- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Bluetooth hangszórók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szancsó
aktív tag
Aaazigen. Valóban nagyon rég koptattam az iskolapadot, nem igazán rémlett ilyesmi.
Normál "hu-HU" esetén ok is lenne, a "hu-HU_technl" -nél azért el bírtam volna viselni, ha figyel az ékezetre, de ezek szerint jogos: az a 16. pontnak megfelelő spéci rendezés lenne. ("mind a magyar, mind az idegen többjegyű betűknek minden egyes eleme külön, önálló egységnek számít, és a besorolás nincs tekintettel sem a magyar ékezetekre, sem az idegen betűk mellékjeleire")
Na szép, akkor tanulhatom a magyart, plusz lehet átverekedni ügyfél oldalra a dolgotKöszönöm!
-
Szancsó
aktív tag
El is felejtettem, hogy lehet kérdezni
Nem tudom más belefutott-e, de egyszerű rendezéses gondom lenne: a magyar ABC szerint Framework alatt még ment a rendezés, de Core óta nem, és most .Net 6 / 8 alatt sem.
Külsős komponenscsomagról van szó, de egyszerűen szimulálható is:var comp = System.StringComparer.Create(CultureInfo.GetCultureInfo("hu-HU_technl"), false);
var strings = new string[] { "brummm", "ábránd", "üveg", "űr", "út", "undok", "asd", "ásd", "álm", "alm" };
Console.WriteLine(string.Join(", ", strings.OrderBy(item => item, comp)));
Az elvárt: "alm, asd, ábránd, álm, ásd, brummm, undok, út, üveg, űr"Úgy tűnik, mintha a magyarhoz tartozó comparer elfelejtett volna magyarul, vagy nem tudom. Erre van valami egyszerű megoldás? (Egyelőre írtam sajátot és azt kapja a control, de nem hiszem el, egy egy beépített gyári cucc így elromlott.)
-
Szancsó
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre/iránymutatásra lenne szükségem videók kezelésével kapcsolatban, mert semmilyen tapasztalatom nincs velük.
A cél az lenne, hogy egy videó állományra dinamikus tartalmat tudjak beszúrni képkockánként. Vagyis ki kellene tömöríteni, hogy az adott infót el tudjam helyezni frame-enként, majd utána visszatömöríteni.
(Dinamikus dolog lenne, nem vízjel vagy ilyesmi - ha hasonlítani kellene akkor egy fényképező keresőjében lévő hisztogramhoz hasonlítanám. De ez csak példa nem erre kell fókuszálni.)
VisioForge Video Edit SDK .Net -et találtam: van normálisnak űnő doksija, tudja ami nekem kell, ellenben fizetős. Lehet, hogy sima FFMpegCore is tudja, ami nekem kell, csak jobban meg kellene nézni...
Valakinek van hasonlóra bevált dolga?
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Crypto Trade
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Videó stream letöltése
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Medence topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- GAMER PC - RYZEN 5 5500 / ASUS RTX 2060 / AORUS 16GB DDR4 / 512GB SSD / 500GB HDD
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest