Új hozzászólás Aktív témák

• bozsozso

őstag

Sziasztok,

Kis segítség kellene ami lehet nem is kicsi. Excel makróban szeretnék egy olyat megvalósítani nyomógombbal, hogy megadott könyvtárból másoljak fájlokat megadott könyvtárba az alábbi módon:

Könyvtárszerkezet:

c:\a\001\x\fájl1.exe
    fájl2.exe
    c:\a\002\x\fájl1.exe
    fájl2.exe
    fájl3.exe
    c:\a\003\x\fájl1.exe
    fájl3.exe
    c:\a\004\x\fájl1.exe
    stb.

Elkezdi keresni a fájlt a könyvtárakban, nincs fix név amit talál azzal foglalkozik. Az 1-2-3-4 azok folytonos számok 999-ig de vannak kihagyások az nem tudom mennyire gond, hogy 100 alatt elő vannak nullázva(pl.:080) 3 karakterre.
    Ha talált fájlt akkor egy megadott helyen létrehoz egy napi dátumos könyvtárat majd azon belül a fájl nevével megegyező könyvtárat
    kiterjesztés nélkül.
    Pl:

c:\mappa\2018.01.11\fájl1\

Majd ide elkezdi bemásolni az 1-2-3-4 stb "x" mappában található fájlokat úgy, hogy fixnév_1.exe, fixnév_2.exe........

A végén lesz egy ilyenem:

c:\mappa\2018.01.11\fájl1\fixnév_1.exe(itt már nem kellene előnullázni a számot)
    fixnév_2.exe
    stb.

Persze ha közben új fájlt talál akkor szintén létrehozza a hozzá tartozó könyvtárat és ha a továbbiakban talál ugyanilyet akkor azt már ebbe a
    könyvtárba másolja. A mappák mindig fixek csak a fájlok mások.

Hát nem tudom érthetően fogalmaztam-e, de ha valaki tud annak előre is köszönöm a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák