Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
A témaösszefoglalót kérésre töröltük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
Vettem fel tv tunerral és ilyen fekete keret van körbe az mitől lehet?[link]
-
fradi81
veterán
Vettem föl fly 2000 tv-vel pic videoval, 768*576ba, teljesen jó minőségbe, olyan 30-40% között volt a procihasználat, néha felugrik pár mp-re 70-80-ra. Szóval jó lenne ilyen nagy felbontásban rögzíteni, csak a sata miatt csíkozódik, szemetesedik a kép ugye, így maradnak a kis felbontások, amik messze nem ilyen jók
-
bypet
tag
válasz
mr_ricsi #188 üzenetére
Thx a codecet, ahogy időm engedi, majd tesztelem.
Egy MPeg kártyának van létjogosultsága ?Nem kétségbe vonás miatt, csak érdeklődöm, hogy hogy használnád, és mire ?
Alpary soft os filtert, vagy codecet használsz ? Nagyon jókat írnak róla több helyen is, hibátlan zajszűrőjük, deinterlace filterük van.. elvileg. Csak fizetős, a hobbi céljaimra meg nem éri meg.. -
Tatek
csendes tag
Üdvözletem mindenkinek!
A kérdésem pont az lenne ami annak idején témainditó volt, csak annyi különbséggel hogy napjainkban melyik külső Tv Tuner éri meg mit ajánlotok??
Az ár kb 30pénz környéke
vhs-ről dvd
tv-ből rip és egyéb nyalánkság...
Várom a hozzáértők válaszát, thnx -
mr_ricsi
veterán
''Png codecet tudsz linkelni ?''
[link]
''Milyen tapasztalataid vannak vele?''
Nincs túl sok. (Jogtiszta a Picvideo kodekem, és még nem éreztem szükségét, hogy mást használjak helyette. De te elégedetlen vagy a jelenlegivel, logikus, hogy kipróbálj mást is.)
''Milyen kártyával digitalizálsz ?''
Újabban már nem nagyon digizek.
Augusztusban vettem egy hardveres MPEG kártyát, ami csak az én 2db saját tulajdonú gépemben nem méltóztatik működni. -
bypet
tag
válasz
mr_ricsi #186 üzenetére
Lehet kapni, csak szoftver nem hivatalos hozzá XP hez. Aukciós oldalon érdemes szétnézni, néhány ezer forintért már hozzá lehet jutni ( max 4k ért ). Csak nem tudom hogy van e létjogosultsága, a mai processzor teljesítmények és szoftveres tömörítés mellett.. ezért lennék kíváncsi az AD átalakító minőségére. ( igazából nem tudom h jelenleg, léteznek e friss kiadású hasonló hardverek.. )
Picvideo 2 est is használtam, de úgyvettem észre, hogy a 3 asnak jobb egy picit a színvisszaadása ( persze ez szubjektív, de néhány összehasonlítást végeztem ). Minőségre énis filmeknél pl. 18 ast használok, de most ennél egy fokkal jobb minőségre van szükségem.
Huffy-t, mint veszteségmentest akartam használni, de visszajátszásnál komoly problémák léptek fel, és nem volt stabil nálam.
Png codecet tudsz linkelni ? Milyen tapasztalataid vannak vele?
Milyen kártyával digitalizálsz ? -
mr_ricsi
veterán
''MJPEG tömörítő kártya pl. Pinnacle DC20 , DC30 ''
Ezeket lehet még kapni? Amikor mentek, a horror árukra emlékszem.
''PicVideo MJPEG 3 .... használok, 20 as minőségi szintel''
és a 2.akárhányast 18-ban.
(Egyébként nem ez a legjobb, csak ennek a legkisebb a gépigénye.)
Van freePNG kodek is, az nem próbáltad? -
mr_ricsi
veterán
''mindenképpen össze kell kötni a hang kábellel a tv tunert és az alaplapi csatlakozoó''
TVtunertől függ. Ha a LineOutjára küldi a hangot (és a hangkártya rögzíti), akkor mindenképpen össze kell, ha viszont a PCI felé tudja küldeni, akkor nem kell.
A te kártyádhoz -úgy emlékszem- gyárilag van audiókábel, vagyis össze kell kötni. -
mr_ricsi
veterán
válasz
_calogero #179 üzenetére
''Ha nem tudja tartani a beállított 25 fps-t, márpedig sok szutyok nem tudja, hanem összevissza elmászik attól felfelé és lefelé,''
TV vételnél a forrás videoban kvarc pontos 25fps van. Ha a digiző cucc nem tudja ehhez szinkronizálni magát, akkor elvétve sikerül neki 1-1 képet bedigizni, a többit dobja.
24,999 fps-nál már egy fél TV-sornyi lemaradás lenne, azaz úgy 50 mp-enkén sikerülne 1 képet sikeresen bedigizni.
Másrészről pedig szalagos forrásból sosem pontos a 25fps. Ha itt a digiző cucc erölteti a kvarcpontos 25 fps-t, akkor szintén az előző szitu áll elő, és több lesz a dobott kép, mint a hasznos.
Valójában a digiző chipeket a video szinkronja vezérli, és tudnak idomulni a forrás FPS-éhez.
Amelyik kártya VHS-re ajánlott, annál szélesebb határok közt változhat az FPS, ill. jó esetben a ki-kihagyó szinkron helyett is tud magának vezérlőjelet előállítani (bizonyos határig).
''akármennyire pontos a hangfelvétel, a kép el fog csúszni a hangtól, pl a 10. percnél hamarabb jön, a 20. percnél később, de a 30. percnél már megint hamarabb! ''
Ilyet eddig csak VBR-es video és VBR-es hang kombinációjában láttam, akkor sem felvett anyagban.
Közönséges mezei digizésnél olyan szokott lenni, hogy a vége felé haladva egyre nagyobb lesz az időeltérés a kép és a hang között. (méghozzá a hang szokott később befejeződni.) -
bypet
tag
válasz
mr_ricsi #177 üzenetére
Reagálnék pár dologra:
- deinterlace szűrővel arra jutottam, hogy egy TOMSMOCOMP-szerű szűrőre van szükség ( időbeli mozgás elemzést végez.. ). De ez csak avisynth-hez készült, így többször kell majd renderelni.. ( már próbáltam többféle szűrőt, csak nem voltam megelégedve velük )
- HW-s MJPEG tömörítő kártya pl. Pinnacle DC20 , DC30 ( Pinnacle elődje a miro volt, sok helyen így szerepelnek ezek a kártyák ). A AD átalakító minőségére lennék kíváncsi, h mennyivel jobb mint a mostani PCTV pro-m.
Szoftveres tömörítésre, felvételhez PicVideo MJPEG 3 ( úgytudom ez e legjobb mjpeg codec ) at használok, 20 as minőségi szintel ( ez a max ) 720*576 os felbontásban. Durván számolva így egy órányi ''nyers'' avi ~ 50 GB.
Nem mondhatod rá, hogy én korlátozom le -
Bee(Tm)
csendes tag
Sziasztok!
Következö a bajom: van egy zsirúj Avermedia Studio 303-as tvtunerem,rendesen installálódik a gépre,de ahogy elinditanám(távirányitóval is müxik),tölt egy darabig majd kilép minden hibaüzenet nélkül... :///
A tunerkártya az agp után kettövel van a PCI slotban,ugyannis az AGP melletti PCI slot egy megszakitáson van ha jól tudom...
Vagy esetleg bezavarhatja a gépen lévö pinnacle studio 9?
Vkinek tapasztalat?
Konfigom: nforce audio,chipset,nvidia videokártya,amd 3200+ -
x_o_n
veterán
üdv ,nem tudja vki véletlen hogy mindenképpen össze kell kötni a hang kábellel a tv tunert és az alaplapi csatlakozoó ha integrált /vagy hangkarit?
vagy e nélkül is megy a felvétél tökéletesen ?
pinnacle pctv pro
thx -
_calogero
tag
-
_calogero
tag
válasz
mr_ricsi #176 üzenetére
Ha nem tudja tartani a beállított 25 fps-t, márpedig sok szutyok nem tudja, hanem összevissza elmászik attól felfelé és lefelé, akármennyire pontos a hangfelvétel, a kép el fog csúszni a hangtól, pl a 10. percnél hamarabb jön, a 20. percnél később, de a 30. percnél már megint hamarabb! A video-in-es VGA kártyák emiatt nem sokat érnek sajnos!
Mikor beszereztem a Philips 7135-ös chippel szerelt ASUS TV kártyát akkor uaz volt a konfig mint amivel szar volt a dolog, és ezzel a kártyával már halál fix stabil 25 fps-el tudtam digizni 720*576-ban, ami még ma is megy csak már azóta erősebb a gépem, így már nem 80, hanem 40%-os a proci kihasználtság, de a használt szoftverek és kodekek már egy jó ideje uazok!
80G-s 8 órás anyagnál semmiféle elcsúszás nem volt tapasztalható, de még minimális sem ezzel a felállással! -
mr_ricsi
veterán
válasz
_calogero #175 üzenetére
''megegyező menüvel rendelkező lenyíló előlapos Samsung videó (nem tudom a típusát fejből, de 2 éve ez volt a ''csúcsmodell'') esetében nem jelentkezett a probléma, sem a tesóm Panasonic videójával!?''
Én is kaptam tippet a neten, hogy a Daewoo videómnak hogyan tudok a szervizmenüjébe menni, és ott milyen bit átállításával kapcsolhatnám ki a Macrovisiont. -
mr_ricsi
veterán
''Deinterlace-t próbáltam szűrni, de elég csúnya eredményt kaptam sajnos eddig.. Mit ajánlanál rá?''
Nem tudok ajánlani, mert én nem vagyok képes monitoron videót nézni, a TV-nél pedig jobb ha interlace-es marad az anyag.
(De teljesen megértem amit akarsz: ha webre megy az anyag, és mások monitoron fogják nézni, akkor neked célszerű a deintelace-t megcsinálni, nem mások lejátszó progijára bízni a dolgot.)
De talán a Googleon próbálkozz:
de-interlace filter virtualdub
vagy
deinterlace filter virtualdub
(mindegyikre van 26ezer találat)
''érdemes beruházni HW-s MJPEG tömörítő kártyába?''
Hol láttál ilyet??? (Talán engem is érdekelne...)
''Szoftveresen is győzi a gép, de a kép minőségével nem vagyok megelégedve''
Ez így együtt nem lehet igaz: az MJPEG CQ-rendszerű, vagyis a felhasználó megadja az igényeinek megfelelő képminőséget, és a kodek minden kockánál ilyen minőséget állít elő.
Ha a minőséggel van baj, akkor vagy a kodek rossz, vagy te állítottál túl alacsony mércét neki. -
mr_ricsi
veterán
-
_calogero
tag
válasz
mr_ricsi #174 üzenetére
Ez eddig oké, én is tudom, de akkor mivel magyarázod, hogy a ráadásul ugyanolyan belső mechanikával szerelt, és megegyező menüvel rendelkező lenyíló előlapos Samsung videó (nem tudom a típusát fejből, de 2 éve ez volt a ''csúcsmodell'') esetében nem jelentkezett a probléma, sem a tesóm Panasonic videójával!?
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
-
_calogero
tag
Mondjuk a Philips, a Samsung és a Sony bedolgoznak egymásnak!
A korábban említett Samsung videó menüje 1az1ben meg1ezett a Sony menüjével, és még a működési hangok is dettó megegyeztek, viszont annál nem volt fehér sáv!
Uaz a technológia benne lehet abban a Philipsben is mint a Sonyban!
Fene sem érti...
A Sony-nál sem tudtak nekem válasz adni, pedig hívtam is őket, meg e-mailt is küldtem nekik emiatt anno! -
-
bypet
tag
válasz
_calogero #163 üzenetére
Na igen, csak az effektek, átmenetek, filterek, feliratok csúnyán néznek ki utána, ha külön lerenderelem, és utána GK-t ráeresztem
Xvidben gondolkodom egyértelmően, kétmenetes VBR-ben.. jelenleg egy rövidebb anyagról van szó, és ez előnyösebb net szempontjából, és az lenne jó, ha gépen lejátsza szépen nézne ki. Ezért lenne szükséges a megfelelő deinterlacelés. -
-
_calogero
tag
Nem csak a tvtuner oldja meg a problémádat!
Próbálj meg a másolásvédett kazetták bedigizésére kölcsönkérni egy nem Sony videót!
Egyébként szép, meg jó, meg minden, de azért párszor már nagyon kihozott a sodromból 1-2 Sony termék! (Jelenleg 3 van, és ha meghalnak akkor nem valószínű, hogy egy tesót veszek a helyükre!) -
_calogero
tag
Ha megnézed akkor a gyári DVD video lemezek többsége váltott képsoros (néhány Fox-os kiadványt kivéve), nem véletlenül! Semmi baj azzal, hogy váltottsoros! A DVD authoringnál is nyugodtan hagyd meg annak, és a lejátszód ezt gond nélkül megoldja, legyen szó akár hardveres, akár szoftveres deinterlace-ről!
Ha divx/xvid-ben gondolkozol (ami a jelenlegi nyers DVD árakat figyelembe véve finoman szólva botorság), akkor a gordian knot-ot ajánlom a végső divxbe/xvidbe való kódolás lebonyolítására, és abban van az utolsó beállítások között több választható deinterlace lehetőség melyekből a default beállítású kernel deinterlace tökéletesen elvégzi a feladatot! -
_calogero
tag
Ugye Sony videód van?
-->>SONY RULEZ!<<--
Na majd holnap este megmondom, mert nem vagyok otthon, de nekem is csinálta uezt, csak nem emlékszem, hogy most is csinálja-e! Volt TV bemenetes Asus 4400Ti deluxe kártyám, és azzal volt ilyen problémám mikor a lenyíló előlapos Samsung videómat (most nemtom melyik típus) apáméknak adtam, és vettem magamnak helyette egy Sony SLV-E730-as videót. Mindez kb 2 éve volt, és azóta vettem egy ASUS TV/FM TV kártyát Philips 7135-ös chippel szerelve, amivel ha jól emlékszem megszűnt a jelenség! Én egyébként a vonal bemeneti lehetőségét használom a tuner helyett, mert a videómnak sokkal szebb a képe mint a kártyáénak!
Ami fura, hogy a video-in-es VGA kártya esetében mikor a hang a vonal bemeneten keresztül lett digizve akkor elcsúszott össze vissza a hang a képtől (ergo szinte használhatatlan volt hosszabb digizésre) míg a tvkártya, ami a házon belül össze van kötve az alaplapi hangkártya CD in dugójával már nem produkál semmilyen szinkronizációs problémát, pedig már volt, hogy 10h-ás felvételt készítettem vele!
Egyébként rengeteget kell próbálgatni, meg olvasgatni a témával kapcsolatban! Az előző 4 év alatt már egy rakás infot olvastam, meg rengeteg kodeket meg szoftvert kipróbáltam midenféle beállítással, aztán egy bő fél éve fixálódott a jelenleg is használt codec-felbontás-hang-progi meg mindenféle apró beállítás meg trükk együttes, amivel én (kib@szott maximalista) végre meg vagyok elégedve!
[Szerkesztve] -
bypet
tag
válasz
mr_ricsi #147 üzenetére
Hihetetlen, nekem is elcsúszik a hang kép szinkron ( fél órás videónál már pár sec eltérést lehet észrevenne!!!! ). Érdekes hogy Win 2k alatt sokkal kevésbé jött elő ez a probléma.. de sajnos néhány program nem fut 2000 alatt, ezért kénytelen voltam váltani XP re..
Deinterlace-t próbáltam szűrni, de elég csúnya eredményt kaptam sajnos eddig.. Mit ajánlanál rá?
Egy kis off: érdemes beruházni HW-s MJPEG tömörítő kártyába? Szoftveresen is győzi a gép, de a kép minőségével nem vagyok megelégedve, és a szinkron kérdésben is segíthetne. -
Lala6
őstag
válasz
wassermann #157 üzenetére
Sajhnos így is ottmaradt a vastag sáv. Az első 1mp-ben nincs ott, de utánna beugrik.
Lehet, hogy a vdm driverben van valami trükk?
Mi lehet ez az ezé? -
Lala6
őstag
válasz
wassermann #157 üzenetére
Épp ezen gondolkoztam én is, csak nem akartam áthúzni a tv-t, de ha már más is mondja akkor a csillagkapu után áthúzom a tv-t a másik szobából
-
Lala6
őstag
Van nekem egy 6600GT VIVO kártyám. Van egy VHS kazetta amit felkellene venni dvd-re. Compoziton összekötöttem a gépet és a videót, hang a hangkártyába. Működik is minden, de amikor a video képe megjelenik a monitoron középre tesz egy széles fehér sávot és nem látszik a képernyő közepe csak az alja és a teteje. Ezt gyári vhs-el csinálta, ha leállítom a videót akkor eltűnik a sáv, ha valam más vhs kazettát teszek bel(nem gyárit) akkor nincs fehér sáv. Ez valami másolásvédelem lenne? Ha csak simán rádugom a video-t a TV-re akkor teljesen jó a kép.
Van valami megoldás, hogy feltudjam venni a kazetta tartalmát?
Semmi illegálisat nem akarok csinálni, csak akié a vhs kazetta(amit kéne másolni), annak tönkrement a videoja új videót pedig nem akar venni, mert a dvd lejátszó meg ott van...
Tud valaki nekem segíteni? -
Darla
tag
up
-
Darla
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni! A videót összekötöttem a vivo-s karimmal(6600GT), de nem kapok jelet, vagy nem tudom. WDM driver fennt van, több progit is próbáltam, de semmi. A kábel vadi új, annak nem lehet baja(tv-out megy vele). A TV-n simán meg tudom nézni a vhs kazikat, de amikor rákötöm a gépre a videót akkor se kép se hang. Ha valaki tud, segítsen! Köszi! -
harry!
csendes tag
kösz a választ!!
1 .)1ébként ti melyik progit használnátok:
Adott: Nero vision express vagy a Wincodert??
mert a virtualdub nem enged 320...nál nagyobbat.
2. )az mért van hogy a neronál 1 perc kb 250mb mpegbe
viszont a wincoderrel csak alig 60 mb pedig sztem a
wincoderrel szebb a kép.( mindkettö 720*...)
a neros divx 5 codeccel is szép a kép csak az ha 320 nál nagyobbra állítom
akkor a dropped számláló rohan felfele.amugy az is turhetö.
-> tehát ti melyikkel digiznétek? -
mr_ricsi
veterán
''Mi lehet a baj???''
Ez nem baj, teljesen normális, ott van a zavar a videójelben is, csak a TV kép úgy szét van húzva, hogy ez nem látszik.
Ha nem közvetlenül MPEG2-be veszed fel a VHS-t, akkor átkódolás előtt/közben érdemes fekete csíkkal letakarni, mert úgy kevésbé zavaró, és ráadásul több bit marad a hasznos adatnak.
''jaa és milyen minöségbe ajánlatos VHSt digizni???''
#95, #103, #114, #124, #129
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Harman Kardon AVR 151S HDMI USB NET 5.1 házimozi erősítő + gyári táv 5x 75W
- HP HYPERX Cloud III Wireless gaming headset (77Z46AA) VADI ÚJ
- PNY RTX 4080 SUPER 16Gb GDDR6X 2.5 év garanciával eladó
- Samsung SyncMaster 940NW monitor
- REBORN DEVICE Carbon Fiber Case V3 - iPhone 16 Pro MagSafe karbon tok - Új!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest