- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen egeret válasszak?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- OLED TV topic
- RAM topik
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alcsi69
senior tag
válasz
Alcsi69 #9883 üzenetére
Tegnap hívott a HR-es srác SAP-tól, azt mondta nem akar spoilerezni, de elég előrehaladott már a felvételi folyamatom és jelentkezzek a konkrét pozícióra, mivel amire alapból jelentkeztem az csak egy ilyen gyűjtőpozi.
Fogalmam sincs hogy melyik pozíció érné meg jobban hosszútávon, de véleményem szerint az SAP CV-n jobban nézne ki.
-
t256
őstag
válasz
Alcsi69 #9875 üzenetére
Evosoftnál voltam én is. Nekem az jött le, hogy a HR-es hölgyet érdekli csak, illetve próbálta menteni a helyzetet. Közömbös volt mindenki.
Neked mi volt a feladat? Robot porszívó programozás?
SAP milyen lenne? Mentor "fogja a kezed" és megtanít mindent? Milyen programnyelv kell hozzájuk? C#? -
Alcsi69
senior tag
válasz
Alcsi69 #9872 üzenetére
Tegnap csináltam SAP Next Talent Program interjút, ez sokkal jobb volt mint az evosoftos.
Jobban is ment, illetve jobbfejek is voltak sokkal. Az evosoftosnál nem igazán segítettek kérdéseknél, és nem is tűnt nagyon úgy hogy érdekelte volna őket bármi amit válaszolok, mert senki sem figyelt a válaszaimnál, csak telefont nézegettek meg ilyenek. -
martonx
veterán
válasz
Alcsi69 #9866 üzenetére
Nem csak backend fejlesztésre használják. Winforms, WPF fejlesztés a mai napig is megy. De éldegél még a Xamarin is cross-platform fejlesztéshez.
Ennek utódja a reményteljes MAUI, amitől szintén nagyon félek, mert ez is új MS technológia és ez is a hányadék, régen semennyire se dokumentált, most nem tudom milyen állapotban lévő XAML leíró nyelvre alapul. Ha nem XAML lenne, már rég belevágtam volna a MAUI-ba. XAML helyett lehet MAUI-t hibrid Blazor appként is írni, ami meg számomra pláne a "húbazdmegezcsodahaműködik" kategória.
És jól látod, ott van még a Blazor, mint böngészős frontend technológia, amiről feljebb leírtam a véleményem.
Nyilván a böngészőben futó egyetlen nyelv a javascript. Webassemblyvel lehet az összes többi nyelvet futtathatóvá trükközni a böngészőkben, de ahogy írtam is ezek csak szerencsétlen trükközések, mert a DOM-hoz nem férnek hozzá, ergo nem tudják a régi jó JS-t megkerülni. -
joysefke
veterán
válasz
Alcsi69 #9864 üzenetére
Én "hobbiból" végigcsináltam ezt a Blazor intro könyvet : Blazor in Action (manning.com) . (hobbiból mivel front end ambícióim nincsenek).
A példaprogram kifejezetten jó a könyv jól követhető, jól van felépítve. Kliens oldali (Web Assembly) konfigurációt használ a végigvezetett példa, de szerver oldali Blazorral is ugyanígy működne.
Én ha saját szórakoztatásomra Blazor projektet csinálnék elsőnek szerver oldali Blazorral indulnék el, tehát nem WebAssembly-vel. Nehézkesebb volt a debuggolás mint tradícionális .NET runtimeon futó projektek esetén.
Blazor Serverrel fog működni a debuggolás és úgy általában a tooling. Szerintem ez utóbbi magas prioritás kell legyen. ASP.NET Core Blazor hosting models | Microsoft LearnErdemes lehet a C#-ot megtanulgatni.
Érdemes. Ha a legkissebb ellenállás irányában akarsz menni, akkor valami bejáratott, nagy népszerűségnek örvendő framework körül építkeznél. Mondjuk ASP Net Core: rengeteg jó anyag, tooling és még álláshírdetésben is fogsz vele találkozni.
Persze nyilván a feladat határozza meg az eszközt és nem fordítva. -
martonx
veterán
válasz
Alcsi69 #9864 üzenetére
A Blazor jelenleg semennyire se népszerű. Egyrészt MS elég béna az új technológiákban, ezért jó érzésű ember fázik ráugrani az MS újdonságaira. Másrészt az egész WebAssembly technológia félkarú óriás a DOM manipuláció nélkül, azaz mindenképpen JS kell hozzá, és még lassú is, csomó kezdeti adatot letölt stb. Ezt persze a framework ügyesen próbálja leplezni, de ettől még a tények makacs dolgok.
Ettől függetlenül miért ne használhatnád, játszhatnál vele, ha érdekel? Nagyságrendekkel jobb nyelv a C#, mint a Js.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest