Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sgery

őstag

válasz Kornel #4717 üzenetére

Ez egy nettó 62m2-es 40cm-es verfalú kádár kocka +20m2-es könnyűszerkezetű tároló hozzáépítéssel - utóbbiban nincs fűtés de ha nyitva hagyom az ajtót befűti :)
    Alul 10cm lépésálló, homlokzat 15cm kőzetgyapot fa burkolással, felül 20-30cm körüli kőzetgyapot tekercs - utóbbi elég trehányul, sok helyen összetaposva...
    Ablakok 3 rétegűek, bejárati ajtó szigetelt nivo (sose vegyetek ilyet, mert csak az ajtólap szigetelt, a kerete nem és a ház egyetlen hőhídját képezi...)

régen fatüzelésű kazán volt, meguntam a macerát így inkább eladtam. tavaly csak klímával fűtöttem (2db van össz (1db 3,5 1db 5kw) , ebből mindig csak egyet használok a teljes házhoz), minden gond nélkül kifűti és nem kell egész nap mennie. Pl. idén eddig fűtésre 50kW-ot vett fel a klíma.
    Viszont a padlófűtés sokkal komfortosabb és bár biztos, hogy összeségében többet fogyaszt mint a sima klíma fűtés, de megéri.

A házhoz még lesz építve legalább 60m2 pár éven belül, ezért is lövök fölé most a 22kw-os hőszivattyúval. Gondolkoztam a rendes rendszer kiépítésén, de egyszerűen nem éri meg. Nem értem igazából mitől kerül ennyivel többe mint ez a medencefűtés hőszivattyú, ami szintén kategória teteje szint, appról üzemel, időjárást néz, legideálisabb esetben (ami nem létezik) 16-os cop értéket tudna, iszonyú csendes még max üzem mellett is. Értem én, hogy nem erre lett kitalálva de azért mégiscsak mintkét rendszer hasonló, csak a "gyárinak" nagyobb a hőcserélő felülete.

Új hozzászólás Aktív témák