Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
A témaösszefoglalót kérésre töröltük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga01
őstag
Ha csak HDMI van a tv-n, hogy kötötted össze a videóval? Tényleg nem értelek.
"Harmadik ami nem sikerült hogy a tv vel van összekötve a VHS. A tv elindítottam pendriverol a filmet de nem ment át az anyag a VHS re."
Ez biztos nem fog működni, sosem és egyik tv-vel sem! Amit pendriveról lejátszol, a tv jeleníti meg, nem fogja neked kiküldeni egyik kimenten sem. HDMI-n max a hang megy ki, házimozi erősítőre.
Mondjuk az egész szenvedés azért, hogy egy kvázi másolt kazettád legyen egy eredeti tokban, amit jó eséllyel soha többet nem játszik le senki, hát nem tudom... persze ez egyéni döntés kérdése.
De hogy egyszerűsítünk, pontos típust nem írtál csak h dvd-vhs kombó.
De ha van kimenet és még scart is ráadásul, neked meg van 2 féle átalakítód, sztem sejted a megoldást Egyik átalakítóval a Daewoo-ra kötöd az Android boxot, másikkal meg a Daewoo-t a tv-re. Így látni kéne a tv-n is a VHS képét/menüt akármit.
Az Android boxnak nincs saját távirányítója? Mert a nélkül nehezen fog menni... mivel nincs rajta csak 1 kimenet....mondjuk az Android box pontos típusát sem írtad meg. Jó lenne pontos típusokat írni, akkor könnyebb lenne egzakt segítséget adni.
[ Szerkesztve ]
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Nincs scart bementes tv-d? Vagy én nem értem akkor miért nincs kép a tv-den. Ha videóba egy bementen megy a jel, a kimenten is kiadja (csak persze a videót is AV-re kell kapcsolni!).
Kicsit pontosabban fogalmazz pls., mert a fél mondatokból lesz a félreértés, vagy már az is vanNincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
"És így azt sem látom mit vesz fel"
A videónak nincs külön egy scart/rca kimenete? A jobbakon 2 volt régen, egy bement és egy kimenet. Egyikre kötöd az átalakítót, másikra tv-t."vagy elég ha tv vel kötöm össze nem pedig magával a boxal ?"
Ezt nem is értem teljesen, de szerintem nem működne[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
A 2 átalakító közül a fölső HDMI-ről SCART-ra alakít, legalábbis a nyíl szerint. Az kell neked.
Ha a felvevőn nincs scart, akor meg egy scart-rca átalakítót kell dugni bele.
Ha van scart és kábeled is van, esetleg nem menne elsőre, fordítva dugd be ebbe az átalakítóba meg a videóba.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Milyen boxról vennél fel? A legtöbb cuccon szokott lenni egy jack csatlakozós AV kimenet, a tiéden nincs véletlen?
De amúgy van HDMI->Scart átalakító is, veszel egy ilyet és menni fog. Nagy képminőségre mondjuk nem kell számítaniNincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Nekem az nem egyértelmű, hogy maga a hardver nem műxik a gépeddel (avagy eszközkezelő látja, digitalizáló progirban elérhető mint forrás?) vagy csak a kazetták nem adnak képet a gépeden? Nem mindegy melyik a kettő közül.
Szóval rádugva a gépedre, eszközkelőben minden ok, látszódik az eszköz? Milyen programot használsz hozzá?Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz Padka23 #3216 üzenetére
Olvass vissza itt vagy a VHS digitalizálás topikban, de valszeg az USB-s cucc a probléma forrása. 99% nem javasolt ezeknek a használata, borzasztó silány minőséget produkálnak (ha éppen működik). Mivel a videóban nincs TBC, így már alapból hátrányból indul az USB digitalizáló használata.
-
garga01
őstag
válasz zapkorte #3163 üzenetére
Nem tudom mikor/milyen PC-vel próbálkoztál, de nem szenvedős a Firewire. Még Win10-en sem! 64 bites OS is simán felismeri a PCI és PCIE kártyákat (NEC, TI chipesetesseket használok), a rádugot Sony kamerákat is. Sony Vegassal is lehet importálni én azt, meg Ulead Video studio-t hazsnálok. Ha a kamerába miniDV kazettát rakok, még vezélrni is tudja.
-
garga01
őstag
válasz Ladislaoca #3143 üzenetére
Nem igazán, olvass vissza/keress rá itt a topikban meg a VHS digitalizálás-ban.
-
garga01
őstag
Sziasztok, félig-meddig a topik témája a kérdésem. Van pár DVD lemezem, ballagás, stb. amit így kaptam még anno. Bár a fontosabb lemezeket megtartom, de már csak az asztali PC-ben van író/olvasó, azt se használom nagyon, így arra gondoltam berippelem a lemezeket. Viszont nem ISO/BIN stb-ben szeretném tárolni, mert elég hely pazarló lenne, inkább H264/265-be konvertálnám át. Tudtok erre valami jó programot javasolni? Milló van amit a google javasol, de tapasztalatból lenne jó vmi.
-
garga01
őstag
válasz Davidkoma #3076 üzenetére
Én még a Creative sound blaster x-fi hd külső USB-s hangkártyát tudom javasolni, ennek van optikai bemenete. Nem tudom lehet-e újonnan kapni, de használtan is megéri az árát. Nekem Omni Surround van, azon csak kimenet van,de hibátlanul üzemel vagy 6 éve és használtan vettem.
-
garga01
őstag
Ez tényleg megéri az 50-et? Pár éve vettem én is egyet, akkor keményen egy mátyásba került
-
garga01
őstag
válasz #33802016 #2989 üzenetére
Bocsi, lehet rosszul fogalmaztam, úgy értettem, hogy kézzel nem telepítgettem drivert. Felismerte a gép simán FireWire-ön (az USB más story, van olyan Sony-n amin az is van, de az kézzel felrakott driver nélkül nem megy)
"A Dv szalagra már digitális jel kerül... nem tudom mennyivel lett volna jobb azt utána analógizálni, majd digizni"
Ezt a mondatot nem értem
Leírom hogy néz ki ez akkor nálam:
SVHS magnó -> SVHS+RCA kábel -> Sony kamera -> FireWire - > PC -> Ulead VideoStudio 8 (teljes verzióban kaptam a FireWire kártyához).
Sony-n bekapcsolom az AV->FireWire opciót.
A VHS magnón elindítom a lejátszást, a PC-n máris látom a képet, hangot és elindítom a felvételt. Semmiféle analogizálás nincs itt, a sony kamera "on the fly" alakítja digitális DV-re a videót+képet, a PC meg rögzíti AVI-ba.
Lejátszom a kazettát és át is vettem a PC-re egyszerre,
Na most neked 2x kell lejátszani, 1x a VHS kazettát, 1x a miniDV kazettát, erre utaltam.Sajnálom, ha a kritizálás jött át, építő jellegű akart lenni, hogy lehet másképp is, hatékonyabban is csinálni a folyamatot.
-
garga01
őstag
válasz #33802016 #2987 üzenetére
Hát nem tudom, nagyon szenvedősen megy neked ez a Canon, az én idegeim nem bírnák, már rég kib..dobtam volna
Driver alapból egyik kamrához se kell, legalábbis Sonyhoz biztosan. A DV mellett van egy Video8/Hi8/Digital8 kombó kamerám, azt is simán felismeri a gép.
"amúgy ez két irányú a firewire"
A Sony-n is, azért kell beállítani, tudja a kamera mit akarsz."De egyébként a használati utasítás, kamerához sem ír sehol ilyesmit."
Szerintem akkor ez a kamera nem tud AV->FireWire digizést."Sőt lehet, cska két lépésben lehet megvalósitani a dolgot szalagra felvenni és utána átjátszani pc-re"
Na itt meg beleviszel még több hibalehetőséget a dologba feleslegesen. Meg persze nem kevés idő is, realtimeban 2x átvenni.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz #33802016 #2983 üzenetére
.."megjelent a "dv in" felirat"..
Na ez lesz a gond szerintem, a Canonban át kellene állítani, hogy kimenetként kezelje és kifelé adja a képet rajta. Az én Sonym is olyan, hogy a menüben be kell állítani, hogy AV->DV és ilyenkor kimentre átállítja a firewire-t. A kamera tud fogadni és felvenni firewire portról, valószínű a tiéd is és erre van most állítva. Használatiját nézd meg, hogy kell átállítani.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz Petipapucsba #2972 üzenetére
A videod ami van úgy látom alapból nem tud TBC-t, egy olyan kellene elsődlegesen. A kamerának meg csak AV kimenete van, így nem tudsz vele átvenni, abból biztosan másik kell. Itt vagy a vhs digitalizálás topikban visszaolvasol voltak konkrét típusok is javasolva. Nekem is Sony kamerám van, csak másik típus ami fogad AV-t és átküldi firewire-re, korábban írtam a típusát, most nem tudom megnézni.
-
garga01
őstag
válasz liszi70 #2914 üzenetére
Ha jól rémlik, full ugyanilyen kamerát használok én is, az nem lehet gond. A Firewire kártyám Texas Instruments chipsetes (de van egy NEC-es is tartalékban). A videó meg JVC TBC-s,
a PC-n 64bites Win10 van, 10 giga RAM-al (2x4+2x1)Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz liszi70 #2895 üzenetére
Én Ulead Vivdeo Studio 11-et használok a mentésre, ez tudja mind a kettőt, Win10-en is szépen megy. Annyiból könnyű dolgom volt, hogy mikor vettem a FireWire kártyát, a hozzá kapott CD-n rajta volt teljes verzióban, telepítő kulccsal! Sőt, egy ismerőstől kaptam egy Winfast tv kártya csomagot, ahhoz is volt egy ugyanilyen csomagolva, kulccsal, azt a régi XP-s gépre toltam fel.
-
garga01
őstag
válasz liszi70 #2888 üzenetére
Én a type-2-őt használom, mert vannak olyan videóvágó programok, amik nem szeretik az 1-eset (nem támogatják). A type1 esetén előbb ki kell "vonja" a program a hangot a streamből, ezért se szeretik a progrmaok és több cpu-t is eszik ezáltal. Forrás: [link]
A recomp valósznű újratömörítést jelent (re-compression), de majd megmondják a szakértőkNincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz zalai péter #2820 üzenetére
Szia, nem biztos hogy itt kapsz választ, esetleg írj ezeken az oldalakon:
Retro VHS használók csoportja (FB csoport)
Hobbielektronika fórum
Elektrotanya fórum
(persze mindegyik oldalra kell regisztráció)
Még az elektrONline-t akartam javasolni, de valamiért nem megy a weblapjuk.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
-
garga01
őstag
"DVD lejátszó része meg a DVD felvevő is RGB-n nyomja ki az OSD képét "
Ez nem feltélen igaz. Nem ismerem a tiédet, de pl. a Panasonicnál állítható, hogy milyen jel kimentet szeretnél, kompozit + rgb, vagy csak egyik/másik.
Alapból a legtöbb DVD amúgy is kompozit jelet ad ki, hiszen régebben nem tudott minden CRT tv RGB-t fogadni. Vagy legalábbis a kompozit jel mindig ottvan, RGB meg nem feltétlen.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Pedig akad, Firewire kimenetes DV kamerák, amik tudnak analóg jelet fogadni (nekem is ilyen van). DVD felvevőkből is vannak S-video bemenetesek (nekünk 2 Panasonic van otthon mindkettőn van). Továbbá az USB/PCI tv kártyákon szinte mindegyiken van (de ezeket jobb mellőzni vhs digitalizálásra)
-
garga01
őstag
Az, de gyakorlatban 3+1 scart van rajta úgy, hogy az egyik scart mindig kimenet (ide mehet a tv) és 3 db be/kimenet. Úgy, hogy 3-ból 1-be bekötsz valamit és tudod állítani hogy a 2. vagy 3.-on menjen ki. Van ilyenem, próbáltam már. meg ahogy írtam, ismerősnél is így megy 1 konzolról a stream+tv egyszerre.
-
garga01
őstag
Egyszerre megy, mert a scart alapból 21 érrel rendelkezik, ebből egy stereo video rca csatlakozás esetén 3 jel + 2 test kell egy irányba. Oda vissza megint ennyi. Az alap bekötés miatt megy az oda-vissza jel, ha úgy van bekötve egy tv-n. Pl. nekem van egy 24"-os Samsung tv monitor, ahol a scarton küldi ki a hangot a tv, így erősítőre lehet kötni (amúgy hang kimenet nincs rajta)
[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz Griffin3.0 #2590 üzenetére
Szia!
A legegyszerűbb egy scart elosztó. Ebbe bekötöd a jelet a ps1-ből (ha nincs scart kábeled akkor egy RCA->Scart átalakítóval) és ebből több kimeneten is ki tudod vezetni. Egyik a monitor/tv csatlakozó a másik kapcsolóval állítható de van egy plusz RCA kimenet is rajta általában. Ismerős ilyennel streamel retro konzolokról úgy, hogy ilyen elosztóból megy a CRT tv-re a jel és a digitalizáló eszközbe.
Ilyet keress. Van sok márkanév alatt ,a formája a lényeg, mind ugyanúgy működik. Nézz fel facebook marketplacere ott láttam olcsóbban is 1-2ezer Ft-ért. "scart elosztó" kulcsszóra keress.[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz zapkorte #2549 üzenetére
Sziasztok!
Jó hírem van, a fejek jók! Rossz hír, a szalagvezetést sikerült úgy elállítani, hogy most azért nincs kép... de nem adom fel, csak itthon éppen nincs egy CRT tv se,de ma kapok egyet vissza, azzal remélhetőleg be tudom lőni
Bővebben: Először ugye szétkaptam szemlére, de arra gondoltam mivan ha szinkron jel gond van, picit állítottam kontroll fejen. Jobb lett a kép, de nem az igazi, így hát elkezdtem állítani a p2 és p3-on is. Odáig jutottam, hogy a fél kép már látható volt. Aztán nekem is beugrott, hogy egy kis alkoholos tisztítás jó lenne esetleg. Fénymásolópapírral óvatosan megtakarítottam és szinte teljesen jó is lett a kép, de nem volt még teljesen stabil plusz alul volt egy kis csík... na most semmi sincs, az LCD el is dobja a képet ha úgy érzi neki nem elég jó, úgyhogy a crt-vel fogom megpróbálni belőni. Ha így se megy, otthon apának van oszcilloszkópja, akkor hazaviszem és azzal folytatom.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz Atomantiii #2542 üzenetére
Jófogásról van, de nem onnan.
-
garga01
őstag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Panasonic NV-HS860-as videót, eladó szerint hibátlan állapotú, lejátssza szépen a kazettát. Nos megérkezett ma a videó alaposan becsomagolva, dupla doboz, bubis fóla, eredeti hungarocellbe. Beraktam több kazettát is, a mellékelt képet produkálja TBC-vel. TBC-t kikapcsolva a lapos tv nem is ad képet (tudom, crt-n kellene megnézni, de az most nincs perpillanat). Mi lehet a gond? Nem kevés pénz volt, és lehet vissza tudom küldeni az eladónak, de inkább csinálnám meg ha nem nagy gond.
Belenéztem, a dob nem kopott, audio/szinkron fej is szép. A pályák tiszták és kellően meg is vannak kenve, nem tűnik agyonhasználtnak.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Lehet elfogult vagyok, de mi kerül ezen ennyibe? [link]
A kép alapján egy sima TBC nélküli VHS videónak tűnik, a PC-ben meg egy tv kártya lehet...Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz Primary92 #2380 üzenetére
Szia!
TV kártya felejtős. A legtöbbhöz Win10-hez nincs normális driver se és tbc-s videó nélkül csúszni fog a kép+hang. Vagy egy jó VHS-C kamera kell (van olyan amiben van tbc), vagy egy vhs lejátszó+átalakító kazetta. Nekem Panasonic átalakítóm van, de jó szerintem bármelyik ez egy mechnikai alkatrész ami gyakorlatilag a kis kazettából kifűzi a szalagot a nagyobb méretűre.
A miniDV felvételeket jobb FireWire-ön átvinni, mert ott a "nyers" tömörítetlen anyag megy át. USB felejtős, mert az eredeti felbontás felét tudja átvinni a legtöbb kamera (USB1.0/1.1 szabványúak).Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz Atomantiii #2366 üzenetére
-
garga01
őstag
válasz kaposznyak #2337 üzenetére
Szia! Működni fog vele, nem olvastam milyen OS van rajta, de nekem Win10-el (is) tökéletesen megy a kis Sony Handycam, de XP-vel és Windows7-el is csináltam már. Ulead video studio még a kamrát is tudja kezelni (PC-ről tudod tekerni a kazettát).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest