Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gülredy
tag
ubid kérdéseire a válaszok engem is érdekelnének.
ArchElf:
"Amúgy mivel a kód többi része nem is látható, nem is tudom elképzelni, hogy volt többször lefuttatható a switch rész."goto címke paranncsal
Tehát ha azt választja a felhasználó hogy igen újra akar választani a termékek közül akkor arra van egy switch i vagy n elágazás és ha i-t nyom akkor goto címkét használok.A hibát egyébként megoldottam, tényleg rossz helyen volt a változó deklarálva, csak nem vettem észre. Pedig szinte mindig szoktam használni a debugot de ez esetben ez kimaradt a használata.
Még lenn még egy kérdésem, ha már ezt így megoldottuk:
int valasztas;
valasztas = int.Parse(Console.ReadLine());Itt kérem be azt a számot ami a termékek száma. Magyarul amit választani akarok.
Az lenne kérdésem, hogy itt szükséges parse-olni vagy megoldhatnám parse nélkül?
A fontosabb dolog amire a választ kérném, mivel nem használtam még sok kivételkezelést, így nem igazán vagyok otthonos benne.
Szóval a fenti int.Parse-os sornál szeretném lekezelni a kivételt mivel ha beírom neki hogy 100 az oké arra van egy if utasítás de ha beírok neki mondjuk 50 db 9est akkor dob egy overflow exception-t. Ebből azt akarnám kihozni hogy ha ilyen nagy számot ír be akkor ne exceptiont dobjon hanem csak egy üzenetet hogy "túl nagy a megadott szám".Mindenképp kivételkezeléssel szeretném megoldani hogy ennek a használatával is jobban tisztában legyek!
Ja és köszönöm mindenkinek aki eddig válaszolt!!
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új Asus S14 Vivobook Flip X360 Touch 2in1 Ryzen5 7430U 16GB 1TB SSD AMD Radeon Vega7 Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi 12T Pro 5G 256GB // Számla+Garancia//
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3464, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest