- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen RAM-ot vegyek?
- ASUS ROG Ally
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen egeret válasszak?
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi haladó szinten
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
válasz
asgard15 #1760 üzenetére
Újrakódolással tudsz keyframe-et csinálni egy frame-ből, ezért volt újrakódoláskor jó a film.
Biztosan van rá más mód is, javaslom keress rá a neten. Amit én elsőre találtam ez a fórum volt, ahol azt írják ha direct stream copy helyett a fast recompress módot használod, akkor az megoldja ezt. A részletes leírás az utolsó hozzászólásban van.
-
Osibaa
senior tag
válasz
asgard15 #1754 üzenetére
Olyan nem lehet, amit írtál, gondold végig légyszi... egy adott frame (képkocka) vagy benne van a videóban, vagy nincs (kivágtad), ez teljesen független a kódolástól. Kódolással nem tűnnek el frame-ek, az elég nagy baj lenne.
VDubbal frame-enként tudsz vágni, azaz precízen ki tudsz vágni egy jelenetet a filmből. Olyannal már találkoztam, hogy többször le kellett csekkolni egy filmet, mert ha frame-enként léptettem, akkor úgy mutatta, mintha ott maradt volna a kivágott jelenet első és utolsó frame-je, de ha újrajátszottam, akkor már helyesen mutatta és eltűnt.
-
Osibaa
senior tag
válasz
sixpack89 #1752 üzenetére
Megnéztem a forrásokat... Ha a DVD-ből veszed ki a videó sávot és a TVRip-ből az audió sávot, akkor az audió sáv késleltetését 27 másodpercre kell állítani (TVRip elején levágták a stáblistát), így passzolni fog a film elején a hang, illetve csak 1 másodpercet kell rövidíteni, hogy a film végén is passzoljon (Besweettel az audió "FPS-t" 25000-ről 25005-re kell állítani). Aztán csak össze kell muxolni a videó és audió sávot és kész is.
-
Osibaa
senior tag
válasz
sixpack89 #1749 üzenetére
Igen, ezek az adatok kellettek, most már tudom miről beszélgetünk.
VOB-okból kinyerni a videót nem lenne gond, de TVRip-pel nehéz dolgozni, mert a reklámoknál valszeg vágva volt, így az audió pontosan nem fog illeszkedni, hiába igazítjuk össze az videó és audió hosszát. Biztosan nem tudod letölteni magyarul, jó minőségben?
(Egyébként VOB fájlokat is tud kezelni az MKVmerge, csak az első 1 GB-os darabot kell megnyitni és egy üzenet kíséretében megnyitja a teljes filmet.)
-
Osibaa
senior tag
válasz
sixpack89 #1741 üzenetére
Szia!
Ha a lehető legegyszerűbb megoldást nézzük, akkor MKVmerge progival nyisd meg egyszerre a két fájlt, a középső menüben megjelenik a két fájlban lévő videó, audió és felirat sáv, ezek közül csak azt pipáld be, amelyikre szükséged van (jobb minőségű videó, magyar audió), aztán alul "Start muxing" gomb és végeredményként kapsz egy .MKV fájlt a jobb képpel és magyar hanggal. Még ne zárd be a progit, próbáld ki az eredményt...
A lejátszáskor 3 probléma merülhet fel: folyamatosan, ugyanannyi idővel el van csúszva a hang, és/vagy a film során folyamatosan csúszik el a hang, és/vagy a külföldi videó anyag tartalmaz olyan jeleneteket, amit a magyar kiadásból kivágtak, így az audió sávból az hiányzik.
Remélhetőleg neked csak az első fog felmerülni. Ezt úgy tudod megoldani, hogy a lejátszó progiban próbálgatod megtalálni a helyes késleltetést, mikor szinkronba kerül a videó és az audió. Ezt beszédnél nehéz eltalálni, de rövid hanghatásoknál (pl. ajtócsapódás) jól be lehet lőni. Ha megvan a késleltetés, akkor az MKVmerge progiban, alul a "Format specific options"-ben a "Delay" mellé írd be a késleltetést ezredmásodpercben (ez lehet +/- is) és újra "Start muxing".
-
Osibaa
senior tag
-
Osibaa
senior tag
Sziasztok!
Csinálok egy 1080p-s filmet és támadt egy kis problémám. Sok-sok óra kódolás után 95%-nál megszakadt a művelet.
A maradék időtartamot szintén átkódoltam, de kellene valamilyen progi, amiben összevágom a kettőt. Virtualdub ugye nem kezeli az MKV-t, a Mod verzió pedig nem bírja megnyitni (az MKV parser a végtelenségig számol). Tudnátok javasolni valamilyen progit, amivel a két MKV fájlt össze tudom vágni? Igazából az is elég lenne, ha az első darab végéről le tudom valamivel vágni a felesleget, mert utána MKVtoolnix-szal már összerakom a kettőt.
-
Osibaa
senior tag
válasz
Balinov #1723 üzenetére
Nah, kezdem kapiskálni.
Az ffdshow végülis nem kell az MKV kezeléséhez a Vdub-ban, csak a Haali Splitter és a Directshow filter.
Az ffdshow vége az lett, hogy újratelepítettem úgy, hogy minden codec disabled és ha épp nem talál egy codec-et a Vdub, akkor csak azt kapcsolom be a fourCC kód alapján - így nem akad össze a többi codec-kel, amit használok (x264vfw, koepi xvid, stb). Most jó.
Szinte minden fontosab fájlformátumot és kódolást visz a Vdub, talán csak a RealMedia videók a kivételek. Erre valakinek van ötlete? vdplugin-t nem találtam hozzá.
-
Osibaa
senior tag
válasz
Balinov #1721 üzenetére
Hát nem egyszerű (számomra).
Már csak a splitter, filter, codec útvesztőből kellene kitalálnom, mert csak szaporodnak, de biztos, hogy közben ütik egymást (igazából az se egyértelmű számomra, melyik mit csinál). Most egy MKV fájl megnyitásakor "ikon-háború" tör ki a jobb alsó sarokban.
-
Osibaa
senior tag
válasz
Balinov #1719 üzenetére
A második link alatt lévő cuccok telepítése után a VD elkezdte kezelni az MKV fájlokat, a VDMod viszont ugyanazzal a hibaüzenettel leáll.
De ez így jó nekem, köszi szépen.
Már csak meg kell tanulnom beállítani az újdonságokat. -
Osibaa
senior tag
-
Osibaa
senior tag
válasz
CPT.Pirk #1703 üzenetére
Még egy kérdés... Te mit szoktál kezdeni a filmek eredeti képarányával, megtartod a 2,35:1-et vagy átrakod 16.9-re? Ha átrakod 16:9-re, akkor csak a hasznos adatterületből veszed ki a 16:9-et, vagy a fekete sávból is beleveszel annak érdekében, hogy a hasznos területből is több kerüljön bele?
Mutatom egy DVD filmen, mire gondolok:
#1704: Képminőségben nem veszek észre romlást mozgalmas jeleneteknél se. Abból indultam ki, hogy megnéztem más 720p-s filmeket Mediainfóval, hogyan vannak beállítva, milyen programmal készültek, stb. A 720p-s filmek bitrate-je 2300-3300 kbps volt és 1 óra film kb. 1,5 GB volt. Ekkor szúrt szemet ez a film, ami 720p létére 8,3 GB volt.
Amúgy nagyon jó az x264 kódolás: kipróbáltam alacsony bitrátán is, összevetve az XVID-del, pl. 500 kbps-nél az XVID kép pixeles volt (egy hullámző lepedőn a fodrok szögletesek voltak), X264-nél az is sima volt (ugyanilyen bitrate-nél). Tetszik.
-
Osibaa
senior tag
válasz
CPT.Pirk #1703 üzenetére
Be volt kapcsolva, de egyik gépem sem alkalmas ilyen feladatra (Atom HTPC, öreg laptop). Most kezdtem el ismerkedni a kódolással, eddig nem volt ilyen hardverigény, majd fejlesztek kicsit.
Amúgy egy 8,3 GB-os 720p-s filmet (7,8 Mbps) kódoltam újra, így lett 2,9 GB (3 Mbps). Feleslegesnek éreztem ilyen magas bitrate-et egy 720p filmhez.
-
Osibaa
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan progit, amivel MKV-t tudok MKV-ba átkódolni? Level, frame rate, bitrate, ezeket szeretném módosítani. Olyan lenne jó, aminek van GUI-ja.
MKVmerge-et próbáltam, de a felbontáson kívül semmit nem tudtam állítani benne. Próbáltam MKVextract-tal is szétszedni, de a lementett .h264 fájlt se tudom mivel megnyitni, kódolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Call of Duty: Black Ops 6
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Xbox Series X|S
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Macska topik
- Magisk
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest