Hirdetés
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- Home server / házi szerver építése
- LG LCD és LED TV-k
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
Aktív témák
-
Chieftec
őstag
Bocs hogy nem a jelenlegi témához szólok hozzá de tudna valaki hőfokokat írni viszonyítás képpen? Milyen radi milyen blokk mi van vele hűtve.
-
hummerdikk
őstag
Kossz! Neked is!
+ Lenne benne egy olyan amit ordasi csinalt. Csak az ra lenne kotve egy vezerlo elektronikara es ha nem megy a pumpa akkor megprobalna beinditani, de ha 2 X i probalkozas utan nem megy, szepen(nem elvenne a tapfeszt!) kikapcsolna a gepet. Csak ehez PIC kell... -
Proky
senior tag
Alakul a vízhűtésem, van egy sima 75*50-es klíma radiátorom, réz cső + alu hőleadó lamella, van egy 50*30-as dupla szintén klíma radiátorom, réz cső + alu hőleadó lamella, holnap rakok be képeket is (a nagyobbat fogom használni, a másikra akit érdekel lehet jelentkezni). Holnap rendelem az inno VGA hűtőt: Bővebben: link
Vettem már vmilyen autó fékolajtartályt (pont 1 cm csonkokkal ) a többi alkatrészt bízom benne hogy következő héten megkapom. A tápom már lecseréltem (a 12 cm venti miatt) erre: Bővebben: link
A radiban vmilyen olaj volt, azt mivel célszerű kitakarítani? -
gerg0
aktív tag
Sziasztok!
A64-es socket 939-re milyen lefogatót csináljak, van vkinek ötlete? -
bim
veterán
én feltétlenül beleépitenék egy rendszert ami a söröm hőfokát figyelné,és figyelmeztetne ha netán el kezdene felmelegedni
én is küzdök cimborámmal egy olyan rendszeren ami valahogyan figyeli a pumpa jo müködését ,de nem áramlásfigyelőremélem jövő hétre lesz valami belőle
(ez már a rev 2 lesz. a rev 1 is kifogástalanul teszi a dolgát
)
-
Hidi^
aktív tag
sszem sikerült ki űznőm a bubikat
-
-
Chieftec
őstag
Hello
Érdekelne hogy ha CPU n + VGAn + Chipseten víz van.
Athlon XP 2200+@2800+ 9800 Pro KT 400
Akkor egy WV Golf fűtöradival mik az elérhető legjobb hőfokok? -
Bigya
őstag
válasz
hummerdikk #3379 üzenetére
hajrá
-
Bigya
őstag
Srácok, megint rámjött a kreativítás...
Ötlet:
Csinálni egy olyasmi cuccot, mint a BigWóóter. Pontosabban egy kisebbfajta dobozt amit a gépházban el lehet helyezni, vagy akár a ''nagyhelyek''-be.
Ebben lenne egy Laing DDC, egy tartály és némi elektronika.
Hőmérő lenne a víznek a tartályban, lenne egy vízszintmérő (azaz pontosabban szint indikátor). Ha a vízszint egy szintet elér (lefele), akkor szól, és x idő múlva a gép leállításához folyamodik. Lehetne kapcsolni a pumpát 12V ill. ~6V üzemre. Figyelné a biztos elindulást is. Itt lehetne szabályozni, kapcsolgatni a radi ventillátorait.
Kérdés:
Mi kellhet még egy ilyen multifunki kütyübe?
Értelmét nem vonom kérdőre, hiszen megintcsak arról van szó, hogy saját kezem munkája lenne. Ergo, igenis sok értelme van.
Azért gondoltam egy ilyen kis burkolatra, dobozra, amiből csak a két csonk, vezetékek, meg a feltöltőnyílás lógna ki, mert ezzel a pumpa is lenne hangszigetelve, meg talán szebb lenne a gép belvilága.
Mi a véleményetek? -
Bigya
őstag
válasz
somodisoma #3370 üzenetére
Popey sztem félreértette. A Hydor nem 12V-os.
12V-os pumpa olyan 0,85A ha jól emlékszem a méricskélésekre. Szóval kereskedelemben kapható ventiszab.-ra nem lehet kötni.
[Szerkesztve] -
popey37
addikt
válasz
somodisoma #3370 üzenetére
a Hydor Seltz L20: 700L/h=14watt, ha 300L/h max 7-8 watt lehet
-
Hidi^
aktív tag
most éppen a levegő mentesítéssel szorakozok minjá bele rugok eggyet már a tököm kivan vele
addig nem tőltök fel semmit még a levegő ki nem megy belőle :'( -
somodisoma
senior tag
Keresztkerdes:
Mennyit fogyaszt egy 12V-os szivattyu? (Kb.) mondjuk olyan 300l/h -s. -
Hidi^
aktív tag
Készen van a vízhűűűűűűűűtéseeeem gyerekek isteniiii minjá kibaxom a ventiket a kukába
feltöltöm router ftp jére a képeket minjá
oks emberség ? -
popey37
addikt
Bővebben: link ez a minta
-
UnConnecteD
senior tag
válasz
somodisoma #3359 üzenetére
szerintem fele is eleg
-
popey37
addikt
Steer jól müxik a blokk!
-
hummerdikk
őstag
válasz
somodisoma #3347 üzenetére
Koszi! Csak is az a celom
Alex: Nyiregyi vok. De 7e korul meguszod mindenestol ha jo helyen veszed. En kb 2 hetig jartam utana pedig ez egy viszonylag kicsi varos...
Szal nezz szett tobb helyen!(en az osszeset vegigneztem)
-
Garold
senior tag
válasz
somodisoma #3348 üzenetére
alkholt+desztvizet milyen arányban keverjem?
-
Bigya
őstag
Vegyétek, vigyétek!
-
shteer
titán
eladó még 1 mart bordás félkész blokkom, mert ßigyának nem kell.
kép még 1x:
szerk: a kép sosem sikerül elsőre
[Szerkesztve] -
Garold
senior tag
válasz
somodisoma #3348 üzenetére
Ez egy nagyon jó hír! Így pénzbe sem kerül! Felmegyek a kémia tanszékre és elhozok mindent ingyen...
-
somodisoma
senior tag
-
somodisoma
senior tag
válasz
hummerdikk #3338 üzenetére
Pasztabol nem lesz gond, nem vezeti az aramot! (azert ne kend vegig a nyák hátulját...
-
KngAlex
tag
válasz
hummerdikk #3338 üzenetére
Hol vetted a forrasztót? és mennyiért?
-
-
LukE
veterán
ATX tap kikapcsolasa power gombbal legalabb 4-5mp, annyi ideig kell ''lenyomva tartani'' a gombot (vagy a ket tuske kozott zarni az aramkort). Ha nagy gaz van, akkor a 230V-ot kell elszedni a taptol.
hehe, Hummerdik, tudod miert nem lehet forrasztani az alut normal korulmenyek kozot: mert rogton oxidalodik valamennyire, es az oxid retgre meg nem tapad az on/olom. Meg koszon kivul mas se nagyonegyebkent valaki ugyes kitalalta, hogy lehet forrasztani, ha az ember on furdoben kapirgalja az alu feluletet, mert ugye olvadt onban keves az oxigen.
Lehet azt heggeszttetni, alaktol fuggoen 10-100HUF/cm.
Az elektromos hegesztes meg tipikusan alacsony feszultsegen, de nagy aramokkal tortenik. -
bim
veterán
válasz
hummerdikk #3339 üzenetére
engem kifejezetten az áramlás érdekel
-
hummerdikk
őstag
-
hummerdikk
őstag
Hy all!
ALU-t hegeszteni... Nah ahoz vedo gaz kell, mert az alu nem birja a nagy feszt ami atmegy rajta(ivhegeszto). Egy ilyen hegeszto 79e ft korul mozog es akkor a gazt nem is emlitettem...
Szerintem nem kellene azt hegeszteni! Megmondom miert:
Veszel egy olyan forrasztot mint ami nekem van. Max on 1750C fokot produkal. Ergo femet is megolvasztja. Szal szepen megfogja az alut es megmelegiti DE nem follyon. Utana szepen osszenyomkodja a szelen + ad neki egy kis cint(a biztonsag kedveert) Utana csiszolja, polirozza stb. Leteszteli egy vodor vizben!!!!!!!!!! Ez FONTOS!!!!!!
Le kellett daralani az OP rendszeremet... Fatal error, gep leall, benyomom es bamm nem megy az XP.... Nah ekkor mondtam: Tiszteletem BillGates nek
Felraktam a 2000-ret, nagyon jo! Es most elokaptam a masik vidkarim. Tettem ra uj pasztat stb. Csak a huto alol kijott egy kis paszta es ott csucsul. Ebbol lehet baj? Arra gondolok: Rovidre zar valamit stb. Meg sokaig volt egy ket doboz tetelyen(pumpa doboza stb) Ebbol lehet valami baj?
Vizhutesi tap: Inkabb forrassza meg aki akar csinalni. En is lehet ezt fogom. Megfurok egy blokkot olyan lesz mint egy cilinderes proci blokk. Megforrasztgatom stb. Es ezt szigetelem es beteszem. Csak az a baj, hogy nekem most egy eleg kicsi radim van...
Elnezest, hogy hosszu lett. Szeretnem ha minden reszere valaszolnatok!
Elore is koszi!!!!!
hummerdikk voltam, leszek es vagyok is -
Garold
senior tag
Vettem 22k-ért egy hardwareOC féle vízhűtést! Igaz használt, na de ennyiért!?Azt vettem észre, hogy a csövek belülről rozsdásak, ezért kidobtam az összeset. Majd veszek másikat! Szerintem a rozsda a radiból jön (tekintélyes méretű 28x27cm). Mivel lehet ezt belőle kitakarítani? Melyik a jobb hűtőfolyadék a desztvíz, vagy az ioncserélt?
-
t-shirt
veterán
A webshop-os oldal nem jön be, lehet ki kellett volna jelentkezned vagy mit tudom én. Gondolom a Cool-Matic nv40 blokkra gondolsz Az a lényeg hogy neked ez a típus kell amin rajta van a kis L alak a végén ami a FET-eket hűti Bővebben: link
ez a változat a sima 6800 és a 6800LE-re jó ahol a kártya végén kondik vannak Bővebben: link
Hol akarod megvenni?
[Szerkesztve] -
Proky
senior tag
Hm, érdekes, a kártyám ehhez hasonlít: Bővebben: link de az enyém AGP-s, az első szériás 6800 GT, lassan 1 éves. Akkor még máshogy nézett ki?
-
Proky
senior tag
válasz
t-shirt #3328 üzenetére
Segítséged kérném, hogy ez jó lesz-e Bővebben: linkl erre a kártyára: Bővebben: link, bár érdekes, mert nem úgy néz ki a kártya mint az MSI oldalán...
-
-
bim
veterán
aki tudja irja be légyszi hogy a gép bekapcsolo gombja megszakit egy áramkört v. zár egy pillanatra, mert szeretném ha a pumpakapcsolo vész esetén kezdeményezné a gép leállitását és ehez szükségem lenne erre az adatra
-
t-shirt
veterán
válasz
somodisoma #3322 üzenetére
Amikor először néztem meg a 4G-t akkor még mentek a ventik de amikor ez a kép készült akkor már nem. Nem hiszem hogy az a néhány fok számítana, de ki tudja.
-
t-shirt
veterán
válasz
rambo4ésfél #3319 üzenetére
igen
-
t-shirt
veterán
válasz
somodisoma #3318 üzenetére
''Vagy csak beindult a windows lementetted a kepet es kesz?'' pontosan ez történt
nem volt stabil. Lehet ha kicsivel több feszt kapna akkor bírná
bár nem hiszem hogy az állandó 4G jót tenne neki.
-
Tibcsó
aktív tag
válasz
t-shirt #3314 üzenetére
Hát az nem is annyira vészes a gyárihoz képest, ha nem gond ezügyben majd megkeresnélek, de most a videókarira kell megvennem a blokkot mert nagyon megtetszett!
Pláne hogy az én gigabytomon referencia hütés van és egy nagy f.s a teljesítménye, pedig jól szellőző házban van. -
t-shirt
veterán
válasz
somodisoma #3308 üzenetére
40X45cm-es képet találsz az oldalamon
-
somodisoma
senior tag
válasz
t-shirt #3306 üzenetére
Akkor ugy latom (amit amugy is gondoltam), hogy a pumpa merete annyira nagyon nem befojasolja a veghomersekletet, sokkal tobbet szamit a radiator merete/kialakitasa.
Mekkora az az ''apro'' radiator? 2mx2m ?!?! (hogy passzivban is ilyen kicsi a kulonbseg az nagyon meglepo) -
Tibcsó
aktív tag
válasz
t-shirt #3304 üzenetére
Szia. lenne egy kérdésem!
nekem is inno cuccosom van, a single radiátorral, néztem a képet amit csináltál,
és mi a tapasztalatod az inno videókari blokkal, nekem PCIE 6800Gt kellene hűteni, neked hány fokon müködik, bár látom hogy neked hatalmas radiátorod van.
Várom a válaszod, előre is köszi. -
t-shirt
veterán
válasz
somodisoma #3305 üzenetére
Fejből nem emlékszem a hőfokokra, olyan átlagos értékeim vannak (40fok körűl) egy ideje kikapcsolt ventikkel használom a radit (nem mintha lehetett volna hallani
) ez kb 5 fok emelkedéssel jár. Az alapjárat és a 100%-os terhelés között kb 4fok a különbség ez gondolom az ''apró'' radinak köszönhető.
[Szerkesztve] -
t-shirt
veterán
válasz
somodisoma #3303 üzenetére
Néztem a 1048-as pumpát is kb 2fok volt az előnye ,de nagyobb hangosabb meg melegebb szóval nekem nem jött be, nem fikázni akarom a 1048-at az is egy nagyon jó pumpa, komoly darab, de nekem elég a 1046-os is.
-
t-shirt
veterán
válasz
somodisoma #3300 üzenetére
inno blokk és a bolti ára 12500Ft, eheim 1046 pumpát használok
Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- BestBuy topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Hobby elektronika
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fűnyíró topik
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AM 5 lapok
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest