-
PROHARDVER!
A témaösszefoglalót kérésre töröltük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_calogero
tag
válasz mr_ricsi #268 üzenetére
Többek között arra is jó, de ha nem jók a hardverkörülmények akkor bárhogy beállíthatod, akkor is csúszni fog!
Eddig asszem nem említettem, de én is az iu_vcr-t használom immáron már kb 3 éve! Szvsz ez a legtutibb szoftver digizéshez!
Egyébként nekem semmilyen beállítás nem segített a video bemenetes ASUS 8440 Deluxe kártyával digizett anyag, video és audio szinkronjának megtartásához! -
ISZOLE
senior tag
válasz mr_ricsi #247 üzenetére
Egészen biztos vagy benne, hogy nem kódoltad át? Ránéztem a program melleti leírásra a videohelpen és ott azt írja hogy mindenhol lejátszható mpeg-be konvertál. Az meg szerintem az mpeg1 és akkor átkonvertálja. (Csak a konvertálásnál lehet a bibi mert azt írtad a DVD még jó volt.)
Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!
-
_calogero
tag
válasz mr_ricsi #247 üzenetére
Valamelyest engem is meglepett anno, mikor olvastam asszem a panasonic katalógusban. hogy van ilyen elcsúszást megakadályozó technológia a felvevőkben!
Tehát itt van az amit korábban mondtam, hogy kvarc ide, vagy oda, akkor sem nem fix 25 fps-es a kép rögzítése, vagy nem fix 48000Hz/16bit-es a hang mintavételezése! De én az előbbire szavazok!
A lényeg, hogy nekem akár mit csinálok, mostmár semmilyen csúszás nem észlelhető még 8 órás felvételnél, és átkonvertálásnál sem! -
_calogero
tag
válasz mr_ricsi #216 üzenetére
Csak 2 dologra tudok gondolni:
- a 25 fps vissza lett véve 24 fps-re, és így a kép később ér véget mint a hang! Az idő előrehaladtával fokozatosan lemarad, késik a hang!
- az asztalikban van valamilyen sync korrekciós eljárás, és a kész egyben lévő képet és hangot szétszedve, újrakódolva, és összerakva máris más lesz a felépítése a file-nak! Ha kimarad több képkocka digizéskor, vagy ha esetleg többet vesz fel másodpercenként akkor a készülék ezt korrigálja a maga módján! Amikor újrakódoltad (és nem állítottad véletlenül NTSC-re, ami 24fps-es) a kódoló progi nem vette figyelembe az eredeti fps-t, hanem valszeg újra beállította a 25 fps-t és máris elcsúszik a kép a hangtól!
Valamelyik progival nézd meg, hogy mennyire változik, változik-e az fps az eredeti felvett anyagban! Szerintem ott lesz a hiba forrása!
Ezt a kvarc kristály dolgot tudtam, de attól, hogy ez le van írva, még nem feltétlenül müködik is így!
[Szerkesztve] -
gelbelex
őstag
válasz mr_ricsi #216 üzenetére
Nem vagyok eléggé képben az mpeg2-vel, de: A time code és a képfrekvencia viszonya hogyan van kezelve egy mpeg-ben? (Van erre valahol leírás a neten?)
Esetleg ezt másképp kezeli a VOB2MPG vagy a lejátszó prog., mint az asztaliDVD?
(Persze ha az asztali teljesen pontosan 25 fps-sel vesz fel, akkor lehet a timecode-dal sincs mit másképp kezelni... )
[Szerkesztve] -
bypet
tag
válasz mr_ricsi #188 üzenetére
Thx a codecet, ahogy időm engedi, majd tesztelem.
Egy MPeg kártyának van létjogosultsága ? Nem kétségbe vonás miatt, csak érdeklődöm, hogy hogy használnád, és mire ?
Alpary soft os filtert, vagy codecet használsz ? Nagyon jókat írnak róla több helyen is, hibátlan zajszűrőjük, deinterlace filterük van.. elvileg. Csak fizetős, a hobbi céljaimra meg nem éri meg..**
-
bypet
tag
válasz mr_ricsi #186 üzenetére
Lehet kapni, csak szoftver nem hivatalos hozzá XP hez. Aukciós oldalon érdemes szétnézni, néhány ezer forintért már hozzá lehet jutni ( max 4k ért ). Csak nem tudom hogy van e létjogosultsága, a mai processzor teljesítmények és szoftveres tömörítés mellett.. ezért lennék kíváncsi az AD átalakító minőségére. ( igazából nem tudom h jelenleg, léteznek e friss kiadású hasonló hardverek.. )
Picvideo 2 est is használtam, de úgyvettem észre, hogy a 3 asnak jobb egy picit a színvisszaadása ( persze ez szubjektív, de néhány összehasonlítást végeztem ). Minőségre énis filmeknél pl. 18 ast használok, de most ennél egy fokkal jobb minőségre van szükségem.
Huffy-t, mint veszteségmentest akartam használni, de visszajátszásnál komoly problémák léptek fel, és nem volt stabil nálam.
Png codecet tudsz linkelni ? Milyen tapasztalataid vannak vele?
Milyen kártyával digitalizálsz ?**
-
bypet
tag
válasz mr_ricsi #177 üzenetére
Reagálnék pár dologra:
- deinterlace szűrővel arra jutottam, hogy egy TOMSMOCOMP-szerű szűrőre van szükség ( időbeli mozgás elemzést végez.. ). De ez csak avisynth-hez készült, így többször kell majd renderelni.. ( már próbáltam többféle szűrőt, csak nem voltam megelégedve velük )
- HW-s MJPEG tömörítő kártya pl. Pinnacle DC20 , DC30 ( Pinnacle elődje a miro volt, sok helyen így szerepelnek ezek a kártyák ). A AD átalakító minőségére lennék kíváncsi, h mennyivel jobb mint a mostani PCTV pro-m.
Szoftveres tömörítésre, felvételhez PicVideo MJPEG 3 ( úgytudom ez e legjobb mjpeg codec ) at használok, 20 as minőségi szintel ( ez a max ) 720*576 os felbontásban. Durván számolva így egy órányi ''nyers'' avi ~ 50 GB.
Nem mondhatod rá, hogy én korlátozom le**
-
_calogero
tag
-
_calogero
tag
válasz mr_ricsi #176 üzenetére
Ha nem tudja tartani a beállított 25 fps-t, márpedig sok szutyok nem tudja, hanem összevissza elmászik attól felfelé és lefelé, akármennyire pontos a hangfelvétel, a kép el fog csúszni a hangtól, pl a 10. percnél hamarabb jön, a 20. percnél később, de a 30. percnél már megint hamarabb! A video-in-es VGA kártyák emiatt nem sokat érnek sajnos!
Mikor beszereztem a Philips 7135-ös chippel szerelt ASUS TV kártyát akkor uaz volt a konfig mint amivel szar volt a dolog, és ezzel a kártyával már halál fix stabil 25 fps-el tudtam digizni 720*576-ban, ami még ma is megy csak már azóta erősebb a gépem, így már nem 80, hanem 40%-os a proci kihasználtság, de a használt szoftverek és kodekek már egy jó ideje uazok!
80G-s 8 órás anyagnál semmiféle elcsúszás nem volt tapasztalható, de még minimális sem ezzel a felállással! -
_calogero
tag
válasz mr_ricsi #174 üzenetére
Ez eddig oké, én is tudom, de akkor mivel magyarázod, hogy a ráadásul ugyanolyan belső mechanikával szerelt, és megegyező menüvel rendelkező lenyíló előlapos Samsung videó (nem tudom a típusát fejből, de 2 éve ez volt a ''csúcsmodell'') esetében nem jelentkezett a probléma, sem a tesóm Panasonic videójával!?
[Szerkesztve] -
bypet
tag
válasz mr_ricsi #147 üzenetére
Hihetetlen, nekem is elcsúszik a hang kép szinkron ( fél órás videónál már pár sec eltérést lehet észrevenne!!!! ). Érdekes hogy Win 2k alatt sokkal kevésbé jött elő ez a probléma.. de sajnos néhány program nem fut 2000 alatt, ezért kénytelen voltam váltani XP re..
Deinterlace-t próbáltam szűrni, de elég csúnya eredményt kaptam sajnos eddig.. Mit ajánlanál rá?
Egy kis off: érdemes beruházni HW-s MJPEG tömörítő kártyába? Szoftveresen is győzi a gép, de a kép minőségével nem vagyok megelégedve, és a szinkron kérdésben is segíthetne.**
-
wassermann
addikt
válasz mr_ricsi #137 üzenetére
Igen ez a bug létezik! Az elcsúszást én azzal előzöm meg, hogy 10-15perces önnálló AVI-kba veszek fel, amiket aztán összefűzök. Ennyi idő alatt nem csúszik el annyira, hogy észrevehető lenne.
Egyébként ebből a szempontból jobb az olyan drágább hw-s tömörítést tudó TV-kártya, aminek már nincs is audio out-ja, mert önmaga összefűzi a hangot a képpel.
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
válasz mr_ricsi #126 üzenetére
A plugin OK, de tényleg nem egyszerű dolog a sárga korhatár karikát kiölni, mert a legkisebb zaj is csak jobban belekeni a sárgát a képbe. A szubtraktív eljárás emiatt elég vacak eredményt ad, olyan mintha egy keményen rányomott színesceruzát kiradíroznál.
Ha ilyet csinálok, akor inkább a kivágós technikát használom szerintem később az kevésbé zavaró. -
-
chgergo
tag
válasz mr_ricsi #103 üzenetére
Ez a 44.1 vs 48kHz nem annyira minőségi, mint inkább kompatibilitási kérdés. Láttam már pár játékost, ami nem szerette a 44.1kHz-et, konvertálgatni meg nem annyira jó. Hangkártyából is láttam már olyat, ami hallhatóan rosszabbul vett fel az agyik beállításban, mint a másikban. Ki kell próbálni.
A logó kiszedés az tényleg hasznos, főleg ha a telített színei miatt zajos, mert csak fölösleges munkát ad a tömörítőnek, és viszi el a biteket a hasznos kép elől.
Az érdekelne viszont, hogy a sárga karikás korhatár logót ki tudod-e szedni, hogy a kép korrektül megmaradjon? Én pár próba után föladtam.
A TV-s képméretre én is ugyanezt írtam, az anamorfikus méretezés a leginkább üdvözítő. Bár a cél gyakran az, hogy TV-n és PC-n is jó legyen a kép, nem beszélve az ''gazdaságos'' divx játékosokról, amik kiismerhetetlen képalkotást alkalmaznak.
A VHS digizése az egyik legnagyobb kihívás, mert a bizonytalan, zajos analóg jel a TV-n egészen jól összeáll, míg a digitalizálásnál komoly problémák merülnek fel. Olyasmi ez, mint a Nyquist szabály az analóg frekvencia mintavételezésére. A hasznos jel ''felbontása'' valahol a 300 sor alatt van, a zajok miatt mégis érdemes 768x576-ban rögzíteni, szűrni és átméretezni. Akár 480x576-ra (50 félkép/mp) vagy 480x384-re (25 kép/mp).
Óriási különbség van az így átméretezett 352x288-as és az eleve ebben a felbontásban rögzített felvétel között. -
kovasz
senior tag
válasz mr_ricsi #103 üzenetére
''Ezt deinterlace szűrővel ki lehet irtani, de így már csak 25 kép/mp információ lesz a videóban, és bizony mondom látványosan darabosabb lesz a megjelenő mozgás.''
Az hagyján, de az információ tartalom felét kidobtuk az ablakon. Egyrészt minél nagyobb felbontásban próbálunk rögzíteni, hogy az analóg jelből minél több infót átmentsünk, és akkor a felét a deinterlace-szel egyszerűen kidobjuk.
szerited az a deinterlace, hogy azt jeleni hogy az egyik felkepet eldobjuk? van olyan is de az a legprimitivebb
egyebktn az 5..6k-s tvkarytak sok mindenre nem jok, de meg a 30k-st pvr350-nek is maszatos kepe van. -
andree
csendes tag
Megoldódott a dolog, a TV-nek az az AV kimenete volt elállítva amelyik a DVD lejátszóhoz van kötve. Akkor állítódott el, amikor a kamerát először a TV-hez próbáltuk belőni. Hogy szakszerűen fogalmazzak, az egyik helyett a másik módba volt kapcsolva (nem nagyon értek hozzá, talán PAL helyett NTSC volt).
>>>''3.) az állományt avisynth-el/virtualdub-bal deinterlace-eletem''
>>>Ennek mi értelme van, ha végül DVD-re írod, és TV-n nézed?
Mivel nem csak TV-n, hanem esetleg számítógépen is nézni akarja, akinek csinálom. Így jó mind a kettőn (legalábbis nekem úgy tűnik - 100Hz-es tévé+progressive scan-es DVD lejátszó).
Most megpróbáltam iuvcr-rel felvenni (eddig christv-t használtam), és úgy tűnik, mintha rákeverte volna mindkét csatornára a mono hangot. De ezt már olyan késő éjjel csináltam, lehet hogy csak álmodtam
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Playstation 1 olvasófej
- MSI Cyborg - i5-13420H - RTX 4050 6GB - 512GB SSD - 16GB RAM - 15,6" FHD 144Hz, ÚJ! 3 év gar
- Samsung 980 Pro 2TB + Heatsink - Új, bontatlan, 5 év garancia
- GAINWARD GeForce RTX 4070 SUPER Ghost 12GB GDDR6X ~ 2 év garancia
- Geforce 2 MX400 / púpos kondik, szoruló ventilátor / képet ad
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest