Hirdetés
Aktív témák
-
G.A.
aktív tag
Nem hiszem hogy valami baj lenne vele. 68fok 100% nál a hűtőt 3,2 es northwoodra tervezték pontosabban 3,2 alap northwood és nem egy 2,66 +20% ami szerintem jobban terheli a procit.
Orbano: én sem tudom mi akar az lennni. Valaki kitörölte az üzenetemet, ami nem teljesen ide tartozik, inkább olyan ismertető figyelem felkeltő.... Inkább nem írom le még valaki megint átírja... I_Am pl. ha van ilyen user vagy csak valaki rá akarja terelni a gyanut... -
orbano
félisten
1. van olyan vízhűtéss rendszer amiben nincsen tartály (HOC). Ne oszd az észt, ha nincsen ;)
2. ''ne nyomja szét a nyomás a csöveket'' - ezt jól átgondoltad? Ezek a keringető szivattyúk nem generálnak nyomást. Pontosabban úgy 0.1-0.3 bar túlnyomást... rettenetesen szétnyomná a csöveket...
Az eredeti kérdéshez pedig: semmit nem segítene a tarály, max annyit, hogy 10 perccel később melegszik túl a rendszer. Inkább elennőrizd, hogy nem levegős-e, illetve, hogy megfelelő méretű e a radiátorod, jól lehűti-e a vizet -
mh197
őstag
Azt hiszem nem fogalmaztam pontosan az előbbi Hsz-emben. Kicsit már este volt!
Tehát adott egy TT bigwater vízhűtés, a saját radija mellé betettem még egy radit. Erre 2db 12 cm-es venti megy. Tehát így összesen 3 db 12 cm-es venti hűti a rendszert. Namármost a rendszerben természetesen van egy túlfolyó tartály, amivel lehet pótolni bele a vizet, meg a pumpa is olyan kialakítású benne, mintha egy tartály lenne! És nem buborékos semmi egyáltalán!
Én azt hittem, hogy ezek a tartályok azért vannak, hogy mint puffer vizet tároljanak, bár nem tudom, hogy ez mit segít.
Ja, és tényleg csak 4-5 dl víz megy az egész rendszerbe, ezt keveslem én is. Ezért akarok vmi puffer tartályt bele, mondjuk egy 05l-est.
Az a gond az egész cuccal, hogy tuningban egy ideig szépen hűt, de lassan kúszik felfelé a hőmérséklet, és egy idő után már felmelegszik annyira a víz, hogy lefagy a proci a meleg miatt 65 fok körül. Csak a procit hűti a rendszer, a radikról rendesen jön le a meleg, tehát a hűtéssel nincs gond, a 12 cm-es ventik hideg levegőt fújnak rá, tehát ötletem sincs, hogy mit tegyek. Kissebb tuningnál jól műxik (3@3700), de ha bírná a proci, akkor miért ne tenném nagyobbra!
Tehát az elgondolásom az, hogy ha a rendszerbe iktatok vmi réz tartályt, olyan 0,5l vagy nagyobbat, több víz lassabban melegszik fel, és jobban kihűl. Bár elméletileg semmi megalapozottságát nem látom ennek, de 3. radit már nem teszek a gépbe
Nektek mi a véleményetek? -
Proky
senior tag
-
hummerdikk
őstag
Es szerinted ha lukas akkor mit csinalok? Megforrasztom mivel van minden itthon hozza, ha nem lenne akkor lenne ismerosom aki megcsinalja INGYEN.
Kitisztitani: Gozborotva=automoso
GA: Szivesen! En le nem cserelem ezt az isteni procit meg alaplapot! Ha neked is ilyen lenne te se cserelned -
Tibcsó
aktív tag
-
t-shirt
veterán
Azt hiszem alapvető hiányosságaid vannak az elméleti részből
Sem a léghűtéssel sem a vízhűtéssel nem lehet szobahő alá menni, miért is lehetne.
A proc felmelegíti a blokkot, a blokk felmelegíti a vízet, a víz elmegy a radiba, a víz átadja a hőt a radinak, a radi szobahőmérsékletű levegővel érintkezik és a hőmérséklet különbségből adódóan hűl. Azért tud jobb hatásfokú lenni egy aktív radi mint egy passzív, mert az aktívnál mindig szoba hőmérsékletű levegővel érintkezik a radi, nagyobb az állandó a hőmérséklet különbség. Ahogy a blokkból is el kell szállítani a felmelegedett vizet a radiról is a felmelegedett levegőt.
A rendszert a levegő hűti és annak a hőmérséklete alá nem tud menni, mert ez fizikai képtelenség, hiába fújja venti hiszen az is csak mozgatja a levegőt de nem tudja hűteni, és hiába kering víz a rendszerben ettől sem tud hidegebb lenni mint a levegő. A CPU melegíti a rendszert a levegő meg hűti a víz meg közvetít, és beáll egy átlaghőmérsékletre a rendszer. -
Proky
senior tag
Nem, kérdezz rá mégegyszer. A kisebb két körös 3000 Ft, a nagy egy körös 5000 Ft. A kicsiről a kép: Bővebben: link
-
ABnormal
őstag
Bővebben: link
Vízhűtéshez szivattyú kapcsoló, Sok hasznos kellék a vízhűtéshez.
remélem ilyet keresel és akkor Hank jön/ne egy sörrel/ha innék olyat
Aktív témák
Hirdetés
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest