- Milyen pendrive-ot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple notebookok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- UHD filmek lejátszása
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predatorr
őstag
De nem tudok kilépni, mert az ÖSSZES többi alaplapgyártó valamit elb.sz. Hol ez, hol az hiányzik a lapról. AsRockot akartam venni, de egyszerűen nem gyártanak (ők sem) mindenben megfelelőt. Armour Crate nélkül rendben vannak.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
drkbli
tag
Más gyártók is érintettek.
"All benchmarks are done, public perception of performance is established, time to downgrade"
Mit kér az Intel: In Light of Stability Concerns, Intel Issues Request to Motherboards Vendors to Actually Follow Stock Power Settings
-
L.Edit
tag
Szerintem ánusz és a vásárlóközönsége tökéletesen megérdemli egymást. Aki kikerült ebből a tökéletes szimbiózisból, annak meg forog a gyomra.
Csíramentes, mosott-szárított belsőség eladó.
-
Predatorr
őstag
Sok ASUS lapom volt, mind default túlhajtott, de egy sem ölte meg a procit v magát.
Hokuszpk: 4. AMD procim alatt van ASUS lap, egyikkel sem volt baj. Az Armoury crate, na az halál, de a többi gyártónál meg mindig hiányzik valami a lapról.
-
JohnyX
tag
"Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy az Intel Baseline Profile teljesítménydeficittel jár a gyári paraméterekhez viszonyítva" Ez gyönyörű képzavar, nem az Intel gyári paraméterekhez képest csökken a teljesítmény, hanem az alaplap gyártó által "kierőszakolt OC-hoz" képest.
Ennyit vállal az Intel a CPU-ra gyárilag, ami e fölött van az tunning és egyéni szerencse dolga.
Az, hogy az alaplap gyártók úgy adták el hogy ez minden procival működik finoman szólva is "átb*szás".
-
hokuszpk
nagyúr
-
ghodyl
tag
Köszi az infókat, ezeket nem tudtam
A 15%-ot a szoftver mutatja, nem tudom mi alapján számol, annyi biztos, hogy összes mag fix 4,80Ghz -en fut -
hokuszpk
nagyúr
pl : az utolsó asus lapom -- azt is csak a sima 32 bites pci slot miatt ( kell az öreg tvkartyanak na ) vettem meg -- B350 Prime Plus. No ezen ha tunerolni akarsz, akkor a biosban csak offset állítási lehetőség van.
de. nem ám mint mindenhol a cpu vid -hez mérve, hanem valami fix azaz ha jólemléxem 1.1V -hoz képest offsetelsz ; vagyis mégiscsak fix lesz a fesz.
ujabb biosokkal meg se néztem, le van zsírozva, ha a Biostar lap meg a Pc-Mate ( ezeken is van 32 bites pci ) is bemondja az unalmast, akkor talán előveszem.amugy mihez képest számolod a 15% -ot ? mert pboval ugye max +200Mhz az nincs 15% ; az egymagos turbó tetejéhez képest durva, az alapfrekihez képest meg karcsú
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
őstag
Talán inkább jobb hőátadót kellett volna a kupak alá rakni, a kupaknak egyenesnek kéne lennie és ha a bending probléma sem lenne, akkor egy jobb folyadékhűtéssel a K-s prociknál hiba egy szál sem lenne.
Nekem a 13700KF köszöni jól van asus lapban. De persze megvolt a delid/relid, a kupak szintezés és befigyel a bending frame is + 42-es AIO hűt. A hűtést leszámítva ezek nélkül simán megvolt heat drop, most pedig nincs.izé
-
Glaz-dozfhut
őstag
Akkor illene árat is csökkenteni, mert mint kiderült, mégsem annyi az annyi. És nem csak asuséknak. Beszéljék meg az intellel.
- Glaz-doz-fhut -
-
jhorogh
aktív tag
19-én már megjelent a Rog Maximus Z790 Formulához is az új bios ami nem beta.
-
Meg a vegen kiderul, hogy az Intel tuning CPU nem is az...
https://www.coreinfinity.tech
-
Bmwman86
kezdő
A TUF Z790 lapomhoz már meg is jelent egy beta bios ezzel a funkcióval. Bár nem élek vele, mert a kis 13700K köszöni szépen, kutya baja. 1,5 év alatt semmi instabilitási gondom nem volt.
-
Eclips21
őstag
Milyen paramétereket hajtott túl az alaplap?
-
Predatorr
őstag
ASUS szereti alapból túlhajtani a procikat, AMD-vel is okoz instabilitást. Mondjuk ott legalább teljesítmény nem veszik, ha az ember jól belövi a cuccot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Autós topik
- Diablo IV
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- EA Sports WRC '23
- Tőzsde és gazdaság
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- Samsung 8GB DDR4 2666MHZ M471A1K43DB1-CTD. Több darab!
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- Keresek Asrock AM1H-ITX alaplapot
- GIGABYTE P55M-UD2/i5-750/8 gb ddr3 ajándék vga karival
- Kiárusítás!! Asztal gépbe és laptopba márkás DDR4-as 4, 8, 16 GB -os RAM-ok AkciÓÓ!
- Crucial Ballistix 8gb ddr 3 kit
- Kingston HyperX Predator RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
- Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
- Új, felbontott Kingston FURY 32GB (2x16GB) KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast White RGB EXPO - 10 év gari!
- Új, felbontott Patriot Viper Elite 48GB (2x24GB) DDR5 6000MHz CL36 RGB TUF Gaming XMP - 10 év gari!