Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz martonx #2092 üzenetére

Hát akkor úgy tűnik, nem fogunk egyetérteni, mert én nem úgy gondolom, hogy valaki nem tud programozni, és nem is lehet belőle jó szakember, ha pár tárgyat ellinkeskedik, mert lusta volt hozzá, nem érdekelte, nem értette, vagy egyáltalán köze nem volt hozzá, stb. De úgy tűnik, szerinted csak az lehet jó szakember, aki időben elvégzi az egyetemet, és minden tárgyat faszán elsőre megcsinál.

Én is csúszom, nem fogom időben befejezni az egyetemet, mert előtte már elvégeztem egy főiskolát, ami abszolúte nem informatikával kapcsolatos képzést adott, és már igencsak megkoptak az emlékeim középiskolából, ahol amúgy is qrvára szar, semmit nem érő matekképzés volt (ráadásul humán tagozat). Így is nagyon nehéz volt összeszedni azt a tudást, amivel az emberek többsége alapból érkezik egy egyetemre, lásd pl. deriválás, integrálás (ez most csak két kiragadott példa, ami elég alap kellene, hogy legyen a középiskolai képzésben is), amit mi egyáltalán nem vettünk középiskolában, meg úgy egyáltalán a reál jellegű tárgyakban való gondolkodást sem adták át. Gondolom mondanom sem kell, hogy programozást csak hírből ismertem. Így programozásból is iszonyat sokat szenvedtem, mire végül feltornásztam magam arra a szintre, ahol most tartok, hogy talán már normálisan meg tudok írni egy programot, és úgy érzem, közöm van az egészhez, érdekel, szeretem csinálni, és a sok gyakorlás miatt már jobban állok, mint sokan mások, akik eleve programozói ismeretekkel/vénával érkeztek az egyetemre.
    De még így is tudom, hogy sehol nem állok a "jó programozó" kategóriától. (Legalább belátom.)
    Részben a rendkívül gyenge előképzettség okán pár tárgyat nem sikerült elsőre megcsinálni, és persze volt olyan, amire nem is szántam annyi időt, amennyit kellene, elsősorban olyan matekos jellegű tárgyakra gondolok, amiket sokan kisujjukból kiráznak, számomra mégis nehéz volt felfogni az ott tanult dolgokat úgy, hogy előtte soha nem tanultam még csak hasonlót sem (lásd pl. "Bevezetés a számításelméletbe 2.", Algoritmuselmélet, stb. - ezekre nyilván azt fogjátok mondani, hogy "piha, hát mi volt az nekem, lószar az egész, halál egyszerű, csak gondolkodni kell", nekem nem, nyilván akkor ostoba vagyok).
    Én sem fogom időben befejezni az egyetemi képzést, de azért annak ellenére remélem, attól még jó szakember lehetek, hogy Ti úgy gondoljátok, jó szakember már nem lehet, aki nem végez időben az egyetemmel... :N

Új hozzászólás Aktív témák