni, hogy mennyit bír még. Nekem 4 év után történt ez. Egy szerelgetés után meghajlítottam picit a csövet, gondolom emiatt ott megrepedt, majd utánna már a szivattyú nyomása is elég volt ahhoz, hogy a proci blokk előtti részen szépen kijöjjön a víz. Először azt gondoltam, biztos én voltam a hülye, és nagyon megtörtem, vagy vmi ilyesmi, de később észrevettem, hogy ha máshol is összelapítom a csövet, utánna ott is, mintha egy chipset összenyomnék szépen repedezik be a cső.
Amúgy nem is értem miért nem gondoltam erre, mert még egy sima kertiboltban is megkérdik, hogy UV állót vagy sima csövet kér-e vki. Ugyanis a nap UV-je ugyanúgy szétviszi a gyengébb kerti csöveket. Mondjuk az UV állót is, csak picit hosszabb idő múltán (tapsztalat!)
Szóval én ezek után 2-3 évente tuti újra fogok csövezni, akár jó, aikár nem, mert nem akarom újra ezt a poént látni!
Mindez a saját tapasztalatom, nem tom másnak van-e már a rendszerében 4 évesnél idősebb csöve a rendszerben úgy, hogy non-stop ment mellette az UV cső?! -
Sziasztok de rég jártam erre!
A lényeg h megint van vízhűtésem igaz egy zalman reserator személyében.
(tudom mi a vélemény róla de ha meg nézed a linket akkor itt ez a legjobb megoldás)
És nem volt arany árban! Nekem be jön!
A lényeg: Kellene nekem egy olyan chipset hűtés aminek ilyen kampós lefogatói vannak!
Intel alkalmazza. És legyen kompatibilis a zalmannal! Nem akarok átalakítózni!
Csak végső esetben.
Aki tud ilyet ne habozzon ossza meg velem akár pű-be vagy itt -
Delta-Laca
aktív tag
-
mh197
őstag
válasz
FoBCRaistlin #25322 üzenetére
Jól lőátod a kérdést. Nekem a lap + vga nem élte túl az úszást. Bár a vga-m javítás alatt van, lehet még lesz belőle vmi (remélem).
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
Bj Brooklyn #25323 üzenetére
-
Bj Brooklyn
aktív tag
shteer és FoBCRaistlin kösz a választ
Akkor megnyugodtam és szerintem a pumpa is bírni fogja
-
FoBCRaistlin
őstag
sztem nem rossz cucc,bár igaz már nem emlékszem rá. van is belőle sztem egy teljes újracsövezésnyi. amúgy az a pár ezer Ft amit kidobnék rá "feleslegesen" mert lehet menne még vele simán 2 évet, az kis áldozat ahhoz képest amit bukhatok vele ha megreped pl a radi kiömlőnél, és megúsztatja a lapot/memót/procit.
-
mh197
őstag
válasz
FoBCRaistlin #25310 üzenetére
Mindenképp érdemes szerintem, ha 2 évet kiszolgált egy csőszett. Főleg ha gyengébb minőség pl PVC. Ha jobb minőség, lehet kibír biztonságosan 3-4 évet is. Utánna már csak saját felelősségre.
-
syC
addikt
válasz
FoBCRaistlin #25299 üzenetére
Valamit biztos ér, de jelentős hűtésiteljesítményt ne várj tőle. Ha a kinézet a fontos, akkor te is tudod a valaszt a kérdésedre.
-
FoBCRaistlin
őstag
erre valaki?
-
syC
addikt
válasz
FoBCRaistlin #25315 üzenetére
-
syC
addikt
válasz
FoBCRaistlin #25312 üzenetére
én ezzel orvosoltam a problémát, bevált
-
FoBCRaistlin
őstag
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
Bj Brooklyn #25301 üzenetére
sztem sem számítana sokat összeségében. elég gyorsan folyik a lötyi a rendszerben, sok különbség nem lehet.
-
CsatiZsol
aktív tag
Sziasztok!
Köszönöm a hsz-ket, olvasgattam is közben rendesen, hogy ne legyek lusta gyerek.
Ezek alapján a peltier részét kihagynám a rendszernek, viszont még mindig marad a rendszer teljes vízhűtésre való átállítása.
Nem szeretnék házon kívüli radiátorokat mert én azt nem tartom esztétikusnak akármilyen csilli-villi a cucc.
A gép befogadására egy régi ATX nagy torony kuckóm lenne, képeket és méreteket tudok mondani holnap.
Tudnátok abban segíteni, hogy milyen alkatrészeket kezdjek el összegyűjteni egy ilyen rendszerhezÜdv Zsolt
-
mh197
őstag
válasz
CsatiZsol #25303 üzenetére
Nem akarlak elszomorítani, esetleg lelkesedésedet letörni, de:
Peltier elem: ha megfelelő teljesítményűt veszünk, ami 200-300 wattos, baromi drága, nagyon melegszik, és rengeteg kakaó kell neki, amihez egy jó táp is kell külön, erős amperrel, ami szintén drága. A peltier meleg oldalát vmi spec réz anyagú blokkal kell akkor hűtened, valószínű (mivel más nem nagyon lehetséges) a meleg oldalra is vízhűtés kerül. Tehát kell még egy blokk, ami a peltiert hűti, plussz csövek, plussz pumpa még egy ugye. Radiból elég lenne ugye egy a peltier meleg körébe.
Tegyük fel ezt a rengeteg zsét mind beleölöd, Táp a peltiernek, 2-300 wattos peltier, 2db pumpa, csövek, 2db blokk (egy a cpu-ra, egy a peltierre), valami bazi nagy radi a megfelelő hűtéshez plussz ventik rá. Nos ekkor megvan a rendszered, ami zabálni fogja az áramot, meghibásodásra kétszer, hanem többszörös az esélyed, mint egy sima víz esetén, és teljesítményben alig fogsz jobban járni, mint egy komoly vízhűtés, ami kijön ugyanennyiből, és kompakt is, meg szép is, meg nem is megy tönkre.
Ha annyire durvát akar vki, akkor inkább készíts kompresszoros hűtést, fele annyiból is kijön, és sokkal hidegebbet tud, mint a peltier. Ár/értékben sokkal jobb vagy.
Bár szerintem a legjobb alternatíva a minőségi vízhűtés!
(("Komolytalan" teljesítményű (80-100W) peltier elemekkel meg fölösleges próbálkozni. Egyszer én is gondolkodtam ebben, megvolt a táp, meg peltier is, meg blokk is a peltierre. Összeraktam, de egyrész 10A-t zabált a tápról ezért egy bikás toroid trafót tettem hozzá, valamint a meleg oldal annyira melegedett, hogy közel volt a 70 fok, ami a határa volt az én peltierem működésének. Ja, jut eszembe, két féle peltier van, ami 70 foknál adja meg magát véglegesen, meg ami 105 foknál. Utánna nem tudod használni őket, mert megpusztulnak. Ezeket a hőfokokat nem nehéz velük elérni, ha a hideg oldal nem mínusz 10-20 körül van. Nekem sajnos a gagyibb 70 fokos példányom volt annó) -
jones965
Modder
válasz
CsatiZsol #25303 üzenetére
A téma már jópárszor ki volt próbálva, legutoljára és talán a legsikeresebben fsb1000 fórumtárs próbálkozott vele.
Olvasgass vissza a topikban, sok konkrét dolog le lett erről írva.
Többnyire itt olyan emberek vannak, akik nem csak láttak, hanem építettek is vízhűtést. -
CsatiZsol
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Már régóta rágódom azon, hogy le kellene cserélni a hűtésemet vízre, de eddig ezt nem tettem meg.
Ráadásul most még "megcsípett a hülye kígyó" is így nagyon erősen gondolkodom azon, hogy egy peltier elemmel "tuningolt" vízhűtést szeretnék.
A segítség amire szükségem lenne, az alapból néhány ezer tonna jó tanács valamint a kész rendszer össze szerelésekor egy gyakorlott emberke aki segít összerakni a hűtést, mert egyedül nem mernék neki állni.Van egy ötletem, de még semmilyen mértékben nem találkoztam vízhűtéssel ezért szeretném kérni, hogy hozzá értő emberek segítsenek.
Az öletem a következő:
A peltier meleg oldalát valamilyen kompakt gyári hűtővel hűtögetném, a hideg oldalára pedig felpakolnék egy másik bordát amin a víz keresztül folyna ezáltal elszállítva a hideget.
A hideg oldalról a víz a hűtendő elemek felé indulna, majd a gép hűtése után a peltier-en keresztül menne a radiátorhoz.
Valami ilyesmire gondoltam, de nagyon jó lenne ha segítene olyan emberke is aki látott már életében vízhűtést.
A konfigom:
Abit IN-9 Max wifi
Core 2 Quad 6600
Galaxy Nvidia 8800GTS 512MB.Alaplap heatpipe erdejét, processzort és VGA-t szeretnék hűteni a rendszerrel.
Kérlek titeket segítsetek nekem összeválogatni az alkatrészeket.
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm.
Üdv Zsolt
-
shteer
titán
válasz
Bj Brooklyn #25301 üzenetére
én ~1 fokos emelkedésre tippelek ha jófajta a szivattyú
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Hali mindenkinek!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy mennyire befolyásolná az a CPU hőmérsékletét, ha először 2 VGA-n keresztül haladna a víz; és nem a processzoron elsőnek.
Aktív témák
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest