Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
oyko
tag
Köszi de nekem 775 socket-re kell!
A 3.4 ből úgy lesz 3.7, hogy a szorzót 14X266! Az alaplap engedi állítani 17X alapot! Épp most rakom össze az Aquarius III hűtést,de találtam benne egy kis ellentmondást, az egyik képen az in felirat-ra IN kábelt csövet kell rakni, a másik képen ugyanarra a szelepre már out cső van!
Ez a kivezetésnél van a ház hátulján!
Akkor most melyik a jó? -
G.A.
aktív tag
fatal error!
help aki ért a routerekhez az jelezze! (elcsesztem öcsémnél a netet) bűntudatom van.. -
somodisoma
senior tag
válasz
Hunterevil #3194 üzenetére
Ezt a kerdest mar en is feltettem parszor, de LADA-n kivul nem ajanlottak mast, csak, hogy rézbol legyen... (min. a csovezese, a lamellak maar csak hab a tortan, ha az is rez.)
-
Hunterevil
tag
autóbontóból vagy autósboltból milyen radit érdemes kérni és milyen áron?
(ezekről van kép valahol) -
t-shirt
veterán
válasz
hummerdikk #3192 üzenetére
megy már a cucc?
-
hummerdikk
őstag
Persze hogy jo!!!!!!!
Van meg a HunFrost: Bővebben: link
Most hagytam abba a tanulast -
Hidi^
aktív tag
válasz
somodisoma #3189 üzenetére
nuygi van
-
Hidi^
aktív tag
Bővebben: link
elkészült 95%ban a honlap -
oyko
tag
Üdv
Szerintetek jó a zalman ZM-WB2 gold cpu block socket p4 775-re (abit fatal1ty)?
Aquarius III-al gondoltam összehozni! -
Garold
senior tag
válasz
somodisoma #3184 üzenetére
Használtan akarom venni 22-ért! Így már egész elfogadható az ára...
-
Garold
senior tag
válasz
Chieftec #3176 üzenetére
Nemtom pontosan én sem....
Amúgy ilyet akarok venni:
Bővebben: link -
t-shirt
veterán
válasz
-=Flatline=- #3179 üzenetére
-=Flatline=- és oyko használjátok a válasz gombot és látszik hogy kinek írod amit írsz
-
oyko
tag
válasz
-=Flatline=- #3179 üzenetére
A feltételezés helyes, kérdőjeleket akartam írni!
De inkább fókuszálj a tartalomra! -
-=Flatline=-
tag
Feltételezem kérdőjeleket akartál írni... Vagy a központozásnál hiányzik néhány ismeret ;)
-
oyko
tag
Sziasztok!
Van valami infótok az EVERCOOL WC 202-es viyzűtőrendszerről! Jobb mint a TT Bigvater! Árban legalábbis hasnoló árfekvésüek!
Ha van közületek evercool wc202 rendszer, irjatok róla!
Elég lesz-e egy p4 3.4Ghz@ 3730 266fsb proci hűtésére! Most egy TT silent tower van rajta üresjárat 48 C , terhelten 73C (kikapcsolt házhűtés mellett), ennél gongolom azért nagyobb hatásfokú!
Üdv OYKO! -
popey37
addikt
hali tényleg aluból van, a kép fenn van a popey mappában, töltsd le és akkor látod.
csinálok aluból is vga blokkot, mert sokkal könnyebb mint a réz, a teljesitményt meg összehasonlitom.Amelyik beválik az marad.mindenesetre az alu blokk nem kigyos lesz. Az NB-re is aluból csinálom, arra elég és a hurkok is elbirják.Bővebben: link
itt a link a blokkról. elvileg müxik. -
shteer
titán
válasz
somodisoma #3172 üzenetére
ja, de nem az új vgablokkok
az X800 és a 6800-as blokkról beszéltem popeyjel... -
Garold
senior tag
Most veszek HardwareOC féle vízhűtést, és ha jól láttam ehhez nincs tartály! Nagy gond ez? Bocs a láma kérdésért, de nemigazán értek hozzá!
-
-=Flatline=-
tag
válasz
rambo4ésfél #3166 üzenetére
70-ert en sem vettem volna meg elhiheted. Kozel a fele volt (alulrol) kulfoldon.
-
popey37
addikt
hali. megvan az uj blokkom, az egyikről kép a router ftp-én a popey mappában.
ha valakinek kell szóljon, az ára 5500huf.
a másikról kép holnap mert nem lett kész a plexi tető./meg elfogyott a gyorscsati/ -
rambo4ésfél
senior tag
válasz
Chieftec #3163 üzenetére
A winyós táma az szerintem hozzám tartozik mert nekem volt olyan hogy az aktív hűtéssel rendelkező maxtorra rátettem egy másik maxtort és elindítottam a másolást majd kb 1 órával később /gondoltam hogy már biztos kész/ megnéztem és rajta is volt minden adat de amikor meg akartam nyit ni egy mappát megfagyott az egész ezután restart megnézem és még akkor is 65°C volt az aktív hűtéssel nem rendelkező winyó hőmérséklete és ráadásul még el is tünt róla minden adat
-=Flatline=-:Én értem hogy meg vagy elégedve a zalman rendszereddel de azt ne írdd hogy annál jobb nincs mert bizony hogy van és még talán olcsóbb is vagy a zalmannak az árából sokkal jobbat is össze lehet rakni -
t-shirt
veterán
válasz
hummerdikk #3164 üzenetére
homokzsákokkal körberaktad?
-
Chieftec
őstag
válasz
-=Flatline=- #3141 üzenetére
Pedig létezik. Hatékonyabb és halkabb is egyszerre. Nem is tudom kinél láttam de nagyon brutál volt az gép egész jobb oldala egy nagy radiátor. Azzal hűtötte még a tápot is és 60 fokos prociról még álmodni sem mert. Valaki írta itt hogy egy két órás másolás erejéig egymás alá tett 2db 7200 as Maxtort a Winchesterek 65 fok körül voltak és állítólag mindegyikről eltűnt minden. Nem tom mi igaz belőle de ezt írta. Thermaltake házba elég sok venti fér ha beletennél 2db ot 5V on akkor semmi hangja nem lenne (1 Seagatenél halkabb és bőven elég lenne. Van egy olyan érzésem hogy ha a házat szellőztetnéd akkor a proc is hidegebb lenne jó néhány fokkal, mivel az alaplapi alkatrészek átmelegítik a lápot és mivel az full réz a hőt beviszi a proci mögé.
[Szerkesztve] -
-=Flatline=-
tag
Fine, noted thanks.
-
t-shirt
veterán
válasz
-=Flatline=- #3141 üzenetére
A kérdés nem az hogy 15 év helyett 9-ig bírja-e, hanem hogy 15 év helyett mondjuk fél évig bírja-e. Tudom hogy az elektromos berendezéseknek van egy üzemi hőmérséklete és nem mindig baj az ha valami meleg. De ha valami egy hőmérséklet fölé megy nagyon le rövidülhet az élettartama (kondi kiszáradás stb). Az hogy egy alaplapon, vga kártyán vagy ramon milyen alkatrészek vannak és hogy azok pontosan milyen hőmérsékleteket bírnak károsodás nélkül nehéz megmondani.
Több olyan esetről tudok amikor vízhűtéses no ventis vagy 1 ventis gép elfüstölt. Nem kivánom hogy veled is ez történjen, és lehet hogy nem is lesz semmi gondja a gépednek, de azért ahogy most használod az nem egészséges. Ezeket az alkatrészeket eredetileg léghűtésesre tervezték, egy proci hűtő sok egyéb melegedő alkatrész hűtéséről is gondoskodik amit direkt úgy helyeztek el hogy rá tudjon fújni, de ha vízzel hűtesz ezek szépen melegednek. Egy kiadós proc terhelés után kicsit tapogasd meg a FET-eket a procik körül (csak óvatosan)
Nem akarlak meggyőzni arról hogy rakd tele a géped ventikkel, inkább csak arra akarlak figyelmeztetni hogy nem az a világ legtermészetesebb dolga hogy minden ventit kiraksz a gépedből, ezeket a berendezéseket nem erre találták ki. -
Hidi^
aktív tag
válasz
somodisoma #3159 üzenetére
oks hétfőre készen lessz a honlap minden hétfőtől indul keményen a biznisz
-
Hidi^
aktív tag
ma lessz kész a tartály is tank o matic design
-
szesa
senior tag
Milyen honlap ez?
AMi Hidi^ userinfojaban van? -
szesa
senior tag
-
Hidi^
aktív tag
válasz
somodisoma #3146 üzenetére
Szia
örülök hogy meg kerestél
tudunk cisnálni ragasztottat is ami plexis illetve csavarozni is tudjuk a plexiset meg olyat ami nem plexis ami nem plexis azt forrasztjuk
8 as csonkokkal gyors csatlakozoval vannak szerelve a blokkok
vörösrézből készül az összes blokk
5*5*2 esek a blokkok
készülöben a honlap tegnap álltam neki haverral
http://thomace.myip.hu/H&P/index.html
van pár kép ma lessz készen a tartály ma hozza az esztergályostol popey 1 re itt lessz majd adok arrol is képet
nekemis gmail om van
sry de nem klüdi el ez a xar -
Hidi^
aktív tag
válasz
Szia
örülök hogy meg kerestél
tudunk cisnálni ragasztottat is ami plexis illetve csavarozni is tudjuk a plexiset meg olyat ami nem plexis ami nem plexis azt forrasztjuk
8 as csonkokkal gyors csatlakozoval vannak szerelve a blokkok
vörösrézből készül az összes blokk
5*5*2 esek a blokkok
készülöben a honlap tegnap álltam neki haverral
http://thomace.myip.hu/H&P/index.html
van pár kép ma lessz készen a tartály ma hozza az esztergályostol popey 1 re itt lessz majd adok arrol is képet
nekemis gmail om van
sry de nem klüdi el ez a xar -
Hidi^
aktív tag
válasz
akkor küldöm még1xer
-
-=Flatline=-
tag
Még annyit, hogy mivel a TT ház óriási nagy, a 6 vinyó hőtermelése nem befolyásolja a proci és táp körüli levegő hőmérsékletét nagyban, egyedül amiatt vagyok dühös, hogy műanyag síneken vannak a vinyók az okos távolkeletiek dizájnelemei miatt, mikor sokkal jobban elvezetné a ház a hőt, ha be lehetne csavarozni őket.
A víz miatt sem a videókártya (max a ramhűtői picit), sem a proci nem pumpál meleget a környezetbe, így a táp vígan elvan... -
Hidi^
aktív tag
válasz
somodisoma #3137 üzenetére
meg kaptad a mailomat?
-
-=Flatline=-
tag
válasz
Chieftec #3108 üzenetére
A hatékonyabbat elhiszem, a halkabbat nem hiszem el... Egyszerűen egy eheim compact 1000-nk egy akkora toronyban NINCS hallható hangja akkor sem, ha a füled ráteszed a hőcserélőre. A gépet becsukva pedig, ha nincs leszedve az oldala, csupa seagate vinyóval szintén nem hallasz meg. Nem a betegesség miatt alakult így, hovatovább egyszerűen csak úgy jött ki, hogy mindig egyel több passzív dolog került a gépbe.
A hatékonyabb vízhűtést megvalósítóknak hiszek, de biztos több zajjal jár. Egy x850 jól tudjátok, hogy az alap noname kis fos ventillátorával sem teker 25% felett még load alatt sem (gyakorltilag az is zajtalan majdnem, mégis jobb azért áttolni a zalmanon...), plusz az üzemhőfokja a magnak 80fok körül is lehetne akár, nem lenne probléma. Ugyanez igaz az a64-re, 70 fokig én nyugodt szívvel elmennék.
A winchestereim mindig nagyon nyúztam, egyedül a ramok 61 fokos (külső hőtőborda és chip közé rakott TT bay érzékelő) hőmérséklete zavar (mondjuk 2.8-on mennek...mindkettő adata), ugyanakkor stabilitási problémám még sohasem volt (megfelelően belőtt overclock után).
A lényeg annyi akar lenni, hogy konzekvensen próbálom megdönteni mindig azokat az elméleteket, mely szerint ''JAJISTENEM 40FOKOS VALAMI! AZ MÁR SOK!!'' (Non offense...) Véleményem szerint ami dolgozik, az legyen meleg... Ha meleg, akkor működik, ráadásul jól. Egyetlenegy alkatrészem szállt el sokéves pályafutásom alatt, annak is én voltam az oka. Egy 750es tbirdÉs pár héttel ezelőtt egy P4c800e-deluxe, gyártási hibából adódó elfáradás miatt.
Nyugodt szívvel hajtható minden gép szénné, nem fog elromlani (hacsak nagyon extrém a dolog, akkor), azzal, ha rommáhűtünk valamit, ugyan növeljük az élettartamot, de kérdem én, fogok 15 évig használni valamit a mostani gépemből? Nem... 7 évig? Talán 1-2 dolgot... És azzal, ha csont forró minden, de legalább halk, mennyit vesztek az élettartamból minőségi alkatrészeknél? .... 15 év helyett 9ig bírják...?
Lehet ám, hogy én vagyok túl könnyelmű, de jó érzés tudni, hogy minden megfelelően működik... -
Hidi^
aktív tag
válasz
somodisoma #3131 üzenetére
Nálunk lehet (Hidi^ és popey) ha érdekel msn en irhatsz vagy ICQ-n vagy 06/96 434 177 es számon msn = mail cím hidiadrian@freemail.hu
-
somodisoma
senior tag
Sziasztok!
Hol lehet meg vizhuteshez cuccokat kapni? Ezeket ismerem:
hunfrost.hu vizhutes.com tuningnet.hu
Ismer meg valaki mas megoldast is? -
Achill3uS
nagyúr
Srácok cpu+vga blokkhoz elég a 300-350l/h-s pumpa? vgy vennem kell egy 600-ast??
-
Zémann
tag
ÉRDEKES!
Tegnap este megcsináltam a radira a vent.felfogatását.
Így teljesen zárt az egész.Nem tudnak falsot szívni.
Eddig a game közbeni 53 fokos procko lement 48-ra.
5 fok csak ezért az egyszerű műveletért.
Király!!
De még mindig hangos/szvsz/. -
Garold
senior tag
Jééé, mindenki korán fekszik, csak én nem....
-
Bigya
őstag
válasz
hummerdikk #3123 üzenetére
Ugyan ezt az algastopp-ot ajánlottam, de nem nekem kell ám!
-
Bigya
őstag
válasz
Proci85 #3065 üzenetére
Ha akvarista vagy, akkor gondolom tudod, hogy az algát nagyon nehéz kiírtani, mert valami baktérium tuti megbújik valahol, és aonnantól kezdve simán lealgásodik az egész. Ezt medebcéken tapasztaltam. Ha egyszer algásodott, és kiírtottad, akkor cserélhetsz szűrőt is, hiába ''tiszta'' még, a csöveket, és forgatót is komolyan át kell vegyszerezni.
Tuti van valami algaölő ami kimondottan erre van. Télleg, tegyél bele medencékhez való ''algastop''-ot, de ellötte csinálj egy sokk átmosást. Medencéknél így nyomják. -
t-shirt
veterán
válasz
hummerdikk #3118 üzenetére
Azért nincs msn mert elegem lett belőle.
-
t-shirt
veterán
válasz
hummerdikk #3116 üzenetére
Kiváncsian várom, nincs msn.
-
t-shirt
veterán
válasz
hummerdikk #3100 üzenetére
Tényleg, mikor lesz kész?
-
Chieftec
őstag
válasz
hummerdikk #3111 üzenetére
Leesett nekem is 3094 es hsz ben a csíktek.
-
bim
veterán
egyetértek a ventivel a házban,de ne üzzétek el a topicbol
-
Chieftec
őstag
válasz
t-shirt #3105 üzenetére
Sztem butaság, Flatline Ha neked ez szívás akkor ne csináld. De megsúgom hogy házilag sokkal halkabb és hatékonnyabb vízhűtést lehet csinálni nembeszélve az árról!
mindenképp szerelj be házhűtőket, nehogy akkor adják fel a wincsik amikor lejár a gari. Amikor nekem 37 már rosszul vagyok (Samsungnál ez valóságban több.)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
bim
veterán
válasz
hummerdikk #3103 üzenetére
hirtelen nem vágtam le mi az
-
t-shirt
veterán
válasz
-=Flatline=- #3079 üzenetére
Kívánom neked hogy ne legyen gondod, de nagy bátorság (vakmerőség/butaság) ezt a konfigot így járatni. Az alaplapon és a vga kártyán azért akadnak melegedő alkatrészek amiknek nem ártana egy kis légmozgás, és ezt megfejelni egy passive táppal mai termeli bentre a meleget na meg a wincsik
És hogy miért tartom butaságnak ezt így, hát azért mert egy házhűtő és (vagy) egy belső keringtető venti lassú fordulaton nagyon halk (halkabb mint a féltucat wincsid) és lényegessen megnövelné a rendszered hósszútávú túlélési eséjét. Lehet hogy így sem lesz semmi baja, de lehet hogy mégis. Megéri egy ilyen filléres rendszert kockáztatni csak hogy elmondhasd hogy nincs benne venti?
-
Chieftec
őstag
válasz
hummerdikk #3103 üzenetére
Most mivan ezt nemértem?
-
bim
veterán
válasz
hummerdikk #3095 üzenetére
csíktek
[Szerkesztve] -
Chieftec
őstag
válasz
hummerdikk #3100 üzenetére
OK. Skyperol azért tüntem el mert közben lett szivattyú.
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest