- Az Arctic belép a házak piacára
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- TCL LCD és LED TV-k
- nVidia GeForce GTX 1660 / GTX 1660 Super / GTX 1660Ti (TU116)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- OLED TV topic
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Onishi
tag
Sziasztok!
Előre is bocs a kisregényért.
Visual Basic Script-ben történő soros port kezeléssel kapcsolatos problémába ütköztem. Hátha van köztetek olyan aki jártas ebben.
Egy fényújságot kellene vezérelnem, amin állandóan változó adatokat kellene megjelenítenem. A scripttel amit írtam, 5-20 másodperc közötti időtartamonként küldök ki új szöveget rá.
2 problémába ütköztem:1.) A script ilyen szempontból jól működik, küldi is az adatokat szépen, de van amikor egyszercsak meghülyül a soros port kezelés és elkezdi megállás nélkül ontani magából a teljesen értelmetlen adatokat (többnyire csak 0-ákat, de van hogy random karaktereket), amiket a scriptben biztos, hogy nem generálok, és olyan sebességgel történik mindez, amit szintén nem küldök a scriptből, hiszen azt másodpercenként hívom meg, de mint már említettem leggyorsabb kiküldés is minimum 5 másodpercenként van. Szóval valami behülyül, és ezt csak úgy tudom megfékezni, hogy leállítom a scriptet és a soros drivert is újraindítom (soros-ethernet átalakító van a pc és fényújság között). Gondoltam az utóbbira is, hogy annak van valami baja, de a gép saját soros portján küldve az adatokat szintén előjön a hibajelenség.
2.) Ha a fényújságot tegyük fel áramtalanítják, vagy nem elérhető, attól még a script küldi az adakat, ami telíti a buffert, majd ha a fényújságot visszakapcsolják, akkor az összegyűlt adatokat elkezdi kiküldeni megállás nélkül, amit a fényújság nem tud értelmezni és meghülyül tőle. Erre valószínű jó lenne az OutBufferCount = 0 parancs, de ez csak MSCOMM32-vel működne, de azt nem tudom használni VBScript alól, mert licenszet kér. Helyette az ingyenesen letölthető NetCommOCX-et használom, de az nem tudja ezt a parancsot, vagy legalábbis nem működik.
Bemásolom a soros port kezelés részt a scriptből:
Set objComport = CreateObject("NETCommOCX.NETComm")
objComport.CommPort = 2
objComport.Settings = "9600,N,8,N"
objComport.PortOpen = True
objComport.OutBufferCount = 0
objComport.Output = Chr(21)
objComport.Output = Chr(18)
objComport.Output = Chr(5)
'Küldendő szöveg:
objComport.Output = fenyero + out + kifutas
'Lezárás:
objComport.Output = Chr(254)
objComport.Output = Chr(lezaras)
objComport.PortOpen = FalseElőször a sima OpenTextFile-eljárással próbálkoztam, de az állandóan átállítja a soros portot 1200baud-ra, holott nekem 9600 kellene. MSCOMM32 nem működik, így marad a NetCommOCX verzió. Mást eljárást nem találtam.
Esetleg valaki belefutott már ilyen problémákba? Van esetleg valamilyen tippetek?
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- T16 Gen2 16" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hó jótállással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ideapad 3 15IMH05 15.6" FHD IPS i5-10300H GTX 1650Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Eladó szinte karcmentes Samsung S21FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tenda RX2 Pro Wifi6 Router
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest