-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaszibat
tag
Sziasztok! Vettem Geekbuying-on egy FIIL T1 XS fülhallgatót. Tronsmart Onyx Free-t váltott és nagyon meg vagyok elégedve a cserével, kivéve azt a pici apróságot, hogy a töltődobozon lévő led állandóan világít zölden, ha benne van egy vagy mindkét füles. Így azonban a töltődoboz frankón lemerül egy-másfél nap alatt. Blueeye kollégával már kitárgyaltuk, hogy annak nem szabadna világítania folyamatosan. Írtam Geekb-nak hogy ez a baj, először kértek róla videót, majd miután küldtem, azt írták, hogy olvassam el a készenléti időket a leírásában. Hát köszi! Írtam a FIIL-nek is, ők még válaszra sem méltattak. Láttam itt a fórumban, hogy más is járt így, nem tudom mi lett a megoldás nála, de ha valaki esetleg tud valamit a fölhözverés-megtaposáson kívül, azt legyen szíves megosztani. Ha nincs megoldás, akkor marad a naponta töltés, ami viszont kicsit gáz egy ilyen kaliberű fülesnél.
-
kory24
őstag
-
kory24
őstag
Köszi!
Ja azt nem írtam, hogy a Honor Choice érdekel.
Konkrétan valós tapasztalat érdekelne, mint nyers adat.
De akkor elméletben használható videónézésre is.Sajnos a fülem elég "egyedi", legtöbb fülhallgató kiesik belőle
Jelenleg Nokia WH-208 headset használok, ez jó nem esik ki, csak vezetékes... -
patomi
őstag
válasz
Garfield85 #6696 üzenetére
Van egy ici-pici lyuk a burkolaton. El tud tömődni és ez az eredménye. Legalábbis én jártam vele így.
-
Garfield85
tag
válasz
TirGael #6679 üzenetére
Érdekes, nekem Jabra 65t van,5 hónapot használtam napi szinten 4-5 órát, kb 4 hete semmit és tegnap feltöltöttem és a jobb oldali csak csendesen szól. Igaz volt leejtve is, de utána ment. Nagyon szerettem, mert stabilan ült a fülemben. Az üzletben választhattam másikat vagy ugyanezt, csak erre kell várjak 2 napot, mert le kell rendeljék. Ugyanezt kértem, eddig amit olvastam a márkáról nem jellemző a meghibásodás, de most elgondolkodtam.
-
blueye
veterán
Mindekettonek ott van a tesztje a linkem mogott.
Choice:
"Az elméleti, akár 130 milliszekundumos késlekedés azt jelenti, hogy otthoni körülmények között simán lehet vele YouTube-videót nézni majdnem úgy, mintha egy vezetékes fülessel tennénk ugyanezt, de nyilvános helyeken, sok zavaró jellel már észrevehető némi csúszás a szájmozgásban: ez egyébként sokkal inkább általános TWS-jelenség, mintsem ennek a terméknek a hibája, mindazonáltal érdemes itt is megemlíteni"
TrueAir 2:
"It's great to watch videos with the TrueAir 2, too. Synchronization between audio and video is spot-on on both iPhone and Android, including the challenging YouTube-app. " -
blueye
veterán
válasz
ad4m1337 #6692 üzenetére
Ez neked "agybadugos lesz, de alig erezni
[honor_choice]
Erdemes par hozzaszolast visszaolvasni itt is, mostanaban irtunk rola.
Esetleg SoundPEATS TrueAir2? -
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Mi az absolute best-buy 50$ alatt nem agybadugos változatban (tehat az apple airpods tipushoz hasonlo)?
Koszi,
Adam -
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Buds+hoz keresek eartipet, maradhat a szilikonos. Van valamivel jó tapasztalat? Akár jó lehet hasonló mint a gyári, sőt, ha lehet gyárit venni lehet az lenne a legjobb. Illetve nem tudom, hogy fontos e, hogy a gyári tip vetőcsövén van egy vékony háló..
Köszi! -
-
TirGael
tag
válasz
TirGael #6679 üzenetére
Wow, köszi a nagyon sok választ mindenkinek.
Szóval idáig az összes ajánlott darab, nem mind innen, de most azon kívül, hogy hálás vagyok a segítségért, most épp (megint) elvagyok veszve a választékban...A jövő nemzedékének addig is álljon itt, mik merültek fel a fórum társakban és a kollegáimban a "rendszeresen kerékpározó irodista" kategóriára:
Lypertek Tevi / Pureplay Z3 110EUR
Lypertek Pureplay Z7 210 EUR
Sony WF-1000XM4 280 EUR
Samsung Buds+ 84* EUR
Jaybird Vista 1 159 EUR
Jaybird Vista 2 209 EUR -
vicze
félisten
válasz
kovimester #6686 üzenetére
ANC = Active noise cancelling
-
kovimester
aktív tag
Szia!
Zene hallgatás is fontos.
Ezekben a formátumokban ( ANC stb. ) nem vagyok otthon sajnos.
Spotify ; YouTube; MxPlayer; néha Power AMP hallgatók zenét.
Ha ezzeknél is nagy a különbség akkor lehet hajlok a Sony felé...De visszont amit a súlyról irtál az aggasztó kicsit....
-
vicze
félisten
válasz
kovimester #6684 üzenetére
Hát őőő, Buds appphoz képest a Sony app most már egy katasztrófa, mint írtam nagyon nem ilyen volt. De a Sony app olyan alap dolgokat nem tud mint a füles megcsipogtatása, vagy megtalálása úgy általánosan.
Mivel a Bose továbbra is csak a statikus ANC-t tolja és nincs adaptívja, így a max. csak bizonyos helyzetekben van azonos szinten a Bose-val, gyakorlatban a Sony jobb és nem kicsit.A Sony a mérete és a súlya miatt szerintem Sportra alkalmatlan, hacsak nem valami extrém jól illik a füledbe.
-
-
TirGael
tag
Sziasztok!
Ez most egyrészről lesz hiszti, másrésztől segítség kérés.
A hiszti:
Vettem október végén egy Jabra elite 75t, ami 3 hónap után meghalt, majd a garanciás csere is most hal meg épp. Mindkét esetben bekapcsolás után 5 perc 1 óra időtartam alatt a jobb füles elhalkul majd konkrétan megnémul.Egyébként szerintem oké volt a hangja mindennapi youtube, telefon, videó hívások világra.
Bringán is egész jól bírta, bár néha kicsit aggódtam, hogy kicsúszik, de ez lehet a fülemen múlt inkább. Kedveltem, hogy gomb van rajta és lehet kesztyűben kezelni. Lakáson belül simán elmászkáltam a laptopomtól 1-2 szobára is folytattam a beszélgetést, erre nincs panasz.
De október óta ez a második szett ami ugyanazzal a hibával pusztul el.
Szóval most kicseréltetem garanciában és megszabadulok tőle, nem kap 3. esélyt.
Erről szól a segítség kérés is, keresem az utódot, vagy a kettőt, mert két világot kell kiszolgálni és ez lehet nem létezik.
1. Home office, napi 5-8 óra telefonálás, némi zene/töltés szünettel.
Jó BT kapcsolat és mikrofon, mert mászkálni akarok miközben beszélek, laptop nélkül.
2. Bringa/edzés, bírja az izzadtságot, azt, hogy edzés közben is telefonálok és ha esetleg megúsznám a telefont, akkor legyen szép hangja. A szép hang nálam amikor van vezeték akkor egy Massdrop IEM-ből jön, annak a hangját szeretem (nem tudom, hogy kell leírni, nem V), természetesen azt a színvonalat nem kell elérni.
Köszi előre is -
blueye
veterán
válasz
kovimester #6672 üzenetére
[whathifi.com/reviews/sony-wf-1000xm4] , ennek alapjan en most ezt valasztanam, persze ez is szubjektiv.
Sot beultetted a fuembe () a hangyat (sic!)
-
kovimester
aktív tag
Sziasztok!!!
Nagyon régóta gondolkodok egy aktív zajszürővel rendelkező füllesen. Nagyon sok videót néztem már.
Amik szóba jöhetnek.
- Bose quietcomfort earbuds
- Sony wf-1000xm3
- Sony wf-1000xm4
Amire használnám:
- napi szinten BKV; de minden téren ( metró; busz villamos stb.)
- Spotify zene; YouTube; Videók; Telefonon Játék
- telefon hívássok kezelése ( itt a mikrofon nagyon fontos! )
Amik érdekelnének:
- melyik a legjobb zajszürös ( a tesztek alapján a Bose tapasztaltam annak; de más a teszt és az élet )
- mikrofon! ez elég fontos tényező.
Előre is köszönöm szépen a válaszokat -
-
<Adamsky>
nagyúr
Kicsit előzékeny / elfogult ez a teszt. Nagyon sok minden beta, ill. még hiányos az app tudása mégis nagyon elismerően nyilatkozik a fülesről.
Nekem az a következtetés is furcsán hangzik, hogy mivel csak a streaming-es zenelejátszás akadozik, ezért az szerinte nem hw. hanem szoftver bug. Lehet, de az is könnyen lehet, hogy a wifi és a bluetooth "összevész" nála.
Számomra ez az állítható hangváltó is furcsa. Integrált rendszer esetén ennek szerintem semmi értelme. Az OK, hogy hatással van a hangzásra, de szvsz. ez csak negatív irányba lehetséges. Egy olyan EQ, - ami közvetlenül a DSP-re van hatással - jobb lenne.
Ja, és még egy: tök jó, hogy tesztelte a stabilitást, csak arról nem írt egy szót se, hogy hogyan. Az nem stabilitásteszt, hogy leteszem a telefont az asztalra, aztán eltávolodok tőle. Ill. részben az, de sokat nem mutat. Zsebre (jobb vagy bal, esetleg farzseb) kéne vágni a telefont, és kimenni az utcára! -
Tamás9x
őstag
Sabbat E12 ultra-val rendelkezik valaki? Mennyire jó vétel 17K-ért?
-
blueye
veterán
-
vicze
félisten
Egyszerűen a Dev options-szel szó szerint szopni értelmetlen, és hogy ott mit állítasz, kb. csak akkor tudod, ha megnéznéd minden kapcsolat után a BT logot. A kényszeres állítási mániát, sose fogom megérteni, főleg nem ha egy olyan fülesed van, ami a codec képességinek a felét se képes meghajtani és tök lényegtelen neki, hogy 300 vagy 900.
Tesztelni próbálgatni ok, pont erre van, napi használatra hülyeség.Alapból egy LDAC kapcsolat adaptív, és észrevétlenül vált a 3 szint között. Az már eszköze válogatja, hogy van-e bármilyen extra opció placebónak. Sony maga is kivette ezeket az opciókat mert elég egyértelmű, hogy csak user frusztrációt okoz semmi mást.
OK, nem tudom hogy a Samsung cuccoknak mi a baja, de nem hajlandóak LDAC-ra kapcsolódni, úgy látszik a Android 11-re váltás teljesen hazavágta ezt, csodás... Mindenen ami nem Samsung megy gond nélkül.
@WF-1000MX4: Még egy hátrány amit nem értek. Nagyon lassú a kapcsolódás. Kiveszem a tokból és csak mire a 2. fülest berakom kapcsolódik. Ez még a Sonic is körberöhögi. Első gen Buds is gyorsabb pedig az se egy sebesség bajnok.
-
tomp
félisten
Azt mit takar, hogy bármilyen LDAC minőségre állítod úgyis adaptív lesz?
Fejlesztői beállításokban mindig visszaugrik adaptívra? Ez inkább bug!
Nekem is így csinált a OnePlus telefonon a ProStereo füles de ez bug volt! Igaz trükkösen rá lehetett venni, hogy a beállított fix sávszéllel menjen. SBC-n előre beállítottam a 990-et, majd csak utána választottam ki az LDAC-t. Jeleztem a OnePlus-nak és javították.
Gondolom a nagy bufferrel oldják meg, hogy max minőségnél se akadjon. -
vicze
félisten
-
vicze
félisten
Van, az LDAC több teret és minimálisan több részletességet ad, . V-nek V, de nem a Sonic típusúra kell gondolni, hanem egy sokkal kidolgozottabbra és elég jól be lőve, a Buds Pro tolakodóbb szerintem. A "lapos"(közép emelt) meg a első Buds marad.
Az ANC-je kb. körberöhögi a Buds Pro-t... A hang átengedés meg Apple-lel van egy szinten.
-
vicze
félisten
Elnézést a darabolásért.
Codec téma:Nos mind a 3 támogatott codec (SBC, AAC, LDAC) teljesen egyformára van hangolva, hiába váltogatsz, maga a hangkép semmit se változik. Nem úgy mint a kínaiaknál, vagy is inkább a BT fülesek túlnyomó többségénél. Látszik, hogy itt energiát fektettek ebbe, értelmesen belőtték a DSP-t és mindegyik codec tök egyformán szólal meg.
Hatótáv:
LDAC (lényegtelen mire állítva, mert úgyis adaptív lesz) felezi/harmadolja a hatótávot, nehéz megmondani, de drasztikusan kevesebb mint a másik kettőn. Mit jelent ez pontosan?
A stabil kapcsolat gipszfalakkal nyitott ajtók mellett 3-4m, az emeletre nem is merészkedek vele. szemben az AAC 1 szinttel feljebb 10+m-t gond nélkül bír, stabilabb mint az eddigi legjobb Buds Pro, ki kell menjek a házból hogy megakasszam. LDAC esetében a füles elég durva méretű buffert alkalmaz tehát jó pár másodper után áll vagy kezd el akadozni, és eltart egy darabig mire helyre áll. Nyilván a LDAC késleltetése elég nagy, így videózásra szerintem alkalmatlan. -
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Milyen TWS fülest ajánlanátok edzéshez, ami kényelmes és izzadtságálló 10k körül/alatt?
-
patomi
őstag
Ott vannak az árak jobb oldalon(HK$), meg a mennyiségek. Aztán vagy jut vagy nem. Szerintem meg kell várni míg lesz rendes kínálatban. Ha nem fogy engednek az árból is. De valami teszt oldalon 160$-ról írogattak.
Soundpeats h1 is már 75 dolcsiért elérhető, 80 felett kezdett. -
vicze
félisten
Beesett egy nappal előbb.
Hát ha valaki ezt LDAC miatt akarja akkor vigyázzon mihez veszi, mert lehet hiába tudja a telefonja, nem fog LDAC-on kommunikálni hiába van bármire állítva.
Pixel ok, Sony ok, Samsung csak AAC bármit csinálok, egyáltalán nem hajlandó LDAC-ra, pedig azon használom más eszközökkel úgyhogy megy gond nélkül.Fast pair Pixelen nem működött egyből, lehet mert épp 12béta van fenn passz.
Fülesek és tök aski kijelzése példa értékű, mindenki így kéne csinálja.App legalább egy szinttel szarabb mint a Samsungé, 2éve használtam utoljára fejeshez, de azóta elég sokat romlott... Nagyon átláthatatlan.
Matt soft touch minden, kb. tökéletes, majd meglátjuk idővel mi lesz belőle. Tok zsanér kicsit gyenge nagyon lötyi. Annak ellenére mekkora bumszli, mivel soft touch a bevonati, így valahogy sehol se nyom és kényelmes. sporthoz még véletlen se vegye senki, úgy megy fel le séta közben, mintha elefánt füleim lennének, nehéz na.
Hangról nyilván később, de így elsőre hangzása a jellegzetes Sony hangolás, de mindenképp mély emelt valamennyire. Eléggé dübörög és kifejezetten hangos úgy áltlaánosan.
-
blueye
veterán
Ki latja at most a HiBy WH2 vasarlas arat, menetet, szallitasi orszagat?
Kicsit lusta is vagyok de most kevesebb az idom is... -
blueye
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluetooth hangszórók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AliExpress tapasztalatok
- BestBuy ruhás topik
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPad topik
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest