Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zsambek

aktív tag

válasz Karma #5506 üzenetére

Szia,

Köszönöm a segítséget, de nagyon hülyének érzem magam ehhez a Dictionary-s dologhoz.

Dictionary<string, List<string>> myDic = new Dictionary<string,List<string>>();

foreach (string szo in szotar)
    {

var key = Rendez(szo);
    if (myDic.ContainsKey(key)) //Ez itt miért nem simán Contains, mint a Listnél, vagy a Stringnél?
    {

myDic[key].Add(szo);

}

else
    {

List<string> uj = new List<string>();
    uj.Add(szo);
    myDic[key] = uj;

}

}

Először abban meg tudnál erősíteni, hogy ez jó? :D Másodszor pedig nem tudom, hogy ezt hogyan tudnám egyáltalán sorba rendezni, igazából szerintem semmit nem tudok sorbarendezni :D

for (int i = 1; i <= 7; i++)
    {
    for (int j = 0; j < 40; j++)
    {
    for (int l = 0; l < k; l++)
    {
    if (fuvarok[l].nap == i & fuvarok[l].fuvarszam == j)
    {
    ki.WriteLine("{0}. nap {1}. út: {2} Ft", i, j, penz(l));
    }

}
    }
    }

Talán ez volt a maximum, amit csináltam, illetve az egyszerű. Array.Sort, ami a listát sorbarendezi.

Valami ilyesmire gondolnék. Array.Sort(myDic[key.Length]), de ez szerintem nagyon butyutaság. Vagy az Array.Sort az ilyenekre nem való?

A tanításról tényleg annyit, hogy lehet, hogy a számítástechnikás sulikban tényleg jobb az informatikának az oktatása, de nálunk sajnos elég szerényes, az alap dolgokat megtanították, be tudok olvasni, meg, hogy a tömböt, hogy kell kezelni, meg az alap metódusokat, nagyobb, kisebb, meg ilyen kereséseket, de kb. itt meg is állt az oktatás. A többit szerintem Tőled, illetve neten lévő tutorialokból, meg érettségi megoldókulcsokból tanultam.

A LINQ tudásodra pedig irigy vagyok! :D

zsambek`

Új hozzászólás Aktív témák