- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
wizardt
csendes tag
válasz rambo4ésfél #4896 üzenetére
Köszi a segítséget, de szerencsére az ember mar ma el is küldted a magyar használatit..
-
G.A.
aktív tag
gery03 köcc!
Bim: nem látszik, de van egy 12cmes venti a cpu hűtőbordáira irányítva... E nélkül az ít 3,6os prescottal nem bírna el... Így is 65 fok néha a cpu 63 mindíg 100%nál. A NB nem bírja a hőt és hummer azt mondta hogy ezen az alaplapon csak egy hűanyag (ezt mondta) borda van... Szal kezdem is ilyen szivacsokból kivágni az új NB blokot és aluból kiöntö (remélem sikerül csak 670 fok kell azt meg ezzel a légfrissítővel mennifog ha nem akkor ventivel adok neki friss levegőt).
Ma eveztem oszt társakkal és beborúltunk a dunába (doglött kutya jobbra, döglött hal balra fent vagy lent--- jó messze voltak min 20m) és én a rendes utcai ruhámban mentem farmer meg minden... Mások majdnem acélbetétes bakkanccsal mentek evezni... Na kezdem is a videófelvételt... -
bim
veterán
hummer félrebeszél!
nekem is volt asusom és alu az a borda!de megjegyezném műanyag bordát nincs értelme rárakni mert nem vezeti a hőt.ha terhelés alatt megfogod és csak meleg akkor nincs gáz.nem hinném hogy a ráirányitott venti elég lenne,bár a 63 fok nerm tűnik soknak a procinál
ne vedd etalonnak hummert mert nem biztos hogy a probléma megoldása az ő kezében v. fejében van -
OC
őstag
válasz hummerdikk #4905 üzenetére
Szal műanyag mi? Már ne is haragudj, de ha ennyi vízhűtés topicos h.sz. és ''tagság'' után ezt komolyan gondolod, akkor még csak sajnálni tudlak. Persze lehet, hogy én vagyok eltájolva.
-
Proci85
senior tag
válasz hummerdikk #4907 üzenetére
max vmi vacak alumínium lehet, de műanyag sosem...hőszigetelő nem vezető, kicsit gondolj már bele, egy hülye gyártó se tesz a chipre_műanyagot_, max lefogatni a bordát
-
Petya25
őstag
Érdekelne, hogy ki hogy tölti fel a rendszert folyadékkal. Már kint teljesen összerakjátok és feltöltitek, azután óvatosan megy a cucc a gépbe vagy a már beépített rendszert töltitek fel? Utóbbi megoldásnál, hogy lehet megoldani azt, hogy ne legyen levegős a rendszer? Vagy a pumpa szépen kidolgozza a levegőt és a kiegyenlítő tartályon át távozik az? Ha kölső radit használok, akkor lehet olyan csatlakozót használni, ami széthúzva zárja a csövet és nem folyik el a lé? Így a beépítés után lehetne a rendszerhez csatlakoztatni.
Most csak gyűjtöm az infókat, bocsi ha hülyeséget kérdezek. Van valakinek Hunfrost 2x8-as radija? Ha van milyen hatásfokú és méretű?Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
Petya25
őstag
#4900 Bővebben: link
És lenne még valami. Azt szeretném ha rendszer a CPU-t és GPU-t is hűtené, de nem szeretném sorba kötni őket, mert akkor a sorban hátrébb lévő melegebb vizet kapna. Megoldható a párhuzamosítás egy-egy ''T'' elágazással előttük és utánuk? Vagy az a különböző ellenállású blokkok miatt nem előnyös? Esetleg a blokkokban lecsökkent vízsebesség nem gáz?
[Szerkesztve]Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
OC
őstag
válasz Petya25 #4910 üzenetére
Én bepaokolom a cumót a gépbe, a kívülre kerülő egységekhez is kivezetem a csövet/kábelt, becsövezem azokat is. A pumpa kidolgozza a bubikat, de csak akkor tud szívni, ha ''rákap'' a vízre, vagyis a tartit legalább feltöltés és légtelenítés idje alatt (utána nem fontos) a pumpától magasabban kell elhelyezni, lehetőleg a pumpához minél közelebb. Az általadkeresett csati létezik, csak lusta vok linket keresni. Létjogusultsága nem sok szvsz, az átfolyó keresztmetszetet is jelentősen csökkenti. A blokkokat kösd nyugodtan sorba, nem agyon lesz meleg-hideg víz téma. 1 jó teljesítményű radinál is 2-3 fok különbség van a bemenő és a kimenő víz között, a blokkok meg nagyjából 1forma meleg vizet kapnak.
Ennyi. -
OC
őstag
Leküzdöttem a lustaságom
Bővebben: link
Bővebben: link -
t-shirt
veterán
Fogj egy tűreszelőt (körömreszelőt vagy csiszoló papírt vagy bármit) és egy kicsit finoman kezd ki azt a bordát, valami ne annyira feltünő helyen. Aztán egyből kiderül higy mi is az.
-
hummerdikk
őstag
UPszika!
-
Router
őstag
No comment!
Asszem ha műanyag lenne akkor az már ráolvadt volna! Max a festése lehet műanyag hatású de a borda biztos nem...www.reballing.hu/forum
-
bim
veterán
válasz hummerdikk #4915 üzenetére
azt hiszem mélypontra került a helyzeted ebben az ügyben.
ezért megkérek mindenkit, NE(!) hívja fel hummerdikk figyelmét a borda anyagára
ugy gondolom rögzült benne
köszönöm
[Szerkesztve] -
Czibu
tag
hogy kerül víz a gépbe? Vááááá!
Beletettem a cumót a gépbe. Jee 45-47fok lett így. tuning még sajna nem megy, mer elég szutyesz ez az aopen ak79-d 400max, kell egy-két bios frissítés, csak nincs fent friss
így nehezen tűri az fsb emelést... de majd kitalálok valamit, hogy odaizzítsak a cumónak.Az Élet egy szar játék! De a Grafikája nagyon OTTVAN!
-
G.A.
aktív tag
Kérhetnék egy kis ismertetőt egy olyan vagy több olyan embertől akinek már van működő vízhűtése, mert apám kicsi pesszimista ezügyben. Az nem tetszet neki hogy mi lesz ha víz megy a lapra és hogy miért kell. Igaz ugye hogy vízhűtéssel akár 50 alatt is lehet a proci 100% terhelés alatt? .....
-
LukE
veterán
Veszelyes, veszelyes, ez teny. De le lehet vinni a kockazatot eleg alacsonyra.
Komoly teljesitmeny elektronikaknal, vagy akar szamitogepeknel is eleg regota hasznalnak vizhutest.''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
OC
őstag
Normális alkatrészek+kis hozzáértés=biztonságos vízhűtés. Ja és 50 fok alatt??? Ha 50 fok felett megy a proci vízzel, akkor valami nagyon nem kerek azzal a rendszerrel. Egyébként meg nem értem teljesen, hogy mmit vársz tőlünk. Ott vannak az ftp-n a képek, a jobb gépek alapján lehet nekifogni.
Szerk.:Az én képeimet inkább ne nézd, mert még elég bétaállapotot tükröznek, viszont ott van pölö t-shirt-é, az nagyon igényes.
[Szerkesztve] -
OC
őstag
válasz hummerdikk #4922 üzenetére
Én a helyedben felejteném a témát és ON-ba mennék át.
-
t_ferenc
őstag
lehet, az itteni guruknak nagyon ''buta'' kérdést teszek föl, de én magam nem vagyok egy nagy vízhűtős csávó. ezért előre is bocs.
van nekem egy abit an8-as lapom, amelyen igencsak melegszik az nforce4-es chip. most egy sárga zalman borda van rajta, ami egy oldallapi ventivel, ami a gépbe szívja be a levegőt, elmegy; csak kicsit hangos. csak nekem melegnek tűnik. az alaplap szerint a sys ~35-41C körül mozog, viszont a jó öreg ''kézrátét tím'' mérőmódszerrel - meg azért persze egy hőmérővel hitelesítve - jóval melegebb az nf4 chip bordája. ez majdnem 50C-ot jelent. ennek a chipnek a hűtésére gondoltam megfelelő lenne egy vízhűtés. viszont akkor már a többi cuccra is kéne, viszont a64-re minek? a mostni AC freezer64-es hűtővel istenien elvan. a vga sem fűt állat módjára - x800 xl 256mb -.
egyszóval aggódok az nf4 miatt. hűteném vízzel, de akkor már a többi alkatrészt is hűteni kéne. tanács? okosság?if you fall seven times, stand up eight
-
-
iwu
addikt
én láttam már elfolyni vízhűtést gépbe, nem lett baja, csak azé biztos ami tutti, 2 napig száradt utána...ioncserélt víz-fagyálló keverék volt...és gyári hibás cső...összerakta a spanom , és a 2.nap a hajlatnál hosszában elrepedt...szép látvány volt.
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
krila
tag
válasz t-shirt #4902 üzenetére
Ehem. Van péel a vízhűtés.com-on egy eheim-hez való gyorscsati aminek sokkal kissebb a menetátmérője , mint a hagyományos csatiknak. Na erre gondoltam.
Mégvalami! Keresek ventillátor átalakítót. ami a 92mm-es ből csinál 120mm-es felfogatási lehetőséget.
Tud valaki valami infót?
[Szerkesztve] -
t-shirt
veterán
válasz hummerdikk #4934 üzenetére
80-ról 120 van de sajnos 92-ről 120 nincs ott se
-
-
t-shirt
veterán
Az a baj azokkal a csatikkal hogy egy kicsit eltér a kialakításuk a sima 1/4''-tól nem csak a menet méretében különbözik. Az 1/4''-nál a szigetelő gumi gyűrű a blokk tetejére fekszik fel és szorul a gyorscsati pereme és a blokk teteje közé. A pumpához való viszont úgy van kitalálva hogy a gumi gyűrű bele megy a furatba és ott feszűl neki a furat falának úgy hogy az szigeteljen. A furat falának nagyon simának és pontos méretűnek kell lennie ezen a részen hogy valóban szigeteljen.
Ami azt jelenti hogy nem lehet úgy megoldani hogy fúrsz egy furatot bele vágod a menetet és mehet bele a csati, ezt a megoldást csak az 1/4''-al tudod megcsinálni. Persze nem lehetetlen hogy lehet kapni kisebb menettel is, nem tudom. Gondolom az 1/4''-nak meg nagy a menet mérete. -
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok uj vagyok a témában annyit szeretnék kérdezni hogy a mostani procim lent látható kb 42-50 fok alapon (időjárástol függően) és ha vizes lenni kb mennyi lenne?
A másik meg a komplett vizhütéses rendszert mennyiből lehet kihozni? -
t_ferenc
őstag
ismerem a spire whispereket és azok baromi nagyok! az életbe soha nem férne el a freezertől meg a dual hp-s zalmantól.
a kis halk 4 centisekről meg annyit, hogy már próbáltam: rack venti durván 300Ft viszont nagyon hamar kiszárad és alkezd zörögni. egy kis, 4 centis papst ventit meg csak nem kéne venni kb 2000,-ért. akkor már inkább vmi más.if you fall seven times, stand up eight
-
G.A.
aktív tag
Hali
Kérdés: Használható e egy hűtő radija, és ha igen akkor azzal mit lehet hűteni (rézből van) mérete: 1,5m x 30-40cm (a cső az nem valami vastag... ujjnyi)? Lehete van nagyvaternál autóból is radi, de ez nem biztos... Még arra most sem kaptam választ mekkora radifelület kell cpu, nb, gpu, 8 winyó hűtésére (szobahő)? -
kircipeti
senior tag
Udv!
Nem tudom, hogy mennyire lehet ilyet kerdezni: hasznal valaki komplett Ordasi-fele vizhutest itt? Ha igen, akkor kivancsi lennek a tapasztalataira. Vagy esetleg ha tudnatok ajanlani ebben az arkategoriaban (<25e) jobb megoldast. -
ABnormal
őstag
válasz kircipeti #4952 üzenetére
én véletlenül pont tudok ajánlani
Bővebben: link -
flacika
tag
Sziasztok!
Valaki tudna adni infót a TT A1983 Vga blokkról, úgymint hatásfok, csatlakozók cserélhetők-e, forrasztva van vagy csavarozva, x800-ra felmegy-e 90-fokos csatlakozókkal a rambordák miatt?
Thx -
asturel
őstag
hi
nemtudja valaki mien autonak van olyan radija amire 2x80mm venti megy ra? ami mostvan az tulnagy a gephaz hatuljara alulrol 2cm-el kb lelog, oldalrol meg 1-el.. de a csonk pont belelog a monitor dugoba -
rambo4ésfél
senior tag
Beszereltem a passzív, homemade radimat és az elsődleges tesztek alapján full terhelés alatt 2°C-al jobban teljesített mint az eddigi radi 2 ventivel.
Mostmár gyűjthetek a Stackerre mert annak a méreteihez készült és a jelenlegi felállásban kissé vicces hogy kb 20cm-rel magasabb a háznál a radi -
t-shirt
veterán
válasz rambo4ésfél #4956 üzenetére
A kitartó munka meghozta gyümölcsét
Van már talpa? -
Czibu
tag
Nah hát én már nagyon megutáltam ezt az Aopen lapot, akkora egy kakaó ó nélkül, hogy már nagyon készen vagyok. Felnyomom fsb, le szorzó, fel feszkó, oszt hang van kép nincs, pedig még a TEC hűtéssel ment 200*11en is köcsög egy deszka, na majd lassacskán megoldom, de máá készen vagyok. elég gáz, valakinek ötlet? dobjam ki esetleg? lelehetne cserélni a64-re de akkor minek a víz bla bla... igyekszem, majd jelentkezem
Az Élet egy szar játék! De a Grafikája nagyon OTTVAN!
-
wizardt
csendes tag
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok
Nemrég vettem egy innovatek r4s vízhűtés szettet, és az lenne a kérdés, hogy vki aki eléggé ért hozzá, össze tudná-e nekem dobni egy wavemaster házba?! Nekem ez az első vízhűtésem és nem igazán akarom szétzúzni..Persze térítés ellenében.. Ma délelőtt elutazom egy hétre de akit érdekel a dolog az please írjon egy mailt és amikor hazajövök válaszolok mindegyikre.. Előre is köszi. -
Batman
őstag
Ezt zártam folytatás itt olvasható:
Bővebben: link
BatmanA Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake