Hirdetés
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
Usákia most éppen úgy zakatol a lejtőn, hogy egy klímaváltozás tagadó, vadkapitalista és egyben komcsi vezetője van, aki a szupergazdagok érdekét védi mindenki mással szemben. Az egészséges kajálás ügye marhára nem fog ott változni, majd ha talán ott is betiltják azokat a dolgokat, amiket az EU-ban (pl. a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup), akkor majd talán elhiszem, hogy jó irányba történik ott valami.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
philoxenia #291 üzenetére
Nálam pl.ha terem a borsó a kertben biztosan tele lehet vegyszerrel, mert tőlem három kilométerre permetezték a búzát fuzárium ellen például
...és akkor arról még nem beszéltünk, hogy a felettetek elhaladó repülőkből kibocsátott égéstermékek is jól beszennyezik a földeket... Bezzeg a mekis krumplik fölött kibérelték a légteret.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
philoxenia #285 üzenetére
A #283-ban írtakat részben erre is tudnám válaszolni.
Másrészt nyilvánvalóan ma már más körülmények vannak mint 30-40 évvel ezelőtt. Sokkal szennyezettebb minden, meg mikroműanyagok, de szerintem még az ipari lencse is sokkal jobb opció, mint az agyonvegyszerezett és cukrozott csomagolt előre készített ételek.Én a sajtot is nagyon szeretem pl. és nem tudom régen hogy volt, de ma garantáltan nem lehet kapni trappista sajtot Magyarországon, csak valami borzalmat, amit ezen a néven árulnak. Kész szerencse, hogy amúgy más sajtokat bőven lehet kapni. Ja, nem. :/
Szóval átérzem a helyzetet. Valószínűleg sokkal jobb volt a szitu ebben a tekintetben, amikor ilyen filléres forintokért vetted a kaját.
A banán meg a narancs egyébként nem azok a hű de nagyon állat gyümölcsök. Inkább a málna meg az áfonya, de az mindenhol is horror áron van. Epret meg ötezerért kilóját. De akkor már inkább a banán és a citrusok mint a chips.
Én a grapefruitot is nagyon szeretem, főleg a pink színűt. Ez is az ember vívmánya. Meg az ugyanilyen pomelot, amiből csinálták. Csak annyira az sem jó, mint amennyit kérnek érte. -
Apollyon
Korrektor
Nálam a kiindulási pont az, hogy a nyers hozzávalók otthon elkészítésével sokkal több problémát ki tudsz zárni és egy csomó pénzt spórolni, mintha csak készételeket veszel.
A húsoknál ha városi / nagyvárosi vagy, igen nehéz mondjuk kizárni pl. az olyanokat, amik gyógyszeres meg egyéb hormonkezelt állatokból származik, szóval ez van.
Ugyanakkor a készételekben, éttermekben meg költséghatékonyság révén szinte garantálható hogy nem bio / organic cuccokkal fognak dolgozni, szóval részemről otthon főzés rulez. -
Apollyon
Korrektor
Szóval az olajban sült dolog az rendben van, a teljes kiőrlésű gabonáról meg feltételezed, hogy tele van méreggel... értem.
Egyébként szerinted, ha a növényeket permettel szórják meg, akkor az nem fog valamilyen úton-módon felszívódni a növény belső részeibe is?
Hint: de. Ergo ha a gabonát vegyszerekkel kezelik, akkor az a fehér lisztedbe is be fog jutni.
Egyébként tudsz "bio" termékeket venni ebből is, és akkor nem lehet benne gombaméreg. -
Apollyon
Korrektor
OK, értsd jól. Pörkölt készítésekor sokan a hagymát olajban szokták megpirítani, de a pörköltet nem sütik, hanem főzik.
Alapvető, természetes adalékoknak is van E száma.
Ha nem tudod fejből, vagy nincs nálad táblázat, akkor csak wishful thinking.
Azért mert a C-vitaminnak is van E száma, még nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül hagyhatjuk az összest. -
Apollyon
Korrektor
válasz
mefistofeles #259 üzenetére
Ez oké, de azt ugye tudod, hogy amiről beszélsz egy soha meg nem valósuló utópia?
Igen, írtam.
Igazából a pénztárcáddal szavazol. Nem az érdekcsoportok létét emelném ki, hanem azt, hogy van lehetőséged rendesen enni ha akarsz, egyelőre.
Van internet, elérhető az információ a jó / rossz ételekről és hogy mi a teendő, ha nem akarsz már 40-50 évesen lerobbanni. -
Apollyon
Korrektor
válasz
mefistofeles #256 üzenetére
Én ezeket értem, a lényeg az volt, hogy erőforrás lenne rá, hogy jó irányba forduljon a dolog, csak akarás nincs.
Ezzel szemben philo azt állítja, hogy ennyi embert kizárólag szeméttel lehet etetni, mert nincs más opció. Ezekre reagálva írtam azt, amit. -
Apollyon
Korrektor
válasz
philoxenia #255 üzenetére
Irónia, hogy az egészséges élelmiszer sokkal olcsóbb mint a szemét. Ha van pénz parizerre meg virslire, meg a napi ezer forintos kenyérre, akkor van pénz rendes kajára is. Egy fél kiló lencse drágább helyen is ezer forint alatt kapható, áztatás után egy óra alatt meg lehet főzni.
A cigi meg a pia is durván fogy. Ha van pénz ezekre, akkor nehogy ne legyen már sárgaborsóra.
Barna rizs is 1200-1500 ft/kg, és ebből nem kell olyan mennyiségben enni, hogy meglegyen a jóllakottság érzés. A hús sem olyan drága, csirkecomb egy ezres, a cs.mell filé kilója 2200, de egy kilóból napokig el lehet lenni.
A zabpehely is olcsó, és még finom is, csak büdös dolog foglalkozni vele, arra a pár percre, míg megfő.Szóval én úgy látom hogy itt Magyarországon inkább a nem akarás a probléma szemben a nem tudással. Azt nem állítom, hogy egyáltalán nincsenek szegények, akiknek nehéz az élet, de attól még nem kell párizsin és fehér kenyéren élniük, pláne, hogy nem olcsóbb.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
philoxenia #253 üzenetére
Most nem igazán látom át, hogy bármi rosszat is írtam volna, hogy így reagálj...
Nem érdekel a valóság? Mármint az a valóság, hogy a cukor az rossz, vagy itt mire gondoltál?
Vagy úgy gondolod, hogy a 8 milliárd ember étkeztetését kizárólag úgy lehet megoldani, hogy ebből 6 milliárd csak szemetet eszik? -
Apollyon
Korrektor
válasz
philoxenia #247 üzenetére
Nem fogok nekiállni termőterületeket számolgatni, amikor boltba betérve az látom, hogy az ott kapható kaja 80+ %-a felesleges és lassan ölő szemét, kajának álcázva.
A finomított cukor egyébként mindig külön polcot vagy akár egész sort is kap az áruházban, sőt, már alap élelmiszer besorolást is kapott. Erre a cukorra abszolút semmi szükség nincs az étrendben, nincs olyan kaja, amibe kellene bármilyen cukor. Amibe kell, az nem jó kaja. Nem hiszem, hogy kéne számolni, hogy ilyen mennyiségű cukor előállításához mekkora termőterületeket vehetnek el, ahelyett, hogy valami hasznosat is termelnének rajta élelmiszer gyanánt.
Fehér lisztet se kéne árulni, helyette ott a teljes kiőrlésű, ha valaki nagyon kenyeret akarna enni. Ha van fehér liszt, akkor mégtöbb teljes kiőrlésű gabona van, mivel előbbit az utóbbiból csinálják.
Az a baj, hogy annyira bele van már indoktrinálva az emberekbe a cukor és a liszt, hogy el sem tudják képzelni az életet nélküle. A nem afrikai és észak-koreai régiókban egyértelműen a túlfogyasztás a nagyobb probléma az éhezéssel szemben. De amíg a meki is jó sokaknak, addig szerintem felesleges arról beszélni, hogy nem lehet ellátni a népet egészséges kajával. -
Apollyon
Korrektor
válasz
philoxenia #244 üzenetére
Azaz a minőség fel van áldozva a mennyiség oltárán.
A mennyiség és a minőség egymást nem kizáró tényezők, ha a profitmaximalizálást nem vesszük bele.
Simán lehetne minőségi élelmiszereket előállítani, de nem cél, mivel ezen nincs akkora haszon, és már beletuszkolták a szokásokba annyira a cukor, liszt és UPF elvét, hogy nincs is törekvés a fogyasztók túlnyomó többségében hogy ezen változtasson.Ha nem gyártanának annyi szemetet, igenis lehetne akár mindenki is a Földön egészséges étkeztetésű, jól táplált (nem pedig elhízott). Csak ez kb. utópia.
Mindenesetre, aki akarja, az megteheti, hogy egészségesen egyen és éljen. -
Apollyon
Korrektor
válasz
philoxenia #237 üzenetére
Már elnézést, de ennek semmi értelme.
Ha érdekel az egészséged, akkor mindig megnézed a címkét, hogy mi van benne. Ha már 3-nál több az összetevő, akkor az biztos, hogy valami számodra előnytelen feldolgozáson ment keresztül, maguk a hozzávalók is.
Az ellátásbiztonságról meg annyit, hogy a cukoripar van olyan aljas és korrupt, hogy végeredményképp a társadalom egészsége semmit sem számít. Ez az egész a pénzről szól, lehetne ezt jól is csinálni, nem pedig azon csodálkozni, hogy na de miért elhízott a népesség több mint fele.
Ugyanez a napraforgó olaj, olcsón állítható elő nagy mennyiség, amit tonna pénzért lehet eladni. Ezért azt mondják, hogy ez egészségesebb mint ha zsírral főznél. Holott csak megvezetnek, hogy vegyed a szemetet hogy nekik legyen pénzük. Semmi szükség nincs napraforgó, pálma, repceolajra a főzéshez. -
Apollyon
Korrektor
A mekis kaját azok védik, akik nem akarják elfogadni, hogy az ízvilágon és a kényelmen túl az eü szempontokat is figyelembe kéne venni, mert de, igenis következménye van annak, hogy milyen kajákon élsz évtizedeken keresztül.
Tehát ha eléggé nyomatékosítanák, hogy a feldolgozott étel rossz, akkor hirtelen eltűnne az összes elhízott?
Ha tegyük fel betiltanák, akkor biztos, hogy jelentősen csökkenne az elhízottak aránya. Szinte mindenbe raknak már cukrokat és / vagy rejtett cukrokat, ami akár tudat alatt is függőséget okoz, ezért van annyi túlsúlyos ember.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
idegen lény #234 üzenetére
Nyilván nem sokan esznek belsőségeket c vitamin forrás gyanánt.
De ha már vitamin, te honnan viszel be pl. B12-t ha vegán vagy? -
Apollyon
Korrektor
válasz
idegen lény #230 üzenetére
Most komolyan, minek ide ez a passzív agresszív kép a nyers húszabálásról?
A zöldségek egy részét is illik megpárolni, mert valszeg senki nem akarna a közeledben lenni miután megettél egy fél kiló nyers brokkolit.
A babot és a lencsét is főzés nélkül eszed esetleg? Remélem a rizst is szereted ropogtatni. -
Apollyon
Korrektor
Azért van annyi elhízott ember, mert nincs eléggé nyomatékosítva, hogy mennyire rossz a feldolgozott étel.
Mekkes krumpli alatt ha mekire gondolsz akkor nem jó példa, mert a mekiben még a sóba is raknak cukrot.
Nyilván egy kis adagtól nem leszel elhízott, de a meki téma tényleg nagyon a táplálkozás legalja, a párizsi és a krinolinnal van egy szinten minőségben, csak más ízvilágban.
A csatornáról meg az látszik próbálja laikusoknak érthető módon magyarázni, ha tudományosan alátámasztott érvekre van szükséged akkor nézz Andrew Huberman videókat. -
Apollyon
Korrektor
Az elsőt én is megnéztem.
Azt hittem valami vegán téma lesz, de az ultra feldolgozott kajákról van szó. Bár kicsit valóban lehetett volna összeszedettebb de sajnos igaz ami elhangzik benne. Ugyanezt a témát Huberman nettó 2,5-4 órás podcastekben fejti ki, általában egy adott területen kutató tudóssal.Szóval az a helyzet, hogy ha nem otthon főzöl magadnak (vagy asszony) nyers alapanyagokból, akkor nem kajálsz egésségessen. ¯\_(ツ)_/¯
-
Apollyon
Korrektor
válasz
idegen lény #99 üzenetére
Egy kicsit frissebb és szakmaibb megközelítés a témában:
Green leaf volatile sensory calcium transduction in Arabidopsis -
Apollyon
Korrektor
válasz
idegen lény #208 üzenetére
Hát nem csodálom nálad ezt a zűrzavart, ha csak ezotéria blogokból tájékozódsz. Ehhez ironikus módon még cherry picking is társul, és máris tele vagy dezinformációval.
Mondjuk én is szeretem a cseresznyét, csak nem ebben a formában. -
Apollyon
Korrektor
válasz
idegen lény #202 üzenetére
Ez a táblázat is épp ugyanúgy csúsztat és ferdít, a többi pontja meg egyenesen hazugság de minimum tévedés, szóval azért mert angolul van, még nem lesz hiteles.
- Pl. növényevőket és az embert a rágáshoz egy csoportba sorolja, holott a növényevők egy része kérődzik, míg az ember nem, tehát nem rágunk annyit, mint mondjuk egy tehén.
- Az, hogy mennyire tátják ki az állkapcsukat a fejükhöz képest, szintén ferdítés. Miért egy szamár van ott a képen a növényevőnél, és miért nem egy víziló? Pedig az is herbivore. Nyilván, csak így nem támasztaná alá a táblázat hazugságait.
- A vizeletnél a "lúgos" is tévedés, vagy nem tudom neked mit jelent a húgysav.
A többivel nincs kedvem foglalkozni.
Persze túl lehet élni vegán étrenden, kérdés mégis milyen élet az... aki nem szereti a húst, ne egyen, de állati eredetű proteineket akkor is be kell vinni, különben lehet majd az orvosi rendelőben sorbanállni a párizsin élt nénikékkel és bácsikákkal együtt a hanyag, alultáplált életmód miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Bevallom, szoktam hetente többször is Youtube vagy Facebook short videókat nézni. Szórakoztatóak.Ma szembe jött velem a...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest