Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
Nah, hát a kezemben is van életem első vízhűtésének egykét alkatrésze, és jönnek is a szaktudás hiányából akadó problémák.
1. Elég komolyan nehéz a high flow csatira ráerőltetni a 13/10-es clearflexet, addig jutottam hogy a csati alsó legszélesebb pereméig ér a tömlő és kb innen tovább nem tudom tolni, egyszerűen elhajlik a cső annyira szorul.Erre tutti nem kell bilincs ha egyszer rámegy...
Van valami spéci technikája ennek?2. A tartályban van egy hosszabb felnyúló cső és egy teljesen a tartály alján lévő másik.
Melyik a kiömlő és melyik a szívó? GOndolom nagyon nem mindegy.
Ha logikus akarok lenni akkor talán a felső a szívó nemde? Vagy pont fordítva?Egyenlőre ennyi. Köszönöm!
-
kop8
őstag
Hello, mi a véleményetek a thermaltake vizpumpákról, tapasztalatok és a hangjuk érdekelne, p500 és p400-as pumpa??
-
Laraxior
titán
válasz
butcher eu #23594 üzenetére
lassítja... ha több van benne akkor elég jelentősen..szemmel láthatóan
-
butcher eu
senior tag
még egy kérdés.
ha egyenes csati helyett könyököt teszek be, akkor az mennyire befolyásolja az áramlást hogy a kanyarba "megütközik" a víz? nem röhögni! de ezt most tényleg nem vágom.
-
Laraxior
titán
srácok melyik a legütősebb benzinkúton, vagy ótósbótban is kapható fagyálló? most -37-es van..van ennél "hidegebb"?
-
shteer
titán
válasz
butcher eu #23590 üzenetére
a hydorhoz lehet kapni 1/4-re átalakítót, abba pedig passzol a HF csati
inkább az egészet csináld, ha már neki állsz - még ha kicist később is kerül rá sor
-
butcher eu
senior tag
sziasztok
számít az valamit ha a csőrendszerem egy részét lecserélem vastagabbra? mert úgy néz ki nem lesz meg minden csatim. vagy akkor ne is álljak neki? mert a pumpára nem tudom még hogyan kötöm rá a 12/10-es csövet mert a mostani csati 10/8-as. minden máshova megvan a csatlakozó.
-
szacsee
nagyúr
Üdv!
Valaki meg tudná mondani, hogy a Core i7 rendszereknék mekkora a lyuktáv?
Átlóban és az egymás melletti lyukak között? (processzornál)
Köszönöm szépen!
D-Tek Fuzion V1 gyári lemezei közül nem tudom, hogy van-e olyan ami eléggé nagy, hogy csak lyukat kelljen fúrni rá..
Igaz haverom már csinál valami cuccost hozzá, max ha nem lesz elég a blokk, akkor az apróba körbenézek, de szerintem teljesítménnyel nem lehet gond. -
fsb1000
nagyúr
-
Tody56
aktív tag
válasz
fsb1000 #23583 üzenetére
SZia
A chipseten lévő "fetrúd" annyiban tér el a normálf fettől, hogy a furat elvan tólva lefelé, így nagyon közel van a talplemezhez. Ennek 2 oka van. Mégnagyobb hűtésteljesítény, és a legfontosabb, hogy normál menet hosszal rendelkező csatlakozók a betekerés után nem nyúlnak bele a hosszanti furatba és így megmarad a nagy kersztmetszet a víznek.Hogy miért váltottunk erre? Nagyon egyszerű. Egyre inkább erre van igény.
Egyszerűen a chipsetek nem tudnak akkora hőt termelni, hogy érdemes legyen a bordázott felület.
Lehet hogy kb 1 fokkal jobb az a megoldás, de viszont a blokk méretéből adódóan viszonylag nagy az ellenálása.
Az új blokkoknak ugye szinte semmi ellenálása sincsen, és ezt tudjuk is kamatoztatni ahol inkább szükség van a vízszállításra mint pl a proci, de ezt neked nem ragozom mert lehet jobban tudod mint én.
Próbáltam kimérni az új chipsetblokkon melegedést de nem tudtam. Tökéletesen ugyan annyi a hőfoka mint a víznek, tehát még ez is sok egy chipset hűtésére.A régi univerzális chipset / vga blokk még jóideig kapható lesz, bár lehet csak az áttetsző plexi változatban. (már csak ez van raktáron)
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Tody56 #23576 üzenetére
Tody56:
Már megint kérdeznék...Miért jobbak az új NB/SB hütők, mint a régebbi tipusok?
A déli hidat még csak-csak értem, hogy igy laposabb lett és jól elfér a nagy VGA is, de az északi híd..... nem világos.
A régebbiben volt valamilyen struktura a talpon, itt meg ha jól látom, azonos a FET blokkal és csak egy furaton megy át a viz.
Végülis ennyi elég lehet, de akkor minek az a nagy réztalp?
A réztalp kap vizet vagy csak össze van csavarozva a FET blokkhoz hasonló felső résszel?
A régebbi feketetős dizájn szempontból valahogy jobban tetszett nekem.A RAM hütés viszont nagyon brutál és jól is néz ki.
-
Delta-Laca
aktív tag
Hello mindenkinek!
Végre beszereltem a 9800GTX-re a vízhűtést, és vannak eredmények is. Végre csendesebb lett, nem hallom a ventilátor zaját játék közben
, és nem mellesleg 40-45 fokot zuhant a maghőmérséklet terhelés közben
De vannak sajnos árnyoldalak is
A RAM-ok jobban melegszenek, mint ahogy azt vártam, a Scythe bordái nem igazán tudnak vele megbirkózni, úgyhogy oda sürgősen ki kell majd találnom valamit, ezt leszámítva nagyon jól teljesít a vizecske
Kérdés, hogy a NexXxos Extreme tripla el fogja-e bírni a rendszert
Képek lesznek hamarosan
Tody: Überbrutál lett a rendszered, és mindezt elérhető áron, le a kalappal előtted, dicséretesek a munkáid, csak így tovább
-
Tody56
aktív tag
Kérésre !!!
Alaplapi HF rendszerek már a hét elejétől raktárról típus szerint.
Full vörösréz, mindenhol 10+mm-es áteresztéssel.
Asus, giga, p35, p45 x38 x48 x58 stbstb -
Tengo
aktív tag
Azért tettszett meg h 4 ventis szal jól lelehet vele hűteni a rendszer folyadékot.
-
Tengo
aktív tag
MAGICOOL Radiátor, Fekete
4db 120mm-es ventilátor szerelhető rá!
Tömeg: kb. 1800g
Rögzítés: 16 x M3
Méretek (HxSzxM): 273x 273x 45mm
Alapanyag: Vörösréz lamellák, Sárgaréz vízkamraez jó lenne?
-
Tengo
aktív tag
Most néztem 1-2 tesztet.
A víhűtés az aktívnál mivel jobb?
Zaj azt tudom(engem nem zavar)
De hőmérségletben is jobb az aktívnál?
Nekem csak a hűtési teljesítmény számít. -
Tengo
aktív tag
Mien radit kell a rendszerbe beletenni és mien pumpát h elbírja?
-
-
gilverto
csendes tag
Üdv!!!!
Valami házi tisztítási mód létezik a vízhűtő rendszerre?! de ugy hogy nem akarom szét szedni a rendszert?! tehát olyanra gondoltam hogy mit töltsek a víz melllé a rendszerbe ami nem rongál meg semmit?! réz alumínium is van benne vegyesen!!!!
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy a következő konfighoz mekkora radiátor kell?
Asus striker II extreme, E8600; 2x GTX 280 AMP; ???
Az alaplapra is lehet hogy előbb-utóbb kerülne vizes blokk... Elég egy 3-as radiátor? vagy kettő kell belőle?Köszönöm előre is
-
Fel
addikt
Nekem a radiátor helye furcsa. Nálam pumpa, cpu, vga, radi, tartály a sorrend, mikor összeraktam előtte nézelődtem mindenfelé és ezt tünt a leggyakoribb megoldásnak.
Tengo: Azért van választék GTX blokkokból, ha eVGA-t nem sikerül beszerezned (... én úgy tudtam külön a blokkokat nem forgalmazzák, csak kártyára szerelve).
Bárhogy is nézem az biza csak két kártya: egy a gépben, egy még kívül. Amit harmadiknak vélsz, az a gépben lévő karesz hátsó takarólemeze.790i-re itt egy komplett szett: [link] ...185 ojró...egész olcsó
-
Tengo
aktív tag
a gtx 260-ra evga hydro copper 16-ot tennék de nem találok itthon.
gx 9650-re mien blokk jó?
xfx 790i-re mien blokkok kellenek nb sb ienek.
és ehez mennyi folyadék tartély és mien erős szivattyú kell?
sok a kérdés kevés az idő.
[link] -
Tengo
aktív tag
Én akárhogy nézem 3 ugyan olyan karit látok:S
[link] -
P00By
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #23548 üzenetére
ehhh...
-
Joshi
titán
Itt az én példám: Vízhűtéses PC
Ez az összeállítás nem tartozik az extrém rendszerek közé, inkább egy erős középkategória. Ha ezeket az alkatrészeket újonnan veszed meg akkor kb 70k lesz a végösszeg. Mivel neked 260gtx full blokk kell, így az ár +15k tehát 85-90k lenne.
Érdemes szétnézni az apró hirdetések között, mert több tízezer forintot is megspórolhatsz így.
Egy jó tanács a rendszer kiépítése előtt: nem érdemes gyengébb minőségű alkatrészeket megvenni, mert idővel úgy is kicseréled minőségi cuccokra és akkor már többe jössz ki mint azt az elején gondoltad. -
Joshi
titán
válasz
Ferdzsoo #23538 üzenetére
Ha olcsó de jó hűtőt akarsz akkor még ez is lehet alternatíva(~10k): EK Supreme
Ebből létezik univerzális lefogatós változat is(AMD, Intel), de az valamivel drágább.Ennek a blokknak kicsivel nagyobb az ellenállása mint az átlag de nagyon jó. Nyugdíjas beszerzi.
-
Tengo
aktív tag
Aha.Extreme szó szépen cseng fülemben.
Egyenlőre örülök ha nyárra munkám lessz.
Azért 2db 260gtx mert most szerzek 1et és nyáron betudnák ujítani még 1et
Most sztem mind1 az ár(álmodozni csak lehet)
Szóval 1 jobb hűtésre kérnék példát konkrétan.
Ha másnem darabonként összeszedem 2év alatt. -
Ferdzsoo
addikt
Szerintetek Watercool heatkiller Rev 3., vagy ez?
-
Fel
addikt
Kettő 260-as helyett lehet szerencsésebb 1db GTX 295, arra csak egy blokkot kell venni (EK ~120Euro + szállítás)... De ilyen dögök hűtéséhez kell majd blokkdzsungel (cpu, alaplapi szett), erős szivattyú (Laing D5 ~25-30e Ft), szép nagy radi (de az is lehet, hogy helyből 2db), szép vastag csövezés (1/2"-os pl, métere kb. 1000Ft), HF csatik (6-800Ft/db). 100e Ft-ból lehet meglenne... de lehet, hogy nem
(Drágák a hűtőblokkok újonnan).
-
Tengo
aktív tag
húúú.akkor lehet felejtős a dolog.inkább akkor 1 bikább aktívot teszek rá.
Engem nem az érdekel h halk-e vagy nem(de azért nem traktor)
Hanem a hatásfok. -
Tengo
aktív tag
ú basszus az nagyon sok
Én ien 60ra gondoltam. -
Tengo
aktív tag
Sziasztok.
Tudtok nekem segíteni?
Komplett vízhűtés kellene.
2 Db 260GTX
xfx 780
meg qx9650
re kéne.
egy jó kis effektív hűtő kéne ezekre(sajnos még nincs ienem csak tervben van)
Extreme tuningot bírja az a lényeg. -
Ferdzsoo
addikt
Elvileg ez mellé nekem nem kell más csak desztilláltvíz, ha minden igaz.
Ez anticoor folyadék is (nem lesznek idő után ebihalak a rendszerben) és kicsit javítja a víz hővezető képességét is elvileg.
Elég ha csak ezzel a kettővel töltöm fel a rendszert?
Egy átlagos rendszerbe mennyi víz kell?
Tripla radim lesz egyenlőre 2 blokkal. 2liter kb?off.: az átalakítóért meglátogatok egy vizesboltot, remélem lesz nekik)
-
-
Ferdzsoo
addikt
Akkor global kérdés:
Hogy oldották meg a D5 használói az 1/2-es menetet hogy rácsatlakozhasson az 1/4-es high flow csati.
köszönöm... -
P00By
nagyúr
-
P00By
nagyúr
válasz
butcher eu #23519 üzenetére
Igen?
-
butcher eu
senior tag
úgy néz ki találtam dupla radit?
szerk:
ha minden jól megy, akkor kedden már kész lehet a radi->venti->radi szendvisz.
-
P00By
nagyúr
Tygon Nagyon jó minőségű, de nem a legolcsóbb...
-
WiZARD
addikt
Laing D5 különböző tetők összehasonlítása
nanofluid is érdekes lehet(nemtom volt-e már róla szó, sajnos nincs időm mostanság követni a topicot)
-
P00By
nagyúr
-
válasz
HarryPotter #23499 üzenetére
Nekem ilyen block van a procin csak a nickel tetos, a 2,6os X2, 3,2on (+0,05V) nem megy 50 fok fele
-
HarryPotter
őstag
válasz
butcher eu #23508 üzenetére
este dobom a képeket, aztán számolgathatunk,
-
butcher eu
senior tag
válasz
butcher eu #23508 üzenetére
lekéstem a serkesztésről.
bocsi shteer az előzőben elírtam a neved -
butcher eu
senior tag
válasz
shteer #23507 üzenetére
ez is egy jó ötlet.
én égen-földön nem találok mégegy duplát, (prot/extrémet mindegy) hogy megcsinálhassam végre a szendvicsett.Harry Potter: nem tudsz dobni képet a ház hátuljáról? hogy megnézzük elfére a radi.
de Stheer ötlete is működhet. csak anélkül hogy látnánk hogy mennyi helyed van és hol, elég nehéz ötletelni. -
shteer
titán
válasz
butcher eu #23506 üzenetére
single extreme-et szendvicsbe
-
butcher eu
senior tag
válasz
HarryPotter #23503 üzenetére
én ajánlom a minimum extreme sima radit, vagy a dupla pro radit a bővíthetőség végett. ha csak a procit akarod hűteni elég lehet a sima, de én nem várnék tőle extrém teljesítményt.
-
Sgor
tag
válasz
HarryPotter #23501 üzenetére
Ha elsősorban a csendesítés a célod, akkor elég kell, hogy legyen! Más kérdés, hogy am3-ast támogató alaplapra feltudod-e szerelni! (Furattávolságok, nem ismerem a specifikációkat)
-
Thrawn
félisten
válasz
HarryPotter #23501 üzenetére
Jó.
Aktív témák
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest