Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szancsó

aktív tag

válasz dqdb #10013 üzenetére

Aaazigen. Valóban nagyon rég koptattam az iskolapadot, nem igazán rémlett ilyesmi.
    Normál "hu-HU" esetén ok is lenne, a "hu-HU_technl" -nél azért el bírtam volna viselni, ha figyel az ékezetre, de ezek szerint jogos: az a 16. pontnak megfelelő spéci rendezés lenne. ("mind a magyar, mind az idegen többjegyű betűknek minden egyes eleme külön, önálló egységnek számít, és a besorolás nincs tekintettel sem a magyar ékezetekre, sem az idegen betűk mellékjeleire")
    Na szép, akkor tanulhatom a magyart, plusz lehet átverekedni ügyfél oldalra a dolgot :)

Köszönöm!

#10015 vlevi
    Azt hiszem ez is fájt volna, ha belefutok...

• Szancsó

aktív tag

El is felejtettem, hogy lehet kérdezni :)
    Nem tudom más belefutott-e, de egyszerű rendezéses gondom lenne: a magyar ABC szerint Framework alatt még ment a rendezés, de Core óta nem, és most .Net 6 / 8 alatt sem.
    Külsős komponenscsomagról van szó, de egyszerűen szimulálható is:
    var comp = System.StringComparer.Create(CultureInfo.GetCultureInfo("hu-HU_technl"), false);
    var strings = new string[] { "brummm", "ábránd", "üveg", "űr", "út", "undok", "asd", "ásd", "álm", "alm" };
    Console.WriteLine(string.Join(", ", strings.OrderBy(item => item, comp)));
    Az elvárt: "alm, asd, ábránd, álm, ásd, brummm, undok, út, üveg, űr"

Úgy tűnik, mintha a magyarhoz tartozó comparer elfelejtett volna magyarul, vagy nem tudom. Erre van valami egyszerű megoldás? (Egyelőre írtam sajátot és azt kapja a control, de nem hiszem el, egy egy beépített gyári cucc így elromlott.)

• Szancsó

aktív tag

Sziasztok!
    Segítségre/iránymutatásra lenne szükségem videók kezelésével kapcsolatban, mert semmilyen tapasztalatom nincs velük.
    A cél az lenne, hogy egy videó állományra dinamikus tartalmat tudjak beszúrni képkockánként. Vagyis ki kellene tömöríteni, hogy az adott infót el tudjam helyezni frame-enként, majd utána visszatömöríteni.
    (Dinamikus dolog lenne, nem vízjel vagy ilyesmi - ha hasonlítani kellene akkor egy fényképező keresőjében lévő hisztogramhoz hasonlítanám. De ez csak példa nem erre kell fókuszálni.)
    VisioForge Video Edit SDK .Net -et találtam: van normálisnak űnő doksija, tudja ami nekem kell, ellenben fizetős. Lehet, hogy sima FFMpegCore is tudja, ami nekem kell, csak jobban meg kellene nézni...
    Valakinek van hasonlóra bevált dolga?

Új hozzászólás Aktív témák