Új hozzászólás Aktív témák
-
sgery
őstag
Ez egy nettó 62m2-es 40cm-es verfalú kádár kocka +20m2-es könnyűszerkezetű tároló hozzáépítéssel - utóbbiban nincs fűtés de ha nyitva hagyom az ajtót befűti
Alul 10cm lépésálló, homlokzat 15cm kőzetgyapot fa burkolással, felül 20-30cm körüli kőzetgyapot tekercs - utóbbi elég trehányul, sok helyen összetaposva...
Ablakok 3 rétegűek, bejárati ajtó szigetelt nivo (sose vegyetek ilyet, mert csak az ajtólap szigetelt, a kerete nem és a ház egyetlen hőhídját képezi...)régen fatüzelésű kazán volt, meguntam a macerát így inkább eladtam. tavaly csak klímával fűtöttem (2db van össz (1db 3,5 1db 5kw) , ebből mindig csak egyet használok a teljes házhoz), minden gond nélkül kifűti és nem kell egész nap mennie. Pl. idén eddig fűtésre 50kW-ot vett fel a klíma.
Viszont a padlófűtés sokkal komfortosabb és bár biztos, hogy összeségében többet fogyaszt mint a sima klíma fűtés, de megéri.A házhoz még lesz építve legalább 60m2 pár éven belül, ezért is lövök fölé most a 22kw-os hőszivattyúval. Gondolkoztam a rendes rendszer kiépítésén, de egyszerűen nem éri meg. Nem értem igazából mitől kerül ennyivel többe mint ez a medencefűtés hőszivattyú, ami szintén kategória teteje szint, appról üzemel, időjárást néz, legideálisabb esetben (ami nem létezik) 16-os cop értéket tudna, iszonyú csendes még max üzem mellett is. Értem én, hogy nem erre lett kitalálva de azért mégiscsak mintkét rendszer hasonló, csak a "gyárinak" nagyobb a hőcserélő felülete.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Honda topik
- ZIDOO médialejátszók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- OLED TV topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest