- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Modding és elektronikai kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaziJoe00
tag
Sziasztok!
Csapatunk számára keresünk egy jó vezeték nélküli fejhallgatót az új open office-ba. Fontos szempont, hogy akítv zajszűréssel rendelkezzen, fül köré ülő legyen, hosszú órákig lehessen viselni. Jó lenne ha vezetékkel is lehetne csatlakoztatni, ha esetleg lemerülne. Cisco és jabra-át néztünk, de a kollégák visszajelzései alapján ezek kényelmetlenek és funkciójukat nem töltik be, így nyitottak vagyunk a többi márka megoldásaira is (pl.: sony, bose, koss, akg, jbl etc...). Ami NEM szempont, nem kell integrált app támogatás (jabber, teams, slack etc..)
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Open office, nagy zaj szennyezetséggel
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Meeting, az emberi hang kiemelés fontos
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Mivel cég állná cechet és pontos keretet nincs megadva így arra kérnélek benneteket hogy 50k-150k között egy pár jó opciót mondhatnátok
4.) Új vagy használt?
Új
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural - Fejen támaszkodó fül köré űlő
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Aktív zajszűrés, mikrofon a meetingekhez, órákig tartó viselet
8.) Honnan vásárolnál?
mindegy -
tknof1871
őstag
válasz
GrotESC #6691 üzenetére
Üdv!
SONY WH-CH710N 27 990 Forint (44 000 körül lenne).
Eddig kényelmes szemüvegben is.
Kellemetlen meglepetés, hogy ez nem tud egyszerre két eszközhöz kapcsolódni úgy, mint a Redmi Buds 3 Pro (kb. 20 000 Forint). Csatlakozik a PC-hez (Windows 10) mint zene lejátszó és a POCO telefonhoz, mint telefon (nincs média). Az SMS vagy az ébresztés se jön át a POCO-ról. -
Imy
veterán
válasz
Gzula[HUN] #6996 üzenetére
Jobb a párnája az A70-esnek, és valamiért tapintásra inőségibb az egész.
-
Gzula[HUN]
addikt
Ugyanolyan fejpántjuk van, ezt a "minőségibb" részét ezért nem értem. A70-esnek nem tudod a párnáját kicserélni egy jobbra, ergo a hangja nem lesz jobb. A Pro-50-es párnával meg 1 kategóriát ugrik a hangzása felfelé, amire fel lehet rakni. Vezetéke meg mind a kettőnek alsó polcos. Normális vezeték OneOdionál a Monitor 60-assal kezdődik.
-
Gzula[HUN]
addikt
Az A30-as. Ha még találsz, mert a napokban alin még volt, de már ott se találom. Olcsóbbak közül meg azt, amit lehet tunningolni az OneOdio Pro-50-es memóriaszivacsos párnájával. (Ez is az, csak más néven
. Tuti, mert rendeltem belőle.)
-
csendes
addikt
válasz
hibavissza #6991 üzenetére
-
Geza26
senior tag
Szisztok!
Nézegetem a Oneodio vezeték nelküli fejhallgatókat.
Melyik lenne a legjobb választás ha a felhasználás youtube, filmnézés, spotify?
(milyen gyorsak ezek a fejhallgatók? gondolok arra, hogy káshet a hang egy filmnél a vezeték nélküli kapcsolat miatt?)Köszönöm!
-
hibavissza
veterán
LDAC fejesben van valami best buy? AKG K92-őt nyúzok egy M1-es Mac-kel. Hallottam már ennél a kombónál jobb hangot, de az már nekem irreálisan drága lett volna. Viszont ez alá sem mennék kényelemben, hangminőségben, de szívesen elhagynám a drótot.
-
válasz
csendes #6986 üzenetére
Árnyalnám, hogy tipikusan, de nem feltétlenül rossz választás a BT lossless audio hallgatására (ld. előző hsz).
Tény, hogy szigorú értelemben alkalmatlan, hiszen elvileg sincs meg a megfelelő sávszél még 44k/16-hoz sem - másrészt kevés olyan anyagom van, ami lényegesen 1Mbps feletti sávszéllel rendelkezik (ami kb. az LDAC felső korlátja). Én 100k HUF kategóriás IEM-mel sem hallottam különbséget (tökéletes csendben) a wire vs LDAC között. Amit ezzel szemben mindig meghallok (akár MP3, akár lossless, akár BT, akár wire), hogy pl. be van-e kapcsolva a crossfeed a fejhallgatón, vagy a basszus korrekció (PEQ) a hangfalak esetében.
Én örömmel hallgatok lossless anyagot LDAC kodekkel, és ugyan biztosan mérhetően jobban szólna, ha az eredeti digitális stream-et adnám a monitoroknak, de abban is biztos vagyok, hogy ahol én hallgatom, ott a mérvadó jelszintek mellett elhanyagolható, de inkább zéró a hallható különbség.
-
válasz
Yodafon #6984 üzenetére
én nem így gondolkodom. szerintem:
1. Ha jó az MP3 (jó enkóder, hibátlan forrásanyag, magas minőségi beállítás), akkor szerintem otthoni viszonyok között hallhatatlan a különbség. Én csak "minőségbiztosítási" okokból használok flac forrást, mivel így kizárt, hogy el legyen szúrva a kódolás. Ahhoz lusta vagyok, hogy az összes lossless cuccomat tömörítsem, nem olyan drága a HDD.2. Ettől függetlenül szerintem ha BT audio, akkor aptx-HD vagy LDAC, vagy ami hasonlóan jó minőségű. SBC és sima (nem HD) aptx cuccaim mindig picit zajosnak tűntek.
A fenti két pont egymástól teljesen független sztem.
-
válasz
csendes #6987 üzenetére
Nem, a szobában natív digitális aktív monitorokat használok (natív digi = az analóg inputot először digitalizálja, a kersztváltás pedig DSP-vel megy). Ez a cucc maga is BT vevő, de aptx-HD a legjobb kodek, amit támogat. Én pedig LDAC alá nem adom, ezért inkább egy plusz kütyüvel SPDIF-re fordítom az LDAC-ot.
-
csendes
addikt
válasz
Yodafon #6984 üzenetére
NIncs kétszer kompresszió. A BT codec a nyers audio stream-ből kódol. Az más kérdés, hogy a nyers audio stream honnan jön (például egy tömörített audio formátum dekódolásából)
Ha valaki veszteségmentes FLAC-ot (free lossless audio codec) akar hallgatni, akkor a BT rossz választás. Ebben a tekintetben a 990 kbps bitrátájú LDAC codec a legkisebb kompromisszum. -
Ganzer
aktív tag
válasz
Pancsermeste #6980 üzenetére
Sony wh-1000xm4-el rendelkezem, bluetoothos és jack bement is van rajta.
-
válasz
Yodafon #6981 üzenetére
Én az LDAC-ot hasonlítottam össze több jobbfajta fülhallgatóval a drótos setup ellenében, és számomra transzparens. Így a szobai "hi-fi" rendszert is egy BT-Spdif (digitális) adapterrel hajtom. A rendszer tud natív BT-ot is, megmondom őszintén, az aptx-HD kodekkel (natív LDAC nincs) sem érzek különbséget. Szinte csak lossless anyagokat hallgatok. Multitone tesztekben, legmagasabb minőségi beállításokkal kb. 70dB dinamikát tud a kodek, nálam a környezeti zajszint (=csend) és a max hangerő között kb 55dB van.
Nálam bevált az LDAC, viszont sima (nem HD) aptx és SBC esetében úgy éreztem, van hallható minőségi különbség. -
válasz
Pancsermeste #6980 üzenetére
Persze. Sony XM3-mal használtam, tudtommal az utódai is tudják. Ugyanígy az ATH-M50X BT változata is tudja, és még sok más BT fejes is...
-
Yodafon
őstag
Hogy mukodnek ezek a Bluetooth-os codecek?
Ugye sima aptX/SBT/AAC vesztesegesen tomorit. Akkor ez azt jelenti hogy ha van egy zenem ami mp3-ban van akkor a studio felvetel ota 2x lesz attomoritve mire a fejhallgatoba er?
1x mikor mp3-ba kerul
1x mikor BT kuldes kozben?
Azon gondolkozok erdemes e ilyen esetben lossless (FLAC) zenet hallgatni mert igy csak 1x lenne konverzio (amikor BT-on kuldi at)? -
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Sony vezeték nélküli (bluetooth) fejhallgatót keresek jack bemenettel.
Létezik ilyen? -
-
csendes
addikt
Célszerű először ellenőrizni, hogy milyen kimenet érhető el a tévén. Utána megnézni, hogy milyen codec-et tudnak a BT fejhallgatók, illetve szükség van-e a dual link-re. Ebből már mondjuk lehet tudni, hogy (például) optikai bemenettel kell egy BT transzmitter, ami tud sima aptX-et.
A tévén értelemszerűen a megfelelő kimenetet kell kiválasztani (például optikai). A transzmitter leírásában pedig ott van, hogy hogyan kell a fejhallgatókat párosítani, csatlakoztatni.
Magyar üzletből például, ha optikai kimenethez dual link, aptX codec kell és nincs szükség LDAC codec-re: [link] -
csendes
addikt
válasz
pulutodurumo #6971 üzenetére
Ha azonos a típus, akkor biztosan megy.
-
csendes
addikt
válasz
evitiguF #6961 üzenetére
Az egyik lehetőség, ahogy írták, az, hogy analóg RF fejhallgatókat használsz, itt annyi a fontos, hogy azonos legyen a fejhallgató típusa. A másik lehetőség, hogy dual link BT transmittert használsz, és az két fejhallgatóra tudja az audiót küldeni (bizonyos codec-ek viszont nem fognak dual linkben menni)
-
csendes
addikt
-
Nestor16
senior tag
Szia(sztok)!
Én is keresem a Boltune BT-BH011-t vagy az utódját, de amióta megvettem rá pár hónapra már nem volt kapható. Igaz még a mostani is tök jól szuperál, de már megviselt szegény és nem tudom még mi lesz az utódja, ha megadja magát, nagyon szeretem. -
tknof1871
őstag
Üdv! Valaki próbálta ANC fülhallgatóra téve az ANC fejhallgatóját? A 2 eszköz ANC-je jobban csökkenti a zajokat?
Én csak egy hallásvédelmi / munkavédelmi fültokot tettem az ANC fülhallgatóra. Nem jó. A fülhallgató ANC-je ki-be kapcsol. Nem tudom, miért. -
tknof1871
őstag
válasz
csendes #6914 üzenetére
Nem tudtam megtalálni, hol olvastam és melyik ANC fejhallgatóról van szó. Talán több különböző fejhallgatóról is ezt olvastam. Black Friday-re készültem és olvastam vásárlói visszajelzéseket arukereson és amazonon.
Konkrétan az egyik azt írta, alváshoz használja az ANC funkciót. Ez nem tetszik benne, hogy a telefonhoz kell kapcsolódnia.
Még azt is írta, vagy egy másik vásárló, talán egy másik fejhallgatóról, kezdetben még olyan volt ez a konkrét fejhallgató, hogy telefon nélkül is működött az ANC. Majd jött egy firmware frissítés és utána már csak telefonnal kapcsolódva lehet használni. Ugyanennek a fejhallgatónak az újabban megvásárolható változatai már eleve olyanok, hogy csak telefonhoz csatlakozva tudja az ANC-t.
30 000 - 40 000 forint körüli árkategóriában olvasgattam. Valaki megjegyezte, a 2x drágább ANC-s fejhallgatóknál a gyártók már nem szívatják ezzel a vásárlókat. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
evitiguF #6961 üzenetére
Rádiós Sony-k tudják. Mi is így használujk, egy adóról 2 fejest. Egy RF810R-t és egy 850R-t tudunk egyszerre használni. Utódjaik vannak csak (811, illetve 855). Elég tartós típus, de én az olcsóbban inkább kihagynám. Nagy hang minőségre ne számolj, de TV nézésre jók. Én a pincében is tudom a híreket is hallgatni velük.
Sennheiserből is van rádiós, de azokat nem ismerem. Bluetooth fejeseket nem tudom, hogy lehet megoldani, hogy így lehessen használni.
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
wireless fej/fülhallgatónál hogyan lehetne azt megoldani, hogy két készülékre is egyszerre menjen ki ugyanaz a hangsáv?
Esti filmnézéshez lenne érdekes ez a megoldás. Mi az a típus, ami tudja ezt?
Köszi! -
MCGaiwer
addikt
Hello,
Olyan DAC-ot keresek, amiben van Bluetooth is.
Munkához egy BW PX7 v2-t használok a zajszűrés miatt, viszont zenére van külön vezetékes fejes. A legjobb az lenne, ha lehetne kapcsolni a BT - analóg kimenetek között, így nem kellene folyamatosan ki-be dugdosni a vezetékes fejest.Van valami amivel van tapasztalat és ajánlható? kb 100k-ig.
Köszi
-
csendes
addikt
válasz
supertrezi #6953 üzenetére
Általában - a legolcsóbb kategóriát kivéve - tudják ezt a BT fejhallgatók
-
Troy.
addikt
Asztali PC-vel szeretnék Bluetooth fej/fülhallgatót használni. Milyen Bluetooth adapter ajánlott?
-
elmunkas
csendes tag
válasz
supertrezi #6953 üzenetére
A héten vettem egy Sennheiser HD450BT fejhallgatót, adnak hozzá jack kábelt is, szóval lehet vezetékesen is használni.
-
supertrezi
aktív tag
Sziasztok!
Olyan fejhallgatót szeretnék venni, ami vezetékes és bluetooth üzemmódra is képes. Nézelődtem, olvasgattam az elmúlt napokban e témában, s efféle hibrid megoldást csak a OneOdio nevű gyártónál találtam. Ismertek esetleg más ilyen terméket, ami nem egy ökör ára, de korrekt minőség?A kinézett A70-ben tetszik, hogy a fülpárna nem kör alakú, hogy sokáig elmegy az akkujával, hogy párnázott, hogy a kábel kihúzható belőle, állítólag a hangminősége is teljesen megfelelő. A mikrofon milyensége, sőt megléte nem lényeges szempont, soha nem használnám szerintem. Zene- és podcasthallgatásra, filmnézésre kell.
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- 4K gamer PC ( +Sok ajándék)
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest