Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ArchElf #1657 üzenetére
Logoláshoz: Microsoft Enterprise Library . egy sor hasznos funkciója van a logoláson kívül.
"Jaja, és amúgy igazi alkalmazásnál StoredProcedure rulez"
Vagy ha még igazibb, akkor NHibernate és Linq például és nem is érdekli tovább a programozót az adatbázis.
adam_:
Én is, hasonlóan ArchElf kollégához egyszerű gombokkal vagy PictureBox-okkal oldanám meg. 2 perc gondolkodás után talán egy osztállyal kezdeném, ami a hajó objektumot zárja magában olyan tulajdonságokkal, mint hossz, elhelyezkedés (koordináták) és talán Decorator Patternnel vagy simán extension method-dal oldanám meg a találatot. Annak ellenére, hogy maga a torpedó egyszerű játék, azért nem 2 sor kód. -
x007
tag
válasz
ArchElf #1657 üzenetére
Én a beépített megoldást szoktam használni. Elég egyszerű: vannak üzenet források (TraceSource), amikbe küldöd az üzeneteket. Ezeket a prioritásuk (TraceLevel) szerint tudod szétosztani (Switch, EvenTypeFilter) a loggoló komponensekhez (TraceListener).
Gondolom ez kellene Neked, de bevallom én még nem próbáltam
.
-
Lortech
addikt
válasz
ArchElf #1657 üzenetére
Szoktam használni, nagyobb projekteknél is bevált, nagyon jól konfigolható, bővíthető, erős eszköz. Ha használtál log4j-t, akkor nem okozhat problémát. Ha nem, rá kell szánni némi időt a megismeréséhez, de alapabb feladatokat hamar meg lehet vele csinálni.
Log4net Inicializálás pl.:
log4net.Config.XmlConfigurator.Configure(new System.IO.FileInfo(Settings.Default.Log4NetConfigFile));Ahol a Settings.Default.Log4NetConfigFile a config fájl neve.
Logger inicializálása / típus:
private static ILog Log = LogManager.GetLogger(System.Reflection.MethodBase.GetCurrentMethod().DeclaringType);Fájlból szoktam konfigurálni, erre van kismillió leírás neten, nálam ez az alap (lentebb), az appenderekre és loggerekre példák itt: [link]
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<configuration>
<configSections>
<section name="log4net" type="log4net.Config.Log4NetConfigurationSectionHandler, log4net"/>
</configSections>
<log4net>
<appender...>
...appender definíciók...
</appender>
<root>
...
</root>
<logger...>
...logger definíciók...
</logger>
</log4net>
</configuration>
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Okos Otthon / Smart Home
- Óvodások homokozója
- Háború Izraelben
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Gumi és felni topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- EK-Quantum Velocity RGB - Full Nickel - LGA1700-hoz is!
- Újszerű Creality K1 MAX + CFS garanciális, nyomtatótér: 300 x 300 x 300 mm 160 óra üzemidő
- Extrém teljesítményű gamer PC (AMD Ryzen 7 5700X, Radeon RX 7900 XTX) LEGJOBB ÁR/ÉRTÉK ARÁNY!
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-10400, 16GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (37)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I3-10105, 16GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (36)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest