Aktív témák
-
Tody56
aktív tag
A HK és az EK is szép blokkokat gyárt.
Az, hogy kinek melyik tetszik az ízlés függő.
A legfontosabb különbség, hogy míg az EK acetal vagy plexi tetőket használ, a HK rozsdamentes acélt. Mindegyik nagyon strapabíró tehát ezzel sem lehet gond.
A másik fontosabb különbség, hogy a GPU felett az EK nagyobb akár 3mm körüli bordákat mar, addig az HK finomabb vékony mikrostruktúrás bordákat készít. Utóbbi a tapasztalat szerint kicsit erősebb. Az EK viszont nem annyira érzékeny ez miatt a víz minőségére.
( ha koszosodik szemcsésedik a víz, akkor az apró bordákon hajlamos megragadni a kosz.)
A két gyártó között az árkülönbség szerintem ebből a bordázat kialakításból fakad, illetve a rozsdamentes acél használatból fakad.
Szakmai (cnc) szemmel nézve mindegyik rendkívül jó minőség és kidolgozottságú. Kézbe fogva a HK-nál valamiért olyan érzésem van mind ha egy "ékszert" fognék.
Saját felhasználásra is használok EK-t és HK-t is. Soha sem volt egyikkel sem gondom.
Ha hosszú távra is azt szeretnénk, hogy szép legyen gondosan törölgessük le a blokkról az újelnyomatokat, hogy a réz ne barnuljon meg idővel. Ha ezt elfejetettük, akkor utólag benzinnel és finom törlőkendővel letudjuk lassan mosni szinte teljesen. (pexihez ne érjen) -
Tody56
aktív tag
válasz
ThodEE #46861 üzenetére
Én is HK mániás vagyok, de jó az EK-is, így ilyen ínséges időben örülök ha valamiből legalább jut.
Marha nagy az igény a 7970.es blokkokra világ szerte így nem győzik gyártani a cégek. Már jó pár éve csinálom ezt a boltot, de még ilyet nem tapasztaltam egyik kártya megjelenésénél sem, hogy a nagy igények miatt ennyit csúsznak a szállítások. -
Tody56
aktív tag
válasz
ThodEE #46857 üzenetére
Weareus & ThodEE:
Weareus: (velem beszéltél emailben.) Mivel a HK-ra adtad le az igényedet, természetesen arra is írtunk fel.
Én csak annyit írtam, hogy jönni fog 4db EK és ha nem akarsz várni a HK-ra, azt előbb tudok adni. Mind lehetőség írtam, és segíteni próbáltam, szóval légyszíves ne add úgy elő, hogy x-et rendeltél y-ilont kaptál mert csak segíteni szerettem volna.Igen egyenlőre a HK-t és az EK-t várjuk raktárra.
A HK-t továbbra is csúsztatták. Kb 3 hete megy a huza vona, hogy jövő hét majd ismét jövő hét. Lehet, hogy 2-3 hét múlva tényleg kapunk belőle, de az is lehet, hogy több. Sajnos tényleg nem tudok biztosat mondani. Ami biztos, hogy 2 héten belül biztos hogy már nem.
Az EK-ból biztos, hogy 4db jönni fog jövő héten.
Szerencsére mind a 2 gyártó blokkja aktív vrm hűtéses, tehát a feszültség szabályzók fölött is ömlik a víz. Azt gondolom talán ez a legfontosabb szempont ennék a kártyának a hűtésénél. (pláne tuning esetén)
Az EK-ból még 2db nincsen lefoglalva. -
Tody56
aktív tag
Sziasztok!
Na haragudjatok, nem reklámnak szánom, de kerestek nálam páran már D-tek fuzion -hoz 1155 /1156 lefogatót, de sajnos nem írtam fel, hogy kik. 1 szó mint 100 ma fog végre érkezni hozzám gyári lefogató szett ha még valakit érdekel.
üdv Tody56
-
Tody56
aktív tag
Kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánunk mindenkinek!
-
Tody56
aktív tag
Egyetértek a hozzászólásoddal.
Lényeges különbségek vannak a blokkok között ellenállásban.
(OFF)Nyilván más hőfokkülönbség van ha egy kis és egy nagy fogyasztású cpu között mérjük a különbséget.(/OFF).
(OFF)ÉN csak annyit állítottam, hogy már a vízhűtéses ipar elért egy olyan szintre, hogy kevés különbség van két azonos kategóriájú blokk között hőfokban és pont. (/OFF) -
Tody56
aktív tag
Bocs srácok elírtam, de nyilván amd-hez amd v3 extrem megy.
-
Tody56
aktív tag
válasz
D1Rect #34963 üzenetére
A legkisebb single slimes szettet teszteltem Clearflex csövekkel. 16/10 talán.
Már vagy 2 hete nekiálltunk ennek a tesztnek is, de a kettes fuzion-t csak tegnap tudtam felszerelni. Nem volt rá még időm.
Ezt a tesztet főként az új i3 cpu miatt írtam. Nagyon kellemes meglepetés az 1156 számomra.
Így kettőt ütöttünk egy csapásra. Anno már teszteltük a v3 extremet a fuzion ellen, de még cikk formájában nem jelent meg nálunk.Már vagy 2-3 hete végeztünk egy nagyobb átfogó tesztet 775-ös procin amin a hőleadókat vizsgáltuk, és az ebből adódó kérdéseket. Milyen gépre milyen szettet érdemes venni stb.
A cikket azóta is írom. Holnaptól nem dolgozom már egész nap így betudom fejezni és végre közzé teszem a héten. Kb 3 nap volt a tényleg teszt és mérés. Mértünk 3-4 radit és mindegyiket passzívan és több ventilátor fordulaton isD1Rect: A nagy teszthez feltudok ajánlani én is pár blokkot.
T56 v2, v3, v3 extrem 2010 és fuzion 1 és 2.
Én egyébként azt tapasztaltam, az új blokkokkal, hogy csodát már nem lehet tenni.
Elérték a gyártók azt a maximumot, ami kihozható. Itt igazán különbségek ellenállásban lehetnek. Hőfokban már szerintem 1-3 fokon van az élmezőny.
Az ár és az ízlés már inkább a döntő. -
Tody56
aktív tag
Sziasztok!
Talán nem off, és pláne nem reklám!
Azt hiszem sok vízhűtést használó érdekelt, így ide is beírom.Sajnos mint már valószínűleg többen tudjátok a kiváló magyar szivattyú gyártó céget, a Laingot felvásárolta egy külföldi multi.
Sajnos ez azt eredményezheti, hogy a szivattyúkat csak a külföldi multitól tudjuk beszerezni ez pedig komoly áremelkedést eredményezhet minden magyar forgalmazónál. Sajnos így kétséges a szivattyúk további forgalmazása (nálunk is). Ez a drágulás mértékétől fog főként függeni. Pontosan nem tudjuk a drágulás nagyságát, de igen jelentős mértékről van szó előre láthatólag. ( akár +40-50%-ékról is szó lehet.)
Természetesen igyekszünk a lehető legjobbat kihozni ebből a helyzetből, de sajnos minden bizonytalan per pillanat.A Laing szivattyúk garanciális ügyintézése változatlanul folyik. Ebben nem lesz változás !!!
A cég továbbra is üzemel országunkban.A raktáron lévő 5-10 db Laing D5 szivattyú még 30.000 Ft-os áron megvásárolható!
Ha ez a néhány darab elfogy, a további értékesítése bizonytalanná válik.
Aki a közeljövőben gondolkozott a termék megvásárlásán ne halogassa !!!(fontos, hogy sajnos ez nem reklám, egyszerűen csak sajnos per pill ez a helyzet áll fent sajnálatunkra
)
üdv Isti
Tody56 -
Tody56
aktív tag
Jelenleg úgy áll a dolog, hogy a v3 extremekből van 775 v3 extrem és van egy v3 extrem univerzal.
(A v3 extrem univerzalon nem 4 lefogató furat van, hanem 4 hosszanti ovál. A képet még nem cseréltem ki a honlapon, de megteszem pár napon belül)
Ebből adódóan az univerzal jó 775, i5 és i7-re egyaránt.
A 775 azért maradt meg külön kategoria, mert ha olyan lapra kell felszerelni ahol nagyon közel van pl a mosfet borda akkor akadhat az univerzal blokk.
Tény és most nem akarok magam ellen beszélni, de érdemesebb a v3 univerzalt venni ha valaki elöbb utobb váltásban gondolkozik.
Ha véletlenül nem menne fel az univerzal valamelyik 775 lapra, azt természetesen ingyen kicseréljük 775 verzióra. -
Tody56
aktív tag
válasz
Khaosz55 #29211 üzenetére
Had válaszoljak
Abszolút nem fontos a D5. Természetesen az xspc 450is könnyedén megbírkozik vele.
Egyszerűen csak egy ilyen maximalista szetthez ezt tartottam ajánlotnak.
- A honlapon lévő szettek csak irányadóak.
Bárhogy lehet változtatni őket.
Emailben vagy priviben írsz nekem egy üzit, hogy milyen változtatásokkal érdekelne stb és adok rá árat. -
Tody56
aktív tag
válasz
Khaosz55 #28740 üzenetére
Igazából teljesen mindegy.
Ez tévhit, hogy nagyot melegszik a víz, mire egy kört tesz.
Jó esetben megfelelő vízátfolyásnál nincs számottevő melegedés.
Eddig a legynagyobb hőmérséklet különbség amit ki tudtam mérni a ki és bemeő ágon az 0.5-1 fok volt, de ott már egy 4ghz-en hajtott Q6600 ment terhelés alatt illetve 2db ati2900 zabagép és konplett alaplapi szett kellett. Természetesen mindenen víz.
Egy átlagos gépnél ez max 0.1-0.3C lehet kb. -
Tody56
aktív tag
Sziasztok!
Remélem nem off, de többször felmerült.
Természetesen bármelyik szett esetén van mód változtatásra, mint pl cső, csatlakozó stb.
Ebben az esetben egy priviben vagy emailben jeleztek nekem, hogy mi lenne e módosítás és adok a változtatott szettre árat. -
Tody56
aktív tag
Ez a HK tuti jó 4870 és 4890-re is. Nekem nagyon szinpi ez a blokk. Rendelésre 23-24 körül jönne meg.
-
Tody56
aktív tag
A 4870 és 4890 érdekes ügy, mert blokk tipus függő. Valamelyik blokknál írják hogy jó 4890-re is, valamelyiknél nem. ( 4890 EK blokk )Sajnos egyértelmű valaszt nem tudok adni. Utánna nézek majd.
A 4850 az már ugye teljesen eltér. A gpu és környéke azonos, de a fetek teljesen máshogy helyezkednek el. -
Tody56
aktív tag
válasz
vergilx #28149 üzenetére
Esetlek egy dual Extrem is jó választás lehet, mert az hátulra is elfér.
Annyi, hogy lehet pár cm-ert túl lógna a ház tetején. Az biztos nem lenne zavaró.
Egy dual vagy tripla extremmel szerelt cucc simán elviszi a legforróbb cpu és vga párost is. -
Tody56
aktív tag
válasz
FoBCRaistlin #27830 üzenetére
Én is a ledest ajánlom. Nem a fény miatt, mert az abszolút izlés dolga, hanem mert elvileg a ledes már golyócsapágyas. Olyan nagy különbség nincsen, de szerintem 1k felárat megér
nyunyu: privi
-
Tody56
aktív tag
Sziasztok!
Talán nem off.
Elindultunk: www.pcvizhutes.hu
-
Tody56
aktív tag
Chrys_: köszi a pumpa tippet
Sziasztok
Elkészültek a tartályok: [link]
Új csatik és hangszigetelt hdd blokk jövő héten.
-
Tody56
aktív tag
Egy kis segítségre lenne szükségem tőletek.
Egy nagyon pici kis pumpára lenne szükségem vízhűtéshez.
Tényleg nagyon piciEgy apró kis villanymotort kellene hűtenem blokkal, tehát lenne benne kb fél decci víz
Eddig csak képet talátam egy ilyenről, de nem tudom hol lehet hozzájutni Azt hiszem kb 3x5mm-es (belső/külső átmérő) cső megy rá.
Ja és fesz kb 5-10v lenne a tökéletes, de ezt megoldom.
Bár mi nemű segítséget nagyon köszönök.
Ha valaki tunda ilyet, kérem priviben jelezze felém. Nem szeretnék itt offolni. Nem pc hűtésről van szó. -
Tody56
aktív tag
válasz
butcher eu #24080 üzenetére
Tényleg nyugodtan hagyhatod mert sikköszörülve van öszerakás után és egy zsirtalanító anyaggal át van öblitve még1x a művelet után.
-
Tody56
aktív tag
-
Tody56
aktív tag
Nagyon korrekt bizony.
Az alaplapi hőmérséklet ne zavarjon ám meg. Az 40 fok nem chipset, hanem az alaplap egyik chipje aminek aztán semmi jelentősége. Az nb és sb lehet talán 32-35fok max.
Sajnos ezek az alaplapok nem a chipszetet mérik. A ROG lapok már kiírják mindegyik chipsetet és külön az alaplapi hőmérsékletet.
Tök érdekes, hogy infrás mérővel pásztázva az alaplapot a leghidegebb pont messze a chipsetek környéke. Ez hat ki a lap többi pontjára is. Nekem a p6t deluxe alaplapi szenzor a víz elött mért még 60fokot is játék közben, pedig egy 12cm-es venti fujta a proci környékét. Most kb 40-42C és az infrás mérővel is kb 10-15 fokkal hidegebb maga az egész nyák. Ja és zárt házban most. Elötte nyitott oldallal volt 55-60 -
Tody56
aktív tag
Örülök hogy bejött neked.
1 szóval sem mondom hogy nem jó a párhuzamosítás csak tanácsként írom mindenkinek hogy a hőfok miatt nem érdemes. Tény hogy vannak előnyei.
1 dologra viszont nagyon érdemes odafigyelni, hogy nagyából azonos legyen a párhuzaomsított ágak ellenálása, mert nagy különbség esetén hajlamos még meg is állni egy ág. -
Tody56
aktív tag
Én eddig a legnagyobb fogyasztást egy Q6600 és 2db ati 2900-al tudtam kisajtolni.
A proci 4000-en ment és mind a 2 vga húzva a tesztek erejéig.
Mindenen víz + 4 blokk az alaplapon.
3d markozás közben volt hogy leütötte a 700-as fsp tápot.A lényeg amit ki akarok nyögni, hogy ilyen tuning mellett tudtam kimérni 1 fok vízmelgedést amire végigment a 7db blokkon a víz.
Fontos hogy sorba voltak kötve és a sor végén és elején mértem, tehát elvileg az összes blokk rámelegedése volt ez az egyetlen egy fok.
Normál használat közben egy erősebb rendszernél ez a melegedés kb 0,3-0,5C -
Tody56
aktív tag
válasz
Ottoka #23828 üzenetére
Ez tök érdekes, de én ezt tényleg kétlem.
Pár napja kiváncsiságból megpróbáltam 2 pumpával járatni a rendszert, hogy milyen hatással van.
i7-es proci ment 4000-en prime alatt.
Fő pumpa laing ddc ultra. A második ddc pro. A 2. pumpa bekapcsolásával komoly vízsebesség növekedést tapasztaltam természetesen. (5blokk + 2 nagy radi)1 szó mint 100 1C fokot esett a proci a 2. pumpa bekapcsolásával.
(többször is ki be kapcsoltam szóval fixnek tekinthető)
Én ezzel letettem a 2. pumpa beiktatásáról. Az mondjuk tuti hogy ha gyenge a pumpa a rendszerben az már elég negatívan hat a rendszer hőmérsékletésre, de erről fsb1000 tud többet mondani. Ő komoly méréseket végzet.Ha jól emlékszem talán 200literes szállítást írta már jónak.
-
Tody56
aktív tag
válasz
shteer #23823 üzenetére
Kollégea ugyan az mint az enyém. (a mips -hez hasonlít a megoldás)
A szokásos réz talp és rajt a réz rúd egy sima nagy furattal, csak az övé nagyon egyedi. Jóval nagyobb hűtést kapott az nb a melette lévő kis fetek miatt. Továbbá a normál 3mm vastag talp helyett kb 4 mm-es talpat kellett használni a szintkülönbségek miatt.
RItka furcsa egy hűtése van annak a lapnak. Mindenesetre brutálisan néz már ki.
Hétvégén ránézünk és ha kevésnek bizonyul a kis blokk teszünk rá egy nagyobbat a talpra, bár kétlem mert láttam már ilyen lapon sima sünis hűtést is a kis feteken.szerk: Nem jött még meg az egyedi blokkod a köszörülésre. Remélem nem a posta keverte el
-
Tody56
aktív tag
válasz
Ottoka #23812 üzenetére
Sajnos ilyen nem létezik.
De jó lenne ha ilyen rendszerünk lenne.
100% hogy a kontaktnál lesz valami. Hétvégén együtt szétapjuk azt összerakjuk.
Víznél kapásból indításkot nem lehet a chipset a szobánál melegebb max 2-5fokkal.
A proci az egyértelmű. Azt csak le kell venni és újra le kell csavarozni egyenletesen. -
Tody56
aktív tag
válasz
fsb1000 #23583 üzenetére
SZia
A chipseten lévő "fetrúd" annyiban tér el a normálf fettől, hogy a furat elvan tólva lefelé, így nagyon közel van a talplemezhez. Ennek 2 oka van. Mégnagyobb hűtésteljesítény, és a legfontosabb, hogy normál menet hosszal rendelkező csatlakozók a betekerés után nem nyúlnak bele a hosszanti furatba és így megmarad a nagy kersztmetszet a víznek.Hogy miért váltottunk erre? Nagyon egyszerű. Egyre inkább erre van igény.
Egyszerűen a chipsetek nem tudnak akkora hőt termelni, hogy érdemes legyen a bordázott felület.
Lehet hogy kb 1 fokkal jobb az a megoldás, de viszont a blokk méretéből adódóan viszonylag nagy az ellenálása.
Az új blokkoknak ugye szinte semmi ellenálása sincsen, és ezt tudjuk is kamatoztatni ahol inkább szükség van a vízszállításra mint pl a proci, de ezt neked nem ragozom mert lehet jobban tudod mint én.
Próbáltam kimérni az új chipsetblokkon melegedést de nem tudtam. Tökéletesen ugyan annyi a hőfoka mint a víznek, tehát még ez is sok egy chipset hűtésére.A régi univerzális chipset / vga blokk még jóideig kapható lesz, bár lehet csak az áttetsző plexi változatban. (már csak ez van raktáron)
-
Tody56
aktív tag
Kérésre !!!
Alaplapi HF rendszerek már a hét elejétől raktárról típus szerint.
Full vörösréz, mindenhol 10+mm-es áteresztéssel.
Asus, giga, p35, p45 x38 x48 x58 stbstb -
Tody56
aktív tag
Köszi nektek, én is így láttam hogy nem egy rozzant autót akarok bemutatni de tényleg mindegy ez most.
A szorítás elve annyi hogy mint látjátok talán a képen (Vagy a topikban) a ramokat 1-1 L alakú lemez öleli körbe mindegyik oldalról.
A felül lévőn kersztben egy horony van az alsóban pedig menet.
A lényege, hogy ezzel a megoldással szabadon lehet állítani a ramok méretéhez és végül kézzel összeszorítod és meghuzod a csavart.
Én sem gondoltam volna de így már egy ram is megtartja az egész blokkot. (rádásul a nagyott néztem)
Tudom mert kipróbáltam(Egy neves gyártó is hasonlóan oldja meg ezt a kérdést, csak náluk külön még egy anyát betettek a lemezek alá ammit feleslegesnek tarottam. Tehát ottt nincsen menet a lemezben. Nyilván ez költségkimélés miatt van náluk)
Nem használtam sem pasztát sem 2 oldalas matricát sem pedig gap padot.
Ez tényleg mindenkinek az izlésére van bízva.
Én azt tudom hogy valami szilikon alapú pasztával fogom bekenni és simán rászorítom.A sújnál talán az a szerencse, hogy a ram teteje felett már 3 mm után a rézlemez van amit tartania kell, de mivel ez nagyon kicsi távolság nincsen nagy erőkar.
A tején lévő POM anyag súlya elenyésző, így nem is érdemes vele számolni.Ja elflejtettem de este szétszedem és a topikomba teszek be képet a blokról hogy néz ki szétszedve. Simán kígyú szerűen fut végig a víz a blokk teljes területén egy 10mm széles 8mm magas vájúban.
-
Tody56
aktív tag
-
Tody56
aktív tag
Eladó egy vihűtéses új táp ha valakit érdekel: SilentMaxx Fanless watercooled 500W
-
Tody56
aktív tag
válasz
Reset Elek #8881 üzenetére
Semmi! ne viccelj
Előbb írta meg a hsz-t mint beszéltük hogy van elosztó.
Sajnos csak aluból van raktáron, de felületkezelést meg tudom csinlátatni ha bárkinek szüksége lesz majd rá valamikor csak rezes rendszerbe. -
Tody56
aktív tag
válasz
Reset Elek #8865 üzenetére
Köszönöm szépen Reset Elek
Van a büdös munkás elosztóbol ratkáron is. Ugyan olyan elrendezéssel mint a linken, 10-es belső furattal és 5db 1/4-es csati megy bele, de azóta mi már ezt megbeszéltük privibe is Lucif-R-rel.
-
Tody56
aktív tag
Csak egy apró észrevétel
2db Mora2-m van Zolitól passzivan a gép mellett állítva.
A gép Asus Striker,q6600 és 8800gtx oc
SZóval amit hűt: nb,sb, 2db fet, 775, 8800gpu
A vízhőfokom úgy egy óra után mindig megáll szűk 15fokkal többel mint a szoba, tehát most a 22fokos szobában max 35-37fok.
Ekkor a cpu ful terhelésen 55fok (nem a mag !!!!) a vga terhelésnél max 50, tehát bőven kellemes érékek. AZt mondanom sem kell hogy jték alattpedig egyszerűen nem megy fel a cpu még 40ig sem.
Ha megrántom a procit és a vga-t is, akkor max még 3-4fokkal megy feljebb, tehát 2db mora2 nagyon jó választás erős gép passzív hűtésére.
Aktív témák
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest